Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
190 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: iPad - pierwsze wrażenia (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak (72 głosów [93.51%])

Procent z głosów: 93.51%

2. Nie (5 głosów [6.49%])

Procent z głosów: 6.49%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#26 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2010 - 09:42

A wiesz może czy ładowarka z iPada jest 110V czy u nas też działa(110V-240V)? Bo nie wiem czy mam się zaopatrzyć przetwornicę napięcia :)

#27 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 kwietnia 2010 - 09:43

A wiesz może czy ładowarka z iPada jest 110V czy u nas też działa(110V-240V)?
Bo nie wiem czy mam się zaopatrzyć przetwornicę napięcia :)

input 100-240V

#28 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2010 - 09:54

Ok, thx. A możecie mi powiedzieć czy działa w Polsce ABC Player na iPad? Pewnie jak nie działa to wystrczy ustawić*proxy w routerze, ale ciekawi mnie czy działa out of the box :)

#29 bonanza

bonanza
  • 18 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:44

Jeszcze nie testowałem. Generalnie dziś nie udało mi się dorwać iPada w moje ręce, bo dziewczyna się dosiadła i nie chce oddać. ;) Poinstalowała różne gry i rozładowuje akumulator ;)

#30 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 kwietnia 2010 - 17:49

I jak? Wiecie jak z tym ABC Player?

#31 bonanza

bonanza
  • 18 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 18:21

ABC niestety nie dziala. Czy na forum jest gdzies instrukcja jak ustawic proxy? Po tygodniu moge powiedziec ze podoba mi sie iPad. Bateria przy intensywnym korzystaniu spokojnie 2 dni wytrzymuje. W mojej wersji nie ma 3G i tego stanowczo brakuje. Zdarza sie ze traci WiFi. Wystarczy uspic iPada i odblokowac ponownie i juz internet dziala. Nie denerwuje to bardzo. Klawiatura ekranowa jest bardzo wygodna. Mozna spokojnie pisac trzymajac ipada w rekach. Jak dla mnie brakuje jeszcze sporo uzytecznych aplikacji ale sadze ze niedlugo sie pojawia.

#32 Dogs

Dogs
  • 141 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 18:42

Ja chcialbym zeby Netflix mi dzialal. 8 dolarow miesiecznie za nieograniczone filmy z netu to kuszaca propozycja.

#33 hoo

hoo
  • 373 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 19:04

A jak z jakością ekranu w porównaniu do iphone/ ipod touch, nasycenie kolorów, itd.. jest jakaś różnica, jak duża?

#34 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 kwietnia 2010 - 19:07

Hotspot Shield for iPhone
Powinno działać :)
@bonanza spróbuj to zastosować na iPadazie i sprawdź wtedy ABC Player :)
Ma macu hotspot shield działa z hulu, abc player itp.

---- Dodano 11-04-2010 o godzinie 20:09 ----

Ja chcialbym zeby Netflix mi dzialal. 8 dolarow miesiecznie za nieograniczone filmy z netu to kuszaca propozycja.

Netflix też powinien działać. Wystarczy mieć konto.

#35 bonanza

bonanza
  • 18 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 22:04

Mam wrazenie ze ekran jest lepszy. Katy: 180/180 ;) jedynie troszke ciemnieje przy duzych katach. No i ten rozmiar... Do wypalcowanego ekranu mozna przywyknac. Posiada bardzo wysoka jasnosc. Musialem go przyciemnic do oporu. Hotspot shield nie chce sie polaczyc. Moze jakies przeciazenie lacza. Jak sie uda odpalic to dam znac.

#36 Quatrix

Quatrix
  • 176 postów
  • SkądRuda Śląska, Poland

Napisano 12 kwietnia 2010 - 20:56

tak totalnie OT - polecam zobaczyc :D [yt=xZ1Tz5psHyQ]If Alexander Graham Bell Invented the iPad...[/yt]

#37 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 kwietnia 2010 - 22:19

tak totalnie OT - polecam zobaczyc :D
f Alexander Graham Bell Invented the iPad...[/yt]

Święta racja, genialny film! A koleś co grał Grahama na prawdę fajnie to wykonał.

#38 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 12:54

Moje bardzo pierwsze wrażenia (odebrałem iPada przed 11stą): - cholerka, jakiś ciężki jest :) - ekran - rewelacja, kolory, jasność, kąty - po prostu klasa w sobie - jaki on jest szybki... szok, safari pomyka jak rakieta, YT też - pisze się na nim wygodnie, brakuje tylko słynnego już "ą" Spotkała mnie też miła niespodzianka - jestem fanem 1password, mam wersję OS X i na iPhone, wersja na iPhone updateowała mi się do wersji universal działającej też na iPadzie. Więcej wrażeń gdy będę miał więcej czasu na zabawę.

#39 bonanza

bonanza
  • 18 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 18:54

Hehe. Dzięki tobie poszukałem i znlazłem jak wprowadzać polskie znaki ;) Polecam gry społecznościowe (dziewczyna je uwielbia) : We rule, Godfinger. Warto zobaczyć ta druga ze wzdlędu na sterowanie ;)

#40 hoo

hoo
  • 373 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 14:32

wojtkow może jakąś prezentację video tego ipada zrobisz, tak w dziwi mnie, że taki popularny portal, a nikt jeszcze recenzji ipada nie zrobił.

#41 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 kwietnia 2010 - 14:51

iPad jest zajebiaszczy! :-D Ekran - boski. Kolory, jasność idealne (i jak się ściemni wcale nie jest za jasny i nie razi, dla mnie bzdura totalna) Wcale nie jest tak ciężki jak mi się*wydawało, że będzie... Niemiłosiernie szybki... Bawię się od 10 minut dopiero więc nic więcej nie powiem :-P Aha, Linksys WRT54GS na Tomato i Huawei E5830 żadnych problemów z połączeniem, z WPA2+AES. Speed Test na iPad pokazuje 18Mb/s ten sam serwer na macu (zaraz potem) 23Mb/s (cholerne UPC, nigdy nie widziałem tych 30Mb/s) Trzy zbrojone betonowe ściany dalej spada do średnio 16Mb/s. Zgłaszane problemy z WiFi w swoim wypadku wkładam między bajki.

#42 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 16:02

wojtkow może jakąś prezentację video tego ipada zrobisz, tak w dziwi mnie, że taki popularny portal, a nikt jeszcze recenzji ipada nie zrobił.

W ciągu kilku dni Redakcja MyApple będzie miała już iPada do testów, oczywiście uraczymy Was obszerną recenzją.

#43 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 kwietnia 2010 - 17:07

Strasznie, serio strasznie! brakuje mi SBsettings i możliwości zmieniania jasności ekranu przez to rozszerzenie zamiast włażenie do opcji co chwilę (czego po prostu nie robię, bo mi się nie che)

#44 bonanza

bonanza
  • 18 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 18:35

Co do WiFi to ja mam Linksysa WRT54GL na Tomato i przez jakis tydzień padło połaczenie jakieś 5 razy. Ale iPad chodzi w moim przypadku prawie cały czas. Więc ciężko określić czy się ma problemy po jednym dniu. Co do jasności to jak się go mocno przyciemni w pomieszczeniu to jest bardzo OK. Na powietrzu troszke sie rozjaśnia w ustawieniach i wszystko widać. Po całym tygodniu moge powiedzieć, że iPad to naprawde bardzo ciekawe urzadzenie. Idealne do grania, surfowania po sieci, robienia krótkich notatek. Właściwie netbook, ale działa duzo lepiej od urzadzeń podobnego typu i ma dużo lepszy wyświetlacz ( mam porównanie z Asusem Eee i sony vaio).

#45 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 kwietnia 2010 - 19:54

Raz na tydzień to myślę, że to nie jest jakikolwiek problem ;-) Ja mam jasność ustawione po pokojowemu na 3/4 na zewnątrz na pewno na max będzie a do czytania sądzę, że dużo mniej ale na pewno nie minimum - to zdecydowanie za ciemno. Sam miałem ochotę na netbooka ale iPad mimo swoich wiadomych ograniczeń wynagradza działaniem i tym pięknym ekranem. A zresztą, jak go połamią to będzie wszystko można, poza flashem ;-P Znalazłem pewien błąd - przeciągnąłem w iTunes podcast appleblog tv, wywalił info, że go nie zsynchronizuje bo coś tam nie takie pliki jak iPad odtwarza (bla bla), po czym wgrał wszystko i tak - i działa bez problemu.

#46 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 16 kwietnia 2010 - 20:26

Może zastanowię się nad wymianą mojego asusa eee na ipada ;)

#47 hoo

hoo
  • 373 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 20:26

ta matryca w ipadzie to zwykły IPS z podświetleniem LED, a porównywałeś jakość tej matrycy do najnowszych netbooków? Jakby miał matrycę OLED jak w ZuneHD to wtedy można by było mówić o cudownym i pięknym ekranie ;).

#48 camelot

camelot
  • 57 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 21:00

ta matryca w ipadzie to zwykły IPS z podświetleniem LED, a porównywałeś jakość tej matrycy do najnowszych netbooków? ...

Ja porównywałem, jest o niebo lepsza, tak jak i te w Macbookach. Najnowsze notebooki leżące u nas w sklepach (te można zobaczyć) to jakiś trzeci sort, mimo cen porównywalnych i wyższych niż za Macbooki. Matryce są masakryczne. Nie rozumiem, jak ktokolwiek może coś takiego kupić?

A ekran Zune ktokolwiek widział na żywo? A oprogramowanie? Choćby Zune był*ze złota i dawali za darmo, to ewentualna strata nerwów wynikająca z posługiwania się oprogramowaniem MS nie była by warta ryzyka.

#49 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 21:11

Zwykły IPS? Normalnie netbooki, jak i notebooki maja matryce TN. Ta w iPadzie to coś pięknego, ale trzeba to zobaczyć samemu, i to nie na filmie, żeby uwierzyć.

#50 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 kwietnia 2010 - 21:22

Dokładni, filmy tego nie oddają ani trochę... to po prostu wygląda jak idealny obrazek, aż dziw bierze, że to jest ekran tylko (aż). Czy wasz też łapie taki dziwne przycięcie przy przerzucaniu z SB na spotlight? Przy samym końcu jak zostają ze 2 rzędy ikonek to na moment przycina a potem zaraz przyspiesza.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych