Napisano 13 kwietnia 2010 - 18:05
Powiem krótko i zwięźle... naprawdę zafascynowały mnie produkty Apple'a. Tutaj na forum nie muszę tego wyjaśniać.
Szokiem dla mnie jest cena, bo w kraju... gdzie praktycznie zarobki są "afrykańskie", by nabyć produkt... wymaga się znacznie więcej "cenowo" niż w innych krajach.
Stop, stop. Uprzedzając kolejne posty... negatywnie komentujące mą treść od razu chce przejść do sedna.
Chce po prostu pominąć powiedzenia typu: Polak zawsze biadoli itp.
Przyznam się szczerze, planowałem w najbliższym czasie zakupić laptop. Pieniądze jakie posiadam, naprawdę nie są małą kwotą. Mimo iż moi rodzice [oboje] pracują, [jeszcze raz podkreślam pracują] nie są wstanie wesprzeć mnie na tyle finansowo.
Tu nie chodzi, że czuję się za jednostkę wybitnie pokrzywdzoną, albo niedocenioną - i żale się moim stanem finansowym. Uważam, że żyje w luksusie bo mam fantastycznych rodziców, którzy starają się spełniać me zachcianki. Sam też nie gardzę pracą i o ile jest to możliwe staram pokryć swoje często wyimaginowane zachcianki.
Dla mnie te ceny są nie do przyjęcia i z pełną odwagą, bez jakiegokolwiek poczucia niższości mówię: "Nie stać mnie na ten sprzęt w Polsce."
Mam nadzieje, że nie zakłócam tym postem głównego wątku tematu jakim jest sprzęt i jego zmiany, ale myślę że czasami warto jest poruszyć poboczną problematykę.
Pozdrawiam.