Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone nie w艂膮cza sie po przywr贸ceniu ustawie艅 fabrycznych (PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ)

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
285 odpowiedzi w tym temacie

#26 Tomaak

Tomaak
  • 18 post贸w

Napisano 16 pa藕dziernika 2011 - 17:15

iPhone 3G problem z DFU po wymazaniu danych Witam, mam problem z moim iPhone 3G, chcia艂em go przygotowa膰 do sprzeda偶y i wszsytko z niego wymazac. Wybra艂em z menu opcj臋 "wyma偶 wszystkie dane" i po ca艂ej operacji telefon wisi tylko na ekranie startowym (z jab艂kiem) pr贸bowa艂em prze艂膮czy膰 go w tryb DFU jednak iTunes go nie wynajduje przez co nie mog臋 wykona膰 restore. Prosz臋 o pomoc. Dodam 偶e jest to telefon po JB.

#27 servvis

servvis
  • 632 post贸w
  • Sk膮dMokot贸w

Napisano 16 pa藕dziernika 2011 - 17:26

I w艂a艣nie dlatego po wymazaniu danych nie chce si臋 w艂膮czy膰. Wgraj jeszcze raz softa przez DFU i restore , zr贸b jb i pu艣膰 go do ludzi;)

#28 Tomaak

Tomaak
  • 18 post贸w

Napisano 16 pa藕dziernika 2011 - 17:29

kiedy robi臋 DFU to wy艂膮cza si臋 ekran ale nie wynajduje go iTunes. W艂a艣nie na tym polega ca艂a sprawa :) ;/

#29 servvis

servvis
  • 632 post贸w
  • Sk膮dMokot贸w

Napisano 16 pa藕dziernika 2011 - 17:31

Recovery mode dzia艂a ?

#30 Tomaak

Tomaak
  • 18 post贸w

Napisano 16 pa藕dziernika 2011 - 17:34

Przytrzymuj膮c home przed pod艂膮czeniem? Nie dzia艂a te偶..

#31 servvis

servvis
  • 632 post贸w
  • Sk膮dMokot贸w

Napisano 16 pa藕dziernika 2011 - 17:43

Hm. zr贸b tak. Odpal go, wtedy naci艣nij home+power, czekaj a偶 zga艣nie i trzymaj sam home.Iphone nie pod艂膮czony do kabla.Trzymaj tak z 20s. i pod艂膮cz kabel. Je艣li pojawi sie jab艂ko to znowu home+power jak zga艣nie to sam home.

#32 Tomaak

Tomaak
  • 18 post贸w

Napisano 16 pa藕dziernika 2011 - 22:08

niestety, nic si臋 nie dzieje :?

#33 servvis

servvis
  • 632 post贸w
  • Sk膮dMokot贸w

Napisano 16 pa藕dziernika 2011 - 22:23

Tutaj bym pr贸bowa艂 "rozwali膰" soft aby nie pr贸bowa艂 go odpala膰 tylko w recovery wpad艂. Hmm czy jest kiedykolwiek moment 偶e komputer go widzi?

#34 Tomaak

Tomaak
  • 18 post贸w

Napisano 17 pa藕dziernika 2011 - 16:38

Niestety nie. ani kiedy ekran jest zgaszony, ani kiedy pod艂膮czam go kiedy wy艣wietla si臋 symbol apple.. Nie mam poj臋cia co mog艂o sie sta膰. :???: bardzo bym prosi艂 o pomoc :)

#35 renqien

renqien

Koniec...

• 20聽740 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 17 pa藕dziernika 2011 - 16:50

Temat po艂膮czy艂em z ju偶 istniej膮cym. Bardzo prosz臋 na przysz艂o艣膰 o sprawdzenie, czy istnieje ju偶 w膮tek opisuj膮cy podobny problem i je艣li tak, to w nim kontynuowanie dyskusji. Niepotrzebne nam na forum kilkana艣cie temat贸w o tym samym problemie. To utrudnia znalezienie rozwi膮zania i odpowiedzi nast臋pnym szukaj膮cym.

#36 Tomaak

Tomaak
  • 18 post贸w

Napisano 17 pa藕dziernika 2011 - 21:12

rozumiem 偶e w膮tek zosta艂 przeniesiony ale w tym w膮tku nie ma jasno okre艣lonej odpowiedzi na moje pytanie, a w zasadzie problem..

#37 teddyeddy

teddyeddy
  • 144 post贸w
  • Sk膮dRzesz贸f

Napisano 02 listopada 2011 - 00:06

mam dok艂adnie ten sam problem co kolega wy偶ej. Tylko w tym po艣cie nie ma nic konkretnego jak sobie z tym poradzi膰.

---------- Wpis dodano o 00:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:05 ----------

a m贸j temat zamkneli, mi czasami udaje si臋 go w recovery wprowadzi膰 tylko dalej ju偶 dupa bo musze wgrac CF zeby nie zmieni膰 basebandu a do tego trzeba dfu

#38 Bronislavus

Bronislavus
  • 6 post贸w

Napisano 17 listopada 2011 - 11:34

Trafi艂 w moje r臋ce jailbreakowany iPhone 2, kt贸remu w艂a艣ciciel przywr贸ci艂 ustawienia fabryczne. iPhone zachowuje si臋 dok艂adnie tak, jak opisujecie. Wy艂膮cza si臋 tylko gdy mu padnie bateria, nie wiem jak go wprowadzi膰 w dfu, bo oba przyciski mog臋 trzyma膰 i trzyma膰 i nic, nadal ananas i stan zawieszenia. Mo偶e kto艣 z Was znalaz艂 spos贸b aby go naprawi膰?

#39 Snt

Snt
  • 73 post贸w

Napisano 09 grudnia 2011 - 22:26

Witam, Mam iPhone 3G, telefon jest z francuskiej sieci, kolega wgra艂 BB 06.15.00 i potraktowa艂 go Ultrasn0wem i tak na nim dzia艂a艂... zrobi艂 wymazanie ca艂ej zawarto艣ci iPhone i telefon wpad艂 w Recovery. Da艂 mi 偶ebym co艣 z tym zrobi艂 natomiast m臋cz臋 si臋 i niestety s艂abo idzie.. U mnie wygl膮da to tak: - u偶ywam iReb / reds0w - wyznaczam w iTunes CF 4.2.1 - przez d艂ugi czas iTunes oczekuje na iPhone i wywala b艂膮d 1601 :/ Oficjalne softy i CF Unactivated przyjmuje tyle, 偶e nie mam macierzystej karty i nie moge go aktywowa膰 ... Kto艣 co艣 mo偶e pom贸c?

#40 MajnaPelikan

MajnaPelikan
  • 5 post贸w

Napisano 11 grudnia 2011 - 20:01

Witam! Zrobilem "Odtworz" w iTunes (to jest restore chyba?) i iPhone ma na ekranie kabel USB ze strzalka w strone ikony iTunes. Program itunes wyswietla komunikat: "Karta SIM wlozona do telefonu itunes nie jest obslugiwana. Aby aktywowac telefon iphone, nalezy wlozyc kompatybilna karte SIM obslugiwanego operatora. Wloz karte sim, ktora zostala dostarczona z twoim telefonem albo odwiedz sklep obslugiwanego operatora, aby wymienic karte sim." Teraz pytania - czy tak ma byc po restore (nalozyl sie simlock ponownie?)? - jak to obej艣膰? Bo chce zrobic upgrade do 4.2 a potem zdjac simlocka. Nie mam oryginalnej karty sieci O2 co byla dostarczona z telefonem. - czy moge aktywowac iphona na dowolnej karcie O2 i uzywac go w tej sieci (bo w sumie wyjezdzam do Irladii)?

#41 holender955

holender955
  • 28 post贸w

Napisano 22 grudnia 2011 - 00:37

pomoze mi ktos z moim Iphonem 3g ? dzisiaj go kupilem za dobre pieniadze , byl po jealbrake Cydia , a ze ja niewiedzialem zrobilem mu pelne czyszczenie i po juz sie nie wlaczyl Na ekranie jest tylko jabluszko . podalaczajac go pod USB wykryw go Itunes i na ekranie jest kabel usb i ikona Itunes . Prosze o odpowiedz w jakims latwym jezyku bo narazie jestem zielony w Iphonie Co trzeba zrobic zeby znow powstal (dodam ze nie wiem co mial za soft)

#42 Dawidos

Dawidos
  • 568 post贸w

Napisano 27 grudnia 2011 - 17:34

zaktualizuj do najnowszego softy, powinno pom贸c

#43 stranger1231

stranger1231
  • 3 post贸w

Napisano 04 stycznia 2012 - 23:23

czy komu艣 z wypowiadaj膮cych uda艂o si臋 rozwi膮za膰 ten problem? Ja mam podobny, nie identyczny, bo rady koleg贸w fachowc贸w nie dzia艂aj膮, ale jakby kto艣 napisa艂 co艣 wi臋cej czy si臋 uda艂o to mo偶e by to pomog艂o...

#44 evkam

evkam
  • 41 post贸w

Napisano 10 stycznia 2012 - 10:08

W艂a艣nie pope艂ni艂am ten sam b艂膮d... a dalej jab艂uszko, przy艂膮cz usb do iTunes - dok艂adnie tak samo wygl膮da sytuacja. Zrobi艂am kopi臋 zapasow膮 przed przywr贸ceniem ustawie艅 fabrycznych. Gdzie艣 dokopa艂am si臋 do info, 偶e trzega co艣 mo偶e wgra膰, aby posz艂o np.: http://myapple.pl/ip...-kabel-usb.html . Z prezentacj膮 robi艂am DFU i nic...
Czy kto艣 mo偶e opisa膰 (jak krowie na rowie) co trzeba zrobi膰 - np. z tego linka co wklei艂am bo ni cholery nie wiem co znacz膮 magiczne stwierdzenia...

#45 kajus01

kajus01
  • 897 post贸w
  • Sk膮dZiemia?

Napisano 12 stycznia 2012 - 09:25

Robi艂a艣 DFU. Ale czy iTunes go wykry艂 w tym trybie? Robi膰 a zrobi膰 to r贸偶nica. Co to za iP? Simlocka masz? Jaki Soft? Jak nie wiesz tych info to chyba najlepiej bedzie zrobi膰 CF w snowbrezze.

#46 evkam

evkam
  • 41 post贸w

Napisano 14 stycznia 2012 - 16:34

:-o Chc臋 wszystkim pochwali膰 si臋 i偶 uda艂o mi si臋 :) podstaw膮 okaza艂 si臋 dost臋p po internetu. Z chwil膮 jak wyczy艣ci艂am telefon przesta艂 widzie膰 moj膮 sie膰 z telefonu (iphone s艂u偶y mi za modem) i tyle. Jak si臋 pod艂膮czy艂am do innej sieci uda艂o si臋 bez problemu odtworzy膰 i wgra膰 kopi臋 zapasow膮. Troch臋 to trwa艂o ale mam iphona czynnego:razz: SIE MY艢LI, NIE? :wink::idea:

#47 krzaczek1231

krzaczek1231
  • 23 post贸w

Napisano 14 stycznia 2012 - 17:20

[iP 2G po JB jak u wiekszosci :D] U mnie problem jest tego typu, 偶e nie 艣miga艂o USB, komp nie widzia艂 go ani w dfu ani w recovery mode wi臋c wymieni艂em port usb bo to by艂a ostateczno艣膰 偶e z nim co艣. Po wymiane na nowy problem jest ten sam. Dodam 偶e mam system windows 7, wcze艣niej na xp te偶 sprawdza艂em i nie pyka艂o... Prosz臋 was bardzo o chwil臋 pomocy, my艣l臋 偶e wielu osobom przyda艂oby si臋 do tego rozwi膮zanie. Pozdrawiam serdecznie.

#48 lowplayer

lowplayer
  • 30 post贸w

Napisano 15 stycznia 2012 - 21:05

pro艣ba o pomoc. Witam Wszystkich. Chcia艂bym prosi膰 o pomoc zwi膮zan膮 z przywr贸ceniem jakiejkolwiek wersji softu na mojego iphone 3GS 8GB. A wi臋c ca艂a przygoda zacz臋艂a si臋 tak: Mia艂em sobie telefonik z softem : 4.2.1_8C148a i w sumie to by艂em z niego bardzo zadowolony do momentu kiedy nie zachcia艂o mi si臋 go z jailbreak'owa膰. Do tego celu u偶y艂em redsn0w_win_0.9.6b5, na windows 7 64bit. Oczywi艣cie wcze艣niej w艂膮czy艂em w zgodno艣ci: Windows Xp Sp3 i tryb administratora. Zainstalowa艂em tylko cydi臋, bo simlock mi nie przeszkadza艂. Wszystko posz艂o prawie jak najbardziej w porz膮dku, z tym, 偶e cydia po wy艂膮czeniu i wy艂膮czeniu telefonu uruchamia艂a si臋 w sekundzie i w tej samej wy艂膮cza艂a :/ Tak偶e skorzysta艂em z opcji w redsn0w, kt贸ra mia艂a pom贸c to naprawi膰- i naprawia艂a- do momentu kiedy znowu nie wy艂膮czy艂em i w艂膮czy艂em telefonu:/ No to 偶e nie by艂em obcykany z tematem- my艣l臋 sobie wyzeruj臋 wszystko (bo hard reset nie pomaga艂) i zobaczymy co b臋dzie. No i klops- death screen z bia艂ym jab艂uszkiem do us*anej 艣mierci. Zasiad艂em wygodnie w fotelu i google: Pobra艂em najnowsze Itunes, 艣ci膮gn膮艂em softy 4.1, 4.2.1, 4.3.3, 4.3.5, 5.01 no i iREB- r5. Najpierw zadzia艂a艂em z iREB- wszystko w porz膮dku- komunikat- pod艂膮cz pod Itunes i odtw贸rz soft-OK. Pod艂膮czam pod iTunes z wci艣ni臋tym "Home" i wbija mi si臋 w tryb DFU- awaryjny, nast臋pnie sugeruje odtworzenie softu. Tak偶e wciskam odtw贸rz + shift i zapodaj臋 soft. Wszystko sobie leci i nagle Error 3149 :/ OK- wyczyta艂em, 偶e soft nie mo偶e by膰 starszy ni偶 ten poprzedni. No to my艣l臋 oki zadzia艂am z najnowszym. Procedur臋 powtarzam od iREB, pod艂膮czam pod Itunes i daj臋 samo "Odtw贸rz". Najnowszy soft si臋 pobiera rozpakowuje, wszystko pi臋knie i nagle ciach- Error 1611:/ Macie jakie艣 pomys艂y? Nawet ju偶 mi nie zale偶y na tym jailbreaku, potrzebna by艂a mi w sumie jedna aplikacja, no i ciekawo艣膰 mnie skusi艂a. Bardzo prosz臋 o pomoc, albo wycen臋 naprawy. Pozdrawiam!

#49 krzaczek1231

krzaczek1231
  • 23 post贸w

Napisano 16 stycznia 2012 - 13:53

Podziel臋 si臋 swoimi owocami poszukiwa艅: przede wszystkim 1.sprawd藕cie w C:\Windows\Systen32\drivers czy macie plik USBAAPL.sys jest to sterownik do rozpoznawania iphone po usb. Je艣lli nie macie > wklepujecie nazw臋 w google i pierwszy wynik to link do pobrania. 2.艁atwiej jest wej艣膰 w DFU pod redsn0w'em ni偶 pod iTunes. 3. Spr贸bujcie na innych kablach (od iPoda, innego iphone itd.) Na razie tyle z moich poszukiwa艅 po angielskich forach :) PS: jak dalej nie czyta iP mo偶na spr贸bowa膰 skopiowa膰 plik USBAAPL.sys do C:\Windows\inf

#50 lukas231

lukas231
  • 9 post贸w

Napisano 17 stycznia 2012 - 23:00

witam , no to i mnie sie zachcialo zresetowac ipada 4.2.1 do ustawien poczatkowych , poniewaz nie moglem uaktualnic do 5.0.1 nie wiem zreszta dla czego no i ten sam problem mam co wiekszosc tutaj , ituns widzi mojego ipada ale nie mozna go odtworzyc wyskakuje blad 21 lub 1604 . na ekranie ipada widze itunes i kabelek ze strza艂ka , w tryb awaryjny i recovery tez mozna go wprowadzic i odtworzyc oprogramowanie ale zawsze po chwili wyskakuje ten sam komunikat - nie mozna bylo odtworzyc ipada 1604 dodam za probuje instalowac iosa 5.0.1 jakies pomysly ? czy czeka mnie naprawa w jakims serwisie dodam jeszcze ze ipad jest jeszcze na gwarancji system oczywiscie z艂amany

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych