Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#876 Miami

Miami
  • 25 postów
  • SkądStates

Napisano 19 października 2008 - 13:03

wiec spróbowałam i x mi sie nie pokazal - tylko ikonki staly sie ruchliwe i mogłam zmieniać ich położenie. mam ipod touch z wersja 2.1. hmm...moze zle cos robie ?

#877 chaya

chaya
  • 4 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 16:14

niech ktos mi powie jak sie kasuje z ipoda pojedyncze utwory???

#878 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 01 listopada 2008 - 16:37

niech ktos mi powie jak sie kasuje z ipoda pojedyncze utwory???

Ustaw ręczne zarządzanie muzyką przez iTunes'a. Wtedy kasujesz tak, jak normalne piosenki z biblioteki.

#879 chaya

chaya
  • 4 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 16:39

Ustaw ręczne zarządzanie muzyką przez iTunes'a. Wtedy kasujesz tak, jak normalne piosenki z biblioteki.

:o jak to zrobic?

zrobilem.
a teraz jak kasowac pliki z ipoda??

#880 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 01 listopada 2008 - 16:47

Wejdź w zakładkę Twojego iPoda w iTunes. Wybierz "muzyka" z rozwijanej listy "urządzenia", PPM na wybranej piosence i "usuń".

#881 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 01 listopada 2008 - 17:11

Mam taki problem ponieważ wczoraj podłączyłem ipoda do itunes zgrałem utwory, i ku moim zdziwieniu widzę 2 takie same albumy z tą samą ilością piosenek jest to w cover flow i odziwo nie zajmuje to więcej miejsca na dysku są to jakby odnośniki do tego samego albumu i nie wiem jak to usunąć bo w itunes widzi tylko 1 gdy wszedłem w swoim ipodzie do folderu muzyka i albumy to tam widnieje tylko 1 z 2 tych albumów i mam tutaj takie pytanie czy to wina cover flow czy coś serio jest nie tak bo raczej restore mi się nie uśmiecha.

#882 chaya

chaya
  • 4 postów

Napisano 01 listopada 2008 - 19:49

nie czaje jak to zrobic. wchodze w zakladke muzyka w ipodzie a tam jest cos o synchronizacji. kurna, no nie kumam. za glupi jestem na ten sprzet. jakby ktos mogl to prosze o jakis "krok po kroku" zeby wkladac i kasowac pojedyncze utwory

#883 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 02 listopada 2008 - 05:56

nie czaje jak to zrobic. wchodze w zakladke muzyka w ipodzie a tam jest cos o synchronizacji. kurna, no nie kumam. za glupi jestem na ten sprzet.

jakby ktos mogl to prosze o jakis "krok po kroku" zeby wkladac i kasowac pojedyncze utwory

To proste opiszę ci to na przykładzie 5 piosenek:

1.Wchodzisz do itunes i naciskasz zakładkę muzyka po lewej stronie.
2.W tejże zakładce dajesz po lewej stronie u góry plik, rozwija ci się menu i naciskasz dodaj plik do biblioteki, wtedy dodaje ci tylko wybrany plik i tak możesz poprzestać na 1 lub dodać po kolei 4 pozostałe.
3.Aby utworzyć album z tych plików to nic prostszego tylko dajesz po kolei na każdy z tych plików PPM i informacje, potem naciśnij na zakładkę Informacje i tam zmień Wykonawce, Wykonawce Albumu i Album tylko pamiętaj żeby były te 3 wartości wspólne dla każdego z tych plików i jeśli wszystko zrobiłeś poprawnie powinien z wszystkich tych plików powstać album, poznasz to bo zniknie ci z okna muzyka te 5 plików i zrobi się z tego 1 album.

4.Do takiego albumu możesz dodawać nowe pliki lub je z niego usuwać, dodawanie opisałem powyżej, usuwanie plików też jest proste wchodzisz do albumu i odznaczasz 1 lub więcej plików których nie potrzebujesz (domyślnie jest na nich haczyk po lewej stronie w małym kwadracie), potem podłączasz ipoda który się zsynchronizuje i nie powinieneś już mieć na ipodzie tych utworów.

Mam nadzieje że tym sposobem pomogłem w rozwiązaniu twojego problemu.

#884 chaya

chaya
  • 4 postów

Napisano 03 listopada 2008 - 20:41

dzieki wielkie! w koncu zalapalem o co chodzi :) pozdawiam

#885 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 04 listopada 2008 - 06:33

Nie ma za co służę chętnie pomocą.

#886 pxbpatryk

pxbpatryk
  • 5 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 14 listopada 2008 - 18:43

co to znaczy hdd ??? jak by mugl ktos odpowiedziec to niech napisze na meila pxbpatryk@o2.pl wielka prosba !!

#887 Michalek

Michalek
  • 1 031 postów
  • SkądWołomin/ Chełm

Napisano 14 listopada 2008 - 18:47

Hdd znaczy dysk twardy (chyba, że coś się zmieniło :D).

#888 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 14 listopada 2008 - 19:19

Tak jak kolega powyżej Hard Drive Disk czyli dysk twardy, podatny na uszkodzenia, a i nie polecał bym słuchania ipodów z tym dyskiem podczas jazdy bo przy każdym wstrząsie zacina muze, to lepsze są dyski flash. FDD to natomiast Floppy Drive Disk czyli dyskietka która odeszła do lamusa no u mnie na :lol: pewno.

#889 pxbpatryk

pxbpatryk
  • 5 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 14 listopada 2008 - 19:23

mam problem jak bylem u kolegi to wgralem na iphona pare fajnych piosenek i czy jest morzliwosc skopiowania tych piosenek na komputer ?? odpowiadajcie na meila pxbpatryk@o2.pl !!

#890 Desertsun

Desertsun
  • 54 postów

Napisano 16 listopada 2008 - 10:38

Czy za pomocą senuti zrzucę muzykę z iPhone na Mac'a?? Proszę o szybciutką odpowiedź Ok już wiem, że zrzucę, więc nie zawracam gitary nikomu. Miłego dnia

#891 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 16 listopada 2008 - 16:52

PX po co ci wszystko na maila poczytaj na forum są programy które ściepują z ipoda no może i iphona też muze na kompa.

#892 pchlaa

pchlaa
  • 49 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 14:55

mi zabraklo informacji w jaki sposob zrzucic informacje z iphona lub toucha na kompa ... nie jest widziany przez maca jako dysk zewnetrzny i to komplikuje sprawe..

#893 Violl86

Violl86
  • 2 postów
  • SkądKrakau

Napisano 20 listopada 2008 - 00:06

znalazl by sie ktos cierpliwy kto wytlumaczyl by mi wszystko krok po kroku, ja ciemna masa w tym temacie jestem i mimo iz przeczytalam wiele postow na waszym forum po prostu nie jestem w stanie pojac niektorych rzeczy. Zbyt skomplikowane dla mnie to urzadzenie... Poprosze o pryw. wiadomosc i wtedy podam nr gg.

#894 psoran

psoran
  • 43 postów

Napisano 23 listopada 2008 - 10:34

Mam ipod toucha, zainstalowałem itunes i teraz pytanie czy musze sie jakos rejestrować? czy coś w tym stylu? Aha i te zdjęcia są zrobione w 2006 roku te odnosnie intunes i ipod a teraz mamy 2008 i mój itunes troche innaczej wygląda niż ten z 06 więc nie wiem jak to zrobić ;(

#895 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 23 listopada 2008 - 22:55

W 2006 chyba jeszcze nie było iPoda Touch. Premiera była we wrześniu 2007...

#896 bonia_a

bonia_a
  • 9 postów

Napisano 25 listopada 2008 - 06:37

pomozcie!:( prosze pomozcie mi:(co ja mam zrobic kiedy moja mlodwza zalozyla haslo w ipodzie i go nie pamieta?!?!?!wpisywalysmy duzo mozliwosci i nic...kazal sie polaczyc z itunes...wklepac haslo teraz moge dop za godzine...a co jesli ona nie pamieta??!!!!co ja mam robic?:(

#897 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 08 grudnia 2008 - 15:34

Mam mały problem - dodałem do kilku piosenek tekst i iPod ich nie pokazuje... tam gdzie powinien być tekst jest tylko tytuł piosenki nic więcej... Próbowałem na setki sposobów i nic... usuwałem te piosenki i dodawałem je na nowo... nic nie pomaga. Jakieś pomysły?

#898 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 08 grudnia 2008 - 19:44

Mam mały problem - dodałem do kilku piosenek tekst i iPod ich nie pokazuje... tam gdzie powinien być tekst jest tylko tytuł piosenki nic więcej... Próbowałem na setki sposobów i nic... usuwałem te piosenki i dodawałem je na nowo... nic nie pomaga.
Jakieś pomysły?

Też tak mam z kilkoma piosenkami...

#899 magellan

magellan
  • 42 postów
  • SkądLund, SE

Napisano 09 grudnia 2008 - 14:27

Bravo! naprawde podziwiam chec i dosc dobrze zrobiony tutorial :-) Mysle ze moglys pogrubic i podswietlic link do instrukcji jest po PL i calkiem przejrzysta. off-topic: Jestem swierzym userem iPoda i jak narazie jestem zadowolony mam pare zastrzenien do iTunes ale te opisze gdzie indziej. Keep up the good work!

#900 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 11 grudnia 2008 - 20:26

Tylko jak leci ci piosenka to naciśnij parę razy środkowy przycisk to może ci się pokaże.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych