Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
190 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: iPad - pierwsze wrażenia (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak (72 głosów [93.51%])

Procent z głosów: 93.51%

2. Nie (5 głosów [6.49%])

Procent z głosów: 6.49%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#126 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 27 kwietnia 2010 - 21:32

To może kiedyś pomyślę o nim, na razie dam sobie spokój, bo w sumie na klawiaturze nie będę na nim pisał za często :) - przynajmniej tak myślę. A pytanie co do Apple Camera Connection Kit - czy one są już normalnie dostępne w Apple Store'ach i Best Buy'ach, bo niby dostałem info, że są ale chcę się jeszcze upewnić :).

#127 hoo

hoo
  • 373 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 19:21

czy ktoś już spotkał się z takim komunikatem na ipadzie Dołączona grafika ?

#128 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 20:08

Nie, ale iPhone i iPody touch też mają funkcję ostrzegania przed zbyt wysoką temperaturą urządzenia. Co robiłeś z iPadem przed wyświetleniem tego komunikatu?

#129 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 20:46

On nic nie zrobił poza ściągnięciem fotki z netu. Nie ma iPada a napisał połowę postów w tym dziale :P

#130 bonanza

bonanza
  • 18 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 22:11

No i minęły już 3 tygodnie odkąd mam iPada w domu. Pobawiłem się, po-testowałem, zainstalowałem co miałem zainstalować (instaluje tylko free aplikacje, ponieważ to sprzęt firmowy, a nie będę inwestował prywatnych funduszy w firmowy sprzęt). Pora na jakieś podsumowanie. 1. Bateria trzyma strasznie długo. Ładowałem go dwa dni temu a dalej mam 50% baterii. (okres zabawy 12 h/ dobę minął i zaczęło się normalne użytkowanie) 2. Wyświetlacz jest bardzo jasny (czasami nawet za bardzo), kontrast i kąty bez zastrzeżeń. Jedna wada - strasznie widać odciski na ekranie. 3. Dość ciężka zabawka (przynajmniej takie jest pierwsze wrażenie), ale i tak lżejsza od każdego netbooka i można zapomnieć, że ma się go przy sobie. 4. Ładowanie baterii trwa dość długo, z PC nie da się naładować. 5. WiFi czasami nawala (bardzo sporadycznie - zauważałem jak bawiłem się 12 godzin dziennie) 6. Przeglądanie stronek to bajka. Stronki odpalają się błyskawicznie i tak dalej i tym podobne (wiele już o tym mówiliśmy) 7. Gry wyglądają naprawdę nieźle. Developerzy się popisali :) 8. Obudowa się nie brudzi tak jak w iPhonie (duuuży plusik) 9. Bardzo mądry przełącznik blokowania widoku 10. Klawiatura ekranowa jest wygodna w obu położeniach 11. Bardzo wygodne klienty VNC i RDP :) (ważne u mnie do pracy) Co nieco minusów: 1. Brak kamerki (naprawdę szkoda, że nie ma) 2. Brak Flasha (mi jakoś nie brakuje) 3. Czasami wywala komunikat o braku pamięci 4. Brak aplikacji Skype, Palringo i Facebook w wersji na iPada (mam nadzieję, że niedługo się pojawią, choć z Facebooka można korzystać normalnie) 5. Allegro przekierowuje na wersję mobilną serwisu, co mnie strasznie denerwuje 6. Brak polskiego słownika i literki ą No to w sumie tyle w kwestii podsumowania wątku który otwarłem :) Jak pojawi się wersja 3G i będzie sposób użycia karty polskiego operatora, mam zamiar nabyć dla siebie iPada. Pozbędę się netbooka, bo strasznie mnie denerwuje to jak powolnie działa ;) Pozdrawiam

#131 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 29 kwietnia 2010 - 16:57

Takie pytanie, bo jednak po przeliczeniu VATów, etc... wychodzi nie wiele taniej niż w PL kupno w US, a nie chce mi sie z tym bawić, zatem czy ktoś może polecić jakiegoś sprzedawce w Polsce, a najlepiej w okolicach Opola, który rzetelnie sprzedaje nowe iPady 16GB w dobrych cenach :)?

#132 hoo

hoo
  • 373 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 17:20

Nie ma nikogo co sprzedaje w Polsce po dobrych cenach, każdy i tak sprowadza z USA, najniższą cenę to ma ten użytkownik(wysyła z Polski ale długi termin oczekiwania) [url=http://allegro.pl/item1016480757_apple_ipad_16_gb_nowosc_najtaniej_hit.html]APPLE IPAD 16 GB - NOWO[/url], ewentualnie to zamieść tu na forum ofertę 'kupię ipada' i może ktoś Ci sprzeda po tej cenie jak na tej aukcji, jeżeli chciałbyś szybciej.
A do odbioru osobistego lub wysyłka z Polski(z terminem oczekiwania 1 dzień) to nie łatwo trafić na dobrą cenę, musiałbyś szukać po aukcjach codziennie.

A jeszcze takie pytanie co do użytkowników ipada, do ładowarki używacie zwykłej przejściówki do prądu?

Co robiłeś z iPadem przed wyświetleniem tego komunikatu?

Dawid tą fotkę gdzieś w internecie czytałem o tym problemie i chciałem się tylko dowiedzieć, czy są jakieś problemy z przegrzewaniem ipada i czy ktoś się spotkał z takim komunikatem, czy ktoś z Was pracował na słońcu z tym ipadem?

"bo jednak po przeliczeniu VATów, etc... wychodzi nie wiele taniej niż w PL kupno w US"

P.S. a można wiedzieć ile Ci wyszło?

#133 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 kwietnia 2010 - 17:40

Hoo, wez kup sobie w koncu ipada i przestan snuc takie bajki o jego niesprawnosci i kazdego ostrzegac przed tym... U mnie nie bylo zadnych takich info o tym ze sie przegrzal, a uzywalem ostro i pod ladowarka tez.. Ad2, do ladowarki wystarczy przejsciowka, malo ludzi juz o tym napisalo na forum?

#134 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 29 kwietnia 2010 - 18:43

około 2400 za 16GB Wi-Fi + Case + wysyłka + podatek stanowy + VAT + ewentualne ryzyko, że poniszczą to w przesyłce. Na razie poluję na coś na Ebayu, czasem idą z niemiec za 2000 zł, 16GB, więc do przyjęcia :).

#135 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 30 kwietnia 2010 - 20:26

Oczywiscie, ze podzial na darmowe i platne aplikacje w AppStore jest. Za to ja nie mam na klawiaturze a z ogonkiem...

#136 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 30 kwietnia 2010 - 20:43

ą to nikt nie ma :). Mam pytanie co do aplikacji ABC Player - czy działą ona tylko w USA czy też na całym świecie? Jeśli się powtarzam to sorki :)

#137 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 20:47

Niestety tylko w USA, choć są w sieci opisy jak to obejść (przepuszczając swoje połączenie przez jakieś proxy w USA).

#138 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 30 kwietnia 2010 - 20:54

No szkoda. Tzn. ustawić amerykańskie proxy to nie problem, tylko pytanie czy nie będzie mulić przy tym streamingu :). Swoją drogą dziwne, że Apple dopuściło ten program, jest to poniekąd konkurencja dla iTunes - a jak wiemy Apple nie lubi mieć konkurencji i to na dodatek lepszej ;). BTW. Muszę się pochwalić, we wtorek będę miał swojego iPada 16GB :). Wziąłem w sumie Wi-Fi, a nie 3G, bo i tak głównie używam sieci WiFi, a jak już to lepiej mi by służył jakiś router, do którego wsadzam karte sim i rozdziela to mi na sygnał Wi-Fi :) - wtedy do kieszeni/plecaka router tego typu, prepaid z Playa i jedziemy :). Takie pytanie jeszcze jedno, jaki tego typu router byście zaproponowali :)?

#139 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 21:03

Takie pytanie jeszcze jedno, jaki tego typu router byście zaproponowali :)?

rzuć okiem na to:
3 mifi huawei e5830 - The Inquirer

#140 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 21:13

Potwierdzam, mam e5830 i sprawuje się świetnie. Jedyny problem to fakt że kupiłem model z jakieś brytyjskiej sieci który miał wyłączone zarządzanie po WWW - na szczęście po wgraniu firmware Huawei wszystko wróciło do normy.

#141 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 30 kwietnia 2010 - 21:21

Czyli stabilnie działa, jak chcę ustawić SSID, hasła WPA, etc... to wchodzę przez przeglądarkę do strony konfiguracyjnej. A takie jeszcze pytanie, czym mogą się różnić droższe modele? Trzyma długo się na baterii? Generalnie ma to sens prepaid z Play + Huewi?

#142 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 21:27

Trzyma ok 5 godzin, działa stabilnie. Co do Play to nie mam pojęcia, mam blueconnect :)

#143 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 30 kwietnia 2010 - 21:37

Dobra już ostatnie, odbiegające pytanie, orientujecie się jaki prepaid internetowy byłby najlepszy? Tzn. najtańszy ;)

#144 michaeel

michaeel
  • 286 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 30 kwietnia 2010 - 23:34

aktualnie chyba orange na karte ma 1gr/100kb, w heyah masz 2gr/100kb. oplaca sie w playonline, miesiecznie 30zl i masz 2gb :)

#145 djjF

djjF
  • 69 postów

Napisano 01 maja 2010 - 02:45

1. orange free na kartę (ze względu na bonusy po doładowaniu, zasięg i lepsze transfery -teoretycznie7,2 mb. u mnie nie schodzi poniżej 1. max wyciągnąłem 5mb, z karty można dzwonić po 29 gr/min*)
Telefony kom

Dołączona grafika

2. play online na kartę (dobre bonusy, kasa nie przepada tak łatwo jak w orange, problematyczny zasięg- głównie skupiska ludzkie, średnia wydajność z ograniczeniem do 1 mb/s, testowo w paru miejscach jest 2mb/s, kasy nie można wykorzystać na smsy,połączenia, premium)
Play: Internet - Oferta na kart

obie sieci dają zarządzanie kontem przez Internet.

#146 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 01 maja 2010 - 09:15

Kurde - nie ma to jak święto :/ - wczoraj iPad był wysłany, dziś jest u mnie w Opolu, ale nie odbiorę w UPSie go bo wszystko pozamykane/nie odbierają. No i muszę czekać do wtorku, bo dopiero wtedy mi to doręczą - tak o sobie chciałem się wyżalić, chyba, że ktoś wpadnie na genialny pomysł, jak mam to dziś odebrać ;).

#147 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 01 maja 2010 - 10:57

a ja wlaśnie zauważyłem że już kurzyk mi się dostaje pod szkiełko mojego ipada. to samo co na iphonie:((( co za syf:((((

#148 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 maja 2010 - 11:53

Swoją drogą dziwne, że Apple dopuściło ten program, jest to poniekąd konkurencja dla iTunes - a jak wiemy Apple nie lubi mieć konkurencji i to na dodatek lepszej ;).

Cóż, stacja ABC należy do Disneya, a największym udziałowcem Disneya jest Pan Jobs...

#149 hoo

hoo
  • 373 postów

Napisano 01 maja 2010 - 14:27

marcin0903 ile zapłaciłeś za ups'a i ile vatu i cła ,czy paczka była wysłana drogą lotniczą czy drogą morską?

#150 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 01 maja 2010 - 14:32

Cóż, stacja ABC należy do Disneya, a największym udziałowcem Disneya jest Pan Jobs...

Może kolejna realizacja założeń iAd ;)?

marcin0903 ile zapłaciłeś za ups'a i ile vatu i cła ,czy paczka była wysłana drogą lotniczą czy drogą morską?

Przecież mówiłem, że z Polski zamawiam :) - 2300 zł zapłaciłem ze wszystkim ;).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych