Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kupno iPada w USA

• Please log in to reply
93 replies to this topic

#76 Vault Boy

Vault Boy
  • 49 posts
  • SkądKraków

Posted 12 June 2010 - 20:36

@pisara2 W sumie to nie mam dużej wiedzy w tym temacie ale słyszałem, że jest problem gdy chce się połączyć iPada z kolejnym komputerem. Jeżeli tak nie jest to fajnie :P

#77 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 17 June 2010 - 15:39

dziś przyszedł kurier, niestety z wezwaniem z Urzędu Celnego do wypełnienia deklaracji celnej :( paczka była ubezpieczona i z prawdziwą wartością przesyłki. Vat mogę zapłacić ale jak jest z tym cłem, czy ktoś już zapłacił cło i ile ? Na forum są różne opinie jedni, że nie ma w ogóle inni że jest. Czy ktoś już oclił iPada??

#78 crex

crex
  • 4 posts

Posted 17 June 2010 - 20:21

@pisara2

W sumie to nie mam dużej wiedzy w tym temacie ale słyszałem, że jest problem gdy chce się połączyć iPada z kolejnym komputerem. Jeżeli tak nie jest to fajnie :P

Nie ma takiego problemu. Mojego iPada odpaliłem na netbooku z iTunes a po kilku dniach podłaczyłem do iMaca i zscynchronizowałem z inna biblioteka.

#79 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 17 June 2010 - 21:40

Ale oczywiscie poprzednia biblioteka Ci sie usunela z iPada...

#80 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 June 2010 - 22:47

Jak w każdym urządzeniu apple:roll:

#81 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 18 June 2010 - 09:06

No ale nie dla wszystkich jest to akurat jasne, dlatego trzeba bylo to zaznaczyc :)

#82 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 18 June 2010 - 10:15

No ale nie dla wszystkich jest to akurat jasne, dlatego trzeba bylo to zaznaczyc :)

ok 8-)Źle zrozumiałem kontekst. :P

#83 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 18 June 2010 - 17:43

dziś byłem w urzędzie celnym, na iPada nie ma cła !!!! Jest tylko i wyłącznie podatek VAT stawka 22% liczona wg kursu celnego, czyli wartość z paragonu lub z deklaracji (chociaż świetnie się orientują w cenach więc nie polecam ściemniania) razy 3,35

---------- Wpis dodano o 18:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:42 ----------

niestety dziś nie mieli kilku ludzi i do odbioru w poniedziałek :(

#84 schpakoo

schpakoo
  • 5 posts

Posted 18 June 2010 - 21:54

Ponieważ wielokrotnie kupowałem rzeczy za oceanem, to informuję, że każdy sprzęt dostarczany do kraju renomowaną firmą kurierską podlega odprawie celnej, która polega, w przypadku ipadów, oraz innej elektroniki, na naliczeniu podatku VAT w wysokości 22% od wartości celnej, czyli: cena zakupu produktu PLUS KOSZT TRANSPORTU razy 0,22. Jeżeli wyśle się za pośrednictwem jakiejś tajemnej firmy dostarczającej do Polski towary z USA, najczęściej drogą morską, to bywa, że się "uda" nie ponieść tej opłaty, ale prawo mówi jednoznacznie - VAT się Unii Europejskiej należy i koniec kropka. Jak wieziecie w walizce, to w geście dobrej woli urzędnicy przymykają oko, bo skala nie jest aż tak wielka. Dwukrotnie wracałem stamtąd i pies z kulawą nogą się mną nie zainteresował. Inna sprawa, że nic nie miałem i może to jakoś wyczuli ;). Pozdrawiam -- Tomek

#85 michalj90

michalj90
  • 1 posts

Posted 25 November 2010 - 20:06

Witam, To mój pierwszy post na tym forum, ale bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Mój tata właśnie jest w Stanach i kupił iPada 3g 32gb. Niestety nie wiedziałem, że cena w internecie jest ceną netto (tu pojawiła się niemiła sytuacja z sales tax). Doczytałem, że na lotnisku można domagać się zwrotu tegoż podatku. Moje pytanie brzmi: gdzie znajduje się to stanowisko i co jest podstawą zwrotu? Co jeśli ojciec wraca z Denver, przez Detroit (gdzie może się domagać zwrotu)? Błagam o w miarę szybką odpowiedź, niedługo wylatuje.

#86 kris1992

kris1992
  • 663 posts
  • SkądJaworzno

Posted 26 November 2010 - 18:06

czy ipad z usa jest bez simlocka? ten z 3g

#87 Jobs

Jobs
  • 267 posts
  • SkądCupertino

Posted 26 November 2010 - 18:46

czy ipad z usa jest bez simlocka? ten z 3g

iPad nie posiada simlocka...

#88 _igi

_igi
  • 3154 posts

Posted 27 November 2010 - 13:10

Nie wiem jak jest w przypadku windowsa, ale jesli skopiujemy na chama cala biblioteke z jednego komputera i wrzucimy na drugi, dalej, wskażemy mu - to jest twoja biblioteka i z niej bierz muzyke, nie bedzie problemu. iPodow troche mam, zaden nie robi problemow z synchronizacja ;)

#89 czaras

czaras
  • 371 posts

Posted 09 May 2011 - 14:39

Odświeżam temacik, zamawial ktos ostatnio ipada 2 przesylka z usa ?

#90 LukaS92

LukaS92
  • 319 posts
  • SkądCzersk, Warszawa

Posted 09 May 2011 - 22:01

Przewoził ktoś kiedyś dwa iPady na raz z USA? Ciekawy jestem czy się przyczepią..

#91 Pabloss

Pabloss
  • 291 posts
  • SkądJaworzno

Posted 11 May 2011 - 11:58

Przewoził ktoś kiedyś dwa iPady na raz z USA? Ciekawy jestem czy się przyczepią..

Nie nie przyczepia się zawsze można jak coś je rozpakowac i powiedzieć ze wiezie sie jeden dla siebie a drugi dla zony. Natomaiast przy 2 sztukach nie powinno być żadnych problemów.

#92 hydrooo

hydrooo
  • 1 posts

Posted 02 June 2011 - 09:08

Kupno Witam, Moi drodzy, podpowiedzcie proszę gdzie kupić w USA iPada2 3g i na co uwazać. Wiem, że musi być to wersja 3g z at&t czyli verizon odpada. Ale czy można taką wersje kupić bez żadnych umów, zobowiązań ? po prostu kupić ipada 2 3g obojętnie ile gb i przywieźdź do Polski i korzystać. Gdzie go można kupić? czy w sklepach stacjonarnych Appla ? czy w AT&T ( tylko czy da się bez umowy żadnej, będąc turystą ) ? Pozdrawiam

#93 jikol

jikol
  • 206 posts
  • SkądPL

Posted 04 June 2011 - 08:16

@hydrooo iPad'a 2 z 3G możesz kupić zarówno w Apple Store, jak też w sklepie at&t bez żadnych umów.

#94 emigrant

emigrant
  • 2397 posts
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Posted 05 June 2011 - 01:15

Witam,
Moi drodzy, podpowiedzcie proszę gdzie kupić w USA iPada2 3g i na co uwazać. Wiem, że musi być to wersja 3g z at&t czyli verizon odpada. Ale czy można taką wersje kupić bez żadnych umów, zobowiązań ? po prostu kupić ipada 2 3g obojętnie ile gb i przywieźdź do Polski i korzystać. Gdzie go można kupić? czy w sklepach stacjonarnych Appla ? czy w AT&T ( tylko czy da się bez umowy żadnej, będąc turystą ) ?
Pozdrawiam

Jako, że jestem właścicielem ipada 2 3G for ATT wytłumaczę o co chodzi z tym ATT bo pewnie niektórzy nie wiedzą. Kupując ipad 2 for att razem z ipadem dostaję się kartę sim att, ona już od razu siedzi w środku w zapakowanym ipadzie, w Chinach już je wkładają w fabryce dlatego ipad ma taką nazwę czyli "iPad 2 for ATT" a to tylko chodzi o to, że fabrycznie w ipadzie siedzi karta ATT. To jest takie ułatwienie bo aktywację karty robimy bezpośrednio na ipadzie jak już go kupimy. iPad nie ma simlocka, więc wyciągamy tę att i wkładamy swoją.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users