Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kupno Ipada w Niemczech

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

#26 Tory

Tory
  • 31 postów
  • SkądMonachium

Napisano 03 czerwca 2010 - 14:37

Tak czy siak www007 musisz uzbroić się w cierpliwość. Postaram się jutro (dzisiaj na Bawarii święto) rano podskoczyć do sklepu i zobaczyć co w trawie piszczy. Masz racje odnośnie terminu dostawy online. Sprawdzałem właśnie w sklepie apple.com/de - termin dostawy podali: czerwiec. Tak więc wygląda to średnio.

#27 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 czerwca 2010 - 14:43

Wiem pozostaje mi tylko czekanie:(

#28 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 03 czerwca 2010 - 15:29

Moj 3G 32 GB z gravisa powinnien dojsc do nich w przyszlym tygodniu, to jest takie minimum. Napewno za dwa tygodnie beda ogolniej dostepne a nie tylko na liste rezerwacji. Pozdrawiam.

#29 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 czerwca 2010 - 16:35

Czy ten sklep Grabis wysyla do Polski?

#30 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 03 czerwca 2010 - 19:27

Prawdopodobnie nie, mozna sie zapoznac i zapytac na Willkommen bei GRAVIS -
Pozdrawiam. :)

#31 Tory

Tory
  • 31 postów
  • SkądMonachium

Napisano 03 czerwca 2010 - 20:46

Jeśli chodzi o Gravisa to dokopałem się do takich informacji: Willkommen bei GRAVIS - Home
Dokładne informacje są tylko o wysyłce wewnątrz Niemiec za zaliczeniem kosztuje 5,99 Euro po dokonaniu wpłaty na konto i Austrii odpowiednio 9,99 Euro do 10 kg i 19,99 powyżej 10 kg. Jeśli chodzi o Polskę to podane są tylko ogólne ceny (dlatego, "najprawdopodobniej" też wysyłają do Polski - informacja niepotwierdzona).

#32 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 czerwca 2010 - 22:02

Założyłem tam konto, i zacząłem kupować ipada, trochę znam niemiecki i wspomagałem się google. Doszedłem to formy płatności i nigdzie nie było kwoty z przesyłkę, pozwala wybrać Polskę w wysyłce. Dalej było tylko ZUSAMMENFASSUNG (Streszczenie/podsumowanie). Napisali tylko to Ekspresowych dostaw są dodatkowe zwykłymi kosztami 5,99 wysokości 10,00 EUR za zamówienie (translator) i w jakich dniach i godzinach dostarczane są przesyłki. Może nawet bym kupił, ale nie wiem ile będę czekać tydzień, dwa, miesiąc.

Poszedłem dalej jest 19,99 EUR za przesyłkę przy wpłacie na konto, a tu macie koszty wysyłki do wszystkich krajów w zależności od wagi.
https://webstore.gra.../Versandkosten/

#33 Tory

Tory
  • 31 postów
  • SkądMonachium

Napisano 03 czerwca 2010 - 22:21

Widzę, że masz lekkie "parcie" na Ipada (znam doskonale to uczucie, tęż nie mogłem się "ogarnąć" jak kupowałem mojego Macbooka). Powiedz czy w końcu zamówiłeś, czy nie Ipada, bo nie do końca zrozumiałem twoją wypowiedź? Bo jeśli już złożyłeś zamówienie, to nie będę się fatygował do miasta, bo mam jutro gości z Berlina.

#34 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 czerwca 2010 - 22:28

Nie kupiłem tylko dla tego że nie wiem kiedy będzie dostępny, nie chce czekać wieki, moja prośba jest aktualna, nie musi być jutro, jak Tobie pasuje. Jeśli nie będzie to poczekam jeszcze tydzień i będę obserwował Gravisa, a jak nie to zostanie mi tylko allegro.

#35 Tory

Tory
  • 31 postów
  • SkądMonachium

Napisano 04 czerwca 2010 - 06:43

Pacta sunt servanda. Nie ma problemu, podskoczę dzisiaj i dam znać.

#36 iMak

iMak
  • 81 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 10:14

w germanii ebay.de jest odpowiednikiem naszego alledrogo. Tam mozna probowac zakupic sprzet.
Poza tym bardzo dobre i sprawdzone przeze mnie sklepy (nie wiem jak jest z wysylka do polski) Apple macXperts Web-Store oraz notebooksbilliger.de

#37 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 czerwca 2010 - 11:32

Wiem, że wiele sklepów oferuje ipada, ale we wszystkich jest napisane produkt chwilowo nie dostępny i nie wiadomo ile to bedzie trwało.

#38 Tory

Tory
  • 31 postów
  • SkądMonachium

Napisano 04 czerwca 2010 - 14:09

Witam, To byłem właśnie w sklepie Apple w centrum Monachium. Sprawa wygląda tak, że nie mają żadnych Ipadów na stanie i nie wiedzą kiedy będą. Średnio miła pani poinformowała mnie, że w całej Europie sytuacja tak wygląda. Zaproponowała mi następujące rozwiązanie. Zamówić sprzęt online w sklepie Apple. Jak będą mieli sprzęt na stanie to wyślą mi E-maila i w ciągu 24 godzin mam odebrać zamówiony sprzęt. Nie potrafiła mi odpowiedzieć jaki jest czas oczekiwania. Tak więc www007 wieści średnie. Chyba musisz uzbroić się w cierpliwość, albo tak jak wspominałeś allegro.pl ewentualnie ebay.de. Do Gravisa nawet się nie fatygowałem ponieważ, jak nie mają w Apple Store to tym bardziej nie będzie ( taką hipotezę przyjąłem, jeśli się mylę to mnie poprawcie). Tyle wieści z pola walki.

#39 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 czerwca 2010 - 14:20

No trudno, pozostaje czekać i łapać okazję na allegro, zajrzę jeszcze na ebay. Dziękuje za fatygę czas poświęcony mojej sprawie. Pozdrawiam

#40 Tory

Tory
  • 31 postów
  • SkądMonachium

Napisano 04 czerwca 2010 - 15:16

Nie ma sprawy. Jeśli będę mógł jeszcze jakoś pomóc to pisz śmiało.

#41 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 czerwca 2010 - 09:52

No to kupiłem, w ciągu kilku godzin 2 razy:) , kupiłem na allegro, ale sprzedawca oddał pieniądze ponieważ ktoś z rodziny jest USA i nie udało się tej osobie Ipada w Nowym Yorku. No i kupiłem jeszcze raz za tą samą cenę u kogoś innego.

#42 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 05 czerwca 2010 - 10:59

Moj 3G 32 GB z gravisa powinnien dojsc do nich w przyszlym tygodniu, to jest takie minimum. Napewno za dwa tygodnie beda ogolniej dostepne a nie tylko na liste rezerwacji.
Pozdrawiam.

Jednak okazalo sie, ze mily Pan 27 maja w Gravisie niby wciagnawszy mnie na liste rezerwacji jednak mnie na nia nie wpisal. Rezerwacje zaczely sie dopiero od 28.05. Poki co nie ma szans na dostanie jakiegokolwiek iPada, Gravis ma jakies tam problemy z Apple, zamowilo mniej sztuk etc. Caly czas jestem na liscie ale nie wiem czy oplaca sie jeszcze czekac na tego iPada, czy brac z allegro.
Byla mozliwosc zamowienia tylko modelu 16GB WIFI i bycmoze on wciagu 2 tygodni bylby w gravisie ale to wszystko co moga zaoferowac.

Pozdrawiam. ;)

#43 SQ08

SQ08
  • 262 postów
  • SkądGermany

Napisano 06 czerwca 2010 - 13:10

Ogolnie to nie ma juz iPad'ow w Niemczech. Bylem wczoraj w Köln i Bergisch Gladbach lacznie w trzech Saturn'ach i jednym Media Markt... Wszedzie byly iPad'y 3G i WiFi ale tylko na wystawie do zabawy, bo juz wszystko jest wykupione i teraz czekaja na dostawe, ktora nie wiadomo kiedy ma przyjsc... :-/

#44 pawel152

pawel152
  • 49 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 czerwca 2010 - 22:37

Czy przy zakupie iPada na apple.de istnieje możliwość otrzymania faktury na Polską firmę?

#45 marek.szyszko

marek.szyszko
  • 8 postów

Napisano 08 czerwca 2010 - 22:42

Ja właśnie odebrałem zarezerwowanego iPada 32gb 3g z Gravis w Berlinie :) Ale z tego co widzialem nic w sprzedazy nie było oprócz tych zarezerwowanych. Parę uwag co do Gravisa - brak możliwości zapłaty kartą (visa, mastercard) ale bankomat obok. Po 19 nie byli w stanie sprawdzić poprawności nipu eu bo już nie było osoby która to sprawdza (mieli od miesiąca moje dane z zamówienia i w sumie mogli to sprawdzic...) tak więc 111,61 eur vatu musiałem wydać na miejscu. Karta micro sim w sieci o2 - gratis Kupon rabatowy 5eur w komplecie na zakupy. no to testuje :) pozdrawiam Marek

#46 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 czerwca 2010 - 13:48

pawel152 przyłączam się do pytania.

#47 GulDukat

GulDukat
  • 137 postów

Napisano 09 czerwca 2010 - 23:18

tez się dołączam do pytania.. chciał bym na firmę kupić ale bez niemieckiego vatu.:wink:

#48 lukis81

lukis81
  • 26 postów
  • SkądWałbrzych

Napisano 16 czerwca 2010 - 21:10

iPad z Niemiec Witam czy któryś z kolegów wybierał się po iPada 3g do naszych sąsiadów DE czy są dostępne tzw od ręki jeżeli pojadę w ciemno i gdzie najlepiej się wybrać do jakiego miasta jeżeli ktoś chciałby się wybrać ze mną to mam 2-3 wolne miejca wache mam za free zanteresowani pisać na PW.

#49 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 21:43

Najblizej w Berlinie masz najwiecej sklepow, Gravis, Cyberport, Media Markty i Saturny co naroznik... Ale jak z dostepnoscia teraz nie wiem. W zeszlym tygodniu wiem, ze nie bylo nigdzie.

#50 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 postów
  • SkądWarszawa/Berlin

Napisano 16 czerwca 2010 - 22:49

W tym tygodniu rowniez nigdzie nie bylo :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych