iPod Nano 6G, biały wyświetlacz, iPod nie reaguje.
Witam serdecznie.
Mam problem z iPodem Nano 6G. Otóż wyjmowałem go z kieszeni, próbowałem włączyć i nagle ekran mi błysnął (coś w stylu, jakbym robił screena na iPhonie). Szukałem w internecie jakiś porad i zrobiłem twardy reset (przycisk power + ściszanie głośności, później oba klawisze od głośności) - pomogło. Odtworzyłem iPoda w iTunes i było wszystko ok. Jednak teraz problem ponownie się pojawił. Nie chce mi się za każdym razem wykonywać aż tylu czynności, dlatego pytam, co mogę w takiej sytuacji zrobić?
Do iPoda mam pudełko, papierki, kapel i słuchawki, nie mam dowodu zakupu. Czy będę mógł go oddać do jakiegoś serwisu na naprawę? Czy iść i po prostu zapytać się ile to kosztuje, bo koszt naprawy będzie np. bardzo duży?
Proszę o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam.

biały ekran w iPodzie — iPod classic touch nano video biały ekran
Rozpoczęty przez
Karmaa
, 04 kwi 2007 15:41
57 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 sierpnia 2012 - 00:45
Napisano 05 sierpnia 2012 - 19:45
O bezpłatnej naprawie możesz zapomnieć. Możesz iść do serwisu i zapytać się ile kosztowała by taka naprawa, i zdecydować co dalej ;-)
Napisano 04 września 2012 - 20:09
Witam wszystkich po czasie.
Wyciągnąłem z szuflady ipoda:)
Zamierzam przybrać się do naprawy.
Zamówiłem sam Digitizer no i pytanie czy ktoś to już wymieniał?
Może coś pomoże info że iTunes połączył się bez problemów z netem na nowym laptopie i na orginalnej windzie 7.
Ipod pobrał aktualizację, przywrócił się do ustawień fabrycznych i zsynchronizował się lecz dalej ekran biały..:sad:
Myślę że mógłbym sobie poradzić z tą wymianą szkła ale mam obawy że mogą być jakieś "haczyki'?
pozdrawiam wszystkich
Napisano 06 września 2012 - 16:02
Mam podobny problem moze wie ktos co to moze byc rozebralem ipod i dalej wydaje z siebie dzwiek nawet jak jest wyswietlacz odpiety
Napisano 11 września 2012 - 18:28
Witam ponownie.
Ekranu z digitizerem nie rozklejałem, zrobiłem tylko próbę odpiąłem sam stary digitizer od płyty ipoda i podłączyłem nowy.
Ekran pozostał podpięty.
Reakcja jest taka sama- biały ekran.
Ipod synchronizuje się w iTunes.
Więc może to ekran padnięty, albo coś jeszcze..
Napisano 09 marca 2013 - 21:34
Ipod Classic 30Gb biały ekran pomocy.
Witam od niedawna w moim Ipodzie zaczął się pojawiać biały ekran i nic nie dało się zrobić musiałem rozładowywać Ipoda i następnie naładować. Lecz od kilku dni biały ekran jest cały czas. Włączam Ipoda i biały ekran nic nie mogę zrobić. Nawet rozładowywanie nie pomaga. Jeszcze przed tym ciągłym białym ekranem robiłem odtworzenie Ipoda , ale to nic nie pomogło. Wie ktoś jak to naprawić ?
Sorry , że piszę w dziale Ipod Touch lecz nie znalazłem działu z Ipod Classic.
Dokładny model Ipoda to: Ipod 5G 30GB
Napisano 14 kwietnia 2013 - 08:36
Jesli masz kopie zapasowa- Restore;)
Napisano 16 maja 2013 - 12:47
Jak mam zrobic restore skoro komputer nawet go nie widzi ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych