Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sygic Aura Mobile (mobile maps europe)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
192 odpowiedzi w tym temacie

#151 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 07 maja 2010 - 22:18

No to jak z tym zoomem? xD Ah i poza miastem dobrze odwzorywuje gorki i pagorki? czy to pic na wode?

#152 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 07 maja 2010 - 22:33

zooma z tego co widze w menu to nie da się wyłączyć(przynajmniej ja tego nie znalazłem), wiesz po za miastem nie patrzyłem się często na ekran ipka bo dla mnie ma głównie dobrze mówić gps a nie żebym się na niego patrzył ciągle, i chyba w tej nawigacji tego nie ma, chociaz widząc screnny z navigona od kolegi z tym odwzorowaniem terenu, to dla mnie zbędny bajer i tak.

#153 kugi

kugi
  • 315 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 07 maja 2010 - 22:35

na serpentynach gorskich bardzo przydatna opcja w navigonie. aczkolwiek nie za bardzo widze inne zastosowanie ;)

#154 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 maja 2010 - 10:41

Sygic Aura ma sluzyc jako przewodnik dla turystów i narzędzie social web bardziej niż zwykła nawigacja. Stąd górki i pagórki mogą być fajne do włóczenia się po lesie, górach, czy jeżdzenia na rowerku.

#155 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 maja 2010 - 08:51

Rozczarowało mnie jedynie brak mozliwosci upgrade'u z Sygic Mobile - tak mam dwie nawigacje...:) Aura prezentuje sie znakomicie, dziala b. szybko. Mam jednak kilka niewiadomych: - czy gdy sygic laczy sie "online" z serwerem traffic/speedcams to czy polaczenie jest na stale? - skad aura zasysa info nt. speedcams? Czy wiecie jak uaktywnic kompas?

#156 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 09 maja 2010 - 12:57

Kupilem i jestem zadowolony, jeszcze trochę pracy trzeba mimo wszystko włożyć. Pierwszy problem, czasem po wyjsciu z menu po minucie ipek przechodzi w stan uspienia tak jakby navi niebyla włączona, wiec żeby mieć spokuj w parametrach ipka muszę ustawić uspienie na nigdy, do naprawy... Nie wiem czy działa z nim tt car kit? Nie mogę znaleźć info na ten temat, w parametrach sprzętu nie widzę różnicy jak jest podłączony lub nie, a ze navi łapie fixa w 2 sekundy z tt lub bez to nie widzę różnicy ^^ nawet w domu działa xD Brakuje damskiego głosu w wersji francuskiej :/

#157 cooper69

cooper69
  • 1 036 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 maja 2010 - 11:13

Też potrzebuje info na ten temat - JAK KROWIE NA ROWIE :) Mam oryginał i telefon bez JB, a że za ok 2 mce będę się wybierał do niemcowa to parę przydatnych POI (w tym stacje LPG)

#158 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 maja 2010 - 09:20

wczoraj zakupiłem i potestowałem. Aplikacja naprawdę fajna i za rozsądne pieniądze. Zadziwia przede wszystkim szybkość łapania fixa jak i szybkość samej aplikacji. Nawigacja ta jest stworzona przede wszystkim dla turystów i hm.. imprezowiczów? Z grubsza opisane co ważniejsze punkty w mieście, fajny pomysł z oceną poszczególnych POI itp. Z wad programu wymienić mogę przede wszystkim nieaktualne mapy. Np. apteka na jednej z głównych ulic warszawy, która została zlikwidowana przed 4-5 laty dalej jest widoczna jako działająca :| aż strach pomyśleć jak wyglądają niektóre ulice.. Trzeba pamiętać, że nie jest to aplikacja typowo dla kierowców, zwłaszcza jeśli ma wytyczać trasy gdzieś w nieznane rejony ;) Za to świetnie się sprawdza dla pieszych

#159 miszszczu

miszszczu
  • 10 postów

Napisano 13 maja 2010 - 13:38

Wie ktoś może jak dodać własne bazy poi?? analogicznie jak w podstawowym sigic'u? przeglądałem menu w poszukiwaniu ustawień poi, żeby np można było komunikat głosowy ustawić ostrzegający np przed radarem ale nic takiego nie znalazłem. A może po prostu źle szukam??

#160 cooper69

cooper69
  • 1 036 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 maja 2010 - 17:22

Ja bym chciał do standardowego Sygica (iPhone bez JB i kupiony Sygic) dodać POI z poiplaza np. LPG, mobilne radary i niestety to chyba marzenie ściętej głowy. W Aurze to może poprawili? Dla mnie to potężna wada navi na iphone. Wyjdzie na to że na wyjazd do DE będzie trzeba klasycznego TomToma kupić.

#161 azta

azta
  • 122 postów

Napisano 18 maja 2010 - 09:44

Skad wiadomo jak Aura bedzie dzialala z funkcjonalnoscia iPoda? Kolejny fachowiec od systemow GPS...

może stąd - mądralo - że nigdzie o tym nie pisali, a jest to jeden z największych moim zdaniem braków nawigacyj na iP - jedynie Navigon ma coś w miarę ogarniającego odtwarzacz, TomTom wprowadził jedynie przełączanie utworów

i może stąd, że jak dotąd Sygic tego nie wprowadzał - gdyby miał wprowadzić to głośno by to obwieszczał

nigdzie nie napisałem, że jestem "fachowiec od systemow GPS" - pisze dość typowe, nie wymagające wielkiego "fachu" obawy przeciętnego użytkownika - które się w dodatku sprawdziły :lol:

chcesz jeszcze pokrytykować? ;-) zapraszam

#162 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 11 czerwca 2010 - 11:20

Nowa wersja 1.16

What's new

- Now with football live scores. Go to Menu – Info – Football scores.
- Drag the map to fly around the city or country side. Tap the square in the center of the screen for actions like navigating to a point on map and more.
- Postal code search made easy.
- Quick user guide at aura.sygic.com/user_guide
- Weather info with improved location precision.
- Setting the user interface language to German made clear.
- Seemless route calculation from closed streets or from places with no roads close by.

► In the lab:
- Professional route planning options with:
o Departure location different from the actual location.
o Travel via points.
o Road block avoid options.
o Full multi-stop route planning from the comfort of your home or office.
- Facebook and Twitter integration.
- Native iPhone keyboard.
- More user interface languages.
- More regional coverage.
- And more, and more, and more

► Did you know?
- Check out Route planning settings. You can choose to Avoid Toll Roads and set Route computing to Fastest, Shortest or Economical route.
- In Safety camera settings you can decide to Enable radar warnings and to Show radars on map. This will activate the speed camera database included in Aura.
- Also have a look at Settings – Online – Services – Policetraps. Policetraps online service lets you share speed camera locations with other users and also receive updates from other users in real-time. No more speeding tickets!
- If points of interest crowd your map, go to Settings – Display to clear them away. Don’t worry, Aura will know these points of interest are close to you

Sygic. We listen.

Fajny motyw z wynikami meczow z ms xD

Dołączona grafika

#163 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 czerwca 2010 - 11:38

Pytanie do posiadaczy: Jak działa pod iOS 4? Jak jest aktualnością map i aktualizacjami map? Jest np. zaznaczony działający odcinek S3 Szczecin Pyrzyce?

#164 tomblast

tomblast
  • 3 postów

Napisano 18 lipca 2010 - 10:11

mam iOS4 i chodzi na aktualnej wersji bez zarzutu. Nie uzywam multitaskingu, wiec pewnie tutaj nalezy jeszcze poczekac na update. Co do samej nawigacji to niestety aktualna wersja posiada mapy z pierwszej połowy 2009 roku. Juz wielokrotnie zgłaszałem ten problem do Sygica, i wg odpowiedzi z ich działu Customer Support aktualizacja map bedzie tylko nie potrafią powiedziec kiedy. Pytanie do pozostałych uzytowników. Czy w tunelach działa Wam tzw. symulacja sygnału GPS? U mnie niestety nie. Zgłosiłem to rowniez do Sygica i byli zdziwieni, gdyż ta funkcja powinna wg nich działac...

#165 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 23 lipca 2010 - 15:17

Przedwczoraj kupiłem także sigic mobile ale niestety zawiodłem się na nim jeśli nie włączę sieci bezprzewodowej czyli (wi-fi) to nie mam co myśleć o złapaniu sygnału. Coś mi się wydaje że pieniądze które poszły na gift card chyba przepadną bo nie wiem jak rozwiązać ten problem, zaznaczam że usługa lokalizacji jest włączona Ok, problem rozwiązany działa nawet w miarę dobrze, chociaż do ideału mu brakuje.

#166 tomblast

tomblast
  • 3 postów

Napisano 24 lipca 2010 - 08:32

to, ze nie działa idealnie wynika tylko i wyłącznie ze słabego odbiornika GPS w 3G. W 3GS dodatkowo jest kompas, dlatego działa trochę lepiej. Przed zakupem Sygica "testowałem" Navigona i Sygic trzyma sygnał o niebo lepiej niz Navigon. Tak wiec software jest OK - problemem pozostaje Hardware.... W iP 4 podobno jest jest bardzo dobrze...

#167 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 24 lipca 2010 - 13:03

Nie wątpię tylko że np już jestem na skrzyżowaniu a dopiero sygnalizuje za 30 metrów skrzyżowanie XD ale tak to dobrze działa.

#168 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 30 lipca 2010 - 11:25

Nowa werja 1.16.1

Enjoy more safety and comfort with iOS4 ready Aura. Aura loads back after a phone call within a blink of an eye, thanks to fast app switching. Plus there are thousands of additions to speed camera database, so no more speeding tickets!

PS. Aktualnie trwa promocja, cena to 49,90€ zamaist 59,90€

#169 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 30 lipca 2010 - 11:29

Wersja 1.6.1 od dzis w appstore...

Enjoy more safety and comfort with iOS4 ready Aura. Aura loads back after a phone call within a blink of an eye, thanks to fast app switching. Plus there are thousands of additions to speed camera database, so no more speeding tickets!

#170 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 lipca 2010 - 12:06

ja tylko czekam na polki język i normalną klawiaturę iphonea, bo tą w aurze ciężko pisać

#171 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 30 lipca 2010 - 15:42

Ja sie ograniczam do pisania 4 pierwszych literek z tego co szukam, jedyny mankament to to ze cos wolno dwiala menu i pisanie na iOS4, nie poprawili tego :/ Ale za to wielozadaniawosc dziala cacy ^^

#172 arius

arius
  • 161 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 sierpnia 2010 - 10:34

Wygląda na to, że w końcu, po ponad miesiącu od wypuszczenia iOS 4 pojawi się update. Mam nadzieję, że usuną buga z niepamiętaniem zaprogramowanej trasy po wyjściu z aplikacji i wejściu z powrotem, np. po odebraniu telefonu. Może dam jej ostatnią szansę, bo już byłem bliski kupienia innej z konkurencji.

Sygic apps for iPhone are getting ready for fast app switching in iOS 4

#173 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 04 sierpnia 2010 - 10:37

Dodam tylko ze sygic aura juz wyszedl pod iOS4

#174 boss87

boss87
  • 33 postów

Napisano 02 września 2010 - 13:08

Polecam program Sygic Colors, mozna zmieniac ustawienia autozoomu kolory, widocznosc drog itp. Podajemy mu folder 'res' [ATTACH=CONFIG]6594[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6595[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6596[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6597[/ATTACH]

#175 marcin0s

marcin0s
  • 9 postów

Napisano 03 września 2010 - 14:16

Ok, niby jest udpate, ale niestety mapy nadal niezaktualizowane. A szkoda. Miałem nadzieję na coś więcej. Napisałem krótką wiadomość do Sygic'a w sprawie aktualizacji map. Zobaczymy co odpowiedzą. Pozdrawiam, M.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych