Samochód na prawo jazdy B1? Przeróbka?
Napisano 18 maja 2010 - 21:50
Napisano 19 maja 2010 - 06:38

Napisano 19 maja 2010 - 07:24
Napisano 19 maja 2010 - 07:54

Napisano 19 maja 2010 - 08:06

Napisano 19 maja 2010 - 12:08

Napisano 19 maja 2010 - 18:49
Napisano 24 maja 2010 - 17:46

widze ze kolega zdaje na kategorie b1 i bardzo dobrze robi

ja własnie miesiac temu zacząłem robic prawko na ta kategorie i od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem prawka na B1

co do tego ze niby na kategorie b1 jest wyznaczona trasa... owszem to jest prawda ale tylko dla takich aut ktore nie posiadaja miejsca dla egzaminatora czyli sa jedno osobowe np jakies 3-kolowce albo quady wtedy zdaje sie podobnie jak na motor. Jezeli to miejsce jest to zdajesz tak samo jak wszyscy na B
Tam jeszcze było pytanie co do ceny za egzamin, o tusz cena za egzamin teoretyczny jest ta sama jak na B a jesli chodzi o egzamin praktyczny czyli jazde to cena jest nieco wyzsza , chyba około 30 zł wiecej

kazdy mówi ze prawko na b1 sie nie opłaca .... ja sie z tym nie zgodze , w moim przypadku takie rozwiazanie bardzo mi sie przyda bo mieszkam w takim miejscu ze wszedzie mam daleko .Do tej pory jezdziłem motorem, no motor jest jest dobry , tak ale tylko na lato i na dobra pogode bo tak jak w zimie czy gdy pada deszcz no to motorem ciezko gdzies jechac ( chociaz na upartego mozna

mam jeszcze takie jedno pytanie

jestem teraz w trakcie kupna jakiegos auta..
o co chodzi z autami ktore maja w dowodzie wbita mase własna 0 kg?
na allegro takie atua sie trafiaja i pisza tam ze bez problemu mozna nim jezdzic na b1 ;D oto przykład
[url=http://www.allegro.pl/item1052574175_fiat_punto_kategoria_b1_od_16_lat_zarejestrowany.html]FIAT PUNTO KATEGORIA B1 OD 16 LAT!!ZAREJESTROWANY! (1052574175) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Napisano 24 maja 2010 - 18:23
Możliwości są dwie: pomyłka urzędnika (w co wątpię) lub celowy przekręt. Grozi to co najwyżej tym, że auto przeglądu nie przejdzie. Ewentualnie jakiś normalny policjant skieruje samochód na powtórne badanie techniczne.o co chodzi z autami ktore maja w dowodzie wbita mase własna 0 kg?
Napisano 24 maja 2010 - 19:18
Możliwości są dwie: pomyłka urzędnika (w co wątpię) lub celowy przekręt. Grozi to co najwyżej tym, że auto przeglądu nie przejdzie. Ewentualnie jakiś normalny policjant skieruje samochód na powtórne badanie techniczne.
co doprowadzi tego że auto tego przeglądu nie przejdzie

Co do sensu takiego rozwiązania jakim jest b1 to po zobaczeniu ceny tego samochodu jestem jeszcze bardziej przekonany że jest to bez sensu jak ja pier** za 13k to ja bym takie auto kupił że aż nawet brak mi słów xD..."Marnacja" pieniędzy moim zdaniem ,ale to moje zdanie..
Napisano 25 maja 2010 - 07:40

Napisano 25 maja 2010 - 08:05
Koniec roku szkolnego tuż tuż i oceny czas zacząć poprawiać, miast o głupotach myśleć...ja mysle nad kupnem
Napisano 25 maja 2010 - 13:08
Napisano 25 maja 2010 - 13:52
no tak , w przypadku tego auto to nie opłaca sie to ;p
ja mysle nad kupnem jakiegos VW Polo i potem przerobic je na b1 z pomoca jakiejs firmy
hehe a najtanszym rozwiazaniem jest maluch xd
raczej sie nie uda. 6n po wyrzuceniu wszystkiego kompletnie wychodzi 860 kg. to juz lepiej jedzic tak jak jest.
golf1 wychodzi dosyc lekko. trzeba by sprawdzic.
Napisano 25 maja 2010 - 14:30
Akurat prawo jazdy mam od lat kilkunastu, a na rower jestem zbyt leniwy.wychodzi na to że chyba rowerem sie wozisz bo samochod to dla ciebie głupota.
Proponuję silnik wymontować, wtedy na bank w wymaganej wadze się zmieścisz. A nie, sorry, silnik nie waży 200 kg.golf1 wychodzi dosyc lekko. trzeba by sprawdzic.
Napisano 25 maja 2010 - 16:15

Napisano 25 maja 2010 - 19:21
Dzisiaj rozmawiałem z moim instruktorem.
Sprawa wygląda jasno, w Gorzowie Wielkopolskim, jednocześnie może odbywać się, aż około 25 egzamin, dlatego wszystko idzie tak szybko.
Podobno, niektóre L z pobliskich miasteczek, robią kursy u nas w Gorzowie niź np. w Pozaniu czy Sczecinie ( dodam, że tam mają bliżej ) właśnie ze względu na terminy egzaminów.
U mnie max 10dni.
To tyle o tej sprawie. Ahh, 15 czerwca 18tkę mam i idę zapisać się na egzamin państwowy ; )
Napisano 25 maja 2010 - 20:14

Napisano 25 maja 2010 - 20:39
Podobno, niektóre L z pobliskich miasteczek, robią kursy u nas w Gorzowie niź np. w Pozaniu czy Sczecinie ( dodam, że tam mają bliżej ) właśnie ze względu na terminy egzaminów.
AKurat ludzie ze szczecina robią egzaminy w gorzowie bo to są takie talenty, że nie potrafią u nas zdać..a potem dziwota że taka lalcia 19 lat w samochodzie kupionym przez tatusia zatrzymuje się na środku ronda bo nie wie co zrobić albo nie potrafi normalnego manewru na ulicy wykonać...I dziwota potem że ludzie narzekają że niby egzaminatorzy się czepiają-no litości jak taka chce prawko zdobyć jak na egzaminie jej egzaminator mówi żeby na rondzie jechać na wprost a ona nie ogarnia i płacz potem... Sorry za off-top lekki ale się uniosłem jak widze takich to się gotuje we mnie..
Co do terminów to fakt że u mnie to się czeka spokojnie miesiac i człowiek jeszcze zadowolony jest że tak szybko

Napisano 25 maja 2010 - 21:05
hehe, a mi instruktor mówił, właśnie odwrotnieAKurat ludzie ze szczecina robią egzaminy w gorzowie bo to są takie talenty, że nie potrafią u nas zdać..a potem dziwota że taka lalcia 19 lat w samochodzie kupionym przez tatusia zatrzymuje się na środku ronda bo nie wie co zrobić albo nie potrafi normalnego manewru na ulicy wykonać...I dziwota potem że ludzie narzekają że niby egzaminatorzy się czepiają-no litości jak taka chce prawko zdobyć jak na egzaminie jej egzaminator mówi żeby na rondzie jechać na wprost a ona nie ogarnia i płacz potem... Sorry za off-top lekki ale się uniosłem jak widze takich to się gotuje we mnie..
Co do terminów to fakt że u mnie to się czeka spokojnie miesiac i człowiek jeszcze zadowolony jest że tak szybko
że, tylko i wyłącznie powodem jeżdżenia w GW są terminy egzaminu, a nie że u nas łatwiej zdać - tak to zrozumiałem
nie ma co się kłócić, tylko powtarzam słowa instruktora
Napisano 25 maja 2010 - 21:46

Napisano 25 maja 2010 - 21:50
Nie no ja się nie kłócę broń wiadomo kto...Tylko mówię to co mi też mówili instruktorzy za czasów kiedy się uczyłem >.< ,zresztą moim znajomym podobnie mówili,nawet moja mama swojego czasu chciała do Gorzowa bo słyszała od koleżanek ze tam łatwiej zdać...
I taka prawda,sam zdałem za 2 razem i wiem jacy są egzaminatorzy, nie bronię ich bo wiem jak potrafią zajść za skórę ale ludzie czasami bardzo przesadzają-mam znajomego który nie zdał 7 raz ,wina egzaminatorów czy nie umie jeździć po prostu ?
z takim pytaniem, musisz iść do kolegi hehe,
jak łatwiej się, zdaje w GW to lepiej dla mnie, nie usadzi mnie na jakieś pułapce heh
pozdrawiam
Napisano 26 maja 2010 - 15:06
mpConroe - czyli zamierzasz jezdzic Corsa ?
ale jak bedziesz miał ja zarejestrowana?
Normalnie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych