Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#626 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 lutego 2008 - 23:09

ewentualnie 640x480 jak masz kabelek _komponentowy_ i bedziesz ogladac filmy na ekranie tv. co jest malo prawdopodobne.

#627 Malwina25

Malwina25
  • 8 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 lutego 2008 - 11:45

A ja mam taki problem mianowicie niektóre odcinki serialu ( po ok 45 min kazdy ) po jakiś 20 min , czasami po 15 wyłączają się samoczynnie . Co to moze być ??? konwertowałam juz w różnych programach i niestety czasem tak sie dzieje bez niczyjej ingerencji , mam Nano 3 G , 4 GB . No nie mam pojęcia przy których filmikach jest spoko tylko jak już są powiedzmy tak ponad 20 min to zaczyna wariować z lekka :) Moze wiecie co mam zrobić aby tak sie nie działo ???? Bo to troszke denerwuję :D

#628 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 lutego 2008 - 18:00

jesli konwertujac w roznych programach ten sam plik, raz ci sie wylacza a raz nie, to raczej jest to wina tych programow.

#629 Noelle

Noelle
  • 1 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 22:52

free muzyka na ipoda? mam pytanie czy to prawda że muzyki z darmo siągniętej z internernetu nie można wrzucić na ipoda?

#630 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 lutego 2008 - 23:23

nie.

#631 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 lutego 2008 - 11:52

To są takie same mity jak o makach; np że maka do internetu nie da się podłączyć :D

#632 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 08 lutego 2008 - 12:53

ja slyszalem kiedys od kumpla ze ipoda trzeba updateowac co miesiac i sie za to placi ... biedaka oplulem ze smiechu :D

#633 Malwina25

Malwina25
  • 8 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 lutego 2008 - 21:39

No więc , mam taki problem , który polega na tym iż podczas oglądania filmików , iPod czasami , nie zawsze i nie zawsze na tym samym filmiku po prostu przechodzi na jabłuszko . Wygląda to tak - oglądam filmik ( jakiś tam odcinek serialu , który opiewa powiedzmy na 40 min ) i nagle ekran robi się czarny i pojawia się jabłko - tak jak podczas resetu . Oczywiście po paru sekundach jest normalnie wychodzi na pierwszą plansze . Kompletnie nie wiem co to może być . Zaznaczam że nie zawsze tak sie dzieje i dlatego mnie to martwi , co ciekawsze raz taki odcinek pójdzie normalnie a za drugim razem jak go ogladam już właśnie tak się dzieje . Co to moze być Pytam bo nie chce oddać go już do serwisu , po prostu nie moge się z nim rozstać ( mam go lekko ponad miesiąc ) . Do konwertowania używam takich programów Free iPod Video Converter - Freeware converts DVD AVI MPEG WMV RM to iPod Video Videora iPod Converter - Free iPod Video Converter Co ciekawe nei dzieje się to NIGDY przy krótszych filmikach powiedzmy takich do 20 min . A mam iPoda Nano III G 4 GB i niestety WIN Vista .

#634 Ashakel

Ashakel
  • 27 postów

Napisano 10 lutego 2008 - 19:36

Witam.Ten problem na forum pewnie już był,ale proszę o pomoc.Mam iPoda Nano 3 generacji i próbuję wgrać na niego film.Film ten jest w formacie MP4 i odtwarza się elegancko w iTunes (mam polski pakiet) i w QuickTimi'e.Problem w tym że film nie chce się wgrać na moje urządzonko...bo cały czas podczas synchronizacji iPoda wyskakuje mi komunikat "Nie można zsynchronizować iPoda "iPod".Nie można znaleźć wymaganego dysku.A muzyka na iPoda się wgrywa elegancko...prosze o pomoc.

#635 grzesiolegolas

grzesiolegolas
  • 113 postów
  • SkądNowy Sącz, PL

Napisano 21 lutego 2008 - 20:08

jaki program z wymienionych jest najlepszy i najlatwiejszy w obsludze aby skopiowac muzyke z ipoda na komputer?

#636 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 22 lutego 2008 - 11:39

Przetestuj to będziesz wiedział. Zacznij od YamiPoda i iDump.

#637 grzesiolegolas

grzesiolegolas
  • 113 postów
  • SkądNowy Sącz, PL

Napisano 22 lutego 2008 - 19:35

a mam jeszcze pytanko.Otoz pzrez itunes nie da sie przekierowac muzy z ipoda na kompa ale czy jest mozliwosc skopiowania samej listy?zebym mial w itunes wypisana cala muzyke z ipoda.

#638 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 lutego 2008 - 01:11

W iPodzie dodajesz coś do playlisty on-the-go przytrzymując środkowy. Później on-the-go synchronizuje się z iTunes.

#639 grzesiolegolas

grzesiolegolas
  • 113 postów
  • SkądNowy Sącz, PL

Napisano 23 lutego 2008 - 10:42

a reszte sie da?przykladowo jezeli mam w sumie 700 piosenek na ipodzie to czy jest mozliwosc skopiowania na itunes biblioteki czyl izeby mi w itunes pokazywalo wszystkie te 700?

#640 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 lutego 2008 - 14:10

nieeee... chyba. bo nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. po co maja ci sie one "pokazywac" w itunes? nie odtworzysz ich bez podpiecia ipoda, a jak go podepniesz to wybierasz w nim music i masz jego cala zawartosc.

#641 grzesiolegolas

grzesiolegolas
  • 113 postów
  • SkądNowy Sącz, PL

Napisano 23 lutego 2008 - 20:31

chodzi o to ze po reinstalu mam puste itunes.Wiem juz ze nie mozna z ipoda na kompa przez itunes skopiowac muzyki.Ale czy mozna sama liste tak zeby jak ktos np przychodzi to widzi w itunes co mam na ipodzie ale oczywisice nie moze tego sluchac bo tak jak wiadomo nie mozna kopiowac muzyki na kompa.

#642 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 lutego 2008 - 00:19

tak i nie. to znaczy mozeszzastosowac taki myk: wlaczasz itunes, podpinasz ipoda, czekasz az sie zsynchronizuje etc, otwierasz ipoda przez eksploratora i znajdujesz tam folder "ipod_control" (folder jest ukryty wiec mozesz go nie widziec jak system ci nie pkazuje ukrytych plikow i folderow), kasujesz mu atrybut ukryty (wlasciwosci, odznaczasz ten atrybut i kazesz zrobic to samo dla podfolderow), w itunes dajesz file > add folder to library i wskazujesz na ipod_control, czekasz az sie zmieli i masz w itunes utwory z ipoda. jednak to rozwiazanie ma same wady. po ponownym podlaczaniu ipoda ipod_control jest znow ukryty i nie widzi go itunes. zawartosc ipoda jest przemieszana z zawartoscia twojej biblioteki itunes. zawartosc ipoda nie jest automatycznie odswierzana w itunes i proces trzeba powtarzac po kazdym synchronizowaniu, dodawaniu plikow do ipoda itd. lepiej po prostu zrzucic wszystko na dysk yamipodem i dodac do itunes z dysku.

#643 retami

retami
  • 1 postów

Napisano 27 lutego 2008 - 22:41

mam problem z ipodem. moj komputer zwykły pc go nie widzi i laptop to samo, muzyka ktora na nim jest nie została wgrana przezemnie ale wszystko działa normalnie.... jakies propozycje co mam z tym zrobic? bo juz kompletnie nie wiem....

#644 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 27 lutego 2008 - 22:50

restet ipoda, potemd disk mode i podlaczyc do kompa

#645 Marylka

Marylka
  • 48 postów
  • SkądMikołów

Napisano 29 lutego 2008 - 18:18

Czy jak zrobie Restore to czy strace pliki z dysku w iPodzie?

#646 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 lutego 2008 - 18:31

Tak, restore wymazuje cały dysk.

#647 o_l_k_a2@op.pl

o_l_k_a2@op.pl
  • 2 postów

Napisano 01 marca 2008 - 14:49

mam problem...wgralam itunsa ale jak go wlaczam wyswietla mi sie ze mam za slabego Quick time a nie moge lepszego sciagnac z netu co mam robic...?

---- Dodano 01-03-2008 o godzinie 16:50 ----
i moj ipod nie chce sie ladowac...

#648 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 marca 2008 - 17:36

quicktime instaluje sie razem z itunes. nie ma opcji zeby nie pasowal po instalacji itunes. ale jakby co to przeinstaluj itunes i powinno sie poprawic. moze troche wiecej informacji. jaki ipod. jak sie nie laduje, jakies objawy itd. bo tak to ja moge powiedziec, ze trzeba go podlaczyc do ladowarki albo usb bo z powietrza sie nie naladuje. :)

#649 o_l_k_a2@op.pl

o_l_k_a2@op.pl
  • 2 postów

Napisano 01 marca 2008 - 18:43

no wgralam razem z itunsem i niechce dzialac jest napisane ze za slaby program ze zamiast 7.1 powinnam miec 7.1.6 czy cos w tym stylu ipod nano i podlaczam go do usb i niechce sie ladowac...

#650 karolinka_11

karolinka_11
  • 97 postów
  • SkądWarszawa -STM :P

Napisano 01 marca 2008 - 23:34

jak ustawic ipoda jako dysk przenosny?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych

Bing (1)