Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowe MacBooki Pro już w przyszłym tygodniu w Polsce

• Please log in to reply
80 replies to this topic

#26 macbirdie

macbirdie
  • 34 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 April 2010 - 16:58

A ja chcąc MB374 z klawiaturą US, bo, jak pan w iSpocie podsumował, "enterek mi się nie podoba", szukam jakichś ofert MacBooków sprowadzanych z USA, chętnie po cenie bliższej tej w US niż w PL. ;) Ktokolwiek widział, ktokowiek wie?

#27 nixon123

nixon123
  • 486 posts
  • SkądGliwice

Posted 15 April 2010 - 19:04

Cena nie jest najniższa, ale ispoty się tylko otwierają, co (raczej) oznacza, że ludzie kupują :) Kto chce taniej ten kupi taniej gdzieś indziej. Ja swojego pierwszego maca kupiłem w ispot i wtedy nie czułem, że przepłacam :P

#28 mhroku

mhroku
  • 132 posts
  • SkądPoznań / Koziegłowy

Posted 15 April 2010 - 20:37

No ładnie zaskoczyli mnie nowymi Maczkami. Szkoda, że nie ma : "MyApple przygotowało specjalnie dla was 10 kodów promocyjnych upoważniających do darmowego odbioru maca w najbliższym ispocie" :) :) :)

#29 mpConroe

mpConroe
  • 288 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 April 2010 - 21:14

(Uwaga, kody działają tylko w US Apple Store!)

#30 wishu

wishu
  • 198 posts

Posted 15 April 2010 - 21:16

mpConroe wtedy bym sie wybrał ;) albo wysłał komuś znajomemu kod uprawniający do odbioru :P

#31 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 posts
  • SkądWarszawa/Berlin

Posted 15 April 2010 - 21:32

(Uwaga, kody działają tylko w US Apple Store!)

Kurcze, Ty to potrafisz zalatwic marzenia ;)

#32 jaco88

jaco88
  • 781 posts

Posted 15 April 2010 - 21:54

Cena nie jest najniższa, ale ispoty się tylko otwierają, co (raczej) oznacza, że ludzie kupują :)
Kto chce taniej ten kupi taniej gdzieś indziej. Ja swojego pierwszego maca kupiłem w ispot i wtedy nie czułem, że przepłacam :P

ja też mojego pierwszego/obecnego maca kupiłem w iSpot i nie uważałem ani wtedy ani nie uważam teraz że przepłaciłem... za MB 4.1 weszły do sprzedaży jakieś dwa, trzy miesiące wcześniej zapłaciłem uwzględniając zniżkę studencką niecałe 3100zł :) jedyne co mnie wówczas zastanawiało i teraz zresztą też czym się kierowali wsadzając w 2008r w lapka napęd combo :roll:

#33 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 15 April 2010 - 23:07

A tak swoja droga Cortland twierdzi ze nowe MBP beda w ciagu 14 dni dopiero..

#34 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 April 2010 - 09:07

A tak swoja droga Cortland twierdzi ze nowe MBP beda w ciagu 14 dni dopiero..

Potwierdzam, mnie również przekazano takie informacje. A ktoś się orientuje jak to wygląda z iSpotem?

#35 Fern

Fern
  • 220 posts
  • SkądCzeladz

Posted 16 April 2010 - 09:24

te ceny sa tak normalne jak polityka Apple dotyczaca developerow...

#36 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 16 April 2010 - 09:26

Ogolnie bardzo mozliwe ze obsuniecie bedzie jeszcze wieksze z powodu chmury popiolow ktora rozprzestrzenia sie nad Europa i uniemozliwia ruch powietrzny.

#37 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 posts
  • SkądJelenia Góra

Posted 16 April 2010 - 14:48

Tak patrze na testy nowych modeli, szczegolnie tego na i7 - i jakos mnie nie powala, osobiscie nastawiam sie na wyprzedaz poprzedniej serii 17-ek w dobrej cenie, mimo pierwotnego planu zakupu nowego modelu - myslalem ze bedzie 4 rdzeniowy, 8 watkowy, a tu taka cienizna ;)

#38 wishu

wishu
  • 198 posts

Posted 16 April 2010 - 16:50

Ogolnie bardzo mozliwe ze obsuniecie bedzie jeszcze wieksze z powodu chmury popiolow ktora rozprzestrzenia sie nad Europa i uniemozliwia ruch powietrzny.

Komputery apple składane są w chinach to raz, i żadna firma nie pozwoli sobie na dodatkowe koszty ściągania ich do siedziby główniej firmy w tym przypadku w USA - BEZSENS! To raz, a dwa skąd wiesz, że korzystają z transportu lotniczego? Nawet jeśli tak to wystarczy jedno lotnisko w europie a dalej przesiadka na transport np. samochodowy... I po problemie.

#39 knitter

knitter
  • 5 posts

Posted 16 April 2010 - 20:19

Nie ma az takiej wielkiej różnicy w UK po przeliczeniu różnica wynosi około 700 złotych

#40 ebdul18

ebdul18
  • 43 posts

Posted 16 April 2010 - 20:33

Jedno pytanie dlaczego w laptopach tej klasy nie ma wyjścia HDMI? Drugi dość offtopowe można w Polsce gdzieś na żywo obejrzeć ipad'a?

#41 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 April 2010 - 21:17

Jedno pytanie dlaczego w laptopach tej klasy nie ma wyjścia HDMI?

Drugi dość offtopowe można w Polsce gdzieś na żywo obejrzeć ipad'a?

Ponieważ MDP jest lubiany przez Apple. Wiązało się to z tym, że HDMI z początku było max 1920×1200. W nowych makach po MDP można przesyłać i obraz i dźwięk, a więc przy użyciu przejściówki MDP -> HDMI masz praktycznie złącze HDMI.

Nie obejrzysz nigdzie ipada, nawet w Europie.

#42 Daniolol

Daniolol
  • 22 posts

Posted 16 April 2010 - 22:37

w sumie to można Blog – iPod, iPad, iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS – informacje … Blog Archive Pierwsza polska prezentacja iPada – 20 kwietnia

#43 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 17 April 2010 - 01:06

Tylko co to ma do żeglugi statków?

Jedno pytanie dlaczego w laptopach tej klasy nie ma wyjścia HDMI?

Bo żadna poważna firma nie stosuje już przestarzałego HDMI w sprzęcie tej klasy.

DisplayPort - Wikipedia, the free encyclopedia
Devices | DisplayPort

#44 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 17 April 2010 - 07:02

Tylko co to ma do żeglugi statków?

Jesli dostawa plynie statkiem - nic ... ale sprzet bedzie dostepny za kilka tygodni, bo w przeciwienstwie do samolotu, podroz nie trwa kilku godzin.

Jesli dostawa miala dotrzec samolotem - sam sobie odpowiedz...

#45 przemq

przemq
  • 68 posts

Posted 17 April 2010 - 08:23

Jak sie maja procki w tych nowych Macbok pro (i5, i7) do c2d 2.8 lub 3.06 ? Generalnie chodzi mi o wydajnosc. Uklady graficzne widze ze sa o niebo lepsze, ale czy warto dla takiego procesora?

#46 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 17 April 2010 - 08:35

nie warto, nie wielka różnica jak masz oczywiście już starszego ja nie masz to warto tego nowego kupić

#47 Yaniak

Yaniak
  • 64 posts
  • SkądHigh Wycombe

Posted 17 April 2010 - 12:46

Cena powala

#48 macbirdie

macbirdie
  • 34 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 April 2010 - 16:31

Bo żadna poważna firma nie stosuje już przestarzałego HDMI w sprzęcie tej klasy.

Niby w jakiej rzeczywistości HDMI jest przestarzały?!

#49 www007

www007
  • 408 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 April 2010 - 16:40

Oczywiście że przestarzałe, wszystko czego apple nie ma i nie stosuje jest przestarzałe i blee, tak jak flash, brak multitaskingu i brak lampy w iphonie. Takich rzeczy się tutaj dowiesz:p HDMI jest wszędzie, i za jakisz czas pewnie pralki i lodówki bez tego nie kupisz.

#50 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 17 April 2010 - 23:11

Jesli dostawa plynie statkiem - nic ... ale sprzet bedzie dostepny za kilka tygodni, bo w przeciwienstwie do samolotu, podroz nie trwa kilku godzin.

Jesli dostawa miala dotrzec samolotem - sam sobie odpowiedz...

Już dawno kontenery przypłynęły do Europy.

Jak sie maja procki w tych nowych Macbok pro (i5, i7) do c2d 2.8 lub 3.06 ? Generalnie chodzi mi o wydajnosc. Uklady graficzne widze ze sa o niebo lepsze, ale czy warto dla takiego procesora?

Mobilne procesory - rozpiska osiągów

Niby w jakiej rzeczywistości HDMI jest przestarzały?!

Ano w takiej w której DisplayPort jest bardziej energooszczędny i tańszy bo pozbawiony opłat licencyjnych.

Oczywiście że przestarzałe, wszystko czego apple nie ma i nie stosuje jest przestarzałe i blee, tak jak flash, brak multitaskingu i brak lampy w iphonie. Takich rzeczy się tutaj dowiesz:p HDMI jest wszędzie, i za jakisz czas pewnie pralki i lodówki bez tego nie kupisz.

Jakoś nie ma go w Dellach Latitude i Precision, HP ProBookach i EliteBookach, Lenovo ThinkPad, Fujitsu LifeBook i Celsius, Toshibach Tecra itd.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users