Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Sygic Aura Mobile (mobile maps europe)

• Please log in to reply
192 replies to this topic

#101 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 03 August 2009 - 11:49

z nowosci...sygic doporowadzil mnie do tatralandu na slowacji...bez zadnych problemow tzn prowadzil trasa ktora mialem jechac (i ja znalem;] ) i nie wariowal calkowicie nadal bym mu oczywiscie nie zaufal;D

#102 pekin7

pekin7
  • 195 posts

Posted 03 August 2009 - 16:59

Niedawno jechalem trasa z okolic Raciborza do Krosna. Przy wybraniu trasy szybkiej ale omijajac autostrady tak kombinowal ze w pewnym momencie nawet przez kielce a nawet przez poznan bym pojechal ale po zmianie na krotka bylo w miare ok. W sumie to nie wina nawigacji bo trasa byla naprawde krotka ale na pewnym odcinku przed oswiecimiem jechalismy tak waska droga przez kilkanascie/kilkadziesiat ladncyh kilometrow ze nic niemozna bylo wyprzedzic :D Poza tym bylo ok choc denerwuje mnie troche to skakanie pozycji po mapie. W navigonie tego niema a gdyby poprawili ten blad byloby super ;) Za tydzien jade do francji na zachodznie wybrzeze i bedzie mnie prowadzila zwykla nawigacja ale dla porownania biore iphona z sygiciem :) Aha co jeszcze mnie denerwuje to to ze cele podrozy nigdy niezostaja osiagniete. Zawsze powie mi ze cel znajduje sie po prawej lub lewej i dalej prowadzi zamiast zakonczyc i moglby sie na koniec jeszcze jakies ladne statystyki wyswietlic jak to mam w navi w audi.

#103 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 03 August 2009 - 17:35

No ale żeby prowadzić trasę łódzką Piotrkowską na odcinku który od 15 lat jest zamknięty dla ruchu pojazdów. Niedobry Sygic, niedobry.

#104 pwned1010

pwned1010
  • 4 posts

Posted 04 August 2009 - 10:44

Mam problem z tą nawigacją. W dzień nie może znaleźć sygnału, ale jest całkowicie zachmurzone niebo. W nocy natomiast przy bezchmurnym niebie nawigacja działa bardzo dobrze. Czy zachmurzenie może być przyczyną braku sygnału?

#105 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 August 2009 - 11:18

@up Jesli jest duze to moze byc to powodem braku sygnalu. Lecz jesli to sa pojedyncze chmurki to powinien zlapac fixa

#106 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 August 2009 - 14:03

a może ktoś zauploadować mapy polski i niemiec?

#107 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 04 August 2009 - 14:05

poszukaj sobie na googlach map do sygica...napewno znajdziesz bo pasuja te z wersji na np. symbiana;]

#108 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 August 2009 - 14:21

no właśnie szukam i nie mogę znaleźć, a nie chcę ściągać 2gb map :)

#109 pekin7

pekin7
  • 195 posts

Posted 04 August 2009 - 22:11

Tak ciężko poszukać w nazwach tematów poniżej ? Wystarczy wejść w mapy iDA do pobrania. http://www.myapple.p...o-pobrania.html wejdź tam w link w przedostatnim poscie.

#110 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 August 2009 - 08:56

no i po co te nerwy? Od dłuższego czasu nie śledziłem "światka ip", więc nie wiem co to iDA. czy mapy mam wrzucić przed instalacją do edytowanego winrarem .ipa, czy po wgraniu przez ssh (gdzie?).Dzięki za link i pozdro

#111 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 05 August 2009 - 09:46

*.ipa mozesz sobie zedytowac przed wgraniem z ida to juz troche inna bajka...mapy sciagasz jako paczki z icy/cydi...chociaz z tego co wiem juz sie nie da;]

#112 pekin7

pekin7
  • 195 posts

Posted 05 August 2009 - 19:27

Nerwy ? Wiesz gdyby temat gdzies sie zapadl pod ziemie a w tym przypadku byl leko ponizej ;D Mozesz edytowac IPA przed wgraniem lub po wgraniu robisz to samo przez SSH. W linku chyba wszystko jest wyjasnione jak wgrac wiec powodzenia :D

#113 damkaro

damkaro
  • 544 posts

Posted 27 August 2009 - 14:39

Niedługo czeka nas aktualizacja, właśnie dostałem tego maila od Sygic

Dear Damian,
let me inform you about the upcoming update details of Sygic Mobile Maps application for iPhone to share with your audience.
iPhone contacts intergation has been one of the most desired feature by the users of Sygic turn-by-turn voice guideed navigation application worldwide. Safety and comfort of the operation is our main objecitve, therefore adding this feature (and more:-) is going to be a part of a global app update to be submitted to iTunes for approval shortly.
iPhone users of Sygic’s turn-by-turn voice guided navigation app can look forward to a set of new features and enhancements coming in the next update of the app at iTunes App Store. After the update is approved by the iTunes team, the automatic notification will encourage the iPhone owner to download the update. This is highly recommended, as it is for free and it will bring following features:

• ability to choose addresses straight from iPhone contacts and navigate to them
  • smooth fading out of the music playback before the voice instructions
  • enhanced GPS lock
  • smoother position display when moving on the route
  • navigation automatically resumes after completion of phone call, without the need to tap the ‚Accept‘ button anymore
After passing the approval procedure of iTunes team, the update will be available to all current regional versions (in alphabetic order): Australia & New Zealand, Brazil, Europe, North America, Russia, South East Asia, UK/Ireland & USA.
We will appreciate very much if you test and review the new features and improvements when they appear at iTunes.

Your feedback and any questions are welcome.
We listen carefully and work hard to bring the best navigation experience to our users - I trust you do exactly the same to spread the news :-)
Kind regards,
Anna

#114 untaztood

untaztood
  • 566 posts

Posted 17 September 2009 - 19:28

Na Nokii 6210 Navigator Sygic działa bardzo płynnie. Dziwne więc, że na Ajfonach się krzaczy...

#115 Burkow

Burkow
  • 13 posts

Posted 23 September 2009 - 15:00

Wyszła aktualizacja Sygica. Mam problem przy próbie zainstalowania z iTunes uzyskuję informację, że nie można zainstalować, ponieważ nie ma wystarczająco dużo wolnego miejsca. Sygic ma 1,8 GB, ja mam wolne poad 4GB. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Poprzednia wersja zainstalowała się bez problemów. Burkow

#116 Noritsu

Noritsu
  • 24 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 23 September 2009 - 17:26

Jakim numerkiem jest oznaczona aktualizacja?

#117 radziwoj

radziwoj
  • 49 posts
  • SkądGdynia

Posted 23 September 2009 - 18:10

7.71.4

#118 boss87

boss87
  • 33 posts

Posted 01 October 2009 - 23:11

Zrobiłem przyjemne dla oka ikonki radarów do zestawu załączonego gdzieś w tym temacie, mają te same nazwy, można zastąpić.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#119 Momos1

Momos1
  • 12 posts

Posted 08 October 2009 - 17:35

A ma ktoś może inne głosy do sygica ? np. czesia ? Szukalem w googlach ale sa całe paczk navi plus mapy i różne głosy. Nie moge znalezc tego oddzielnie.

#120 technops

technops
  • 6 posts

Posted 05 March 2010 - 11:59

Nadchodzi nowa wersja: [yt=b09TW0r-gtM]Sygic Aura - First official preview[/yt]

#121 Noritsu

Noritsu
  • 24 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 05 March 2010 - 13:11

Ulala zapowiada się dosyć ciekawie

#122 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 05 March 2010 - 13:22

jezeli bedzie dzialac to jestem na tak:)

#123 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 06 March 2010 - 00:57

Mapy... mapy i jeszcze raz mapy. Co mi po opengl-owym kotyloniarstwie jak numer ulicy, pod który się wybierałem leży 2 kilometry dalej niż program pokazuje. I mówię tutaj o centrum jednego z największych miast Polski. Nadmienię, że reszta badziewia spod znaku Navigonów czy TomTomów wcale nie lepsza.

#124 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 06 March 2010 - 12:15

Nie dziw się, Polska to kraj trzeciego swiata :P ja takich problemów nie mam, navigon np. jak dojezdzam do celu mówi doatkowo po której stronie ulicy znajduje się numer, jeszcze mnie nie zawiódł.

#125 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 06 March 2010 - 13:36

Ja w Sygicie problemow z numeracja nie zaobserwowalem a jezdze duzo. Dla mnie najlepsza nawigacja na iPhona.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users