Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#426 -Adi-

-Adi-
  • 21 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 września 2007 - 16:16

Witam. mam pytanko ten videora ipod convertes sciagnalem ze stronki wszystko ladnie convertuje ale plik ktory przeconvertowalem nie chce mi odpalac sie w itunes co z tym idzie nie chce mi go prezniesc na ipoda za pomoca tego drugiego programu convertuje mi pliki typu avi do gory nogami :D wiec nie wiem co mam zrobic aha a ten videora jest calkiem inny niz na screenie ;]

---- Dodano 07-09-2007 o godzinie 17:26 ----
oo juz mi smiga :)

#427 Rohas

Rohas
  • 26 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 września 2007 - 16:40

Problem =/ Nie wiem co się dzieje, ale mam problem =/ 1 program (ten do ktorego jest instrukcja) nie działa mi wcale, a ten Free~ nie chce mi przekonwertowac plikow bo pisze ze zly format czy cos w tym stylu =/ Nie znacie jakichs innych 'dobrych' programow? Najlepiej po polsku (jesli by byly) Z gory thx =/

#428 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 września 2007 - 21:21

programow do czego?

#429 Rohas

Rohas
  • 26 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 września 2007 - 07:56

Och, sorka nie napisałem ^^' Do convertowania filmów =]

#430 amator_pl

amator_pl
  • 2 postów

Napisano 08 września 2007 - 12:39

Po co wy się tak męczycie ze zgrywaniem muzyki na HDD przy pomocy programów? Można prościej... Żadna filozfia, bynajmniej na moim ipod. Wchodzisz w ipod-->u góry w pasku wybierasz narzędzia i opcje folderów--->następnie widok->> gdzie zaznaczasz "kropką" opcje Pokaż ukryte pliki i foldery. Na sam koniec dajesz ok. I teraz szukasz w ukrytych plikach(są tak jakby przezroczyste) folder music i zgrywasz z niego muzykę na HDD bądź z HDD na ipod. U mnie to się sprawdziło na firmowym ipod apple. P.S Napisałem to ponieważ niektórym może ułatwić życie, no bo po co ściągać trudne w obsłudze programy skoro da się to zrobić od ręki?! Pozdrawiam

#431 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 08 września 2007 - 12:44

tylko te pliki maja wprost fenomenalne nazwy, tak ot nie jest problem

#432 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 września 2007 - 13:25

@Rohas nie wiem, ktory to "pierwszy" ale jezeli ktorys z tych programow nie chce przyjac pliku to albo plik jest uszkodzony, albo brakuje ci w systemie odpowiednich kodekow. ale jakas wieksza dawka informacji o pliku, systemie, zainstalowanych kodekach, itp bylaby bardzo pomocna w dalszym rozwiazywaniu problemu.

#433 kasumi

kasumi
  • 5 postów
  • SkądRZESZOW -LONDYN

Napisano 09 września 2007 - 15:36

ok osatnie pytanie bo strasznie duzo z tym zabawy jest jeszcze inna mowosc wspolnego kozystania z jednego itunsa przy 2 ipodach?? bez tworzenia tych dodatkowych playlist itd?? Straszne z tym zamieszanie

---- Dodano 09-09-2007 o godzinie 16:09 ----
ok ile dajecie za turkusowego ipoda nano z ponad 600 kawalkami:) ????

#434 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 września 2007 - 19:01

co myslicie na temat tego pokrowca? w praedzie szukalam takiego ze skory ez klipsa z tylu bo mam takowy tez belkina ale ten klips z tylu jest denerwujacy,
http://allegro.pl/it...r_photo_u2.html

cena troche... szokujaca :D pewnie podroba ale moze jednak ktos ma takie cos

#435 karolinka_11

karolinka_11
  • 97 postów
  • SkądWarszawa -STM :P

Napisano 09 września 2007 - 19:30

mysle ze jest takie sobie ale popatrz sobie w temacie " jakie etui kupic' czy cos w tym stylu (po prostu uzyj szukajki i wpisz np. etui) moze cos znajdziesz..:P

#436 amator_pl

amator_pl
  • 2 postów

Napisano 09 września 2007 - 19:37

Ale przynajmniej nie musisz się bawić z programami, a jak wrzucisz na winampa to lista jest normalna, oczywiście są wyjątki, ale ogólnie jest git:)

#437 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 września 2007 - 20:07

zwroc uwage ze nie bedzie pasowac ci raczej do ipoda. za tyle to tez bym wzial nawet jak by nie byl orginalny byle by mi pasowal :). w empiku masz bardzo podobne za 60zl logic3, ale masz dwa w opakowaniu. idiotyczne jest dla mnie robienie takiego dwupaka ale moze ktos odkupi drugi. @kasumi to wbrew pozorom bardzo prosta metoda. do korzystania z playlist trzeba sie przyzwyczaic bo na tym sie opiera cala wspolpraca ipoda i itunes. inaczej to polaczenie jest nieefektywne.

#438 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 września 2007 - 20:50

hmmm moze rzeczywiscie nie bedzie pasowac.... bo jest napisane ze pasuje do starszych modeli atamte z kolei sa grubsze... Migrena chcesz 1 pokrowiec ?:P moge kupic i ty wezmiesz jedno :D:D

#439 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 września 2007 - 23:44

brak kasy, niestety, bo juz dawno bym wystapil z taka propozycja w dziale sprzedam.

#440 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 10 września 2007 - 09:02

tanio - czyzby wyprzedaz z ispota nie poszla

#441 kasumi

kasumi
  • 5 postów
  • SkądRZESZOW -LONDYN

Napisano 10 września 2007 - 10:46

@migrena wiec pozostaje mi sie tylko przyzwyczaic?? powiedz mi jeszcze dlaczego tak jest ze choc mam zaznaczone manualy manage music to po podlaczeniu ipoda on od razu zaczyna mi go synchronizowac?? I jeszcze jedno, moj chlopak wgral sobie cala muzyke lacznie z ta ktora jest w mojej playliscie. Oczywiscie wszystkie kawalki pojawily sie w bibliotece glownej . potem postanowil usunac z tej biblioteki utwory ktorych nie chcial i wyszlo na to ze zostaly one usuniete takze z mojej playlisty. Co jest nie tak ??

#442 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 września 2007 - 12:44

faktycznie skoro ma byc od piatku "nowa kolekcja" to moze zrobia jakas wyprzedaz w ispocie. @kasumi nie powinien sie synchronizowac. a w kazdym razie nie powinna sie synchronizowac muzyka i wideo (bo synchronizacje podkastow, zdjec itd mozna wlaczyc niezaleznie w ustawieniach ipoda). ale moga sie odswierzac playlisty chyba. w kazdym razie u mnie tak to dziala. jak sie usunie cos z biblioteki to oczywistym jest ze zniknie to z _wszystkich_ playlist. najprosciej zrobic sobie playlisty ktore beda dzielic utwory z biblioteki na poszczegolnych uzytkownikow i operowac tylko na swojej playliscie.

#443 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 września 2007 - 17:16

do tego piatku?? a co konkretnie przyjdzie? ipody? czy o cos innego wam chodzi?

#444 kasumi

kasumi
  • 5 postów
  • SkądRZESZOW -LONDYN

Napisano 11 września 2007 - 10:58

@migrena dzieki za pomoc a na marginesie co to za format pliku m4a?? mam kilka kawalkow w ipodzie w tym formacie , wiem ze m4v to format video ktory odtwarza ipod

#445 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 września 2007 - 13:23

m4a=mp4 m4v=mp4 mp4 to kontener - takie opakowanie w ktore mozna wlozyc obraz, dzwiek albo jedno i drugie (nawet po kilka sztuk jednoczesnie) jak rowniez inne rzeczy jak napisy. to co jest w srodku moze byc zakodowane z uzyciem roznych kodekow (mp3, mpeg4, aac itd). zalozenie bylo takie ze te rozszerzenia maja oznaczac ze pliki sa zdatne dla ipoda, tyle ze ipod bez problemu akceptuje pliki z rozszerzeniem mp4 wiec to zbedna komplikacja.
  • kadargo i karolinka_11 lubią to

#446 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 11 września 2007 - 13:51

mysle ze jakby zrobic statystyke kto jakich slow uzywa najczesciej, to migrena wygralby bezapelacyjnie ze slowem "kontener" :D i jak zwykle migrena ma racje :) polecam klikac reputacje temu osobnikowi :) co niniejszym czynie

#447 karolinka_11

karolinka_11
  • 97 postów
  • SkądWarszawa -STM :P

Napisano 11 września 2007 - 14:52

mam pytanko.. (wiem ze to bylo na forum ale nie wiem co wpisac w szukajce:p) otoz: jak mam ipoda na holdzie to co prawda dwa mi sie to zdarzylo ale zpauzowala mi sie piosenka..o co chodzi? sluchawki byly podlaczone caly czas wiec to nie jest przyczyna.. ???????

#448 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 września 2007 - 16:33

to teraz kolej na mnie:
jak zgrać muzykę z płyty do ogólnej biblioteki ( nie do nowej playlisty) pytanie może banalne ale jak zgrywam przeciągając lub add folder to the library i chce zmienic nazwe by itunes sciagnął i okładki informacje są zastrzeżone tak jak no bierzemy info bezpośrednio w sklepie itunes....? ocb

---- Dodano 11-09-2007 o godzinie 21:41 ----
już siię domyślam w czym może być problem...
Gdyby to była normalna płyta CD itunes by ściągnął każdą piosenkę do swojej biblioteki ale ja całą swoją muzykę mam 3 płytach dvd, czy nie można sciagnąć piosenek z płyty dvd??

Bardzo proszę o pomoc

#449 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 września 2007 - 22:47

3*4.5<30 [GB] jaki problem wrzucic calosc na ipoda?

#450 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2007 - 18:10

chodzi o to jak zrzucic muze z plyty dvd. Jak robię sposobem przciagnij to nie mam dostepu do zmieniania ich danych oraz jak wyciagne plyte piosenki nie dzialaja. O to czy sie zmieszcza sie nie martwie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych