Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 26 - Wszystkie wersje Beta – Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#26 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 079 postów
Napisano 13 czerwca 2025 - 07:18

​A to nie ja. A tak w ogóle jestem w stanie zrobić reinstalkę w max godzinę, nie stracę żadnych danych. Tak, testowałem to ;-)

Spoko, luz. Jak masz sprawdzony plan powrotu, trwający akceptowalnie dla Ciebie długo, to nie widzę problemu. Mój wpis dotyczy testerów, którym podnosi się ciśnienie, a czasem wręcz puszczają nerwy, bo im się coś na tej becie wykrzacza.

#27 foniok

foniok
  • 11 postów

Napisano 13 czerwca 2025 - 09:54

Dziwne bo ja nie mogę zmienić jego wysokości, nic poza możliwością przeniesienia widgetów na dół i tą wersją pseudo szklaną zegara nie zmieniło w jego ustawieniach i nie ma żadnej opdji przeciągnięcia i zmiany jest wysokości (długości) w dół

Jedynie na tych tłach Apple z efektem głębi się daje, a szkoda.

zmiana rozmiaru zegara, to przeciąganie działa tylko na jednej czcionce z tego co u siebie zauważyłem

#28 Blue

Blue
  • 581 postów
  • SkądPoznań, Warszawa, Murcia ES

Napisano 13 czerwca 2025 - 21:47

łał, przezroczyste ikonki, kolejne przebudowanie systemu, kolejne pierdołki dla zadowolenia oka na 2 dni...

Ale przecież wyglądu nie zmieniali od wielu lat. Praktycznie chyba od około 10. W końcu musieli, bo ten już się zdecydowanie zestarzał.

A co do rynku polskiego? NIe wiem czy jest on na tyle duży, by ładować weń $$$. Księgowi sobie to na pewno policzyli. Polskiej Siri nigdy nie będzie. Ten jej kod leciwy nie pozwoli na wprowadzenie naszego niezbyt jednak prostego języka. A protezy dla memów nie wypuszczą. Jak wprowadzą jakiś model LLM, to ten model zapewne będzie skutecznie obsługiwać każdy język, bo tak to po prostu działa. Ale to ponoć w przyszłym roku. Czy to dalej będzie Siri? Jeżeli zostawią nazwę to będzie to tylko nazwa, z oryginalnej Siri nic nie zostanie.

#29 Shrek

Shrek
  • 1 333 postów

Napisano 14 czerwca 2025 - 20:22

https://onetech.pl/a...-ios-26-beta-1/

BTW ciekawe czy ubite sprzęty nie mają związku z paniką w Apple i łatą do bety 1 :-) Czytałem w wielu miejscach o takim incydencie martwego sprzętu po rozpoczęciu instalacji jak u tego mojego znajomego. Narazie iSpot się nie wypowiedział co zrobi, jak będę miał wiedzę dam znać, z czystej ciekawości co tam się zadziało.

 Only Apple 

#30 winmaciek

winmaciek
  • 6 919 postów
Napisano 14 czerwca 2025 - 22:24

1. Dla Polski ponoć coś jest, chociaż subtelnie. Mianowicie widziałem doniesienia, że mamy Live Text oraz (na iPadzie) rozpoznawanie pisma. Niedużo, ale zawsze coś i to będzie realnie przydatne w codziennej pracy. Ciekaw jestem, czy idąc za ciosem dostaliśmy tłumaczenia na zdjęciach w aplikacji Tłumacz. 

2. Przypadku uceglenia na amen dawno nie widziałem, kosmiczny niefart z mojego punktu widzenia. 

3. Przestrzegam przed pochopną instalacją, szczególnie jak macie dane (dużo danych) w iCloud. To że sam system może nie działać to jedno, ale jak Wam coś namiesza w chmurze, to możecie się nie pozbierać (a przynajmniej może to zająć chwilę). Były już przypadki, że beta powodowała z tym problemy i to się działo nawet w pozornie dojrzałych wypustach. Nie w pierwszej deweloperskiej becie, ale w takiej, która była z kwietnia czy maja, chwilę przed WWDC. Także jak ktoś bardzo musi, to polecam jednak dopiąć się do swoich zasobów w inny sposób niż logując się podstawowym kontem, np. z użyciem chmury rodzinnej. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#31 dobrakawa

dobrakawa
  • 840 postów

Napisano 15 czerwca 2025 - 18:43

Ale przecież wyglądu nie zmieniali od wielu lat. Praktycznie chyba od około 10. W końcu musieli, bo ten już się zdecydowanie zestarzał.

A co do rynku polskiego? NIe wiem czy jest on na tyle duży, by ładować weń $$$. Księgowi sobie to na pewno policzyli. Polskiej Siri nigdy nie będzie. Ten jej kod leciwy nie pozwoli na wprowadzenie naszego niezbyt jednak prostego języka. A protezy dla memów nie wypuszczą. Jak wprowadzą jakiś model LLM, to ten model zapewne będzie skutecznie obsługiwać każdy język, bo tak to po prostu działa. Ale to ponoć w przyszłym roku. Czy to dalej będzie Siri? Jeżeli zostawią nazwę to będzie to tylko nazwa, z oryginalnej Siri nic nie zostanie.

Jak od wielu lat? Przecież ostatnia duża aktualizacja bardzo związana z wyglądem to była chyba 17 czy 18. Ustawianie apek gdzie się chce, powiększenie, usunięcie nazw, możliwość ustawienia kolorów aplikacji, możliwość schowania kawałka zegara na tapecie (np. za górą). To były duże zmiany stricte wizualne. Tu rozumiem też zmienili wygląd np. aparatu czy galerii (ostatnio też zmieniali wygląd Zdjęć), ale nie satysfakcjonuje mnie to już. Ja chcę zmiany PRAKTYCZNE, na rynek polski. Jak tego nie dostarczą, to po prostu zacznę się rozglądać za innym systemem i mało mnie obchodzi czy im te zmiany się opłacają czy nie. Skoro nie i przez to nie zaczną wprowadzać wielu ulepszeń do Polski, no to jest ich problem, nie mój, bo konkurencja tylko czeka.

Użytkownik dobrakawa edytował ten post 15 czerwca 2025 - 19:09

Pro 2012, 14 Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych