Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

CS5 Photoshop

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
99 odpowiedzi w tym temacie

#51 stealth1947

stealth1947
  • 591 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 11:38

Kolega ma pewnie wersje beta ktora wala sie po torrentach i ktora zawiera sporo bledow. W polsce bedzie dopiero w polowie maja, natomiast w USA juz za 2 dni. Jednak traila mogliby juz wypuscic, bo chce sie przekonac czy moj komp uciegnie te wszystkie bajery i nowe ficzery :)

#52 robertgrzelewski

robertgrzelewski
  • 266 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 kwietnia 2010 - 12:06

nie za bardzo kumam, w USA będzie do ściągnięcia za 2 dni a u nas w połowie maja? Piszesz o trialu czy już o pełnej wersji do sprzedaży? Bo jeśli o trialu to myślałem ze udostępniają triala do ściągnięcia ze swojej strony i bez różnicy jest to czy jesteś z USA czy z Polski

#53 iFilip

iFilip
  • 791 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 28 kwietnia 2010 - 12:12

nie za bardzo kumam, w USA będzie do ściągnięcia za 2 dni a u nas w połowie maja? Piszesz o trialu czy już o pełnej wersji do sprzedaży? Bo jeśli o trialu to myślałem ze udostępniają triala do ściągnięcia ze swojej strony i bez różnicy jest to czy jesteś z USA czy z Polski

W sprzedaży będzie u nas później. Trial jak będzie to dla wszystkich. Pewnie właśnie za 2 dni. Równocześnie na PC i MAC.

#54 stealth1947

stealth1947
  • 591 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 12:52

Tez mi sie wydaje ze trial powinien wyjsc razem z wersja pudelkowa albo i pare dni wczesniej. BO jednak wielu ludzi najpierw chce wyprubowac te obiecane cuda zanim wyda 1000 buck'sow.

#55 stealth1947

stealth1947
  • 591 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 08:58

Triale juz sa, sciagaja sie przy pomocy downloadera Adobe ktory jest bardzo szybki. Milego ssanie i testowania w majowy weekend.

Adobe - Downloads

Mam jedno pytanie:

Mam procesor 64 bity, ale przez pomylke zainstalowalem windows 7 wersje 32 bity. Czy photoshop bedzie dzialal wolniej czy automatycznie wykryje wersje procesora. Bo mo mam duze opoznienie pedzla podczas malowania :(

#56 subs

subs
  • 860 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 kwietnia 2010 - 17:48

Teoretycznie będzie działał tak samo szybko, ale nie obsłuży więcej niż 3GB RAM, tak więc spadek wydajności odczujesz przy bardzo dużych plikach. Ile masz RAMu? Wersja procesora nic tu nie da, jak masz system 32bit to nie uruchomisz trybu 64bit

#57 Octave007

Octave007
  • 107 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 18:11

ja tez testuje.... :)

#58 stealth1947

stealth1947
  • 591 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 19:18

2 Gb ramu. A jak wam dzialaja te pedzle ktore maja imitowac te "prawdziwe", bo u mnie sie przycinaja i nie nadazaja za kursorem. Zreszta na paru filmikach widzialem ze inni tez maja problem z plynnoscia.

np: YouTube - Adobe Photoshop CS5: All New Painting Tools

I czy wiecie co moze byc tego przyczyna? Mala ilosc ramu?slaby procesor?

#59 jackeill

jackeill
  • 640 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 30 kwietnia 2010 - 22:46

Czy ktos tez ma problem z panelami interfejsu? Nie moge ich laczyc, moge tylko rozlaczac. Za cholere nie wiem jak zlozyc kilka paneli w jeden, z zakladkami, tak jak w PS CS4.

#60 subs

subs
  • 860 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 maja 2010 - 07:25

/\ u mnie nie ma tego problemu

---------- Wpis dodano o 06:25 ---------- Poprzedni wpis dodano o 06:21 ----------

2 Gb ramu. A jak wam dzialaja te pedzle ktore maja imitowac te "prawdziwe", bo u mnie sie przycinaja i nie nadazaja za kursorem.

jak 2GB to pewnie nie będzie żadnej różnicy pomiędzy 32 a 64 bit. Co do nowych pędzli u mnie działają przyzwoicie, ale wolniej od tych podstawowych

#61 stealth1947

stealth1947
  • 591 postów

Napisano 01 maja 2010 - 12:32

Ustaw kartke A4 300 dpi, wielkosc pedzla ze 100 i zrob szybkie pociagniecia tymi nowymi pedzlami. Kolega ktory ma sprzet raczej z gornej polki testowal u siebie i tez mu sie przycinaja co przy digital paintingu nawet najdrobniejsze opoznienie jest nie do pomyslenia. Dlatego za bardzo nie wiem dla jakiej maszyny Adobe to projektowalo :( Moze ktos z Mac Pro sie wypowie zebym mial jakis punkt odniesienia, czy to wina sprzetu czy po prostu fatalna opytmalizacja.

#62 jackeill

jackeill
  • 640 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 02 maja 2010 - 01:34

Niech mi ktos wyjasni co robie zle. Pierwszy w filmiku jest PSCS4, nastepnie PSCS5. Roznica jak widac w laczeniu elementow interfejsu. Mam oficjalnego triala ze strony Adobe.
PSCS4 vs PSCS5

#63 zzachm

zzachm
  • 347 postów
  • SkądW-w

Napisano 04 maja 2010 - 13:45

Koledzy umieściłem wątek w złym dziale (DTP)

http://myapple.pl/dt...toshop-cs5.html

Może ktoś z Was zna rozwiązanie mojego problemu?

#64 McYack

McYack
  • 354 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 maja 2010 - 13:58

Ustaw kartke A4 300 dpi, wielkosc pedzla ze 100 i zrob szybkie pociagniecia tymi nowymi pedzlami. Kolega ktory ma sprzet raczej z gornej polki testowal u siebie i tez mu sie przycinaja co przy digital paintingu nawet najdrobniejsze opoznienie jest nie do pomyslenia.

Dlatego za bardzo nie wiem dla jakiej maszyny Adobe to projektowalo :( Moze ktos z Mac Pro sie wypowie zebym mial jakis punkt odniesienia, czy to wina sprzetu czy po prostu fatalna opytmalizacja.

Prosze bardzo, kartka A4, 300 PPI, MacPro jak w podpisie:
http://dl.dropbox.co...SCS5_pedzle.mov

#65 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 maja 2010 - 13:19

Czy jesli ma sie CS4 i instaluje cs5 triala to kaszani cos ten CS5 z CS4 ?

#66 zzachm

zzachm
  • 347 postów
  • SkądW-w

Napisano 05 maja 2010 - 13:47

Nie. Bez problemu działają CS4 i CS5

#67 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 maja 2010 - 13:51

Ok zainstalowalem. Ogolnie dla mnie lipa... wlasciwie nie mam przyspieszenia zadnego illustrator jak zamulal tak zamula dalej, photoshop mimo ze adresuje wiecej pamieci tez przy wiekszych plikach robia sie skoki przy przemieszczaniu warstwa... W moim odczuciu pod katem programowym nic nie poprawili.

#68 zzachm

zzachm
  • 347 postów
  • SkądW-w

Napisano 05 maja 2010 - 15:12

Ustawiłeś sobie w np. Photoshopie w Preferences -> Performance -> GPU settings -> Advanced -> Mode na Advanced? Mnie ucieszyło wyłączenie automatycznej korekcji pikseli przy dużych obrazach. Poza tym Photoshop CS5 startuje o wiele szybciej niż CS4.

#69 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 05 maja 2010 - 15:23

Ustawiłeś sobie w np. Photoshopie w Preferences -> Performance -> GPU settings -> Advanced -> Mode na Advanced?
Mnie ucieszyło wyłączenie automatycznej korekcji pikseli przy dużych obrazach. Poza tym Photoshop CS5 startuje o wiele szybciej niż CS4.

teraz to zrobilem i bez mian.
kompletnie zadnej roznicy nie widze mimo tego ze zaadresowalem 2 x wiecej ramu nic w cs4.
CS4 o CS5 uruchamiaja mi sie wlasciwie tak samo ja tego nie widze moze bo oba mi w 3 sekundy startuja...

#70 wybitnamalpa

wybitnamalpa
  • 136 postów

Napisano 05 maja 2010 - 15:33

Czy jest gdzieś do pobrania Polska wersja TRIAL? Jeśli nie to czy wiecie czy któryś z Polskich sprzedawców udostępnia Polską wersję TRIAL?

#71 stealth1947

stealth1947
  • 591 postów

Napisano 05 maja 2010 - 15:45

McYack -> Za takie cos powinienes dac programistom z Adobe po mordzie :P Rozumiem ze gdyby tu chodzilo o jakies wyrenderowanie swiatlocieni w czasie rzeczywistym, a sprawa tyczy sie po prostu zwyklych pedzli ktore na twoim sprzecie powinny latac. Tym bardziej ze w painterze podobny efekt smiga na 5 letnim blaszaku.

#72 Fiod

Fiod
  • 290 postów

Napisano 05 maja 2010 - 17:08

CS5 to crap w porównaniu z CS4, do interfejsu dodali ciemniejsze ikony a w dreamweaverze zabrali główną belkę z menu. Ani tyci nie działa szybciej, za to w niektórych przypadkach wolniej. Ekran startowy wygląda jak położona na bok dupa, cs6 będzie miał położonego ptaka. Gówniany ten nowy soft jak 100 fajerek.

#73 janiii

janiii
  • 240 postów
  • SkądCork

Napisano 05 maja 2010 - 17:19

CS5 to crap w porównaniu z CS4, do interfejsu dodali ciemniejsze ikony

Faktycznie, teraz to przegięli na całego!

#74 focus

focus
  • 267 postów

Napisano 05 maja 2010 - 17:29

Faktycznie teraz sprawdziłem te pędzle, DRAMAT! Mimo, że dają fajne efekty, działa to dramatycznie wolno. Takiego opóźnienie to już dawno nie widziałem, a kartka na której testowałem to zaledwie A5. Ze względu na CS5 zdecydowałem się postawić po trzech latach świeżutki Snow, i co? ...jajco. System szybciej i owszem, PS już słabiutko. Czekałem na 64 bitową wersję, ale zdaję się, że pozostanę przy CS3. Sorry Adobe, ale podobnie jak z CS4 zaoszczędziłem parę złoty. Gratulacje!

#75 Fiod

Fiod
  • 290 postów

Napisano 05 maja 2010 - 21:21

Faktycznie!

No, pozostaje olać ten numer, może cs6 będzie lepsza.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych