Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kupno Ipada w Niemczech

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

#51 lukis81

lukis81
  • 26 postów
  • SkądWałbrzych

Napisano 17 czerwca 2010 - 10:04

Ok dzieki pozostaje czekac

#52 lukis81

lukis81
  • 26 postów
  • SkądWałbrzych

Napisano 18 czerwca 2010 - 20:18

Witam poownie napisałem do wiekszosci MM DE na scianie zachodniej DE Lipsk Drezno Berlin i iPadow 3g nie ma wersje wifi sa i nie wiedza kiedy maja byc pzdr

#53 pawel152

pawel152
  • 49 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 czerwca 2010 - 08:42

iPad 3G zamówiony 15 czerwca w Apple Store Deutschland wysyłka 1 lipca dostawa 6 lipca

#54 szakal

szakal
  • 8 postów

Napisano 19 czerwca 2010 - 12:57

moje doświadczenia w temacie kupowania iPada w Gravisie berlińskim: (baaaardzo przyjemna obsługa - naprawdę można poczuć że się kupuje produkty premium) iPady dwie sztuki 16gb 3g - zamówiłem 12maja, 3 czerwca potwierdzili że zamówienie jest do odbioru ale okazało się że z powodu dużego zainteresowania mogę odebrać tylko 1 szt., po małych przepychankach jednak się poddałem i pojechałem po 1 szt. na miejscu (baaaardzo przyjemna obsługa - naprawdę można poczuć że się kupuje produkty premium) sprawdzenie VAT ID trwało z 10minut, bezproblemowo. jako że jestem pracownikiem zostałem poproszony o dosłanie maila/faxu że upoważniają mnie do odbioru. jakie było moje zdziwienie jak Pani przyniosła z zaplecza 2szt i na moje zdumienie odpowiedziała zdumieniem że przecież zamawialiśmy dwa:) z braku tylu euro w gotówce mogłem się udać do pobliskiego DeutscheBanku lub... zapłacić kartą Maestro! użyłem zwykłej polskiej karty Maestro z AliorBanku - więc w tym ograniczonym sensie bezgotówkowo można płacić. zapłaciłem naturalnie kwotę netto, bez niemieckiego vatu.

#55 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 postów
  • SkądWarszawa/Berlin

Napisano 19 czerwca 2010 - 21:15

Szakal, a czy moglbys napisac jakie warunki trzeba spelnic, aby kupic w Gravisie iPad'a bez VATu na fakture ? Oficjalne zamowienie ? Okazanie dokumentow firmowych KRS, NIP, Regon ? W oryginale czy tlumaczone ? etc. Pozdrawiam

#56 SergioPL

SergioPL
  • 1 postów

Napisano 20 czerwca 2010 - 11:55

Mailowałem z kilkoma sklepami w ubiegłym tygodniu. Z moich informacji wynika, że w MM w Drewitz są 16,32,64 bez 3G i 64 z 3G. Jak ktoś jest zainteresowany, to niech napisze maila do sklepu, zwykle na drugi dzień odpowiadają. PS: Dziś (niedziela) wszystkie sklepy w DE są zamknięte. Pozdrawiam

#57 szakal

szakal
  • 8 postów

Napisano 27 czerwca 2010 - 19:46

Ja wysłałem "niezobowiązujące zamówienie" mailem, zostałem poproszony o dosłanie (mailem) danych firmy - ale jestem pewny że ich nie sprawdzali. Dopiero jak przyjechałem po odbiór poprosili o "VAT ID" i kwadrans czekania na sprawdzenie. Po 10 minutach wszystko było załatwione - żadnych dodatkowych dokumentów a tym bardziej w oryginale czy tłumaczeń.

#58 przemo2403

przemo2403
  • 23 postów
  • SkądŚroda Wlkp

Napisano 26 sierpnia 2010 - 21:09

witam wie ktoś może jak z dostępnością ipada 16gb 3g w niemczech bo za dwa tygodnie się wybieram i chciałem sobie kupić :)

#59 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 21:12

witam
wie ktoś może jak z dostępnością ipada 16gb 3g w niemczech bo za dwa tygodnie się wybieram i chciałem sobie kupić
:)

Z tego co wiem to nie ma juz problemu z dostepnoscia. Ostatnio lezaly w Saturnie i CyberPort w Berlinie.

#60 przemo2403

przemo2403
  • 23 postów
  • SkądŚroda Wlkp

Napisano 26 sierpnia 2010 - 21:15

a jak się kupuje to jakieś dokumenty są potrzebne czy tak jak np telewizor płacisz i wychodzisz (pytam ze względu na 3g czy jakaś umowa jest)

#61 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 22:15

a jak się kupuje to jakieś dokumenty są potrzebne czy tak jak np telewizor płacisz i wychodzisz
(pytam ze względu na 3g czy jakaś umowa jest)

Nie ma zadnych umów. Wkladasz do koszyka i placisz przy kasie.

#62 przemo2403

przemo2403
  • 23 postów
  • SkądŚroda Wlkp

Napisano 27 sierpnia 2010 - 20:06

dzięki bardzo za info

#63 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 08 września 2010 - 09:59

Znajomy kupil iPada w Niemczech,w ustawieniach brak polskiego jezyka,czy jest to spowodowane brakiem oficjalnej dystrybucji w PL,czy i kiedy taki jezyk sie pojawi? Z gory dzieki za info.

#64 thms

thms
  • 160 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 września 2010 - 12:41

Pojawi sie zapewne wraz z wprowadzeniem iOS 4.2 na iPada.

#65 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 września 2010 - 14:30

Czyli w listopadzie :)

#66 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 22 września 2010 - 16:50

A jak wygląda sprawa z cenami w MM, Gravis, itp. - są identyczne jak w Apple Store czy można liczyć na jakieś upusty? Przy okazji zapytam jeszcze jak wygląda sprawa zakupu sprzętu on-line w Apple Store. Czy istnieje coś takiego jak "płatność przy odbiorze", czy trzeba mieć założone konto z podpiętą kartą i płacić z góry?

#67 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 22 września 2010 - 18:59

Generalnie "płatność przy odbiorze" przy przesyłkach zagranicznych nie funkcjonuje... Karta nie musi być podpięta do Twojego konta. Wiele banków oferuje karty kredytowe VISA bez konieczności posiadania u nich konta osobistego. Przy zakupach w sklepach internetowych płaci się z reguły kartą kredytową, ewentualnie w bardziej "prymitywny" sposób, tzn. przelewem - oczywiście też z góry. Wiele niemieckich sklepów stosuje ten typ płatności.

#68 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 22 września 2010 - 21:59

Wiem, że przy zagranicznych przesyłkach nie ma takiej opcji. Chodziło mi raczej o sam mechanizm, czyli załóżmy że mieszkam w Niemczech i czy muszę płacić za pomocą karty czy mogę gotówką "przy odbiorze"? Jeżeli o konto chodzi to miałem na myśli to w iTS, a nie w banku (próbując dokonać zakupu, pierwsze o co poprosił system to Apple ID lub adres e-mail i tworzenie nowego konta).

#69 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 23 września 2010 - 06:52

Z tego co wiem, to są możliwe zakupy "za pobraniem" w niemieckich sklepach internetowych z dostawą na terenie Niemiec, ale wszystko zależy od warunków oferowanych przez konkretny sklep.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych