Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#951 saag

saag
  • 2 postów

Napisano 24 sierpnia 2009 - 12:31

nie chyba nie , ucze sie

#952 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 24 sierpnia 2009 - 17:07

to żeby można je było przeglądać musisz je grać na iPoda w oryginalnej rozdzielczości.
(Patrz zdjęcie)
Dołączona grafika

Najpierw zaznaczasz 1, po czym wybierasz folder.
Zaznaczasz 2 i na koniec naciskasz Synchronizuj

A jak chcesz je oglądać przez Explorera to otwierasz Mój Komputer ---> wchodzisz w iPoda i wchodzisz w folder Photo

#953 oczopek

oczopek
  • 240 postów

Napisano 18 października 2009 - 12:36

jak wrzucać notatki na ipoda?

#954 brendonsoul

brendonsoul
  • 39 postów

Napisano 18 października 2009 - 16:21

Włącz funkcję pracy jako dysk zewnętrzny, wchodzisz przez Mój komputer i wklejasz notatkę w formacie *.txt do folderu notes.

#955 kiełbaska

kiełbaska
  • 4 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 13:06

Witam, zapoznałem sie z 1 strona tego tematu, bardzo pomogła. ;) Posiadam Ipoda Classic 120GB, mam pytanie, czy jest mozliwe wgranie nawigacji na tego Ipoda?

#956 tux123

tux123
  • 15 postów

Napisano 02 grudnia 2009 - 19:06

Mam problem. Chce kupić iPoda touch,ale nie jestem pewna. Strasznie ta pierwsza strona namieszana. Nie rozumiem zbyt wiele, ale to nie ważne. Chciałabym się dowiedzieć czy muzykę na iPod można ściągać wyłącznie przez iTunes, czy po prostu można zgrać z komputera przez USB czy coś, czy się tak nie da?? Proszę o odpowiedż

#957 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 02 grudnia 2009 - 19:36

Tak da się. Robisz to przez program iTunes (i nie tylko). Nie musisz jej kupować w internetowym sklepie Apple.

#958 Eiichi

Eiichi
  • 1 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 20:26

no to ja mam lepszy problem, jestem jak na razie nie szczęsliwym posiadaczem iPoda nano 5G 8GB i nie mogę wrzucić muzyki przez iTunes. nie chodzi o to że nie wiem, jak to zrobić bo wiem sęk w tym że coś jest nie tak z iPodem, już tłumaczę. Gdy tylko włączam iTunes wyskakuje mi taka informacja że albo iPod został podłączony ale nie rozpoznany podłącz jeszcze raz ( pogratulować oprogramowania skoro nie potrafi sprzętu swego twórcy rozpoznać XD ), a gdy się uda wyskakuje jeszcze jedna wiadomość że nie ma dostępu do danych Ipoda ( jego nazwa) i że powinienem jego oprogramowanie jeszcze wgrać, w każdym razie zrobiłem to co mi kazał i efekt jest taki sam, jestem zły wściekły i gotów odradzić każdemu urządzenia firmy apple, nawet żaden inny program do wrzucania głupiej muzyki na iPoda nie jest w stanie tego zrobić.

Po zrobieniu tego co kazał mi iTunes próbuję metodą przenieś na urządzenie muzykę, wkleić coś jednak nie wyświetla mi się taka możliwość czy mógłbym wiedzieć dlaczego?

---- Dodano 09-12-2009 o godzinie 20:33 ----
dokładna treść tej wiadomości brzmi tak,

iTunes nie może przeczytać zawartości IpodaSZOGUN. Przejdź do karty podsumowanie w preferencjach iPoda i kliknij przycisk przywróć, by przywrócić iPoda do ustawień fabrycznych.

Zaznaczam że po wykonaniu tej czynność problem znowu występuje. Help please, bo mnie jasna cholera rzuca że wydałem 600 zł w błoto !

#959 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 09 grudnia 2009 - 22:50

Tu coś jest:
http://www.myapple.p...tac-iphona.html
Niby dla iPhone ale może coś da.

#960 M.J.[*]

M.J.[*]
  • 5 postów

Napisano 25 grudnia 2009 - 18:52

chciałabym się zapytać czy mogę z oryginalnej płyty CD wrzucić piosenki na itunes albo gdzies indziej a potem na itunes a następnie na ipoda NANO ? być może gdzieś już było zadane takie pytanie ale jest tu aż 96 stron i przez piersze 10 czytałam potem już nie miałam siły szukać dalej.....

#961 hubi1994

hubi1994
  • 161 postów
  • Skąddrezdenko

Napisano 25 grudnia 2009 - 20:07

Tak jak masz wloczony itunes i wlozysz plyte to cie sam zapyta czy zaimportowac, sam tez wypelni informacje o utworach (tagi)

#962 M.J.[*]

M.J.[*]
  • 5 postów

Napisano 25 grudnia 2009 - 22:02

dziękuje za pomoc....już piosenki sciągnięte !! :)))) teraz tylko nie wiem jak dodać okładkę...niby wszystko jasne na pierwszej stronie ale nie mogę zacznaczyć prawym przyciskiem...może jakieś rady ?

#963 Kacu94

Kacu94
  • 3 postów
  • SkądRusa Śląska

Napisano 26 grudnia 2009 - 15:06

select aż do momętu zniknięcia tego

Wg. mnie nie pisze się momętu tylko momentu :P

Pozdro. fajny poradnik :D

#964 touch'96

touch'96
  • 4 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 19:26

Ja co do KONWERTERA, mam go w języku angielskim, i nie bardzo wiem gdzie zmienić na polski. A poza tym mam chyba jakiś inny (choć ta sama nazwa) bo nie mam takiego wyglądu jak ten tu.
Pozdrawiam;]

---- Dodano 27-12-2009 o godzinie 19:27 ----
ja co do konwertera, mam chyba inny model i po angielsku, nie bardzo sobie z tym radzę;] (mam program o tej samej nazwie)

#965 wojtuspl

wojtuspl
  • 4 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 21:22

Witam, Jestem kompletnie zielony w przerzucaniu piosenek na Ipoda nano 5G. Mam najnowszą wersję Itunes, ale niestety nie wiem w jaki sposób mogę przerzucić piosenki. Może ktoś mi powiedzieć w jak to wykonać? Próbowałem robić to metodą "upuść-wklej", ale niestety nieudanie. Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow tego forum!

#966 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 23:38

Święta po prostu. Ipod na prezent to niby dobry pomysł, ale już do instrukcji zajżeć się nie chce...

#967 adashko

adashko
  • 9 postów

Napisano 28 grudnia 2009 - 11:24

wojtuspl, instrukcja znajduje się na pierwszej stronie tego tematu.

Możesz także zapoznać się z pełną instrukcją do Twojego iPoda, tutaj:

[URL="http://support.apple.com/pl_PL/manuals/#ipod"]INSTRUKCJE[/URL]

Troszkę wysiłku po Świętach ;)

#968 ask95

ask95
  • 3 postów

Napisano 28 grudnia 2009 - 19:37

Witam,
mam taki problem- mam ipoda classic, miałam ustawione synchronizowanie automatyczne ale musiałam sformatowac dysk, czy jest jakis sposob, aby dane z ipoda mi sie nie skasowaly?
pozdrawiam :))

---- Dodano 28-12-2009 o godzinie 19:38 ----
*w sensie- dysk w komputerze

---- Dodano 28-12-2009 o godzinie 20:49 ----
juz znalazłam odpowiedz na forum
pozdrawiam

#969 tjedrzejewski

tjedrzejewski
  • 5 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 17:20

witam, według instrukcji po podłączeniu ipoda nano do komputera powinien pojawić się ekran ładowania z zieloną, tudzież czerwoną ikoną baterii. u mnie pojawia się ekran połączenia z itunes (nawet gdy podłączam do komputera bez itunes) i w prawym górnym rogu pojawia się mała ikonka baterii z błyskawicą. czy jest jakaś różnica i dlaczego nie pojawia się ekran ładowania? świerzak jestem, więc wybaczcie z pozoru głupie pytania. instrukcję przeczytałem i odpowiedzi nie znalazłem. pozdro.

#970 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 27 stycznia 2010 - 17:53

Musisz wyłączyć ipoda podczas gdy jest podłączony do komputera. Czyli: 1. Podłączas iPoda do komputera. 2. Uruchamia się iTunes. 3. iPod pojawia się po prawej stronie w oknie iTunes w postaci paska. 4. Na tym pasku klikasz "odłącz iPoda" 5. Na iPodzie wyświetli się napis "można odłączyć" 6. Czekasz, aż pojawi się ekran główny iPoda. 7. Nie odłączając iPoda od komputera, wyłącz go (przez przytrzymanie przycisku play) 8. Po tych czynnościach pokaże się na iPodzie ikonka ładowania baterii. :-)

#971 buki2008

buki2008
  • 4 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 17:20

Witam Mam problem dotyczący teledysków. Nie odsyłacie mnie do starych tematów, bo wszystko już przejrzałem Gdy chcę dodać teledysk robię wszystko jak jest tam opisane tj. klik na film>informacje>opcje>rodzaj multimediów>teledysk Film pięknie się wrzuca do zakładki muzyka, lecz na samym odtwarzaczu go nie ma. Robiłem synchronizacje, zaznaczałem opcje by dodawało teledyski i nadal klapa. Czekam na jakieś pomysły

#972 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 22:12

Może nie jest w odpowiednim formacie, jesli film pojawia sie w itunesie, to nie koniecznie musi być w formacie ipoda, przekonwertuj, prawy klik i " utwórz wersję dla ipoda"

#973 buki2008

buki2008
  • 4 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 14:52

Wszystko jest konwertowane przez Ipod Videora Converter. Jakieś inne pomysły? ;]

#974 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 19 lutego 2010 - 15:36

A masz je na playliście "music videos" ? Sprawdź czy masz w ustawieniach synchronzacji synchronizowanie teledysków, filmów, czy czego tam... A po za tym gdzie szukasz tych teledysków, one znajdują się w zakladce filmy, gdzieś na dole w zakładce teledyski, lub na playliście, jeśli je na nią wrzucisz.

#975 buki2008

buki2008
  • 4 postów

Napisano 19 lutego 2010 - 19:29

One są ! Dodaje je do Itunes, pojawiają się w zakładce FILMY. Zaznaczam żeby wykrywały ten filmik jako teledysk, przerzucają się do zakładki MUZYKA. Na Ipodzie ich nie widać

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych