Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#451 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 September 2007 - 22:18

nooo to ze nie dzialaja to jest raczej oczywiste. jak chcesz zeby dzialaly to musisz je albo samemu skopiowac na dysk albo kazac itunes porzadkowac pliki i dodac pliki z plyty (tylko ze wtedy cala muzyka wyladuje ci w katalogu it\music). innej opcji chyba nie ma.

#452 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 September 2007 - 20:19

o kurde, no to nie dobrze..... nie mam miejsca na dysku :P ja nie moge ;(

#453 massiwo

massiwo
  • 116 posts

Posted 15 September 2007 - 00:48

mam takie pytanie przed zakupem... czy ipod dziala tylko i wylacznie z itunes? nie ma mozliwosci jak w typowym mp3/mp4 podlaczac playera do komputera i metoda kopiuj wklej przenosic plikow?

#454 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 15 September 2007 - 02:11

szukaj bylo. tak jest taka mozliwosc jesli zainstalujesz na ipodzie aleternatywny soft taki jak rockbox lub ipodlinux a jezeli chcesz pozostac przy org sofcie musisz sie z itunes pobawic ale polecam wychodzi tylko na dobre

#455 massiwo

massiwo
  • 116 posts

Posted 15 September 2007 - 09:15

domyslam sie, ze bylo... nawet w tym temacie, ale przegladanie 50 stron w tej chwili mogloby zajac nieco czasu... powiedzmy, ze nie zmieniam softu... czy w takim ukladzie majac kabelek ze soba i ipoda, moge podlaczyc sie do pc (w pracy, u kolegi) i przezucic sobie chociaz dane? wykorzystac go ja pendrive'a.... chyba tak, bo taka wzmianke wyczytalem na pierwszej stronie... aczkolwiek pragne sie upewnic ;)

#456 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 15 September 2007 - 09:58

przeczytaj pierwsza strone bo tego nawet nie uczyniles . odp brzmi tak

#457 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 15 September 2007 - 10:28

Uwaga, ogłoszenie płatne!

Do profilu Code dodał pole "other" gdzie możecie sobie ręcznie wpisać np. to jakie słuchawki posiadacie. Mam nadzieję, że to się przyda, bo widziałem, że niektórzy dopisują słuchawki w polu "komputer". To pole funkcjonuje zamiast pola "player" więc trzeba także dopisać odtwarzacz.

#458 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 15 September 2007 - 23:27

maslaq a masz wciaz mozliwosc edycji takiego zamierzchlego posta jak ten pierwszy?
moglbys to tam dokleic, bo sporo osob sie pyta:
http://en.wikipedia....f_iPod_Managers

#459 matraf

matraf
  • 1 posts

Posted 15 September 2007 - 23:50

ja mam taki problem: robilem reinstalacje windy i nie zrobilem kopii biblioteki itunes. Czy jest jakis programik zeby wyciagnac biblioteke z ipoda i wrzucic ja do itunes ?

#460 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 15 September 2007 - 23:59

niestety nie ... chyba juz tylko 51m0n moze to zmienic takze prozba do 51m0n'a
cobys dodal to z ta linia do samego dolu do pierwszego posta

__________________________________________________________________________________________________

Programy do zarzadania iPod'em

MULTI

Dołączona grafika

WINDOWS

Dołączona grafika

MAC OS

Dołączona grafika

LINUX

Dołączona grafika

zrodło - wikipedia

__________________________________________________________________________________________________

#461 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 September 2007 - 00:28

@matraf nie, bo jej tam nie ma. mozesz co najwyzej zgrac utwory z ipoda, o tym w pierwszym poscie.

#462 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 16 September 2007 - 08:15

niestety nie ... chyba juz tylko 51m0n moze to zmienic takze prozba do 51m0n'a
cobys dodal to z ta linia do samego dolu do pierwszego posta

Się robi.

#463 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 16 September 2007 - 10:12

dziekuje zacn czlowieku

#464 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 16 September 2007 - 11:03

dziekuje zacny czlowieku

pięć złotych :P

#465 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 16 September 2007 - 11:48

co 4 zl na co ci 3 zl za 2 zl nic nie kupisz masz zl i przynies reszte :P

#466 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 September 2007 - 12:49

ale ty sknera jestes, ja mu dam:
Dołączona grafika

#467 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 16 September 2007 - 14:55

Widzisz maslaq, nie wszyscy żałują piątaka tak jak Ty :P Ale dobra, kończmy tego OT, bo zaraz sam sobie będę musiał jakieś pkt. wlepić ;)

#468 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 September 2007 - 16:31

wiecie jak można uzyskać prawo do zmieniania danych piosenki typu zespół, tytuł itd ? zgrywałam muzykę z płyt dvd na dysk a później jak wiadomo "dodaj folder do biblioteki" niestety tu pojawia się problem nie mam wpływu na dane piosenki, a chciałabym pozmieniać różne rzeczy by mi się okładki ściągnęły. Z góry thx za pomoc

#469 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 16 September 2007 - 16:35

W Get Info - wchodzisz tam po kliknięciu prawym przyciskiem myszy i rozwinięciu sie listy - na górze jest Get Info. Albo kliknij w nazwę utworu 2 razy w jakiś 3 - 2 sekundowych odstępach.

#470 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 September 2007 - 16:54

nie w tym problem, get inf mogę otworzyć ale nie mogę zmieniać, tak jak np bierzesz w itunes store na jakąś piosenkę i get info, dane są ale zamglone i nie ma możliwości ich zmiany, to samo u mnie...

#471 karolinka_11

karolinka_11
  • 97 posts
  • SkądWarszawa -STM :P

Posted 16 September 2007 - 18:46

ej, czy jak weszly nowe ipody to na stronie apple nie ma parametrow technicznych ipoda video ( ogolnie starszych generacji m.in ipoda nano 2G) czy mi sie tylko tak wydaje i jestem slepa bo nie moge znalezc na stronie?

#472 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 September 2007 - 20:14

@tratkiewicz winda ma tendencje do ustawiania plikow kopiowanych z cd/dvd "tylko do odczytu". trzeba ta opcje odznaczyc w parametrach plikow.

@karolinka_11 w malo intuicyjnym miejscu to jest ale jest
http://support.apple.com/specs/ipod/

#473 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 September 2007 - 17:07

ok odznaczyłam i teraz nic jest zaznaczone.
Aby itunes zauważył zmianę to co mam zrobić? mam nadzieję że nie muszę wgrywać tego wszystkiego od nowa....

---- Dodano 17-09-2007 o godzinie 20:20 ----
chodzi mi głównie czy jest możliwośc jakiegoś refresh library albo coś.... ?

#474 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 September 2007 - 20:31

to powinno wystarczyc. ponowne dodawanie do it oznaczaloby ze programisci it dali ciala.

#475 jorge garcia

jorge garcia
  • 5 posts

Posted 17 September 2007 - 22:01

Witam serdecznie

Mam nadzieję, że droga społeczność forumowa pomoze rozwiazać pewien problem
(jako, ze zaistniał on jeszcze w czasie "pierwszych kroków", postanowiłem nie zakładać nowego tematu)

Dwa dni temu zostałem szczęśliwym posiadaczem iPoda Classic 80 GB. Niestety, ma on tendencję do przesterowania dźwięku w wielu utworach.

Dokładniej: -Są to kawałki z dużą ilością basów i łojących gitar.
-Przy ustawieniu korektora na którąś z mało basowych opcji przesterowanie nie rzuca się tak w oczy, ale dźwięk jest mało satysfakcjonujacy.
-Głośność nie ma wpływu na przester
-Tak samo jak słuchawki: sprawdzałem na Sennheiserach MX100 i na dołączonych apple`owskich.
-Równiez format odtwarzanego pliku, próbowałem wszytskiego: od Apple Lossless do MP3
-Na iTunes (ostatnia chyba wersja, ściągnięta dwa dni temu) dźwięk jest ok.
-Co ciekawe, problem nie dotyczy wszystkich utworów o podobnej "specyfikacji", zdarzają się takie, które sa utrzymane w podobnej stylistyce, ale grają poprawnie.

Czy problem może lezeć w transferze?

Jeszcze jedna kwestia: Nie mam praktycznie teraz dostępu do internetu na komputerze z iTunes, a bardzo zależy mi na najnowszym firmware do iPoda Classic. Czy jest jakś inna mozliwośc ściagnięcia go i wgrania niz "check for updates" w programie?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Nie jestem szczególnym zwolennikiem innych niz okragłe nośników muzyki, a iPoda mam niejako przez przypadek (prezent), jednak bardzo mi zalezy na jego poprawnym działaniu, a wierzyć mi się nie chce, żeby taki potentat jak Apple mógł pozwolić sobie na wypuszczenie bubla.

P.S. Pogrzebałem trochę w necie, znalazłem m.in. opis problemu praktycznie identycznego z moim: [url]http://forums.ilounge.com/showthread.php?t=115407[/url]
Ciagle tez przekopuję się przez discussions.apple.com

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users