Zamęt z bannerami :]
Napisano 15 stycznia 2007 - 17:00
Napisano 15 stycznia 2007 - 17:12
Napisano 15 stycznia 2007 - 17:42
Wpłać więc pieniądze na utrzymanie serwera, domeny itp. Reklamy zapewne wtedy zniknął.
Zorganizujcie jakiś esemesowy numer, łatwiej będzie

Napisano 15 stycznia 2007 - 17:46
Napisano 15 stycznia 2007 - 17:47

Napisano 15 stycznia 2007 - 20:23
Napisano 15 stycznia 2007 - 20:24
Napisano 15 stycznia 2007 - 20:26

Napisano 15 stycznia 2007 - 20:30

Napisano 15 stycznia 2007 - 20:31
Napisano 15 stycznia 2007 - 20:33
Napisano 15 stycznia 2007 - 20:33
A jaka Twoim zdaniem rzecz byłaby dobra? Będę się powtarzał, ale co tam: Wpłacałeś pieniądze na MyApple? Za masło kosztów nie pokryjesz.Google liczy klikniecia nie? Znaczna czesc userow takie wprowadzanie na sile reklam zrazi do klikania - wiec watpie czy to jest rzecz dobra :|
Napisano 15 stycznia 2007 - 20:44
Google liczy klikniecia nie? Znaczna czesc userow takie wprowadzanie na sile reklam zrazi do klikania - wiec watpie czy to jest rzecz dobra :|
Zrazi do klikania? Najpierw trzeba coś robić, żeby się do tego zrazić. Z tego co wiem, z klikania w reklamy Google forum nie jest w stanie się utrzymać. Tak więc jeśli masz tego świadomość, że to MY tworzymy forum i to MY powinniśmy zabiegać o jego istnienie kliknąłbym w przycisk PayPal na pierwszej stronie forum.
Code powinieneś umieścić w lewym menu na stronie główne link do strony Wspomóż Forum i umieścić tam, też numer konta bankowego. PayPal jest super, ale nie wszyscy mają możliwość, aby z niego korzystać.
Napisano 15 stycznia 2007 - 21:27
Napisano 15 stycznia 2007 - 21:31
a jest gdzieś informacja ile forum potrzebuje, żeby funkcjonować ? na co dokładnie idą/iść będą te straszne sumy ;-) skoro sajty torentowe/osiołkowe mają takie liczniki to chyba nie jest problem ?
no i oczywiście w 4rp to transparentność podobno jest/winna być w modzie :-)
Jasne, że jest... zapytaj Admina to Ci powie.
Transparentność? A możesz chciałeś powiedzieć, szczerość i zaufanie. Czy to nie brzmi ładniej?
Napisano 15 stycznia 2007 - 21:33

Napisano 15 stycznia 2007 - 21:49
"Sajty" torrentowe/osiołkowe mają jakoś tam obliczone to ile potrzebują miesięcznie, nie wiem jak to dokładnie działa bo nie korzystam z tego typu serwisów.a jest gdzieś informacja ile forum potrzebuje, żeby funkcjonować ? na co dokładnie idą/iść będą te straszne sumy ;-) skoro sajty torentowe/osiołkowe mają takie liczniki to chyba nie jest problem ?
no i oczywiście w 4rp to transparentność podobno jest/winna być w modzie :-)
Ja takich obliczeń nie przeprowadzam bo koszty są zmienne.
Za prąd płacę miesięcznie, za Internet również.
Domenę opłacam rocznie.
Czasem też przebywam trasę 80km w jedną stronę aby zajrzeć czy wszystkie wiatraczki się kręcą i czy wszystko gra.
A więc dochodzą koszty paliwa (które są również zmienne)
Dodatkowo sprzęt trzeba modernizować.
Sporo dodatków do vB również jest płatne - a w planach mam wiele ulepszeń i modyfikacji.
Także w odpowiedzi na Twoje pytanie odpowiadam: NIE nie ma nigdzie takiej informacji i nie będzie a cała suma jaka jest zebrana bez względu na jej wysokość jest przeznaczona na dalszy rozwój forum
Napisano 15 stycznia 2007 - 22:25

Napisano 15 stycznia 2007 - 22:31
Napisano 15 stycznia 2007 - 22:38

Zapisujesz się wpłacając pieniądze, jeśli można to tak nazwaćNo to ja bym chcial sie zapisac do grupy donatorow

Napisano 15 stycznia 2007 - 23:51
JSG: Jak zwykle powiało optymizmem
Prawdę mówi ;P
Napisano 16 stycznia 2007 - 16:10
a takich obliczeń nie przeprowadzam bo koszty są zmienne.
Za prąd płacę miesięcznie, za Internet również.
Domenę opłacam rocznie.
Czasem też przebywam trasę 80km w jedną stronę aby zajrzeć czy wszystkie wiatraczki się kręcą i czy wszystko gra.
A więc dochodzą koszty paliwa (które są również zmienne)
Dodatkowo sprzęt trzeba modernizować.
Sporo dodatków do vB również jest płatne - a w planach mam wiele ulepszeń i modyfikacji.
Także w odpowiedzi na Twoje pytanie odpowiadam: NIE nie ma nigdzie takiej informacji i nie będzie a cała suma jaka jest zebrana bez względu na jej wysokość jest przeznaczona na dalszy rozwój forum
Oka to ja może napisze co myśle nie koniecznie musicie się zemną zgadzać. Reklamy zostały wprowadzone pewnie dlatego że administratorzy forum myśleli że zarobią pare groszy na tym "interesie". Wolał bym by postawili sprawe jasno a nie owijali w bawełne. Forum myapple.pl potrzebuje własnego dedykowanego serwera i jego modernizacji ? Tu akurat wydaje mi się że Panowie przesadzacie i to bardzo. Forum raczej nie generuje takiego ruchu ani nie jest tak zasobo żerne a cały serwer nie jest do jego usług więc wymania części i modernizacja ? Froum siedzi na maszynie o adresie ip 85.219.239.3 na którym oprócz tego jest uruchomiony jakiś monitoring. Mówicie vB ma płatne dodatki, a po co zmienialiście silnik forum na płatną wersje ? Żeby było jasne nie narzekam, nikt też mnie nie zmusza do płacenia ani klikania w reklamy. Zdaje sobie sprawe że nikt niechce dokładać do interesu z własnej kieszeni. Jednak wolał bym usłyszeć argumenty żetelne i prawdziwe. Osobiście uważam że forma dotacji jest lepsza a koszt roczny utrzymania takiego forum to max. 500zł.
---
112zł rocznie domena pl
470zł hosting np. na dreamhost
---
- malowany lubi to
Napisano 16 stycznia 2007 - 16:20
To Ty nie wiesz, że na AdSense nie da się zarobić? I co to jest za interes? Dlaczego oskarżasz ludzi nie mając pojęcia o ich zamiarach?Reklamy zostały wprowadzone pewnie dlatego że administratorzy forum myśleli że zarobią pare groszy na tym "interesie". Wolał bym by postawili sprawe jasno a nie owijali w bawełne.
Jeśli 500.000 odsłon miesięcznie to nie jest duży ruch to ja już nie wiem o co chodzi. Racja, to nie Onet, ale i pieniędzy serwis nie ma tyle co Onet. Poza tym nie wiem jak mam dyskutować z kimś kto nie ma wiedzy potrzebnej do dyskusji. MyApple stoi na osobnej maszynie, która odpowiada tylko za ten serwis. A obraz z kamery internetowej to nie musi być od razu monitoringForum myapple.pl potrzebuje własnego dedykowanego serwera i jego modernizacji ? Tu akurat wydaje mi się że Panowie przesadzacie i to bardzo. Forum raczej nie generuje takiego ruchu ani nie jest tak zasobo żerne a cały serwer nie jest do jego usług więc wymania części i modernizacja ? Froum siedzi na maszynie o adresie ip 85.219.239.3 na którym oprócz tego jest uruchomiony jakiś monitoring.

Nie wiem czy wiesz, ale vB jest o wiele "lżejsze" jak phpBB które w dodatku jest dziurawe jak sito.Mówicie vB ma płatne dodatki, a po co zmienialiście silnik forum na płatną wersje ?
Napisano 16 stycznia 2007 - 16:21
Osobiście uważam że forma dotacji jest lepsza a koszt roczny utrzymania takiego forum to max. 500zł.
---
112zł rocznie domena pl
---
A ja osobiście uważam, że koszt roczny utrzymania takiego forum to max. 60 zł
19.90 zł rocznie domena pl na home.pl
32 zł hosting np. na boo.pl
Napisano 16 stycznia 2007 - 16:22
Oka to ja może napisze co myśle nie koniecznie musicie się zemną zgadzać. Reklamy zostały wprowadzone pewnie dlatego że administratorzy forum myśleli że zarobią pare groszy na tym "interesie". Wolał bym by postawili sprawe jasno a nie owijali w bawełne. Forum myapple.pl potrzebuje własnego dedykowanego serwera i jego modernizacji ? Tu akurat wydaje mi się że Panowie przesadzacie i to bardzo. Forum raczej nie generuje takiego ruchu ani nie jest tak zasobo żerne a cały serwer nie jest do jego usług więc wymania części i modernizacja ? Froum siedzi na maszynie o adresie ip 85.219.239.3 na którym oprócz tego jest uruchomiony jakiś monitoring. Mówicie vB ma płatne dodatki, a po co zmienialiście silnik forum na płatną wersje ? Żeby było jasne nie narzekam, nikt też mnie nie zmusza do płacenia ani klikania w reklamy. Zdaje sobie sprawe że nikt niechce dokładać do interesu z własnej kieszeni. Jednak wolał bym usłyszeć argumenty żetelne i prawdziwe. Osobiście uważam że forma dotacji jest lepsza a koszt roczny utrzymania takiego forum to max. 500zł.
---
112zł rocznie domena pl
---
No to pozamiatane:rolleyes:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych