Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

biały ekran w iPodzie — iPod classic touch nano video biały ekran

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

#51 mieszek

mieszek
  • 1 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 sierpnia 2012 - 00:45

iPod Nano 6G, biały wyświetlacz, iPod nie reaguje. Witam serdecznie. Mam problem z iPodem Nano 6G. Otóż wyjmowałem go z kieszeni, próbowałem włączyć i nagle ekran mi błysnął (coś w stylu, jakbym robił screena na iPhonie). Szukałem w internecie jakiś porad i zrobiłem twardy reset (przycisk power + ściszanie głośności, później oba klawisze od głośności) - pomogło. Odtworzyłem iPoda w iTunes i było wszystko ok. Jednak teraz problem ponownie się pojawił. Nie chce mi się za każdym razem wykonywać aż tylu czynności, dlatego pytam, co mogę w takiej sytuacji zrobić? Do iPoda mam pudełko, papierki, kapel i słuchawki, nie mam dowodu zakupu. Czy będę mógł go oddać do jakiegoś serwisu na naprawę? Czy iść i po prostu zapytać się ile to kosztuje, bo koszt naprawy będzie np. bardzo duży? Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam.

#52 rdk9

rdk9
  • 63 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 05 sierpnia 2012 - 19:45

O bezpłatnej naprawie możesz zapomnieć. Możesz iść do serwisu i zapytać się ile kosztowała by taka naprawa, i zdecydować co dalej ;-)

#53 xr600r

xr600r
  • 7 postów

Napisano 04 września 2012 - 20:09

Witam wszystkich po czasie. Wyciągnąłem z szuflady ipoda:) Zamierzam przybrać się do naprawy. Zamówiłem sam Digitizer no i pytanie czy ktoś to już wymieniał? Może coś pomoże info że iTunes połączył się bez problemów z netem na nowym laptopie i na orginalnej windzie 7. Ipod pobrał aktualizację, przywrócił się do ustawień fabrycznych i zsynchronizował się lecz dalej ekran biały..:sad: Myślę że mógłbym sobie poradzić z tą wymianą szkła ale mam obawy że mogą być jakieś "haczyki'? pozdrawiam wszystkich

#54 sobala

sobala
  • 2 postów

Napisano 06 września 2012 - 16:02

Mam podobny problem moze wie ktos co to moze byc rozebralem ipod i dalej wydaje z siebie dzwiek nawet jak jest wyswietlacz odpiety

#55 xr600r

xr600r
  • 7 postów

Napisano 11 września 2012 - 18:28

Witam ponownie. Ekranu z digitizerem nie rozklejałem, zrobiłem tylko próbę odpiąłem sam stary digitizer od płyty ipoda i podłączyłem nowy. Ekran pozostał podpięty. Reakcja jest taka sama- biały ekran. Ipod synchronizuje się w iTunes. Więc może to ekran padnięty, albo coś jeszcze..

#56 locarno

locarno
  • 5 postów

Napisano 09 marca 2013 - 21:34

Ipod Classic 30Gb biały ekran pomocy. Witam od niedawna w moim Ipodzie zaczął się pojawiać biały ekran i nic nie dało się zrobić musiałem rozładowywać Ipoda i następnie naładować. Lecz od kilku dni biały ekran jest cały czas. Włączam Ipoda i biały ekran nic nie mogę zrobić. Nawet rozładowywanie nie pomaga. Jeszcze przed tym ciągłym białym ekranem robiłem odtworzenie Ipoda , ale to nic nie pomogło. Wie ktoś jak to naprawić ? Sorry , że piszę w dziale Ipod Touch lecz nie znalazłem działu z Ipod Classic. Dokładny model Ipoda to: Ipod 5G 30GB

#57 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 14 kwietnia 2013 - 08:36

Jesli masz kopie zapasowa- Restore;)

#58 locarno

locarno
  • 5 postów

Napisano 16 maja 2013 - 12:47

Jak mam zrobic restore skoro komputer nawet go nie widzi ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych