Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#651 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 01 marca 2008 - 23:43

W iTunes wchodzisz do zakładki iPoda, a tam odhaczasz ,,włącz tryb dysku" czy jakoś tak.

#652 Max915

Max915
  • 121 postów

Napisano 02 marca 2008 - 11:50

Chwała Bogu, że powstał ten poradnik.

---- Dodano 02-03-2008 o godzinie 13:50 ----
i chwała autorowi oczywiście:D

#653 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 02 marca 2008 - 11:57

@max915 nie ma za co :D mozesz kliknac na "popiersie" w moim profilu :D

#654 sathorn

sathorn
  • 8 postów

Napisano 02 marca 2008 - 12:03

Mam trochę laickie pytanie i nie jestem pewien czy zadać je tutaj, ale jak widzę wypowiada się tutaj sporo osób i na różne tematy. Czy gry z iPoda 5th gen, będą działać na 6th gen?

#655 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 marca 2008 - 13:42

@sathorn kazdy model ma swoje wersje gier. wejdz do itunes music store i sprawdz jak sa podzielone gry na ipody.

no wgralam razem z itunsem i niechce dzialac jest napisane ze za slaby program ze zamiast 7.1 powinnam miec 7.1.6 czy cos w tym stylu

7.6.1 chyba. a nie mozesz zrobic tak jak ci program sugeruje? zainstaluj po prostu nowa wersje itunes.

sprawdz na innych portach usb, sprawdz na innym komputerze, sprawdz na ladowarce sieciowej. czesto przyczyna nieladowania sie ipodow jest uszkodzony / zle ustawiony komputer a nie sam ipod.

#656 karolinka_11

karolinka_11
  • 97 postów
  • SkądWarszawa -STM :P

Napisano 02 marca 2008 - 18:21

hmm.. nie widze zczegos takieog jak "wlacz tryb dysku" w itunesie :( moze ktos mi wytlumaczy jak glupiemu? przypominam pytanie: jak ustawic ipoda jako dysk przenosny?

#657 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 02 marca 2008 - 18:26

Proszę bardzo - z obrazkami.

Dołączona grafika

Tam ostatnia opcja do odhaczenia - ,,Włącz tryb pracy dysku"
  • karolinka_11 lubi to

#658 karolinka_11

karolinka_11
  • 97 postów
  • SkądWarszawa -STM :P

Napisano 02 marca 2008 - 18:31

dzieki! ! ! slepa jestem! :D

#659 grzesiolegolas

grzesiolegolas
  • 113 postów
  • SkądNowy Sącz, PL

Napisano 06 marca 2008 - 14:22

wiec tak sciagnelem sobie yamipoda iteraz mam pytanie czy to istotne jaka wersje ipoda wybiore(video czy np classic).Jak sciagnac z ipoda muzyke bo nie moge znalezc:/i jeszcze mam pytanko jezeli np nagrywalem na ipoda piosenke xyz a w itunes zmienilem nazwe na zyx i dodalem jeszcze nazwe albumu to yamipod sciagnie to pierwsze czy drugie? edit:elegancko skopiowalo na pulpit a pozniej do itunes.Nazwy utworow i albumow wszystko ok.Ale mam 2 pytania czy nie bedzie gorszej jakosci dzwieku przez to ze kopiowalem plik przez yamipoda? a i niestety nie skopiowalo mi katalogow on the go i pzredewszystkim my top rated i wogole ocen piosenek:/ jak to moge zrobic?

#660 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 marca 2008 - 19:54

sie nie da. oceny z ipoda nie sa przechowywane w plikach mp3 wiec ich chyba nie skopiujesz. kopiujesz pliki, zastanow sie gdzie bys mial stracic jakosc? po prawej na gorze masz rozwiajana liste z playlistami. wybierasz jakas, klikasz prawym na jakims utworze ktory pojawui sie w okienku nizej, wybierasz view song i o dolnym oknie masz tylko zawartosc playlisty, teraz zaznaczasz w tym oknie wszystki pliki i prawym przyciskiem dajesz copy songs to. jest jeszcze jakas opcja eksportu playlisty, ale u mnie to z jakiegos powodu skanuje dysk w komputerze wiec nigdy tego nie uzywalem.

#661 gozdek

gozdek
  • 54 postów
  • SkądJakarta

Napisano 08 marca 2008 - 20:37

witam, takie pytanko... co mam zorbic w iTunes aby po synchronizacji z iPhone'm filmy pokazywaly sie w roznych kategoriach? np: seriale mialy swoja kategorie, teledyski tez obecnie wszytsko lezy razem. pozdrawiam, Gozdek

#662 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 08 marca 2008 - 22:54

witam,

takie pytanko...
co mam zorbic w iTunes aby po synchronizacji z iPhone'm filmy pokazywaly sie w roznych kategoriach?
np: seriale mialy swoja kategorie, teledyski tez

obecnie wszytsko lezy razem.

pozdrawiam,
Gozdek

Wybierasz "INFORMACJE" z danego filmu. Zakładka VIDEO. Wybierasz tam rodzaj. Np Video Muzyczne, Program TV lub Film. Właśnie tak będą grupowane filmy na iPhone'ie wraz z innymi.

#663 gozdek

gozdek
  • 54 postów
  • SkądJakarta

Napisano 09 marca 2008 - 09:53

Wybierasz "INFORMACJE" z danego filmu. Zakładka VIDEO. Wybierasz tam rodzaj. Np Video Muzyczne, Program TV lub Film. Właśnie tak będą grupowane filmy na iPhone'ie wraz z innymi.

ok, ale jak wybiore Video Muzyczne to nigdzie nie moge pozniej na iPhonie znalesc tych plikow...

jest jakas mozliwosc przelaczania sie pomiedzy plikami video w czasie ich odtwarzania?
i czy jestem skazany tylko na te 3 rodzaje plikow? chcialbym pogrupowac je w kilka list, np
- teledyski
- reklamy
- prison break
- lost
itd

co oznaczaja listy odtwarzania w iTunes - maja jakis wplyw na zachowanie iPhone'a???

pozdrawiam,
Gozdek
..:: RetroReaders ::..

#664 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 09 marca 2008 - 10:06

wideo muzyczne znajduja sie w "muzyka"

#665 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 09 marca 2008 - 12:25

ok, ale jak wybiore Video Muzyczne to nigdzie nie moge pozniej na iPhonie znalesc tych plikow...

jest jakas mozliwosc przelaczania sie pomiedzy plikami video w czasie ich odtwarzania?
i czy jestem skazany tylko na te 3 rodzaje plikow? chcialbym pogrupowac je w kilka list, np
- teledyski
- reklamy
- prison break
- lost
itd

co oznaczaja listy odtwarzania w iTunes - maja jakis wplyw na zachowanie iPhone'a???

pozdrawiam,
Gozdek
..:: RetroReaders ::..

W przypadku videocastów masz tak,że grupują się gdy identyczna nazwa jest w przynajmniej trzech plikach. Nie wiem jak jest w zwykłych filach. Mam tylko dwa odcinki LOSTów i dwa teledyski tego samego wykonawcy...

#666 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 marca 2008 - 19:03

echem... smartlista "video kind is music video" zalatwi sprawe szukania teledyskow w muzyce. podobnie mozna potraktowac reszte.

#667 gozdek

gozdek
  • 54 postów
  • SkądJakarta

Napisano 09 marca 2008 - 19:41

dzieki za podpowiedzi! posiedze nad tym dzis...

#668 b4rt3k

b4rt3k
  • 357 postów
  • SkądWawa

Napisano 10 marca 2008 - 22:27

Proszę bardzo - z obrazkami.

Dołączona grafika

Tam ostatnia opcja do odhaczenia - ,,Włącz tryb pracy dysku"

mam pierwsze 3 a "wlacz tryb pracy dysku nie mam"
itunes najnowszy, ipod touch 16gb, co mam nie tak?

#669 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 marca 2008 - 22:46

iPody touch nie mają tej opcji.

#670 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 10 marca 2008 - 22:47

bo ipod touch nie ma obslugi jako dysk

#671 b4rt3k

b4rt3k
  • 357 postów
  • SkądWawa

Napisano 10 marca 2008 - 23:06

edit:
dzieki
podzialalo za to copytrans:
Copy Trans v1.13 Suite ť Full Software Downloads - Download For All
oraz ipod access:
iPod Access for Windows V4.2.2 ť Full Software Downloads - Download For All

pozdrawiam

PS
jaka wersje jailbreak'a robicie na dzien dzisiejszy(1.1.3 czy wyzsza)? mam 1.1.2 na jaka najlepiej zmienic?

#672 gozdek

gozdek
  • 54 postów
  • SkądJakarta

Napisano 13 marca 2008 - 00:17

echem... smartlista "video kind is music video" zalatwi sprawe szukania teledyskow w muzyce.
podobnie mozna potraktowac reszte.

witam,

mozna powiedziec ze zaczynam powoli czaic tego iTunes'a...
jednak mam taki oto problem:
mam 3 teledyski, nazwy maja inne, ale reszte pol wypelnilem tak samo
jako typ pliku podalem Video Muzyczne

zrobilem smartliste ktora zawiera tylko pliki z wykonawca = "tel"
w iPhonie pokazuja mi sie te 3 teledyski ale odtwarza sie sam dzwiek
widac tylko nieruchoma miniature z teledysku.

da sie cos z tym zrobic?

#673 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 13 marca 2008 - 08:18

ustawienia wideo i ustaw do tv wyl

#674 gozdek

gozdek
  • 54 postów
  • SkądJakarta

Napisano 13 marca 2008 - 10:52

ustawienia wideo i ustaw do tv wyl

masz na mysli wylaczenie wyjscia na tv?

moze sprecyzuje moj problem.
jesli wejde do Wideo muzyczne to pliki sie odtwarzaja tak jak trzeba.

ale gdy klikne Listy, potem wybiore liste o nazwie Teledyski to pokazuja mi sie 2 pliki
i gdy teraz obroce ekran to wchodze do tej fajnej listy z okaldkami gdzie widze tez moje teledyski - ale zamiast obrazu i dzwieku mam tylko dzwiek.

strasznie popieprzone to iTunes :(

help please - smieja sie ze mnie w pracy ze taki drogi telefon a nie umie katalogowac filmow :)

#675 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 marca 2008 - 19:42

taka sytuacja miala miejsce na starszych ipodach jezeli wchodzilo sie w taka playliste przechodzac przez music>playlists a nie przez videos>playlists. playlista byla widoczna w obu miejscach jednoczesnie. to taki ficzer zeby mozna bylo sluchac tylko strumienia audio z teledyskow nie zuzywajac tak bardzo baterii, jak podczas odtwarzania wideo+audio. czy cos sie zmienilo?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych