iPhone czyli Gejfon?
Napisano 06 czerwca 2010 - 18:42
Napisano 06 czerwca 2010 - 18:56
W Poznaniu też często widuje iP jedynie co mnie denerwuje to ze używają go najczęściej "dzieci" i nie dbają o niego. Nie mówię ze należy się obchodzić jak z jajkiem ale zauważyłem ze ludzie któzy dostali go "od tak" maja go w d.... W/g mnie jest to telefon eliciarski i ludzie którzy maja jakieś stare nokie lub dużo gorszej klasy i gadają ze to gejfon to mi ich żal ... bo to czysta zazdrość tak samo jest z autami jeżdżę VW i nie raz słyszałem że to szajswagen ale jak pytałem co dana osoba ma to odp. że nic wiec wnioskuje ze Polska to taki kraj w którym jak się nie ma czegoś fajnego to trzeba to zdyskrimiowac bo nikt inny nie miał.
Generalnie - jak na coś nie zapracowałeś /-aś to nie wiesz jaką to ma wartość. Taką teorię mają niektóre osoby i chyba coś w tym jest (choć zdarzają się wyjątki).
Proponuję wyzbycia się tego "zdenerwowania" na dzieci, które nie dbają o niego. W końcu to ich własność i mogą robić co chcą, nawet go rozp..., gwoli pokazania na żywym przykładzie (sprzętu Apple) i odstresowania się (no chyba że jesteś 150% fanboyem) - polecam filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=FhWtJ2OwZ4A
Napisano 06 czerwca 2010 - 18:57
W Poznaniu też często widuje iP jedynie co mnie denerwuje to ze używają go najczęściej "dzieci" i nie dbają o niego. Nie mówię ze należy się obchodzić jak z jajkiem ale zauważyłem ze ludzie któzy dostali go "od tak" maja go w d.... W/g mnie jest to telefon eliciarski i ludzie którzy maja jakieś stare nokie lub dużo gorszej klasy i gadają ze to gejfon to mi ich żal ... bo to czysta zazdrość tak samo jest z autami jeżdżę VW i nie raz słyszałem że to szajswagen ale jak pytałem co dana osoba ma to odp. że nic wiec wnioskuje ze Polska to taki kraj w którym jak się nie ma czegoś fajnego to trzeba to zdyskrimiowac bo nikt inny nie miał.
No niestety właśnie tak to wyglada
Napisano 06 czerwca 2010 - 19:16
Napisano 06 czerwca 2010 - 19:19
Napisano 06 czerwca 2010 - 19:30

Napisano 06 czerwca 2010 - 19:38
Osoby, dla których jest to problem, mogę pocieszyć, że w wersji OS 4.0 jest możliwość wyłączenia transmisji danych za pomogą "suwaczka".
Czy tylko mi się wydaje, czy po wyłączeniu transmisji danych taki iP raczej nie będzie miał tyle fajnych "ficzerów" dzięki którym jest taki fajny? To tak jakby mieć najnowsze Lamborghini lub Ferrari i świetny domek na górze w Bieszczadach. Szkoda tylko, że nie można by było do niego dojechać tą super bryką, gdzie tak naprawdę spokojnie wystarczyłaby Łada Niva - wehikuł bez porównania tańszy.

W takiej sytuacji, gdy wie się, że będzie się wyłączać transfer danych (nie będąc w roamingu oczywiście, bo to inna sprawa), to należy się zastanowić czy za tą samą lub niższą cenę, nie lepiej kupić np. iPada lub iPoda Touch.
no a mnie denerwują ludzie którzy nazywają iphona elitarnym, owszem jest to dobry telefon, ale nazywanie go elitarnym zakrawa mi na fanboy'a szególnie po poziomie pytań na forum. Np. jaką kartę tak-tak czy mixplus, ew jak wyłączyć transfer bo mam 5 zł na koncie. Nie dorabiajcie ideologi. To zwykły telefon, są gorsze i lepsze, a już na pewno nie ma się co przejmować gadaniem innych którzy w ręku nie mieli albo im się nie podoba.
No to proponuję wytoczyć proces użytkownikowi "olafejs" zgodnie z tym co pisałem wcześniej ->oczywiście jest to żart.

Termin "elitarny" nie pasuje do iPhone'a, choć jego użycie jest uzasadnione w większości polskiego społeczeństwa. Dlaczego? Ponieważ słowo "elitarny" kojarzy się z czymś najlepszym.
Od tego już tylko rzut beretem do bardzo dobrze wyposażonego, czegoś co duża grupa osób chciałaby mieć / być kimś (w zależności od kontekstu). A właśnie te ostatnie określenia pasują do iP starając się mówić obiektywnie.
Dlatego mówienie "elitarny" jest dość dużym skrótem myślowym, który jednak wypacza to co chcemy przekazać.
P.S.
Ale pojechałem z tekstem...
---------- Wpis dodano o 20:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:37 ----------
b_jan też mogę sobie obudową porzucać.
Oj tam..., szczegółów się czepiasz.

Napisano 06 czerwca 2010 - 19:41
Napisano 06 czerwca 2010 - 19:50

Napisano 06 czerwca 2010 - 19:54
Napisano 06 czerwca 2010 - 20:11
Napisano 06 czerwca 2010 - 20:35
Dziwne zjawisko - chyba faktycznie jakas zazdrosc przez to przebija - tu w Londku wystarczy wsiasc do metra, zwlaszcza w szczycie, i od razu wiadomo jaki telefon jest najpopularniejszy w miescie - wlasnie iPhone, a zaraz po nim BlackBerry. Dlugo, dlugo nic i dopiero jakies Nokie i Samsungi. Zabawnie wyglada 4-5 pasazerow siedzacych obok siebie i kazdy zapatrzony w swojego iPhone'a...
Polskie piekiełko wita po raz n-ty.
Napisano 06 czerwca 2010 - 20:39

Napisano 06 czerwca 2010 - 20:48
No cóż, V8 i grubo ponad 4l musi być i... LPG do tegoI tu znowu przykład motoryzacyjny, znam parę osób co maja zaje... auta ale jak pytam się czy się gdzieś przejadą czy jakiś spot lub wycieczka za miasto to nie bo bena droga.... to mnie rozwala ma auto na które go nie stać.

Napisano 06 czerwca 2010 - 20:50
Dziwne zjawisko - chyba faktycznie jakas zazdrosc przez to przebija - tu w Londku wystarczy wsiasc do metra, zwlaszcza w szczycie, i od razu wiadomo jaki telefon jest najpopularniejszy w miescie - wlasnie iPhone, a zaraz po nim BlackBerry. Dlugo, dlugo nic i dopiero jakies Nokie i Samsungi. Zabawnie wyglada 4-5 pasazerow siedzacych obok siebie i kazdy zapatrzony w swojego iPhone'a...
dokładnie to samo zauważyłem ostatnio jak byłem w londynie,większość ludzi iphone

A co do tematu to fakt- w moim otoczeniu wszyscy "informatycy" że iphone gejowy i macbook też i w ogóle apple to pedalowizna, ale traktuje to jako kompletną ignorancję prostych ludzi,bo co innego jak ktoś coś dla śmiechu powie a co innego jak ludzie w swojej niewiedzy gadają bzdury..
Napisano 06 czerwca 2010 - 21:31
Napisano 06 czerwca 2010 - 22:39

Napisano 07 czerwca 2010 - 06:57

Napisano 07 czerwca 2010 - 07:38
Napisano 07 czerwca 2010 - 07:45
Napisano 07 czerwca 2010 - 07:58
http://gizmodo.com/3...dly-samsung-not
Temat wcale nie jest taki durny jak by się mógł wydawać. Tzn. owszem źle zatytułowany, źle napisany post, ale temat całkiem ciekawy, gdyby nie to, że już kiedyś był

Napisano 07 czerwca 2010 - 08:50

Napisano 07 czerwca 2010 - 09:43

Napisano 07 czerwca 2010 - 09:46

Napisano 07 czerwca 2010 - 09:51
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych