Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#476 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 września 2007 - 23:30

prawda jest taka ze apple wypuszcza takie buble juz od 1G i nie reaguje na prosby uzytkownikow o prawidlowo dzialajacy eq, bo to on jest przyczyna. tak wiec przestery byly, sa pewnie i beda. mozesz sobie darowac przeszukiwanie forow bo nie ma zadnego lekarstwa poza wylaczeniem eq, albo uzywaniem eq na innym sofcie (na classic'a jeszcze nie ma, przyklad takiego softu masz w sygnaturze - rockbox). kiedys byl odzielny updater ale apple wymyslilo ze trzeba silniej przywiazac ipody do it i teraz jest zintegrowany. ale mozesz wgrac nowy soft za pomoca ipodwizarda (patrz sygnatura) jesli tylko bedziesz mial jego obraz. linki do obrazow z roznymi wersjami softu sa na forum lub gdzies w internecie, bo redystrybucja oprogramowania jest nielegalna. mozesz tez przyniescto oprogramowanie od kogos kto ma taki sam model ipoda i wgrac je ipod wizardem. na windowsie soft mozna znalezc w katalogu: \Documents and Settings\_twoj_profil_\Dane aplikacji\Apple Computer\iTunes\iPod Software Updates

#477 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2007 - 16:59

to powinno wystarczyc. ponowne dodawanie do it oznaczaloby ze programisci it dali ciala.

hmmm ale gdzie jest taka opcja, bo ja jej nie widzę - niestety

#478 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 września 2007 - 20:00

jaka znowu opcja?

#479 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 18 września 2007 - 21:00

Refresh Library pewnie...

#480 annu

annu
  • 1 postów

Napisano 19 września 2007 - 17:47

Cześć wszystkim! Jestem tutaj nowa i moje pytania raczej się powtórzą, więc wybaczcie, ale nie potrafię się tu połapać :P Od niedawna mam ipoda nano 1GB, najważniejszy problem to taki, że nie umiem wrzucić na niego muzykę... :oops: za pierwszym razem wrzuciła mi muzyke kuzynka, teraz chciałam wyrzucić starą i dodać nową.. jak mam to zrobić? - sposób z zaznaczeniem wszystkich utworów i przeciągnieciem na 'ikonke' ipoda nie działa.. - generalnie wrzuciłam sobie do folderu na pulpicie muzyke, którą chciałabym miec na ipodzie, ale ona mi się zapisuje w "recently added" Help me :sad:

#481 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2007 - 18:29

Refresh Library pewnie...

no właśnie.... nie mogę znależć ej opcji :|

#482 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 września 2007 - 22:32

@annu domyslnie ipod uzywa opcji synchronizacji - itunes automatycznie przenosi na ipoda utwory z biblioteki. jezeli chcesz recznie dodawac i usuwac utwory z ipoda zaznacz opcje "manually manage music and videos" oraz "enable disk use". na jednym z obrazkow w pierwszym poscie widac gdzie sa one umiejscowione. i polecam gruntowna lekture instrukcji obslugi ipoda - tez z pierwszego posta lub z mojej sygnatury.

#483 jorge garcia

jorge garcia
  • 5 postów

Napisano 20 września 2007 - 09:14

migrena: Dziękuję Ci ogromnie za odpowiedź, ale jako osoba swiezo wyciagnięta z buszu nie zrozumiałem drugiego akapitu. Obrazy, co? Błagam, wytłumacz to jak trzylatkowi :)

#484 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 września 2007 - 11:27

a teraz to nie bardzo wiem w czym konkretnie problem. sprecyzuj pytanie to postram sie odpowiedziec. i ponownie zalecam czytanie instrukcji, tam jest prawie wszystko, troche rozwlekle ale mozna korzystac z bookmarkow.

#485 martino

martino
  • 40 postów
  • SkądUNIVERSUM

Napisano 20 września 2007 - 11:53

a teraz coś z typu głupszych pytań, otóz, kiedy powinno się ładować baterię w ipod'zie by służyła jak najdłużej? Po tym kiedy wskaźnik baterii robi się czerwony, czy po tym kiedy ipod z "wycieńczenia" sam się wyłączy?

#486 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 20 września 2007 - 11:58

Moim zdaniem raczej kiedy pobędzie sobie trochę czerwony wskaźnik. Ale nie jestem do końca przekonany, czy ma to większe znaczenie.

#487 dziącio

dziącio
  • 15 postów

Napisano 20 września 2007 - 12:47

Siema .... mam niezły problem z itunes . Gdy go wlączam wyskakuje mi błąd typu : " Wystąpił problem z aplikacją itunes ... i mam opcje wysyłaj lub nie wysyłaj , albo itunes wcale się nie włącza ... Taka sama sytuacja jest z programem Quick time który jak wiem jest potrzebny do sprawnego działania itunes . Gdy klikam na ikonę Quick time nie ma żadnej reakcji , program się nie włącza ... Ponowne instalowanie itunes i Time nic nie dalo . Jaka moge byc przyczyna , proszę o jakieś wskazówki . Pozdrawiam

#488 jorge garcia

jorge garcia
  • 5 postów

Napisano 20 września 2007 - 13:55

migrena: Zrozumiałem, ze mam wgrać nowy soft iPoda Classic i ze mam to zrobić za pomoca programu iPod Wizard. Mozesz dać mi jakas podpowiedź gdzie znaleźć linki do obrazów softu (na forum nie znalazłem), bo szczerze mówiac to nie wiem nawet, co wpisać w google. Z góry dzięki

#489 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 20 września 2007 - 15:05

@martino bateria w ipodzie nie potrzebuje jakiegos wyraznego ladowania - ladujesz kiedy chcesz/potrzebujesz i tak bedzie trzymac. @dziacio jaki masz system ? spodziewam sie ze masz win to wyczysc rejestr (easy cleanerem na przyklad), potem sprawdz w documents and settings czy nie ma pozostalosci po it i qt, potem zainstaluj najnowsza wersje it.

#490 dziącio

dziącio
  • 15 postów

Napisano 20 września 2007 - 15:36

w tym easy cleaner usunąc wszystkie te wpisy bo zanalzlo mi ich okolo 50 ... czy znalezc jakiś odpowiedni ?

#491 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 20 września 2007 - 15:58

wszystkie poprostu usun przynajmniej ci system wyczysci

#492 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 września 2007 - 21:59

@dziącio tak sie zapytam - czy masz zainstalowany quicktime alternative, lub jakas paczke kodekow? jak masz jakas paczke to zobacz czy w jej sklad wchodzi qt alternative. @jorge garcia przepraszam umknelo mi. ipod wizard nie obsluguje jeszcze classic'a niestety.

#493 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2007 - 17:20

to wie ktoś gdzie dokładnie jest w itunes REFRESH LIBRARY ?:) wybaczcie za pytanie ale naprawdę nie mogę znaleźć tej opcji...

#494 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 września 2007 - 20:29

prawde mowiac to ja tez nie. ale czy jest potrzeba robienia tego? to znaczy czy wciaz nie mozesz edytowac tagow w tych plikach?

google wyplulo cos takiego
(Remove Dead Tracks for Windows)
http://forums.ipodlo...&threadid=23973
chyba to robi cos zblizonego, musialbym sie wczytac a nie chce mi sie :). i moze sie przyda jeszcze komus.

#495 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2007 - 21:15

zmieniałam opcje folderów odhaczając wszystko co się da czyli "ukryty" "archiwalny" "tylko do odczytu" oraz brałam ZASTOSUJ, niestety nie pomogło za każdym razem jak wchodzę w folder z muzyką jest zaznaczone "tylko do odczytu" nie mogę edytować a nie lubię mieć piosenek bez okładek i bałaganu w bibliotece tzn ten sam zespół a różni się w nazwie literką małą lub dużą a itunes już bierze to jako inny zespół... Link który podałeś jest niestety po angielsku, nie rozumiem wszystkiego :(

#496 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 września 2007 - 21:50

ja osobiscie juz dawno dalbym sobie spokoj, wywalil w cholere te pliki i dodal wszystko ponownie. moze nie najlepsze rozwiazanie ale najprostsze.

#497 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2007 - 23:21

już to zrobiłam, wywaliłam pliki i mam narazie te które mam na dysku a tamte z płyty zgrane na drugi komputer i ściągnięte do itunes poprzez otoczenie sieciowe cał czas mają nieudostępnione dane... może wiesz w czym tkwi problem?

#498 karolinka-laleczk

karolinka-laleczk
  • 54 postów

Napisano 23 września 2007 - 08:18

czy znacie jakies stronki na gry na ipoda 2GB?? Prosze o pomoc!

#499 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 23 września 2007 - 08:24

czy znacie jakies stronki na gry na ipoda 2GB?? Prosze o pomoc!

http://www.apple.com/itunes/store/

innej możliwości w tej chwili zdaje się nie ma.

#500 karolinka-laleczk

karolinka-laleczk
  • 54 postów

Napisano 23 września 2007 - 09:09

aha dzieki :)

---- Dodano 23-09-2007 o godzinie 10:14 ----
a nie ma za darmo jakis gier, bo te kosztuja, ale sa super :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 13

0 użytkowników, 12 gości, 0 anonimowych

Bing (1)