Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#601 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 25 stycznia 2008 - 16:05

Listy robisz przez iTunes;)

#602 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 stycznia 2008 - 16:41

a do instrukcji obslugi zajrzec nie laska?

Aby utworzyć listę odtwarzania w iTunes:
1 Kliknij w przycisk Dodaj (+) lub wybierz Plik > Nowa lista.
2 Wprowadź nazwę listy.
3 Kliknij w Muzyka na liście Biblioteki, następnie przeciągnij utwór (lub inny plik audio)
do listy odtwarzania.

#603 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 25 stycznia 2008 - 17:01

Może nie ma iPoda, albo jest kradziony :D

#604 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 stycznia 2008 - 22:44

instrukcje obslugi mozna sciagnac z linka w mojej sygnaturze. za darmo. ipod nie jest do tego konieczny. ;)

#605 Slayerd

Slayerd
  • 11 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 16:05

czesc. mam problem. za kadym razem kiedy chce skopiowac (sciagnac) video klipy z video.google.com to nie chca mi sie w ogole odtworzyc. i nie moge ich w ogole przeniesc na itunes. znaczy caly plik sie sciaga, ale nie chce sie w ogole odtworzyc, wyskakuje ,ze jest blad i sie nie chce odtworzyc. na windowsie chodzilo mi to bez broblemow i teraz na macu mi nie chce :S.

#606 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 stycznia 2008 - 17:25

albo nie masz w systemie zainstalowanych odpowiednich kodekow, albo plik jest faktycznie zle sciagniety. itunes akceptuje tylko niektore pliki, a uszkodzonych plikow pewnie wcale.

#607 hakito

hakito
  • 1 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 19:26

wloczykijb! czemu nie polecasz zakupu iPod Interface Blaupunkta? ja sobie specjalnie takie radio kupiłem, żeby podłączyć do iPod, a tu takiego posta czytam - możesz powiedzieć coś więcej?

#608 Slayerd

Slayerd
  • 11 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 21:46

albo nie masz w systemie zainstalowanych odpowiednich kodekow, albo plik jest faktycznie zle sciagniety.
itunes akceptuje tylko niektore pliki, a uszkodzonych plikow pewnie wcale.

hmm...sciagalam te same pliki/video uzywajac windowsa i te same teraz co chcialam sciaganac byly te same filmiki. nawet te filmiki z nagralam swoja wlasna kamera video nie chca mi sie wgrac na ipoda. jakich kodekow? skad je wziasc? jak zainstalowac? sorry ,ale nie jestem geniuszem z dziedziny komputerow, a szczegolnie maca. hehe.

#609 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 stycznia 2008 - 23:05

to pewnie o macach i tak wiesz wiecej odemnie (patrz sygnatura). :) zeby wgrac jakiekolwiek filmy na ipoda (na takiego co moze filmy odtwarzac) musza byc one w odpowiednim "formacie". to znaczy musza byc skompresowane odpowiednim kodekiem i miec odpowiednie rozszerzenie (tzw kontener, np mov, mp4, avi itd). dokladna specyfikacje znajdziesz na stronach apple dotyczacych konkretnych modeli ipodow. po prostu trzeba uzyc programu do konwersji na format zdatny dla ipoda. przykladowe programy to jodix (win), videora (win), isquint (mac), ffmpegx (mac), mpegstreamclip (mac) i handbrake (win/mac, tylko z dvd-video). a przy sciaganiu filmow z google albo youtube mozna skorzystac z konwersji "w locie" z uzyciem strony vixy.net. zeby dodawac np pliki avi do itunes na macu trzeba zainstalowac odpowiednie kodeki (perian). bardziej kompetentne informacje na ten temat znajdziesz w dziale multimedia.

#610 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 27 stycznia 2008 - 23:06

to pewnie o macach i tak wiesz wiecej odemnie (patrz sygnatura). :)

zeby wgrac jakiekolwiek filmy na ipoda (na takiego co moze filmy odtwarzac) musza byc one w odpowiednim "formacie". to znaczy musza byc skompresowane odpowiednim kodekiem i miec odpowiednie rozszerzenie (tzw kontener, np mov, mp4, avi itd). dokladna specyfikacje znajdziesz na stronach apple dotyczacych konkretnych modeli ipodow. po prostu trzeba uzyc programu do konwersji na format zdatny dla ipoda.
przykladowe programy to jodix (win), videora (win), isquint (mac), ffmpegx (mac), mpegstramclip (mac) i handbrake (win/mac, tylko z dvd-video). a przy sciaganiu filmow z google albo youtube mozna skorzystac z konwersji "w locie" z uzyciem strony vixy.net.

zeby dodawac np pliki avi do itunes na macu trzeba zainstalowac odpowiednie kodeki (perian). bardziej kompetentne informacje na ten temat znajdziesz w dziale multimedia.

To była właśnie kompetentna informacja;)

#611 Slayerd

Slayerd
  • 11 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 16:20

to pewnie o macach i tak wiesz wiecej odemnie (patrz sygnatura). :)

zeby wgrac jakiekolwiek filmy na ipoda (na takiego co moze filmy odtwarzac) musza byc one w odpowiednim "formacie". to znaczy musza byc skompresowane odpowiednim kodekiem i miec odpowiednie rozszerzenie (tzw kontener, np mov, mp4, avi itd). dokladna specyfikacje znajdziesz na stronach apple dotyczacych konkretnych modeli ipodow. po prostu trzeba uzyc programu do konwersji na format zdatny dla ipoda.
przykladowe programy to jodix (win), videora (win), isquint (mac), ffmpegx (mac), mpegstreamclip (mac) i handbrake (win/mac, tylko z dvd-video). a przy sciaganiu filmow z google albo youtube mozna skorzystac z konwersji "w locie" z uzyciem strony vixy.net.

zeby dodawac np pliki avi do itunes na macu trzeba zainstalowac odpowiednie kodeki (perian). bardziej kompetentne informacje na ten temat znajdziesz w dziale multimedia.

trzeba sie tyle meczyc,zeby sciagnac jakis maly filmik? sorry...ale powoli zaluje,ze kupilam maca. :/ coraz wiecej widze w nim minusow niz plusow.

p.s. nie slyszalam zeby mozna sciagac video z youtube. hmm...

#612 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 stycznia 2008 - 16:41

trzeba sie tyle meczyc,zeby sciagnac jakis maly filmik? sorry...ale powoli zaluje,ze kupilam maca. :/ coraz wiecej widze w nim minusow niz plusow.

p.s. nie slyszalam zeby mozna sciagac video z youtube. hmm...

Można i to na kilka sposobów a jakimi sposobami powie Tobie wyszukiwarka na forum :D

#613 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 stycznia 2008 - 16:48

Pożal się lepiej do youtube że filmiki na ich stronie są w formacie flv i nie mają opcji ściągania tak jak na google video... :roll: To nie wina komputera (maka czy peceta, wszystko jedno) ale chodzi o to że iPod nie odtwarza flasha więc trzeba to przekonwertować na format odczytywany przez iPoda... i Migrena podał programy służące do tego. Zajrzałeś na vixy.net? Wklejasz linka i wybierasz format, jaki Cię interesuje. Czasem za pierwszym razem nie zaskakuje. To też nie wina komputera ;)

#614 Doggfather

Doggfather
  • 8 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 21:23

Zainstalowałem videora iPod converter jednak po odpaleniu programu wyskakuje mi informacja że aplikacja nie została własciwie zainicjowana i jakies numerki... o co chodzi?

#615 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 28 stycznia 2008 - 21:29

reinstal

#616 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 stycznia 2008 - 23:03

troszke off - keepvid.com przestalo mi wyswietlac mozliwosc sciagniecia filmow z google w formacie dla ipoda. nie ma juz takich na serwerach google czy to tylko fanaberia tej stronki?

#617 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 28 stycznia 2008 - 23:04

Przecież są programiki;) Google wysiadło? ;D

#618 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 lutego 2008 - 01:08

Czy jest jakiś sposób żeby przefiltrować bibliotekę iTunes (a dokładnie iPoda) coś skopałem przy dodawaniu nowej muzyki do biblioteki i cześć utworów mi się zdublowała, mogę je usuwać z palca ale jak może to za mnie zrobić jakiś soft to...

#619 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 01 lutego 2008 - 01:30

iTunes --> Widok --> pokaż rzeczy identyczne.

Dołączona grafika

#620 Doggfather

Doggfather
  • 8 postów

Napisano 02 lutego 2008 - 17:27

reinstal

Niestety próbowałem już tego wcześniej, nic spróbuję u kumpla ;) i zgram filmy na płytke ;)

#621 Slayerd

Slayerd
  • 11 postów

Napisano 02 lutego 2008 - 22:44

jeszcze raz bede upierdliwa.
te video co sa sciagane z video.google.com sa w formacie mp4 i to chyba raczej mozna odtwarzac w itunes? probowalam sciagnac inne filmiki. mam program compressor i tylko w tym programie chca mi sie te filmiki odtworzyc. za nic mi sie nie hcca odtworzyc w itunes. nawet ich nie moge tam przeniesc. a ta strona vexy.net nie dziala i probowalam juz nie raz :) ciagle wyswietla sie erro "is youtube.com down" czy cos takiego. chyba z tym formatem jest wszystko ok. wiec nie wiem w czym tkwi blad. :confused:

---- Dodano 03-02-2008 o godzinie 15:12 ----
UDALO SIE!
nie mam pojecia jak. ale wloczylam dzisiaj komputer i majac resztki nadziej wcisnelam,czeby dodal do biblioteki i sie udolo, nie wiem jak to mozliwe, bo wczoraj za nic nie chcial dodac. ale bardzo sie ciesze,ze sie udalo. :o

---- Dodano 03-02-2008 o godzinie 16:46 ----
Juz myslalam,ze wsyzstko ok, a tu znowu! formaty sa ok. maja koncowke mp4 albo mov. w ogole sie nie chca odtworzyc ani w itunes ani w quicktime'ie. nie wiem o co w tym chodzi. szukalam odpowiedz w pomocy, ale jakos jej nie znalazlam. pisze ,ze czeba eksportowac te pliki do mpeg-4 ,ale kiedy wybieram plik i wybieram file-eksport. to nie ma takiej mozliwosci, znaczy ekport jest na "szaro" i nie da sie tego wcisnac czy wybrac. siedze juz chyba z 5 godzin i nic.

#622 trola

trola
  • 1 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 15:43

pomocy:( sciagam itunes 10 raz ale nie moge go zainstalowac ,otworzyc, nic sie nie da z tym zrobic... jakies rady?:(

#623 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 lutego 2008 - 18:40

napisac cos wiecej. jakies komunikaty? jaki system, jaki komputer itd.

#624 Doggfather

Doggfather
  • 8 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 19:08

Zdecydowałem się na [url=http://www.jodix.com/]Jodix - Freeware converts DVD AVI MPEG WMV RM to MP3 or iPod Video[/url] ten program do video ;) jednak jaki rozmiar trzebda dać żeby film pasował do nano 3ciej generacji?

#625 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 lutego 2008 - 20:55

320x240 - rozdziałka nano 3G

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych