Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
190 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: iPad - pierwsze wrażenia (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak (72 głosów [93.51%])

Procent z głosów: 93.51%

2. Nie (5 głosów [6.49%])

Procent z głosów: 6.49%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#176 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 23 maja 2010 - 21:16

Takie małe spostrzeżenie, ktoś gdzieś pisał, że jest bardzo zdziwiony tym, że iPad natychmiastowo łączy się z siecią - dużo szybciej niż iPhone. W tym miejscu niestety popełnił znaczący błąd ponieważ iPad się nie rozłącza z siecią WiFi. Ostatnio dotykałem go rano, a w routerze cały czas jest jako aktywne urządzenie z pokazaną jakością połączenia.
Kolejny plus dla jego baterii - mimo ciągłego połączenia bateria prawie nie spada jak leży nieużywany. Wczoraj go ładowałem, obejrzałem dziś kilka filmów przez aplikacje break.com a dalej ma 100%!

#177 Purchawa

Purchawa
  • 53 postów
  • SkądAnastazew, Poland

Napisano 25 maja 2010 - 00:33

Mam iPad 16GB od tygodnia i jest poprostu genialny! :) To najmniej potrzebny gadzet, dopoki go nie masz. ;)

#178 grzesioc

grzesioc
  • 88 postów

Napisano 25 maja 2010 - 18:06

To najmniej potrzebny gadzet, dopoki go nie masz. ;)

Bardzo trafne stwierdzenie, pod którym podpisuję się oboma rękami!

#179 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 maja 2010 - 18:20

Ja właśnie zamówiłem iPada, jutro ma być z nim kurier. Nie mogę się już doczekać!

#180 TYTANS

TYTANS
  • 1 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maja 2010 - 13:03

Witam, do tej pory byłem użytkownikiem jedynie IPhona myśląc, że jest to najlepsze urządzenie pod słońcem ... myliłem się ... Od dwóch dni posiadam iPada i to dopiero jest gadzet który wymiata. Od dwóch dni ani na chwilę nie włączyłem mojego notebooka, wszystko załatwiam poprzez iPada.

#181 elprezesso

elprezesso
  • 439 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 maja 2010 - 19:55

Używam iPad'a od miesiąca i jestem bardzo zadowolony, daje dużo swobody zwłaszcza w domu, gdy nie chce się uruchamiać komputera dla sprawdzenia wiadomości, czy nowych postów. Jak dla mnie to urządzenie jest strzalem w dziesiątkę. Brawo Apple.

#182 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 maja 2010 - 23:02

Wrażenie niesamowite, naprawdę magiczny:

#183 maucinek

maucinek
  • 52 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 20:50

konkurencja nie śpi YouTube - More than a dozen iPad-rivals shown at Computex

#184 aravalboy

aravalboy
  • 105 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 czerwca 2010 - 09:29

Na forum było już kilka dyskusji o apple case. Bardzo proszę kogoś, kto go posiada, żeby podał mi dokładne wymiary ipada w etui. Mój niedługo dotrze, case też. Chciałbym kupić na całość utwardzane etui do transportu. Nie mogę jednak nigdzie w sieci znaleść wymiarów ipada w caseie.

#185 ts600sl

ts600sl
  • 22 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:36

Witam Mam iPada 64GB3G od tygodnia i moja opinia: 1. Twierdzenia ze jest to najlepsze u do przegladania internetu jest klamstwem na ktore dalem sie nabrac panu w czarnym golfie! Okolo 50% internetu jest z flash'em i do tej czesci internetu Nie mamy dostepu! Stefan powinien reklamowac i mowic prawde ze urzytkownicy iPada Nie beda mieli dostepu pewnie nigdy do polowy swiatowego internetu. Np chcialem kupic mieszkanie i gdzie Nie wszedlem na strone dewelopera, strony Nie dzialay! Wszystkie strony "mlodzierzowe" smigaja na flashu dupa moge o nich zapomniec. Polskie strony z filmami, kabaretami, wiadomosciami nie dzialaja! Masakra. Strony w USA ktore przerabiaja na html sa w fazie beta i jest ich doslownie kilka, a ich sposob dzialania jest delikatnie mowiac kiepski. Odtwarzacz flashowe sa lepiej pomyslane i szybsze! 2. Szybkosc. Testowalem polaczenia w 3G i WiFi i iPad jest zdecydowanie wolniejszy od PC z Chrome, lub Safari, a Nie laduje nic z flash'a. Strach pomyslec jak by sie mulil z flash'em. Slowem iPad ma dostep do polowy internetu i wolniej od twojego komputera otwiera strony www. Niestety to kiepskie narzedzie do przegladania internetu. Sam jestem z tego powodu niezadowolony bo dalem sie nabrac Stefanowi, a on pewnie internet przeglada na swoim laptopie, bo Nie wierze ze pozbawil by sie dobrowolnie dostepu do wiekszosci stron www - cwaniczek. 3. World i Excel - to mnie najbardziej boli. Nie ma programu ktory by sprawnie sobie z tym radzil. DocsToGo jest wolny i brakuje mu wielu podstawowych finkcji, co sprowadza sie praktycznie tylko do ogladania pliku, bo edycja jest tak pracochlonna ze to Nie ma sensu. Wiec iPad jest ladny, nowy, dobry do AppStore, ale kiepski do internetu, kiepski do podstawowej pracy z dokumentami, wolny, Za wolny w internecie i przegladania dokumentow. Czekam na tablet Googla moze oni zaproponuja rozwiazania ktore beda ulatwiac a Nie utrudniac zycie. Gdyby Stefan naszym kosztem Nie chcial zmieniac na sile swiata i zalatwiac swoich interesow mielibysmy Super narzedzie do rozrywki i pracy. Zal.

#186 Fearless

Fearless
  • 171 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:50

@ts600sl, skoro tak narzekasz, to chętnie go od Ciebie odkupie :D

#187 ts600sl

ts600sl
  • 22 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:57

Fearless: Jak bedzie cos praktyczniejszego na rynku to bede sprzedawal. Wiec wtedy moze znajdzie sie chetny.

#188 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 06 czerwca 2010 - 17:58

"młodzieżowy" to po 1, ja na kładzie głównie czytam fora, radzi sobie z tym świetnie. Z dokumentami jak PDF czy doc goodreader radzi sobie świetnie. Ja nie narzekam.

#189 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 06 czerwca 2010 - 18:21

Nie wiem czy czytałeś dlaczego tego flasha nie ma... jak by był to byś klął na to, że bateria kilka chwil trzyma. Od razu zaznaczam, że to nie jest wymysł Jobsa, tylko kilka innych większych firm opowiedziało się za flashem, z resztą popatrz jak wygląda przeglądaniu internetu z flashem na smartphone'ach - aż się niedobrze robi! Co do szybkości - człowieku, z czym Ty to porównujesz, bo ja nie widzę bynajmniej sensu takiego porównania, to tak jakbyś powiedział, że gierki na iPoda Touch są żałosne i to nie jest to samo co na konsoli czy mocnym PC i skomentował jeszcze tekstem typu "śmiech na sali". To jedna kwestia, a druga, to może pomyliło Ci się coś i oglądałeś strony na Edge'u albo chociażby na 3G z nie najlepszym zasięgiem? I jeszcze jedna prośba, naucz się ortografii, bo Twoje błędy rażą tak, że jest to nie do opisania - "urzytkownicy".

#190 Yaniak

Yaniak
  • 64 postów
  • SkądHigh Wycombe

Napisano 06 czerwca 2010 - 18:21

Ja swojego macbooka odstawiłem w kat (ach ten brak literki w ipadzie). Zakochałem się w iPadzie. Moje wrażenie jest takie iż pomimo braku flasha to www przeglada sie niesamowicie wygodnie, własny zbiór ksiażek przerobiłem przez Calibre i czyta się naprawdę dobrze. Filmy hd z youtube wygladaja super, bateria to wydarzenie epokowe cały dzień męcze to urzadzenie i wciaz mam zapas baterii. iTunes prezentuje sie wyśmienicie, jedyne na co narzekam to ceny app na iPada, takie Angry Birds na iPhone to (ceny w funtach) 0,59p wersja HD 2,99 ! Za co? Za podwojenie pixeli? To tyle, ogólnie polecam Ach, zapomniałbym jeszcze o cenach ksiażek w iBooks Store. W tej chwili jest to nieporozumienie, cena to ok 10f. Spokojnie można kupić wydanie papierowe za połowę tej ceny. Apple wydaje się że skoro mogę wydać kasę na ich sprzęt to mogę przepłacać za ksiazki. Mam nadzieje że wraz ze wzrostem popularności iBooks ceny spadna.

#191 ts600sl

ts600sl
  • 22 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 18:32

Tak PDFy smigaja :) ale brak slownika PL daje sie we znaki. Czekamy na premiere w PL i polska regionalizacje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych