Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Prezentacja iPhone OS 4 - relacja na MyApple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
563 odpowiedzi w tym temacie

#376 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:32

wojtkow wgrywasz betę na 3G?? :D

#377 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:33

A co do reklam iAd to chyba jakaś histeria zbiorowa Was ogarnęła. iAd będą dostępne w aplikacjach, nie będzie ich wyświetlał system. Darmowa aplikacja będzie miała reklamy (tak jak wiele teraz) a komercyjna ich nie będzie miała - proste

#378 robberpl

robberpl
  • 336 postów

@shivan, "dajcie mi to, zeby pokazac, ze nie warto tego dawac" nie uwazasz, ze to lekko glupie myslenie? :P lepiej nie dawac nic, niz wybrakowany produkt, taki marketing. A skoro iPod 3G ma bebechy 3GS, to sprawa jest jednak jasna...

#379 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Jak mówię TU i TERAZ przeportują MultiTasking do starszych modeli ;)

#380 pidipius

pidipius

iOS Developer

• 571 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:34

Jak mówię TU i TERAZ przeportują MultiTasking do starszych modeli ;)

Też tak myślę.

#381 pigmejek

pigmejek
  • 50 postów

Wystarczyłoby wprowadzić opcję wł/wył. MT i dać użytkownikom 3G szansę, żeby samemu przekonać się jak działa.

#382 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

a po wgraniu bety 4.0 mozna w razie czego wrócić do 3.1.3 ?

#383 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

wojtkow wgrywasz betę na 3G?? :D

Na razie nie, to tak wczesna beta że wątpię żebym był w stanie ją użyć, poza tym mam tylko dwa urządzenia do testów i skupiam się nad pisaniem aplikacji a nie zabawą z betami.
Ale ściągnę betę i obejrzę ją pod symulatorem

#384 simonek

simonek
  • 284 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:35

Po tym co dzisiaj zobaczyłem, to też tak myślę.. Ręce opadają. Microsoft do tej pory wspiera Windowsa XP. A to już 2 "generacje" w tył.

Hmm.. ale telefon komórkowy to nie PC... to tylko telefon i naprawdę nie rozumiem skąd u większości ten jazgot i rozdzieranie szat, "bo mój 3 letni telefon nie będzie miał*najnowszych funkcji". Rozumiem, że Macintosh'e z PowerPC też powinny być w stanie obsłużyć Snow Leo i kolejne systemy jeszcze przynajmniej przez kolejną dekadę? Szczerze nie rozumiem takiego toku myślenia. Z takim podejściem to Apple już dawno by padło, bo faktycznie najlepiej udoskonalać soft i wypuszczać go za darmo do jednego modelu telefonu który wypuścili kilka lat temu.

#385 berko

berko
  • 1 285 postów

ale fakt faktem, 3g ma swoje lata i najszybszy nie jest. Z tego co slyszalem, to jailbreakowany 3G z multitaskingiem nie spisuje sie najlepiej. Apple pewnie nie chcialo wciskac czegos na sile, co by i tak nie dzialalo dobrze. Oczywiscie kwestie marketingowe i $$$ to druga sprawa, ale nie oszukujmy sie. 3G jest po prostu za slabe.

Myślę, że multitaskins z cydi a apple to co innego. Nie przesadzałbym, z tą*słabością 3G.

#386 keniutek

keniutek
  • 414 postów
  • Skąd3m

A co do reklam iAd to chyba jakaś histeria zbiorowa Was ogarnęła. iAd będą dostępne w aplikacjach, nie będzie ich wyświetlał system. Darmowa aplikacja będzie miała reklamy (tak jak wiele teraz) a komercyjna ich nie będzie miała - proste

A nie mowilem, ze ogarnela Was niepotrzebna panika8-) Teraz to juz same plusy zostaly z nowego sfotu

#387 Kamix

Kamix
  • 95 postów
  • SkądO-ka

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:36

Ja tylko czekam czy na iPodzie 3G 8GB będzie działał ten cały multitasking czy też odmówią. Jakoś z Backgrounderem nawet i 128MB ramu daje radę z Palringo, MiastoMuzyki itp. bez najmniejszego problemu. EDIT: Co innego? Aplikacja w tle, dokładnie to samo działanie ;)

#388 pidipius

pidipius

iOS Developer

• 571 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:36

Hmm.. ale telefon komórkowy to nie PC... to tylko telefon i naprawdę nie rozumiem skąd u większości ten jazgot i rozdzieranie szat, "bo mój 3 letni telefon nie będzie miał*najnowszych funkcji". Rozumiem, że Macintosh'e z PowerPC też powinny być w stanie obsłużyć Snow Leo i kolejne systemy jeszcze przynajmniej przez kolejną dekadę? Szczerze nie rozumiem takiego toku myślenia. Z takim podejściem to Apple już dawno by padło, bo faktycznie najlepiej udoskonalać soft i wypuszczać go za darmo do jednego modelu telefonu który wypuścili kilka lat temu.

Ok. Już wszyscy wiemy, że tego nie rozumiesz...

#389 Goldeneye

Goldeneye
  • 4 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:37

Nie wiem czemu tak jedziecie po Apple. To normalne że nowsze produkty mają lepsze funkcje i robi tak każda firma. Telefony z Androidem, Symbianem czy WM też nie są wspierane w nieskończoność. Oczywiście też jestem tym zawiedziony, ale Apple miało prawo.

Po tym co dzisiaj zobaczyłem, to też tak myślę.. Ręce opadają. Microsoft do tej pory wspiera Windowsa XP. A to już 2 "generacje" w tył.

Tjaa... Microsoft też ma reputacje olewającego swoich klientów. Przynajmniej w u nas. Live jest świetnym przykładem...

#390 archangelus

archangelus
  • 84 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:37

Czyli jest tak jak pisałem kilka postów wcześniej. Spoko.

#391 Kamix

Kamix
  • 95 postów
  • SkądO-ka

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:38

Mi się wydaje, że tu nawet nic nie trzeba będzie portować, tylko po prostu odblokować. Jak z tą głupią baterią pokazywaną w procentach.

#392 Zephi

Zephi
  • 192 postów

Jezu, ludzie, przestancie juz narzekac. Kazdy czuje sie w jakis sposob oszukany, bo jakby nie patrzyl wybulilismy na nasze 3G sporo pieniedzy, ba, model ten nadal kosztuje krocie, ale to nie znaczy, ze nagle staje sie on bezuzyteczny, prawda? Multitasking moze i bylby mozliwy na naszych zabawkach, ale Apple, jak kazda duza firma nastawiona na zysk bedzie dazyla do tego, zeby sprzedac jak najwiecej nowych modeli urzadzen. Dla nas to problem, bo to duze pieniadze; dla tych bogatszych krajow juz nie az taki duzy, bynajmniej nie tak wielki jak dla nas. Tak jak mowilem - nie dajmy sie zwariowac, nadal pozostajemy posiadaczami bardzo dobrego urzadzenia, moze nawet najlepszego, ktore przy odrobinie checi bedzie w stanie zrobic to samo, co nowszy model.

#393 kowalski

kowalski
  • 84 postów

hei, udostępnijcie firmware dla Beta testerów :)

#394 berko

berko
  • 1 285 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:39

To zobacz jak działa 3GS...

Ja porównywałem 3G vs 3GS i faktycznie 3gs prawie mi sie nie zacinał*w ogóle, ale nie dyskfalifikowałbym od razu 3G do multitaskingu.

#395 Kuras77

Kuras77
  • 191 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:41

Ludzie którzy narzekają na brak OS 4.0 na starszych iPhonach niż 3GS chyba nie myślą... Przecież Multitasking będzie zapewne potrzebował mocnego procesora, więcej pamięci i większej baterii czego 3G nie oferuje. Przestańcie lamentować tylko zacznijcie myśleć!!!

#396 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:41

Do tych co narzekają. A czy do waszych Nokii, SE, Samsungów, LG i innych telefonów dają co pół roku nowy soft ?? Czy chociaż jeden z tych telefonów który ma 2 lata dodają multitasking?? Opanujcie sie co wy chcecie na NOKIE 3210 odtwarzanie HD ?? Przecie 3G (mam takiego) nie udzwignie MT bo braknie mu PAMIĘCI PAMIĘCI nic więcej tu nie robi różnicy procek da rade wszystko da rade tylko nie PAMIĘĆ tam jest jej po prostu za MAŁO i nawet nie chce tego sprawdzać jaby to miało działać na 3G

#397 robberpl

robberpl
  • 336 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 19:42

2 pytania: 1) mozna wrocic do poprzedniego softu z bety? 2) czy rejestracja na apple developer i sciaganie bety moge zrobic za free bez zadnych niespodziewanych oplat w przyszlosci? :)

#398 soth84

soth84
  • 42 postów

ja sie zastanawiam czy po wydaniu 4.0, gdy zostanie juz zlamany i bedzie mozna zrobic jb, na 3g bedzie mozliwosc wlaczenia multitaskingu takiego jak bedzie w 3gs??

#399 jappko

jappko
  • 31 postów

OMG "Q: Are you concerned about leaving out your older customer base (with the lack of features for older devices). A: (Steve) Well, a lot of these products that are out there are the most recent products. The old devices will get the update, but they'll miss some of these features like multitasking. If that's an incentive for them to upgrade to a new device... terrific."

#400 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

"Q: Are you concerned about leaving out your older customer base (with the lack of features for older devices). A: (Steve) Well, a lot of these products that are out there are the most recent products. The old devices will get the update, but they'll miss some of these features like multitasking. If that's an incentive for them to upgrade to a new device... terrific."

Live from Apple's iPhone OS 4 event! -- Engadget

hshaha:-D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych