Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

biały ekran w iPodzie — iPod classic touch nano video biały ekran

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

#26 kaaaaa

kaaaaa
  • 1 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 20:18

ipod nano 3g - 'biały ekran' dostałam używanego ipoda nano 3g. od momentu włączenia ekran cały czas jest podświetlony na biało, nawet gdy go wyłączam po paru sekundach znów to samo. przy włączaniu wydaje z siebie 2 krótkie piknięcia. co może być z nim nie tak? dodam, iż nie mogę nawet sprawdzić poziomu ładowania baterii na nim (tylko w itunes przy zakładce urządzenia jest logo ładowania się ipoda)

#27 utmewe

utmewe
  • 2 postów

Napisano 10 maja 2010 - 17:40

Ipod Classic 5.5 gen 30gb bialy ekran, upadek Witam! Niestety nie znalazlem tu mojego problemu wiec zakladam nowy temat. Ostatnio upadł mi Ipod na plytki z wysokosci okolo 1m. W momencie upadku byl wylaczony. Obawy sa takie, ze po wlaczeniu pokazuje sie bialy ekran, ktory czasem pokrywa sie szara gradacja cos w rodzaju "wygaszacza ekranu". Nie pokazuje sie logo apple, wylaczyc moge go tylko za pomoca menu + select. Po czym sam z siebie i tak sie wlacza. Slychac klikniecia od klawiszy ale od scrollwheela juz nie. Jednak nie ma zandych reakcji po wcsnieciu ich (pomijac wejscie w disc mode i wylaczenie za pomoca menu + select). Probowalem go naprawiac samemu. Sformatowalem go normalnie z prawego klawisza formatuj w disc mode. Pozniej wgralem z itunes nowe oprogramowanie, muzyka tez sie dala wgrywac, czyli dysk chyba musi byc sprawny. Jednak wszystko dziala tylko w disc mode, jak podlacze w normalnym trybie to nie jest w ogole wykrywany przez itunes. Dodam jeszcze ze nie widac zadnych ikonek na wyswietlaczu typu "disc mode" czy tej od ladowania. Na ogol wyswietlacz jest po prostu bialy. Probowalem wgrywac tez oprogramowanie za pomoca przywroc z shiftem i wybralem plik firmwire do mojej wersji ale to tez nic nie pomoglo. Jesli ktos mial podobny problem albo wie jak mi pomoc bardzo bym prosil o podzielenie sie swoja wiedza. Nie bylem z nim jeszcze w ispocie bo u mnie w miescie takowy nie istnieje. Pozdrawiam i licze na szybka odpowiedz;)

#28 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 10 maja 2010 - 20:19

Ipod podejrzewam po gwarancji już? Jeśli tak, możesz go rozebrać samodzielnie w domu, być może jakieś tasiemki się odłączyły...Polecam tę stronę:
iPod 5th Generation (Video) Repair Manual - iFixit
Jest tam dokładnie opisane krok po kroku co i jak zrobić by się dostać do środka...

#29 utmewe

utmewe
  • 2 postów

Napisano 10 maja 2010 - 20:30

No gwarancji niestety juz nie ma. Wielkie dzieki za pomoc, zobaczymy moze cos mi sie uda wykombinowac;)

#30 siwy9316

siwy9316
  • 2 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 16:09

Biały ekran i piszczenie iPod nano 3rd Witam.Byłem ostatnio na grilu u kolegi z iPodem w kieszeni.Po powrocie do domu zobaczyłem ze na wyswietlaczu na srodku sa 2 paski.Myslelem ze cos zamoklo wiec wzialem sie za nieudolne rozbieranie mojego iPoda.Gdy wkoncu mi sie to udalo próbowalem go właczyc.Wyswietlacz jest biały,i gdy chce go wyłaczyc to zaczyna piszczec (iPod nie wyswietlacz w sensie:P).Gdy wcisne Play to muzyka gra normalnie.Reset nic nie dal.Da rade cos z nim zrobic czy juz sie nadaje do kosza?jak napiszalem to w złym dziale to prosze o przeniesienie.Pozdrawiam użytkownikow i administratorów:)

#31 pele

pele
  • 40 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 17:39

mój znajomy miał tak samo, z tym że ekran w ogóle nie świecił. i z tego co pamiętam w serwisie iShop naprawili mu to za około 100zł od ręki.

#32 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 09:18

Ja tak miałem w nano 4g, podobno to była typowa usterka tego wyświetlacza. Jak się okazuje nano 4g i 3g mają zastosowany ten sam wyświetlacz, uznają to na gwarancji i Ci wymienia bez gadania, tak przynajmniej w moim przypadku postapili. :)

#33 siwy9316

siwy9316
  • 2 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 18:19

Dzięki.Gwarancji nie mam chyba.kupiłem go używanego z papierami ale gwarancji nie ma.Jak wymienie wyświetlacz to powinno hulać??

#34 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 16 czerwca 2010 - 18:20

Jak chcesz to mogę ci sprzedać ipoda nano wraz z etui macally (uszkodzony z właśnie nowiutkim wyświetlaczem) !
Więcej tu: http://myapple.pl/sp...no-3g-4-gb.html

#35 andrzej89

andrzej89
  • 2 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 14:21

mój znajomy miał tak samo, z tym że ekran w ogóle nie świecił. i z tego co pamiętam w serwisie iShop naprawili mu to za około 100zł od ręki.

dzięki, byłem w tym serwisie, bo miałem problem z ekranem w ipodzie video i już wszystko ok.

#36 marek997

marek997
  • 3 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 12:52

Problem z wyswietlaczem Ipod Nano 2g 4gb Witam. Pojawil sie problem w ipodzie ( chyba po podlaczeniu do Itunesa i wgraniu uaktualnien ). Otoz , gdy wlaczam Ipoda pojawia sie tylko bialy ekran. Przyciski nawigacyjne dzialaja - moge na slepo wlaczyc muzyke , ale nic nie widac. Na pierwszy rzut oka ekran padl, jednak po resecie Ipoda wszystko dziala normalnie , az do wylaczenia go i wlaczenia na nowo - wtedy znowu to samo , bialy ekran i nic poza tym. Mam wgrane nowe oprogramowanie - automatycznie w Itunesie i nie mam pojecia w czym problem

#37 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 05 kwietnia 2011 - 13:06

może spróbuj odtworzyć iPoda jak się da i wgrać wszystko na nowo.

#38 marek997

marek997
  • 3 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 11:32

Odtwarzalem go juz i dziala wszystko fajnie do momentu wylaczenia. Po wlaczeniu ta sama historia - bialy ekran. Po resecie ipoda znowu dziala , ale ile mozna resetowac

#39 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 07 kwietnia 2011 - 11:40

poszukaj informacji na temat downgrade firmware tego iPoda bo z tego co wiem jest taka możliwość.

Tu masz firmware do pobrania: iPod, iPhone and iPad Firmware Download

z tego co wiedzę Nano 2G ma dwie wersje firmware więc wgraj te starsze i zobacz czy nie ma problemu

#40 marek997

marek997
  • 3 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 18:23

Probowalem rozne wersje sciagac i nic. NIe wiem czy dobrze to robie. Po sciagnieciu danego oprogramowania klikam w to i automatycznie otwiera sie itunes. Wtedy daje opcje ODTWORZ i niby to robi. Z tym, ze caly czas w itunesie poazuje , ze mam wersje oprogramowania 1.1.3 , to ja juz sam nie wiem , czy to dobrze robie.

#41 calvalb

calvalb
  • 1 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 19:15

ipod 80gb bialy ekran ;< No wiec tak. Dostalem dzis od cioci ipoda classic 80gb. Uzywany.. po kuzynce. No i laduje go w domu.. i bialy ekran ciagle... no to mysle pewno trzeba go ladowac dlugo .. no ale mija 2 i 3 i 4 godzina i nadal to samo... robilem restarty przytrzymujac menu i srodkowy.. nic nie pomoglo .. jabluszka tez nie wyswietla. Prosze was bardzo o pomoc ;) Z gory dzieki

#42 xr600r

xr600r
  • 7 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 19:14

ipod nano 6G biały wyświetlacz

Witam wszystkich na tym forum!
Kupiłem Ipoda na aukcji no i nie mam gwarancji.
Wszystko był w porządku do wczoraj (syn przyniósł ze szkoły ze świecącym się na biało ekranem). W itunes widzi go, ale synchronizuje całą noc i żadnego postępu. Komputer widzi pliki, ale nie wiem czy wszystkie są? Przy resecie zaświeca się krótko na biało (nie ma jabłuszka).
Pozostaje serwis czy coś można jeszcze próbować?

Dziękuję za każdą podpowiedź.

[URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego![/URL] plmax.

#43 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 19:29

Dlaczego piszesz o iPodzie Nano w dziale o Touchu? Przeniosłem, ale następnym razem po prostu wywalę.

#44 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 28 czerwca 2012 - 19:32

Standardowo spróbuj odtworzyć oprogramowanie (restore). Jeśli iTunes go widzi, będzie tam taka opcja. Jednak, biały ekran... mnie tak na biało świecił bo się rozwalił ; )

#45 xr600r

xr600r
  • 7 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 22:28

przepraszam za tę gafę,i dzięki z wyrozumiałość. Kurczę nie wiem jak to zrobić z tym restore.. może troszkę łopatą;) próbowałem z przywróceniem fabrycznych ustawień ale itunes nie chce się z internetem połączyć, choć mam dobrze chodzący WLAN w domku.

#46 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 22:33

Może blokuje go firewall lub AV?

#47 xr600r

xr600r
  • 7 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 22:52

Avasta wyłączyłem i firewall xp zaporę też i ni jak nie da się połączyć... hmm ... jak sprawdzić czy wszystkie pliki są ok?
Może mały się bawił i coś wykasował z pamięci ipoda?

[URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego![/URL] plmax.

#48 xr600r

xr600r
  • 7 postów

Napisano 01 lipca 2012 - 19:34

Jednak, biały ekran... mnie tak na biało świecił bo się rozwalił ; )

Naprawiałeś?

#49 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 lipca 2012 - 19:52

Nie. Leży nieużywany, nowy ekran za drogi ; )

#50 xr600r

xr600r
  • 7 postów

Napisano 01 lipca 2012 - 22:50

U mnie zauważyłem że jest pęknięcie na ekranie wzdłuż czarnej obwódki i plamka świecąca jaśniej w rogu.
A ile taki ekran z wymianą kosztuje?

---------- Wpis dodano o 23:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:40 ----------

120zł za ekran z demontażu to ok?

---------- Wpis dodano o 23:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:49 ----------

Czy trudna jest wymiana?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych