Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

biały ekran w iPodzie — iPod classic touch nano video biały ekran

• Please log in to reply
57 replies to this topic

#1 Karmaa

Karmaa
  • 4 posts

Posted 04 April 2007 - 15:41

Zdaje sobie sprawę z tego .że takie opowieści słyszeliście już setki razy ale przytrafil mi sie problem, problem związany z moim IpoDem. Jest to wersja nano, 2giga. Pewnego razu ekran mojego ipoda stał sie biały i tak zostało do dziś. Wszelkie jego resetowanie nic nie pomaga. Włącza sie na chwile ale ekran jest biały. i tak wkółko. Nie mam pojęcia co może być tego przczyną. Proszę więc was doświadczeni ludzie, pomóżnie jeżeli tylko możecie :) Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi, rady.

#2 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 04 April 2007 - 15:50

nano perwszej generacji czy drugiej? jakiego systemu operacyjnego używasz? komputer go wykrywa?

#3 Karmaa

Karmaa
  • 4 posts

Posted 04 April 2007 - 16:28

komputer go wykrywa, nano 1 generacji

#4 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 04 April 2007 - 16:51

skoro komputer wykrywa to odpal itunes, i zrób restore
(info o restore jest na samym dole tej strony ;) )

#5 Karmaa

Karmaa
  • 4 posts

Posted 04 April 2007 - 17:21

robiłem, ekran dalej podświetla się na biało..

#6 razorek84

razorek84
  • 578 posts
  • Skąd100lica

Posted 04 April 2007 - 18:04

moze trzeba zainwestowac w nowy ekranik ?

#7 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 04 April 2007 - 18:38

A jak wciskasz play to muzyka gra? Nie jest to lekarstwo,może się wydawać że bez sensu, ale spróbuj: zrób restart (select+menu), nastąpnie przejdź do trybu diagnostycznego (select+previous).Może wtedy ipod pokaże co z nim jest? Może to nie wina wyświetlacza?Żeby wrócić do normalnego stanu zrób restart.

#8 Karmaa

Karmaa
  • 4 posts

Posted 04 April 2007 - 19:53

prawdopodobnie to ekranik. Wszystkie dźwięki, jakie towarzyszą przy kreceniu wheelem są , nawet odtwarza muzyke bo przy wyczuciu zdołałem wejść w utwory ale ekran nadal biały. Więc to chyba ewidentnie wina wyswietlacza...

---- Dodano 04-04-2007 o godzinie 21:12 ----
mogłby ktoś jeszcze polecić jakieś strony gdzie można dostać części do Ipodów ?

#9 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 04 April 2007 - 20:25

w ipod+itunes jest wątek o ipodzie z zepsutym wyświetlaczem.Wystarczyło spojrzeć.

#10 razorek84

razorek84
  • 578 posts
  • Skąd100lica

Posted 04 April 2007 - 20:38

http://www.bjodlowski.republika.pl/
Tutaj masz czesci do iPodow...
Zalecam targowac sie :P

#11 ike

ike
  • 3 posts

Posted 02 February 2008 - 14:03

biały ekran w iPodzie — iPod classic touch nano video biały ekran Witam! Mam problem z moim Ipod Video 30GB (V Generacja)- po włączeniu ipoda pojawia się biały ekran (jest cały czas podświetlony). Po wciśnięciu jakiegokolwiek przycisku ipod wydaje taki dziwny dźwięk (słychawki są odłączone). Awaria ta wystąpiła po wymianie baterii i wyświetlacza na nowe. Sprawdzałem wszystkie taśmy, podłączałem też stary wyświetlacz i baterie i mam to samo. Po podłączeniu ipoda do komputera, system wykrył go, ale nie dodał go jako dysku przenośnego. iTunes też go nie wykrywa! Ma ktoś jakiś pomysł w czym może tkwić problem?

#12 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 February 2008 - 14:21

da sie go zrestartowac? wtedy mozna by bylo kombinowac z disk mode.

#13 ike

ike
  • 3 posts

Posted 02 February 2008 - 14:33

Jeżeli chodzi Ci o restart menu + środkowy to po restarcie mam dalej to samo. A i jedyny sposób żeby go wyłaczyć to odłączenie baterii. :-(

#14 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 February 2008 - 15:06

chodzilo mi o "forced disk mode". tzn robisz restart i zanim jablko sie podswietli naciszkasz select+play i trzymasz. w tym trybie awaryjnym pomija sie ewentualne uszkodzenia softu i jezeli itunes wykryje ipoda to mozna zrobic restore. ale czy to cos da to nie wiem.

#15 ike

ike
  • 3 posts

Posted 02 February 2008 - 15:15

Niestety nie działa mi ten sposób. I nie dodałem, że jabłuszka mi nawet nie wyświetla :-(

#16 kolcz11

kolcz11
  • 72 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 July 2008 - 23:37

Ipod Classic 5.5 gen 30gb bialy ekran, upadek Witam, mam dosyć nietypowy problem z iPodem nano 3g. Mianowicie, iPod nie reaguje na żadne komendy (restart, restore itp) tylko pali sie biały ekran. Po probie wylaczenie mozna uslyszec tylko 2 dluzsze dzwieki i nic wiecej. Po popdlaczeniu do komputera, itunes go wykrywa, mozna korzystac z dysku na ipodzie, ale restore nic nie pomaga. Ktos moze cos pomoc? Bylbym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam

#17 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 26 July 2008 - 12:49

wlasciwie pozostaje ci tylko serwis. ktos na forum wspominal, ze taki objaw moze byc efektem wypiecia sie tasiemki podlaczajacej lcd, lub uszkodzenia lcd. tak czy inaczej naprawe lepiej pozostawic serwisowi jezeli masz jeszcze gwarancje.

#18 Woocash304

Woocash304
  • 35 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 June 2009 - 16:18

iPod classic i biały ekran Witam! Mam taki problem: otóz otrzymałem iPoda classic 120gb 7-gen, wszystko w nim działa świetnie, oprócz wyświetlacza. Można powiedzieć, że on w ogole nie działa. Cały czas jest biały. Obojętnie co by się nie działo (restore, synchronizacja,czy normalne uzytkowanie) on nadal uparcie oślepia mnie czystą bielą. Po wgraniu muzyki iPod ją odtwarza (po omackim dojściu do muzyki w urządzeniu), słychać "kliknięcia" clickwheela. Generalnie jedyna jego wada to właśnie ten nieszczesny wyświetlacz. Stąd moje pytanie: czy to kompletna awaria wyświetlacza, czy może tylko problem na taśmie przekaźnikowej? Pozdrawiam.

#19 pkobierecki

pkobierecki
  • 1239 posts

Posted 19 June 2009 - 10:44

ja tak miałen, ale jak złamałem wyświtlacz w ipodzie nano 1g, i to było czyste uszkodzenie fizyczne..

#20 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts
  • SkądŚląsk

Posted 20 June 2009 - 15:52

To częsty problem również w telefonach komórkowych wydaje mi się że to taśma przekaźnikowa ale idź jeszcze zapytać do iSpot'u tak do pewności :P

#21 creation

creation
  • 81 posts

Posted 03 February 2010 - 19:17

Ipod Classic 5.5 gen 30gb bialy ekran, upadek Witajcie Ostatnio rozładował mi się iPod Touch 2g i podłączyłem do komputera. Prawdobodobnie brat wyłączył iTUnes w trakcie synchronizacji. Teraz jest cały czas szary ekranik , gdy klikam guzik ekranu stratowego to przez chwilę biały. Gdy trzymam górny guzik którym się włącza to znowu biały ekranik i nic. Kurcze nie wiem co robić... Może ktoś pomoże ? Nie chce tracić programów...

#22 ed00c

ed00c
  • 2404 posts
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Posted 03 February 2010 - 19:26

Spróbuj Hard Reset(Home+Sleep), aż się jabłko nie pokaże, jak to nic nie da to niestety tryb DFU i Restore trzeba będzie zrobić. pozdrawiam, ed00c

#23 Wampirate

Wampirate
  • 76 posts

Posted 03 February 2010 - 19:39

tryb DFU - podłącz do kompa, przytrymaj home + sleep 10sec, potem sam home aż wykryje Ipoda w trybie awaryjnym.

#24 creation

creation
  • 81 posts

Posted 03 February 2010 - 19:51

Zrobilem tak i jest na ipodzie obrazek itunes i kabla usp. W itunes niby wygrylo ipod'a ale wszedzie n/d. i nie wiem co teraz zroibć? jakies sterowniki zainstalowalo automatycznie Edit: Przycisnąlem u gory przycisk prze parę sekund i wyłaczyło się potem jak wlaczylem to przez 3 minuty byl obrazek jabłka apple i już jest ok . Dzięki:)

#25 iMarekPL

iMarekPL
  • 2727 posts
  • SkądZduńska Wola

Posted 03 February 2010 - 20:06

Zamykam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users