Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone czyli Gejfon?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
53 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 16:42

Cześć,denerwuje mnie jedno dlaczego ludzie na iPhona mowia gejfon ze jest pedalski??Dlaczego tak sądzą??Według mnie to dziwne,nie jest ani rozowy ani z cekinkami??

#2 shrekKR

shrekKR
  • 576 postów
  • SkądKrólewskie Stołeczne Miasto KRK

Napisano 06 czerwca 2010 - 16:43

Co za idiotyczny post ..

#3 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:03

Nie wiesz... Sprzetu marki apple uzywaja wylacznie geje oraz idioci ;) Poszukaj, sam kiedys poruszalem ta kwestie na tym forum i byla dosc dluga dyskusja. Jak tez wyszlo - androgeniczna ciota pozdrawia :D

#4 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:14

Tak jest w Polsce, jeżeli dana osoba nie może mieć takiego urządzenia to mówi, że jest pedalski. Jak by miał to by nawet na to nie zwracał uwagi, i jakoś by go to nie ruszało, że ktoś tak mówi. U mnie to są znowuż odzywki typu: "Nie masz, no, ale przecież to jest iPhone..." "Dopiero teraz, stare samsungi, htc już miały to od zawsze..." "No i masz tego swojego iPhone'a..." Odzywki są tylko wtedy, jak rozmawiam z drugim posiadaczem iPhone, i wylatują od osób obok siedzących.

#5 Yaniak

Yaniak
  • 64 postów
  • SkądHigh Wycombe

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:20

Nazywa się to zazdrość. Nie mogę tego mieć ja więc to szajs.

#6 B@rtasMAC

B@rtasMAC
  • 572 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:22

ludzie, beznadziejny temat, poza tym powinien być w dziale offtop (o ile powinien być) ...a co do tematu to ja też tak uważam - jest to zwykła zazdrość

#7 defs

defs
  • 26 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:25

Nazywa się to zazdrość. Nie mogę tego mieć ja więc to szajs.

A co to za problem kupić iphona? To nie jest jakiś unikalny, ciężko dostępny produkt. Zluzuj z tym "eliciarskim" podejściem.

Tak, jestem posiadaczem srajfona.

#8 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:26

Miejmy nadzieję, że jutrzejszy dzień (a na co wszystko wskazuje - pokazanie nowego iPhone'a) zmieni design obudowy kolejnej generacji. Przynajmniej ta część składowa odejdzie w niepamięć dla tych "świetnie" określających telefon osób. Osobiście sam twierdzę, że obecne obudowy są z lekka przegięte co do bling-bling. Być może właśnie dlatego, wcale się nie zdziwię, jak jutrzejsza premiera ujawni telefon w obudowie, jaką widzieliśmy np. na Gizmodo. W końcu segment biznesowy liczy się dla Apple.

#9 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:28

Nie każdego stać wypieprzyć od tak 2000 zł na telefon. W polsce iphone co raz słabiej, ale mimo wszystko jest eliciarskim urządzeniem, tak jak i maki.

#10 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:29

A co to za problem kupić iphona? To nie jest jakiś unikalny, ciężko dostępny produkt. Zluzuj z tym "eliciarskim" podejściem.

Tak, jestem posiadaczem srajfona.

Wiesz... nie każdy może wydać ok 2k na komórkę, albo parę złotych a potem po 100-300 zł miesięcznie przez okres 24-36 miesięcy. A jeśli nawet może - niekoniecznie chce płacić takie pieniądze za sprzęt do (w dużej mierze) komunikacji ze światem. Mają inne rzeczy do kupienia.

Zresztą - zakup samego iP to dopiero początek. Do tego trzeba doliczyć koszt transferu danych przez sieć GSM, zorganizowanie sobie punktu Wi-Fi, a jeśli chcesz dbać o iP -> nie najtańsze pokrowce / folie. Aaaa..., bym zapomniał... jeśli chcesz w pełni docenić iP OS, musisz posiadać konto w AppStore (np. wymóg karty kredytowej), a do tego co i rusz "rzucić się" na kilka Euro na przydatne / ciekawe aplikacje.

#11 defs

defs
  • 26 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:32

Szczerze mówiąc, jako mieszkaniec Warszawy srajfon jest najczęściej przeze mnie widywanym urządzeniem. Może kwestia tego, że jest dość charakterystyczny, ale poważnie, nie ma dnia bym nie zobaczył go u kogoś.

#12 B@rtasMAC

B@rtasMAC
  • 572 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:33

sam bym kupił iPhona, gdyby nie fakt że cały czas się łączy z internetem (co mnie by bardzo irytowało i ciągnęło po kieszeni), a w dodatku nawet mnie na niego nie stać :D

#13 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:38

Szczerze mówiąc, jako mieszkaniec Warszawy srajfon jest najczęściej przeze mnie widywanym urządzeniem. Może kwestia tego, że jest dość charakterystyczny, ale poważnie, nie ma dnia bym nie zobaczył go u kogoś.

To weź się człowieku rusz poza Warszawę - sytuacja diametralnie inna (za wyjątkiem dużych miast).

Niższe zarobki a dodatkowo beznadziejna prędkość transferu danych sieci GSM poza dużymi miastami, zabija to urządzenie.

#14 kamils48

kamils48
  • 6 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:38

to tak samo jak z nokia, gdzie sie nie rozejrze kazdy na nokie:)

#15 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:40

kamils48

To nie te czasy. ;)

No i tak jak piszecie jutrzejsza konferencja zmieni pogląd na temat tego telefonu i firmy.
Bo fakt, faktem 3G i 3GS wyglądają "ładnie" w tym złym znaczeniu.

#16 defs

defs
  • 26 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:42

To weź się człowieku rusz poza Warszawę - sytuacja diametralnie inna (za wyjątkiem dużych miast).

Tylko po to by ocenić ilość iphonów na statystycznego mieszkańca Polski? Wybacz, mam ważniejsze rzeczy do roboty.
Wzmiankę o Warszawie dodałem, bym nie wyglądał na typowego użytkownika, biorącego dane z kosmosu. Moje obserwacje, i tyle.

Co do samego tematu, to iphone jest trochę "pedalski". Tzn popatrzcie na kontekst kulturowy tego słowa. Wielu "prawdziwych Polaków" patrząc np na takiego Brada Pitta stwierdziłaby, że "pedał". Ot, zaściankowość naszego katolandu. Dodatkowo, porównajcie sobię np New Beetla z Land Roverem Discovery. Ten pierwszy jest trochę "podejrzany" ;). A srajfonowi trochę bliżej do Beetla (tak, trzeba użyć abstrakcyjnego myślenia, polecam).

#17 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:49

Ach te obserwacje. Normalnie szok - dobrze że na nie masz czas. Brawa za spostrzegawczość. ;) Aczkolwiek liczba Polaków w Warszawie do liczby Polaków ogólnie jest trochę, że tak powiem - "inna". Myślę, że każdy może sobie nazywać i mówić co chce. Aczkolwiek - kultura zobowiązuje (a z tym jak wiadomo - w naszym Narodzie - kiepsko).

#18 robberpl

robberpl
  • 336 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:52

Pedalski jest przede wszystkim przez ten wszedobylski, blyszczacy sie plastik. Ale i tak sporo osob uzywa obudow (chyba, ze sa to jakies rozposzczone dzieciaki/biznesmeni, i wiedza, ze jak zniszcza, to dostana zaraz nowy), a wtedy duzo z tego pedalstwa nie zostaje :P A co do iP 4G - skonczy sie era gejofonow, zacznie sie era klocofonow. Coz zrobic, ze zyjemy w takim zawistnym kraju. Co do W-wy - tak samo, widuje iPka codziennie kilka razy w metrze, a w szkole to... co trzecia osoba, ktora spotkam na korytarzu ma iPka/iPoda Toucha, juz nic nie mowiac o zwyklych iPodach. A Reytan to nie jest zadna prywatna szkola ani oblegana przez bogaczy...

#19 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:56

... Co do W-wy - tak samo, widuje iPka codziennie kilka razy w metrze, a w szkole to... co trzecia osoba, ktora spotkam na korytarzu ma iPka/iPoda Toucha, juz nic nie mowiac o zwyklych iPodach. A Reytan to nie jest zadna prywatna szkola ani oblegana przez bogaczy...

Wiesz..., jak już pisałem - średnia zarobków jest inna w Warszawie - dane nie kłamią. Dostępność do nowoczesnych technologii w Warszawie też jest lepsza niż np. na zabitej wsi.

Biorąc powyższe pod uwagę, dodając jakże polską zasadę "zastaw się a postaw się", sporo osób naciąga rodziców na iP / iPT.

#20 Yaniak

Yaniak
  • 64 postów
  • SkądHigh Wycombe

Napisano 06 czerwca 2010 - 18:03

Chyba już pora zamknać ten temat ;)

#21 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 06 czerwca 2010 - 18:06

No co do dużych miast to się nie zgodzę ze często widywane są iphony, np. w Mikołowie widziałem kilka osób które mają iphona , a co do nowego iphona to myślę że jeśli pozostawią go w takiej obudowie jaka widzieliśmy dotychczas to straci swój urok w sensie znaczenia dobrym.

#22 barwnik

barwnik
  • 29 postów
  • SkądBournemouth, UK

Napisano 06 czerwca 2010 - 18:06

sam bym kupił iPhona, gdyby nie fakt że cały czas się łączy z internetem (co mnie by bardzo irytowało i ciągnęło po kieszeni)

Osoby, dla których jest to problem, mogę pocieszyć, że w wersji OS 4.0 jest możliwość wyłączenia transmisji danych za pomogą "suwaczka".

#23 dudi

dudi
  • 337 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 czerwca 2010 - 18:16

A ja mam ajfona i nieraz mówię na niego gejfon, tak dla żartów po prostu :]

#24 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 czerwca 2010 - 18:23

No co do dużych miast to się nie zgodzę ze często widywane są iphony, np. w Mikołowie widziałem kilka osób które mają iphona , a co do nowego iphona to myślę że jeśli pozostawią go w takiej obudowie jaka widzieliśmy dotychczas to straci swój urok w sensie znaczenia dobrym.

Widzieć osoby, a mieć świadomość, że są one stałymi mieszkańcami tej miejscowości to dwie osobne rzeczy. ;)
Tak czy inaczej, mogły to być osoby np.: stanowiące wyjątek :) i/lub przebywające często w miejscach z dobrą transmisją danych i/lub dobrze zarabiające (mające taki kaprys) i/lub "lansiarze". Dodatkowo, Tobie mogło się tak wydawać, że to iP a był to np. iPT.

Nie wiem, czy jest sens dalszego "tworzenia teorii spiskowych dziejów". Zaczynamy powoli schodzić na temat "gdzie można znaleźć najwięcej osób z telefonem-który-na pierwszy-rzut-oka-wygląda-jak-iPhone - subiektywne wrażenia", a chyba nie o to chodzi.

Mam dziwne przeczucie, że jutrzejszy dzień zmieni w znacznej części sposób postrzegania tego telefonu, dlatego dzisiejsza, dalsza dyskusja w tym temacie wydaje się bezprzedmiotowa.

---------- Wpis dodano o 19:23 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:20 ----------

A ja mam ajfona i nieraz mówię na niego gejfon, tak dla żartów po prostu :]

Tak się zastanawiam, czy mówienie o nawet swoim telefonie do innych osób w ten sposób jest dobre. Należy wziąć pod uwagę, że praktycznie taki sam model ma wiele osób, a nie wiesz czy one nie mają nic przeciwko, aby utrwalać w społeczeństwie takie "modyfikacje" nazwy. :P

Ale to już pozostawiam dla osób studiujących filozofię (w konsultacji z psychologami i prawnikami)... :)

#25 janhalb

janhalb
  • 951 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 18:39

Wiesz, mnie akurat iPhone nie kręci - na co dzień potrzebuję telefonu, czasami odtwarzacza mp3 - wszystko to mogę mieć w znacznie tańszym i prostszym aparacie. Ale jeśli Tobie iPhone pasuje - to jedyny komentarz który mi się nasuwa sprowadza się do tytułu 2. tomu autobiografii Richarda Feynmana: "A co ciebie obchodzi, co mówią inni?" :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych