Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zamęt z bannerami :]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
60 odpowiedzi w tym temacie

#1 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 17:00

Cześć, dzisiaj zauważyłem, że bannery, zamiast na górze / dole forum są pod pierwszym postem tematu! Zróbcie coś z tym, bo barziej to drażni, niż reklamuje :]

#2 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 17:12

Wpłać więc pieniądze na utrzymanie serwera, domeny itp. Reklamy zapewne wtedy zniknął.

#3 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 17:42

Wpłać więc pieniądze na utrzymanie serwera, domeny itp. Reklamy zapewne wtedy zniknął.

Zorganizujcie jakiś esemesowy numer, łatwiej będzie :D

#4 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 17:46

No zaczyna byc jak na innych forach. Przeszkadza, ale widac jest koniecznoscia.

#5 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 17:47

Dobre ;) Tylko, że z tych SMSów to najmniej kasy dostaje właśnie właściciel :P Można spokojnie powiedzieć, że byłbyś donatorem sieci komórkowej :D

#6 max.milion

max.milion
  • 186 postów
  • SkądWWA <gównie>

Napisano 15 stycznia 2007 - 20:23

reklamowy Stefan na myapple rozumiem reklamy, rozumiem że pieniądze nie biorą sie z banku ... ALE z tym reklamowym Stevem Jobesem to chyba trochę nie tędy droga ???

#7 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 15 stycznia 2007 - 20:24

Google liczy klikniecia nie? Znaczna czesc userow takie wprowadzanie na sile reklam zrazi do klikania - wiec watpie czy to jest rzecz dobra :|

#8 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 20:26

To nie przystoi, zmieńcie chociaż nika :D

#9 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 15 stycznia 2007 - 20:30

Dla mnie pomysł bomba :) Jak reklamy to tylko pod takim nickiem - przynajmniej jest ciekawie :D

#10 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 20:31

Dajcie spokój. Co nie tędy droga? Uzasadnij.

#11 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 20:33

Tak liczy kliknięcia bez których forum nie będzie w stanie się utrzymać - a forum istnieje nie tylko dla mnie lecz dla wszystkich, którzy mogą uzyskać pomoc i nie tylko. Osoby z grupy "Donator" reklam nie będą widzieć.

#12 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 20:33

Google liczy klikniecia nie? Znaczna czesc userow takie wprowadzanie na sile reklam zrazi do klikania - wiec watpie czy to jest rzecz dobra :|

A jaka Twoim zdaniem rzecz byłaby dobra? Będę się powtarzał, ale co tam: Wpłacałeś pieniądze na MyApple? Za masło kosztów nie pokryjesz.

#13 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 15 stycznia 2007 - 20:44

Zrazi do klikania? Najpierw trzeba coś robić, żeby się do tego zrazić. Z tego co wiem, z klikania w reklamy Google forum nie jest w stanie się utrzymać. Tak więc jeśli masz tego świadomość, że to MY tworzymy forum i to MY powinniśmy zabiegać o jego istnienie kliknąłbym w przycisk PayPal na pierwszej stronie forum.

Code powinieneś umieścić w lewym menu na stronie główne link do strony Wspomóż Forum i umieścić tam, też numer konta bankowego. PayPal jest super, ale nie wszyscy mają możliwość, aby z niego korzystać.

#14 max.milion

max.milion
  • 186 postów
  • SkądWWA <gównie>

Napisano 15 stycznia 2007 - 21:27

a jest gdzieś informacja ile forum potrzebuje, żeby funkcjonować ? na co dokładnie idą/iść będą te straszne sumy ;-) skoro sajty torentowe/osiołkowe mają takie liczniki to chyba nie jest problem ? no i oczywiście w 4rp to transparentność podobno jest/winna być w modzie :-)

#15 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 15 stycznia 2007 - 21:31

a jest gdzieś informacja ile forum potrzebuje, żeby funkcjonować ? na co dokładnie idą/iść będą te straszne sumy ;-) skoro sajty torentowe/osiołkowe mają takie liczniki to chyba nie jest problem ?
no i oczywiście w 4rp to transparentność podobno jest/winna być w modzie :-)

Jasne, że jest... zapytaj Admina to Ci powie.
Transparentność? A możesz chciałeś powiedzieć, szczerość i zaufanie. Czy to nie brzmi ładniej?

#16 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 21:33

Nie wiem ile dokładnie kosztuje utrzymanie strony, ale mniej-więcej wiem za co właściciel płaci: * Domena, * Utrzymanie serwera (internet, prąd) * Naprawa maszyny jak coś padnie też kosztuje, Jeśli o czymś zapomniałem to proszę o dodanie informacji :) Czy już teraz wiesz dlaczego tak ważne są reklamy AdSense i dotacja które i tak nie pokrywają całości kosztów?

#17 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 21:49

a jest gdzieś informacja ile forum potrzebuje, żeby funkcjonować ? na co dokładnie idą/iść będą te straszne sumy ;-) skoro sajty torentowe/osiołkowe mają takie liczniki to chyba nie jest problem ?
no i oczywiście w 4rp to transparentność podobno jest/winna być w modzie :-)

"Sajty" torrentowe/osiołkowe mają jakoś tam obliczone to ile potrzebują miesięcznie, nie wiem jak to dokładnie działa bo nie korzystam z tego typu serwisów.

Ja takich obliczeń nie przeprowadzam bo koszty są zmienne.
Za prąd płacę miesięcznie, za Internet również.
Domenę opłacam rocznie.
Czasem też przebywam trasę 80km w jedną stronę aby zajrzeć czy wszystkie wiatraczki się kręcą i czy wszystko gra.
A więc dochodzą koszty paliwa (które są również zmienne)
Dodatkowo sprzęt trzeba modernizować.
Sporo dodatków do vB również jest płatne - a w planach mam wiele ulepszeń i modyfikacji.
Także w odpowiedzi na Twoje pytanie odpowiadam: NIE nie ma nigdzie takiej informacji i nie będzie a cała suma jaka jest zebrana bez względu na jej wysokość jest przeznaczona na dalszy rozwój forum

#18 Shime

Shime
  • 668 postów
  • SkądAngli :(

Napisano 15 stycznia 2007 - 22:25

No to ja bym chcial sie zapisac do grupy donatorow :)

#19 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 22:31

Myślę że zysk będzie większy z powodu uciekania przed tym robotem, niz z klikania reklam...

#20 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 22:38

JSG: Jak zwykle powiało optymizmem :P

No to ja bym chcial sie zapisac do grupy donatorow :)

Zapisujesz się wpłacając pieniądze, jeśli można to tak nazwać :)

#21 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 23:51

JSG: Jak zwykle powiało optymizmem :P

Prawdę mówi ;P

#22 mpukacz

mpukacz
  • 216 postów
  • SkądLublin,Poland

Napisano 16 stycznia 2007 - 16:10

a takich obliczeń nie przeprowadzam bo koszty są zmienne.
Za prąd płacę miesięcznie, za Internet również.
Domenę opłacam rocznie.
Czasem też przebywam trasę 80km w jedną stronę aby zajrzeć czy wszystkie wiatraczki się kręcą i czy wszystko gra.
A więc dochodzą koszty paliwa (które są również zmienne)
Dodatkowo sprzęt trzeba modernizować.
Sporo dodatków do vB również jest płatne - a w planach mam wiele ulepszeń i modyfikacji.
Także w odpowiedzi na Twoje pytanie odpowiadam: NIE nie ma nigdzie takiej informacji i nie będzie a cała suma jaka jest zebrana bez względu na jej wysokość jest przeznaczona na dalszy rozwój forum

Oka to ja może napisze co myśle nie koniecznie musicie się zemną zgadzać. Reklamy zostały wprowadzone pewnie dlatego że administratorzy forum myśleli że zarobią pare groszy na tym "interesie". Wolał bym by postawili sprawe jasno a nie owijali w bawełne. Forum myapple.pl potrzebuje własnego dedykowanego serwera i jego modernizacji ? Tu akurat wydaje mi się że Panowie przesadzacie i to bardzo. Forum raczej nie generuje takiego ruchu ani nie jest tak zasobo żerne a cały serwer nie jest do jego usług więc wymania części i modernizacja ? Froum siedzi na maszynie o adresie ip 85.219.239.3 na którym oprócz tego jest uruchomiony jakiś monitoring. Mówicie vB ma płatne dodatki, a po co zmienialiście silnik forum na płatną wersje ? Żeby było jasne nie narzekam, nikt też mnie nie zmusza do płacenia ani klikania w reklamy. Zdaje sobie sprawe że nikt niechce dokładać do interesu z własnej kieszeni. Jednak wolał bym usłyszeć argumenty żetelne i prawdziwe. Osobiście uważam że forma dotacji jest lepsza a koszt roczny utrzymania takiego forum to max. 500zł.

---
112zł rocznie domena pl
470zł hosting np. na dreamhost
---
  • malowany lubi to

#23 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 16 stycznia 2007 - 16:20

Reklamy zostały wprowadzone pewnie dlatego że administratorzy forum myśleli że zarobią pare groszy na tym "interesie". Wolał bym by postawili sprawe jasno a nie owijali w bawełne.

To Ty nie wiesz, że na AdSense nie da się zarobić? I co to jest za interes? Dlaczego oskarżasz ludzi nie mając pojęcia o ich zamiarach?

Forum myapple.pl potrzebuje własnego dedykowanego serwera i jego modernizacji ? Tu akurat wydaje mi się że Panowie przesadzacie i to bardzo. Forum raczej nie generuje takiego ruchu ani nie jest tak zasobo żerne a cały serwer nie jest do jego usług więc wymania części i modernizacja ? Froum siedzi na maszynie o adresie ip 85.219.239.3 na którym oprócz tego jest uruchomiony jakiś monitoring.

Jeśli 500.000 odsłon miesięcznie to nie jest duży ruch to ja już nie wiem o co chodzi. Racja, to nie Onet, ale i pieniędzy serwis nie ma tyle co Onet. Poza tym nie wiem jak mam dyskutować z kimś kto nie ma wiedzy potrzebnej do dyskusji. MyApple stoi na osobnej maszynie, która odpowiada tylko za ten serwis. A obraz z kamery internetowej to nie musi być od razu monitoring :D

Mówicie vB ma płatne dodatki, a po co zmienialiście silnik forum na płatną wersje ?

Nie wiem czy wiesz, ale vB jest o wiele "lżejsze" jak phpBB które w dodatku jest dziurawe jak sito.

#24 eujot

eujot
  • 64 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 stycznia 2007 - 16:21

Osobiście uważam że forma dotacji jest lepsza a koszt roczny utrzymania takiego forum to max. 500zł.

---
112zł rocznie domena pl
---

A ja osobiście uważam, że koszt roczny utrzymania takiego forum to max. 60 zł

19.90 zł rocznie domena pl na home.pl
32 zł hosting np. na boo.pl

#25 Shime

Shime
  • 668 postów
  • SkądAngli :(

Napisano 16 stycznia 2007 - 16:22

Oka to ja może napisze co myśle nie koniecznie musicie się zemną zgadzać. Reklamy zostały wprowadzone pewnie dlatego że administratorzy forum myśleli że zarobią pare groszy na tym "interesie". Wolał bym by postawili sprawe jasno a nie owijali w bawełne. Forum myapple.pl potrzebuje własnego dedykowanego serwera i jego modernizacji ? Tu akurat wydaje mi się że Panowie przesadzacie i to bardzo. Forum raczej nie generuje takiego ruchu ani nie jest tak zasobo żerne a cały serwer nie jest do jego usług więc wymania części i modernizacja ? Froum siedzi na maszynie o adresie ip 85.219.239.3 na którym oprócz tego jest uruchomiony jakiś monitoring. Mówicie vB ma płatne dodatki, a po co zmienialiście silnik forum na płatną wersje ? Żeby było jasne nie narzekam, nikt też mnie nie zmusza do płacenia ani klikania w reklamy. Zdaje sobie sprawe że nikt niechce dokładać do interesu z własnej kieszeni. Jednak wolał bym usłyszeć argumenty żetelne i prawdziwe. Osobiście uważam że forma dotacji jest lepsza a koszt roczny utrzymania takiego forum to max. 500zł.

---
112zł rocznie domena pl
---

No to pozamiatane:rolleyes:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych