Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#901 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 11 grudnia 2008 - 22:05

Wybacz... nie mam iPoda jeden dzień żeby nie wiedzieć, że po "okładce" pokazuje się tekst... problem dotyczy tylko kilku piosenek (a prawie cały mój zbiór ma dodany teksty)

#902 larosan

larosan
  • 1 postów

Napisano 13 grudnia 2008 - 12:59

ipod touch 2 generacja witajcie moi drodzy, czy jest możliwość zapisywania plików tekstowych i pdf które się pobiera? Tak żeby można je było otworzyć jak nie mam dostępu do intrnetu. Bo rozumiem że programów sie na tego skubanca nie da wgrać bo nie ma na niego jeszcze jailbreaka? Proszę jakigos specjalistę o pomoc.

#903 szfarc

szfarc
  • 1 postów

Napisano 04 stycznia 2009 - 23:15

Cześć, jestem posiadaczką iPoda nano 4g. Do tej pory nie miałam pojęcia jak wgrać teledysk, ale dzięki tutorialowi trochę się zorientowałam w tym temacie. Pobrałam sobie konwerter Videora, no i zonk. Uruchomiłam go, a nawet prawie zainstalowałam, jednak gdy otwieram program od 15 minut jest tam napis "Setup Complete The First Time Setup process is now complete. Videora iPod nano Converter will automatically close this window and you can begin using Videora iPod nano Converter. " Co mam zrobić w takiej sytuacji? Czy znacie inne dobre konwertery? Z góry dziękuję za pomoc.

#904 bonia_a

bonia_a
  • 9 postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 22:04

kurcze moze mi powiecie jak czytac ebooki na ipodzie?mam je jako pdfy i wordowskie pliki..da sie to jakos zrobic?bardzo prosze o pomoc.pozdrawiam serdecznie

#905 olcik-stn

olcik-stn
  • 1 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 09:23

Cześć :)) Mam pytanie ponieważ kupiłam sobie Ipoda i chche wgrac muzykje tak jak piszecie ale w programie ITUNES nie wygrywa zadnego urzaadzenia. Muzyke da sie tylkow grać poprzez danie do katalogu , jakn np. na pen drive. Nie wiem o co chodzi? Jak mam to zrobić czy poprostu mój Ipod jest zepsuty ?

#906 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 30 stycznia 2009 - 21:07

a może masz podróbe?

#907 Michalek

Michalek
  • 1 031 postów
  • SkądWołomin/ Chełm

Napisano 30 stycznia 2009 - 21:28

Cześć :)) Mam pytanie ponieważ kupiłam sobie Ipoda i chche wgrac muzykje tak jak piszecie ale w programie ITUNES nie wygrywa zadnego urzaadzenia. Muzyke da sie tylkow grać poprzez danie do katalogu , jakn np. na pen drive. Nie wiem o co chodzi? Jak mam to zrobić czy poprostu mój Ipod jest zepsuty ?

Na iPod'a nie da się wgrywać muzyki, jak na pendrive'a (żeby iPod ją widział). A z "prawie iPod'em" to możliwe :)

#908 Kasia14

Kasia14
  • 4 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 21:58

Cześć. :) od jakiegoś czasu mam ipoda touch 1G. Mój kuzyn zajął się nim i dzięki niemu miałam soft 2.1 cydie i installer'a, ale wczoraj chciałam sprawdzić czy są jakieś aktualizacje i komputer mi się zawiesił przez co musiałam go zrestartować, a później odtworzyć ustawienia fabryczne przez co cydie i installer'a wcięło a soft mam ten sam. możecie mi podać link do strony z której mogę ściągnąć cydie i installer'a i instrukcje jak to zrobić?

#909 tomcioo

tomcioo
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 lutego 2009 - 15:49

wybaczcie to pytanie, ale czy w iTunes, znajde cos takiego jak "lista odtwarzania" ? podobnie dzialajaca jak np. w winampie? mam na mysli liste utworow ktore sa aktualnie odtwarzane, z mozliwoscia dodawnia pojedynczych piosenek, zmiany ich kolejnosci etc.

#910 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 03 lutego 2009 - 12:09

Oczywiście... można stworzyć sobie taką listę...

#911 lukibalboa

lukibalboa
  • 60 postów
  • SkądTG

Napisano 03 lutego 2009 - 18:24

A ja tez mam pytanko apropo tego konvertowania: Czy na mac-a jest jakiś program co by mi zkonvertował film na mpg.4 bez rejestracji i takiego wielgachnego, białego napisu na filmie (nie pamientam textu) ????? pls odp!!!! :0

#912 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 lutego 2009 - 01:47

Mam takie zapytanie ; Mam Ipoda Touch , muze wgrywalem przez Itunes na Imacu , Imaca sprzedalem i mam Macbooka teraz. Nowe Itunes i jak podlacze ,to chce mi zrobic synchronizacje , tylko jak on to zrobi , skasuje mi cala muze - idzie zostawic ta muzyke i wgrac nowa ? Czy wszystko od nowa musze wgrywac ?

#913 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 15 lutego 2009 - 02:30

przerwij synchronizacje i zaznacz w opcjach zarządzaj ręcznie muzyka

#914 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 lutego 2009 - 12:13

Cos nie wyszlo...... Super , wszystko od nowa. Dobra , mam muze na hdd przenosnym , jak odpale te piosenki z Itunes , on mi wszystko kopiuje na dysk macbooka , czy nie moze odpalic piosenek z tego przenosnego dysku bez kopiowania na dysk maca ?

#915 Djmjk

Djmjk
  • 35 postów
  • SkądTarnów, Poland

Napisano 22 lutego 2009 - 00:54

Witam Wszystkich !!!! nie wiem moze sie pwotorze ale nie jestem w teamcie od poczatku..... MAM POWAŻNY PROBLEM !!!!!!!!!!!! Posiadam ipoda Clasic 120 Gb najnowszy soft, mam wszystko pieknie ladnie wgrane do oniego okolo 50 gb muzyki wszystko pukladane, dolozoen okladaki do prawi kazdje plyty posegregowane gatunkami , w kazdej mp3 recznie edytowalem tagi i tak dalej ( zajelo mi to okolo 2 miesiecy ) !!! niestey padl mi dysk i stracilem cala bibiloteke w itunes tzn nie mp3, mp3 byly na drugim dysku i tam sa tak uluozone jak byly , czy da sie w jakis sposób bez ponownego recznego ustawiania wszystkiego i mozolnego ukladania tego ponownie w Itunes przeniesc jakas biblioteke z IPODA na komputer zebym nie musial tego robic jeszcze raz

#916 yellowlips

yellowlips
  • 11 postów
  • SkądPoland

Napisano 22 lutego 2009 - 10:24

oh ;) to z tymi filmami mi bardzo pomogło :)

#917 showusomething

showusomething
  • 9 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 19:11

Nie wiem czy nie umiem tego zrobić, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytania nigdzie w sieci. Otóż nie mogę zgrać filmów/video z programu iTunesa na swojego Toucha 2G. Na próbę biorę coś free ze Store i po ściągnięciu próbuję przesłać, ale nic się nie dzieje, a na iPodzie nic nie ma. Jedynie z iTunes w iPodzie mogę zgrywać podcasty. Nie mogę jednak w iTunes w iPodzie znaleźć tych samych rzeczy co w Store na "komputerowym iTunes", chodzi mi o video, by sprawdzić, czy działa ściągnięte przez iTunes na iPodzie. Ponieważ podcast ściągnięty przez iTunes na iPodzie działa, natomiast podcast ściągnięty przez iTunes na komputerze nie może zostać przesłany, ponieważ "Plik X nie może zostać przesłany na iPod, gdyż nie może być w nim odtwarzany". Dodam, że jest to oryginalnie ściągnięty podcast ze Store przez iTunes na komputerze, ten sam plik ściągnięty przez iTunes na iPodzie działa. Nie wiem w czym jest problem. Mam nadzieję, że ktoś zrozumiał to co napisałam ;)

#918 cristian_88

cristian_88
  • 1 postów

Napisano 28 lutego 2009 - 12:49

Witam. mam pytanie jak uzyskac poprzednio utworzone foldery typu "dance" "clubowa" po formatowaniu dysku. Po prostu zainstalowalem na nowo iTunes ale program nie widzi tych playlist gdy podlaczam iPod czy jest to w ogole mozliwe?

#919 showusomething

showusomething
  • 9 postów

Napisano 28 lutego 2009 - 13:51

Ok, rozwiązałam mój problem, przynajmniej na razie. :)

#920 mszary

mszary
  • 13 postów
  • SkądStargard Szczeciński

Napisano 19 marca 2009 - 07:26

Zapytam się tutaj, chociaż do starych, przyklejonych tematów pewnie nikt już nie zagląda... Po kilku dniach użytkowania nowego iPoda Classica mam kilka uwag i zapytań: 1. Automatyczna synchronizacja - nie mam ustawionej, sam kopiuje płyty, co prawda już wszystkie mam na iPodzie, ale - jak kupię nowa płytę, zgram do iTunes, podłączę iPoda Classica i włączona będzie automatyczna synchronizacja to ta nowa płyta sama się zgra do iPoda czy będzie mielił od nowa wszystkie płyty? 2. Wyłączanie iPoda - wyczytałem że wystarczy nacisnąć i przytrzymać przycisk "play/pause" - fakt iPod gaśnie - ale czy to oznacza że bateria już nie pracuje?? Przecież potem każde dotknięcie kółka powoduje że iPod się włącza w miejscu wyłączonym i leci od razu piosenka ostatnia no bo była tylko na "pauzie" Proszę o pomoc.

#921 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 20 marca 2009 - 13:57

1) Jak będzie włączona automatyczna synchronizacja to usunie wszystko z iPoda i wgra wszystko co masz w bibliotece 2) iPod sam się wyłącza - jak dobrze pamiętam - po 12h bezczynności... a w trybie uśpienia pobór jest znikomy...

#922 kindzol

kindzol
  • 1 postów

Napisano 20 marca 2009 - 23:50

słuchajcie, mam problem, właczylam sortowanie w itunes i teraz wszystkie albumy mam pomieszane, piosenki sa ułozone alfabetycznie ale jak właczam cover flow to prócz tego, ze wszytskie płyty sa pomieszane to jeszcze podzielilo mi płyty na zesci i mam po 5 takich samych okładek, błagam napiszcie co mam zrobic, da rade to jeszcze odkrecic zeby wrocic do alfabatycznego układu? pozdr kinga

#923 sebauk

sebauk
  • 86 postów
  • SkądBristol

Napisano 21 marca 2009 - 19:00

Zarombisty tutorial ! Wlasnie dodalem sobie okladki do piosenek i jest git :] Dzieki !

#924 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 21 marca 2009 - 20:23

kindzol, sprzawdz otagowanie, utwory które skłądają się na jedną płytę muszą mieć tego samego autora i nazwę płyty, a jeśli są to składanki zaznacz to w informacjach.

#925 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 22 marca 2009 - 18:14

Trzeba włączyć sortowanie Album wg wykonawcy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych