Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone nie włącza sie po przywróceniu ustawień fabrycznych (PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
285 odpowiedzi w tym temacie

#26 Tomaak

Tomaak
  • 18 postów

Napisano 16 października 2011 - 17:15

iPhone 3G problem z DFU po wymazaniu danych Witam, mam problem z moim iPhone 3G, chciałem go przygotować do sprzedaży i wszsytko z niego wymazac. Wybrałem z menu opcję "wymaż wszystkie dane" i po całej operacji telefon wisi tylko na ekranie startowym (z jabłkiem) próbowałem przełączyć go w tryb DFU jednak iTunes go nie wynajduje przez co nie mogę wykonać restore. Proszę o pomoc. Dodam że jest to telefon po JB.

#27 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 16 października 2011 - 17:26

I właśnie dlatego po wymazaniu danych nie chce się włączyć. Wgraj jeszcze raz softa przez DFU i restore , zrób jb i puść go do ludzi;)

#28 Tomaak

Tomaak
  • 18 postów

Napisano 16 października 2011 - 17:29

kiedy robię DFU to wyłącza się ekran ale nie wynajduje go iTunes. Właśnie na tym polega cała sprawa :) ;/

#29 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 16 października 2011 - 17:31

Recovery mode działa ?

#30 Tomaak

Tomaak
  • 18 postów

Napisano 16 października 2011 - 17:34

Przytrzymując home przed podłączeniem? Nie działa też..

#31 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 16 października 2011 - 17:43

Hm. zrób tak. Odpal go, wtedy naciśnij home+power, czekaj aż zgaśnie i trzymaj sam home.Iphone nie podłączony do kabla.Trzymaj tak z 20s. i podłącz kabel. Jeśli pojawi sie jabłko to znowu home+power jak zgaśnie to sam home.

#32 Tomaak

Tomaak
  • 18 postów

Napisano 16 października 2011 - 22:08

niestety, nic się nie dzieje :?

#33 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 16 października 2011 - 22:23

Tutaj bym próbował "rozwalić" soft aby nie próbował go odpalać tylko w recovery wpadł. Hmm czy jest kiedykolwiek moment że komputer go widzi?

#34 Tomaak

Tomaak
  • 18 postów

Napisano 17 października 2011 - 16:38

Niestety nie. ani kiedy ekran jest zgaszony, ani kiedy podłączam go kiedy wyświetla się symbol apple.. Nie mam pojęcia co mogło sie stać. :???: bardzo bym prosił o pomoc :)

#35 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 17 października 2011 - 16:50

Temat połączyłem z już istniejącym. Bardzo proszę na przyszłość o sprawdzenie, czy istnieje już wątek opisujący podobny problem i jeśli tak, to w nim kontynuowanie dyskusji. Niepotrzebne nam na forum kilkanaście tematów o tym samym problemie. To utrudnia znalezienie rozwiązania i odpowiedzi następnym szukającym.

#36 Tomaak

Tomaak
  • 18 postów

Napisano 17 października 2011 - 21:12

rozumiem że wątek został przeniesiony ale w tym wątku nie ma jasno określonej odpowiedzi na moje pytanie, a w zasadzie problem..

#37 teddyeddy

teddyeddy
  • 144 postów
  • SkądRzeszóf

Napisano 02 listopada 2011 - 00:06

mam dokładnie ten sam problem co kolega wyżej. Tylko w tym poście nie ma nic konkretnego jak sobie z tym poradzić.

---------- Wpis dodano o 00:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:05 ----------

a mój temat zamkneli, mi czasami udaje się go w recovery wprowadzić tylko dalej już dupa bo musze wgrac CF zeby nie zmienić basebandu a do tego trzeba dfu

#38 Bronislavus

Bronislavus
  • 6 postów

Napisano 17 listopada 2011 - 11:34

Trafił w moje ręce jailbreakowany iPhone 2, któremu właściciel przywrócił ustawienia fabryczne. iPhone zachowuje się dokładnie tak, jak opisujecie. Wyłącza się tylko gdy mu padnie bateria, nie wiem jak go wprowadzić w dfu, bo oba przyciski mogę trzymać i trzymać i nic, nadal ananas i stan zawieszenia. Może ktoś z Was znalazł sposób aby go naprawić?

#39 Snt

Snt
  • 73 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 22:26

Witam, Mam iPhone 3G, telefon jest z francuskiej sieci, kolega wgrał BB 06.15.00 i potraktował go Ultrasn0wem i tak na nim działał... zrobił wymazanie całej zawartości iPhone i telefon wpadł w Recovery. Dał mi żebym coś z tym zrobił natomiast męczę się i niestety słabo idzie.. U mnie wygląda to tak: - używam iReb / reds0w - wyznaczam w iTunes CF 4.2.1 - przez długi czas iTunes oczekuje na iPhone i wywala błąd 1601 :/ Oficjalne softy i CF Unactivated przyjmuje tyle, że nie mam macierzystej karty i nie moge go aktywować ... Ktoś coś może pomóc?

#40 MajnaPelikan

MajnaPelikan
  • 5 postów

Napisano 11 grudnia 2011 - 20:01

Witam! Zrobilem "Odtworz" w iTunes (to jest restore chyba?) i iPhone ma na ekranie kabel USB ze strzalka w strone ikony iTunes. Program itunes wyswietla komunikat: "Karta SIM wlozona do telefonu itunes nie jest obslugiwana. Aby aktywowac telefon iphone, nalezy wlozyc kompatybilna karte SIM obslugiwanego operatora. Wloz karte sim, ktora zostala dostarczona z twoim telefonem albo odwiedz sklep obslugiwanego operatora, aby wymienic karte sim." Teraz pytania - czy tak ma byc po restore (nalozyl sie simlock ponownie?)? - jak to obejść? Bo chce zrobic upgrade do 4.2 a potem zdjac simlocka. Nie mam oryginalnej karty sieci O2 co byla dostarczona z telefonem. - czy moge aktywowac iphona na dowolnej karcie O2 i uzywac go w tej sieci (bo w sumie wyjezdzam do Irladii)?

#41 holender955

holender955
  • 28 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 00:37

pomoze mi ktos z moim Iphonem 3g ? dzisiaj go kupilem za dobre pieniadze , byl po jealbrake Cydia , a ze ja niewiedzialem zrobilem mu pelne czyszczenie i po juz sie nie wlaczyl Na ekranie jest tylko jabluszko . podalaczajac go pod USB wykryw go Itunes i na ekranie jest kabel usb i ikona Itunes . Prosze o odpowiedz w jakims latwym jezyku bo narazie jestem zielony w Iphonie Co trzeba zrobic zeby znow powstal (dodam ze nie wiem co mial za soft)

#42 Dawidos

Dawidos
  • 568 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 17:34

zaktualizuj do najnowszego softy, powinno pomóc

#43 stranger1231

stranger1231
  • 3 postów

Napisano 04 stycznia 2012 - 23:23

czy komuś z wypowiadających udało się rozwiązać ten problem? Ja mam podobny, nie identyczny, bo rady kolegów fachowców nie działają, ale jakby ktoś napisał coś więcej czy się udało to może by to pomogło...

#44 evkam

evkam
  • 41 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 10:08

Właśnie popełniłam ten sam błąd... a dalej jabłuszko, przyłącz usb do iTunes - dokładnie tak samo wygląda sytuacja. Zrobiłam kopię zapasową przed przywróceniem ustawień fabrycznych. Gdzieś dokopałam się do info, że trzega coś może wgrać, aby poszło np.: http://myapple.pl/ip...-kabel-usb.html . Z prezentacją robiłam DFU i nic...
Czy ktoś może opisać (jak krowie na rowie) co trzeba zrobić - np. z tego linka co wkleiłam bo ni cholery nie wiem co znaczą magiczne stwierdzenia...

#45 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 12 stycznia 2012 - 09:25

Robiłaś DFU. Ale czy iTunes go wykrył w tym trybie? Robić a zrobić to różnica. Co to za iP? Simlocka masz? Jaki Soft? Jak nie wiesz tych info to chyba najlepiej bedzie zrobić CF w snowbrezze.

#46 evkam

evkam
  • 41 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 16:34

:-o Chcę wszystkim pochwalić się iż udało mi się :) podstawą okazał się dostęp po internetu. Z chwilą jak wyczyściłam telefon przestał widzieć moją sieć z telefonu (iphone służy mi za modem) i tyle. Jak się podłączyłam do innej sieci udało się bez problemu odtworzyć i wgrać kopię zapasową. Trochę to trwało ale mam iphona czynnego:razz: SIE MYŚLI, NIE? :wink::idea:

#47 krzaczek1231

krzaczek1231
  • 23 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 17:20

[iP 2G po JB jak u wiekszosci :D] U mnie problem jest tego typu, że nie śmigało USB, komp nie widział go ani w dfu ani w recovery mode więc wymieniłem port usb bo to była ostateczność że z nim coś. Po wymiane na nowy problem jest ten sam. Dodam że mam system windows 7, wcześniej na xp też sprawdzałem i nie pykało... Proszę was bardzo o chwilę pomocy, myślę że wielu osobom przydałoby się do tego rozwiązanie. Pozdrawiam serdecznie.

#48 lowplayer

lowplayer
  • 30 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 21:05

prośba o pomoc. Witam Wszystkich. Chciałbym prosić o pomoc związaną z przywróceniem jakiejkolwiek wersji softu na mojego iphone 3GS 8GB. A więc cała przygoda zaczęła się tak: Miałem sobie telefonik z softem : 4.2.1_8C148a i w sumie to byłem z niego bardzo zadowolony do momentu kiedy nie zachciało mi się go z jailbreak'ować. Do tego celu użyłem redsn0w_win_0.9.6b5, na windows 7 64bit. Oczywiście wcześniej włączyłem w zgodności: Windows Xp Sp3 i tryb administratora. Zainstalowałem tylko cydię, bo simlock mi nie przeszkadzał. Wszystko poszło prawie jak najbardziej w porządku, z tym, że cydia po wyłączeniu i wyłączeniu telefonu uruchamiała się w sekundzie i w tej samej wyłączała :/ Także skorzystałem z opcji w redsn0w, która miała pomóc to naprawić- i naprawiała- do momentu kiedy znowu nie wyłączyłem i włączyłem telefonu:/ No to że nie byłem obcykany z tematem- myślę sobie wyzeruję wszystko (bo hard reset nie pomagał) i zobaczymy co będzie. No i klops- death screen z białym jabłuszkiem do us*anej śmierci. Zasiadłem wygodnie w fotelu i google: Pobrałem najnowsze Itunes, ściągnąłem softy 4.1, 4.2.1, 4.3.3, 4.3.5, 5.01 no i iREB- r5. Najpierw zadziałałem z iREB- wszystko w porządku- komunikat- podłącz pod Itunes i odtwórz soft-OK. Podłączam pod iTunes z wciśniętym "Home" i wbija mi się w tryb DFU- awaryjny, następnie sugeruje odtworzenie softu. Także wciskam odtwórz + shift i zapodaję soft. Wszystko sobie leci i nagle Error 3149 :/ OK- wyczytałem, że soft nie może być starszy niż ten poprzedni. No to myślę oki zadziałam z najnowszym. Procedurę powtarzam od iREB, podłączam pod Itunes i daję samo "Odtwórz". Najnowszy soft się pobiera rozpakowuje, wszystko pięknie i nagle ciach- Error 1611:/ Macie jakieś pomysły? Nawet już mi nie zależy na tym jailbreaku, potrzebna była mi w sumie jedna aplikacja, no i ciekawość mnie skusiła. Bardzo proszę o pomoc, albo wycenę naprawy. Pozdrawiam!

#49 krzaczek1231

krzaczek1231
  • 23 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 13:53

Podzielę się swoimi owocami poszukiwań: przede wszystkim 1.sprawdźcie w C:\Windows\Systen32\drivers czy macie plik USBAAPL.sys jest to sterownik do rozpoznawania iphone po usb. Jeślli nie macie > wklepujecie nazwę w google i pierwszy wynik to link do pobrania. 2.Łatwiej jest wejść w DFU pod redsn0w'em niż pod iTunes. 3. Spróbujcie na innych kablach (od iPoda, innego iphone itd.) Na razie tyle z moich poszukiwań po angielskich forach :) PS: jak dalej nie czyta iP można spróbować skopiować plik USBAAPL.sys do C:\Windows\inf

#50 lukas231

lukas231
  • 9 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 23:00

witam , no to i mnie sie zachcialo zresetowac ipada 4.2.1 do ustawien poczatkowych , poniewaz nie moglem uaktualnic do 5.0.1 nie wiem zreszta dla czego no i ten sam problem mam co wiekszosc tutaj , ituns widzi mojego ipada ale nie mozna go odtworzyc wyskakuje blad 21 lub 1604 . na ekranie ipada widze itunes i kabelek ze strzałka , w tryb awaryjny i recovery tez mozna go wprowadzic i odtworzyc oprogramowanie ale zawsze po chwili wyskakuje ten sam komunikat - nie mozna bylo odtworzyc ipada 1604 dodam za probuje instalowac iosa 5.0.1 jakies pomysly ? czy czeka mnie naprawa w jakims serwisie dodam jeszcze ze ipad jest jeszcze na gwarancji system oczywiscie złamany

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych