Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nadchodzi4.com - informacje, opinie…

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
118 odpowiedzi w tym temacie

#76 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 15 stycznia 2007 - 17:00

Z takimi cenami jak w cenniku dla testerów rynku nie zawojują.

#77 korniszon

korniszon
  • 1 152 postów
  • Skądkanalizacja

Napisano 20 stycznia 2007 - 14:47

Dziś P4 upomniała się o mnie i wręczono mi telefon.
Jednak lola była dobrze poinformowana, bo w istocie telefonem jest Samsung SGH-Z370.

Jak się sprawuje?
Czy działa synchronizacja kontaktów, zadań i kalendarza przez iSync?

Pozwoliłem sobie na krótki test tego telefonu i niestety dla użytkowników Maków wieści dobrych nie mam. Bluetooth działa, urządzenia się znajdują, ale ściągnięcie czegoś z telefonu jest niemożliwe (lub nie potrafiłem tego zrobić przy pierwszym podejściu).
Synchronizacja z iSync nie działa, więc przesłanie kontaktów na telefon nie jest łatwe i proste (kolejny minus).
Synchronizacja kalendarza odpada na podobnej zasadzie.
Ściągnięcie dzwonka z mp3 z sieci o wielkości 3MB zajmuje 1min13sek, wiec transfer jest przyzwoity.
Natomiast jakość odtwarzania z wbudowanego głośnika jest żałosna. Odtwarzacz multimedialny jest zakopany w Menu i zaczynam powaxnie myśleć, że iPhone będzie killerem.

hmmm dla mnie to poprostu chwyt marketingowy ... beta testerow nie bedzie a rejestracja jest tylko po to by dzwonic i dupe zawracac z pytaniami i ofertami ewentualnych umow z nimi na abonament :) tak to wyglada jesli sie myle shit on me ja i tak takich eee dziwnych ioperatorow bym nie bral juz wole kupic sobie starter w mBanku :D i go wyprobowac bede na siebie mowil beta tester :D

A jednak to działa w ten sposób. Beta testerów ma byc 20000, zadaniem jest korzystanie z funkcji multimedialnych bardziej, niż zwykłego dzwonienia. Nie należy nie doceniać faktu, że na dzień dobry P4 ma 20000 użytkowników, którzy być może w tej sieci zostaną (Robert Cialdini opisywał kiedyś technikę wyciągania z ludzi pieniędzy na zasadzie wzajemności - dam ci telefon do testów, a ty w ramach wzajemnosci nie oprzesz się przed rezygnacją z usług P4).

Oto nasza oferta:
- wszystko w standardzie i za darmo
- 150zł miesięcznie do wykorzystania na wszystko, do wszystkich i o każdej porze
- bezpłatne połączenia między uczestnikami Nadchodzi4
- bezpłatne surfowanie po Internecie (do 10MB)
- 100 extra SMSów
- 100 extra wizytówek SMS/MMS do wysłania z Internetu z nowym numerem telefonu
- ?Złoty numer?
- Multimedialny telefon ? Samsung Z370 lub Motorola V3xx

Ta oferta, jak rozumiem, dotyczy jedynie beta-testerów, którzy nic za to nie płacą - dzięki temu łatwiej można rozliczać limit jaki każdy ma przeznaczony. Później pewnie będą inne taryfy.

#78 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 20 stycznia 2007 - 17:59

3 dni temu zadzwonila do mnie Pani i powiedziala ze dostalem sie do 2 etapu :| jak to mozliwe? 3 dni temu dopiero? zapytala o 2 marki, 2 kluby i maila... informacje co mam robic mam dostac na maila ale nic jeszcze nie dostalem :/

#79 flop

flop
  • 2 postów

Napisano 22 stycznia 2007 - 12:32

ale chyba już sporo osób dostało telefony sądząc chociażby po tym co dzieje sie na youtubie... ale można sie nadal rejestrowac...

#80 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 22 stycznia 2007 - 15:44

a co sie dzieje na youtubie ???

#81 flop

flop
  • 2 postów

Napisano 23 stycznia 2007 - 10:22

na youtubie wpisz tag np nadchodzi4 i jest kupe filmikow kreconych przez testerow telefonami... niektore sa swietne :)

#82 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 24 stycznia 2007 - 19:45

Dziś P4 upomniała się o mnie i wręczono mi telefon.
Jednak lola była dobrze poinformowana, bo w istocie telefonem jest Samsung SGH-Z370.

Pozwoliłem sobie na krótki test tego telefonu i niestety dla użytkowników Maków wieści dobrych nie mam. Bluetooth działa, urządzenia się znajdują, ale ściągnięcie czegoś z telefonu jest niemożliwe (lub nie potrafiłem tego zrobić przy pierwszym podejściu).
Synchronizacja z iSync nie działa, więc przesłanie kontaktów na telefon nie jest łatwe i proste (kolejny minus).
Synchronizacja kalendarza odpada na podobnej zasadzie.
Ściągnięcie dzwonka z mp3 z sieci o wielkości 3MB zajmuje 1min13sek, wiec transfer jest przyzwoity.
Natomiast jakość odtwarzania z wbudowanego głośnika jest żałosna. Odtwarzacz multimedialny jest zakopany w Menu i zaczynam powaxnie myśleć, że iPhone będzie killerem.

A jak jest z zasięgiem i jakością połączeń?
Czy sprawdzałeś telefon jako modem do internetu?

#83 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 20:00

Zasięg mają Plus'a ;) Jakość rozmów tak jak w Plusie. Musisz mieć szczęście łapiąc się na tych ich kilka nadajników :P

#84 spoco

spoco
  • 1 035 postów
  • SkądWawa

Napisano 24 stycznia 2007 - 22:25

maja kilka nadajnikow w duzych miastach na pozostalym obszarze maja podpisana umowe raomingowa z plusem... we wtorek odbieram od nich szajsunga ;)

#85 korniszon

korniszon
  • 1 152 postów
  • Skądkanalizacja

Napisano 24 stycznia 2007 - 22:35

A jak jest z zasięgiem i jakością połączeń?
Czy sprawdzałeś telefon jako modem do internetu?

Koleś na prezentacji mówił, że na razie opcja modemu jest wyłączona. Ale taka usługa będzie, jak P4 wyjdzie z fazy testów. A jeśli pytasz, czzy ten Samsung zadziała z Makiem jako modem to szczerze wątpię (płytka jaką dają razem z nim zawiera tylko PC Suite)

#86 gresh

gresh
  • 255 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 23:36

Też dostałem wczoraj telefon.Jakby co to 790 029 540 :) Telefon fajny tylko tak: - mam problem z wylaczeniem t9 - w sms nie dziala już, ale w kalendarzu nadal tak - zdjecia robi nie zaspecjalne - otwarzacz muzyki to porażka, głeboko gdzies zakopany, jak ktos do mnie dzwoni to telefon mnie nie informuje jak mam wlaczoną muze ( to samo z sms ) - bardzo wolno trwa wgrywanie na ten telefon (mp3, 3gg ) - narazie nie moge wyslac mms'a - cos tam w systemie nawala - wiele stron www sie nie otwiera - fatalny ten serwis nadchodzi4.com - treść ( sexem i erotyką przyciagają ludzi - drugi Polsat czy co?? ) - brak współpracy z Mac Serwis nadchodzi4.com działa ocieżale i non stop cos sie wiesza nie dziala. Plusy: - całkowicie za free do końca kwietna ( czyli 4 miesiące ) - telefon bądź co bądź... dowiedziałem się od kumpla który pracuje w P4 ( nazwa na razie jest koncepcyjna - wcale nie muszą sie tak nazywać jak wejda na rynek, mogą mieć różne marki ), że telefon odkupie od nich używany za 50 złoty bez przedłużania umowy - dużo gratisów ( czesto zgłaszam usterki, duzo sciagam wap ) - dostałem dodatkowe 100 minut w tym miesiacu juz. Ogólnie to fajnie sobie jest coś potestować i nie brać za to odpowiedzialności ( no chyba ze zgubie telefon ). Pytałem P4 - będą mieć własne oprogramowanie do obslugi modemu ( UMTS ) tak jak reszta operatorów przecież ma, może bedzie opcja dla MAC.

#87 michalroman

michalroman
  • 51 postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 15:10

Najbardziej mi brakuje komunikacji z moim komputerem. Przez to nie mogę zsynchronizować książki telefonicznej, a przeklepywanie 300 numerów kiepsko się zapowiada... :( Aparat foto, pomimo swoich 2 mpx jest niestety porażkowy, połączenia video (testowałem wczoraj z żoną, dostała taki sam sprzęt) rwą się niemiłosiernie i czasem nie widać kompletnie nic poza kolorowymi kwadratami. Sam aparat (Samsung) jest całkiem fajny, choć jak wspomniano wcześniej, nawigacja w niektórych momentach pozostawia wiele do życzenia (ukryty odtwarzacz mp3). Dziś przetestowałem działanie odtwarzacza podczas połączenia przychodzącego. Muzyka po prostu przestała grać, o tym że mam połączenie przychodzące dowiedziałem się wyciągając telefon z kieszeni żeby sprawdzić dlaczego nie gra, a przydałaby się jakaś dodatkowa sygnalizacja. Po zakończeniu rozmowy muzyka automatycznie wróciła, więc tu akurat aparat zachował się przyzwoicie ;) Tylko te ceny i limity.... W ciągu jednego dnia zużyłem 130 zł ze 150 miesięcznego limitu, i wykorzystałem niemal 10MB z 30MB limitu na Internet...

#88 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 16:05

To jakie są te ceny?

#89 michalroman

michalroman
  • 51 postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 16:57

O masz, walnąłem się - zostało mi 130 zł ze 150 limitu po jednym dniu ;) Ściągnąłem sobie parę rzeczy typu jakiś dzwonek, tapeta, itp. Ceny są na razie i tak umowne bo to co sie wyda na ściągane pierdoły (ww.) można odzyskać dzwoniąc do biura obsługi... Cena minuty - 0.65 PLN do wszystkich sieci, poza P4, wewnątrz rozmowy i videorozmowy są bezpłatne.

#90 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 17:44

ja mam rozmowy w orange po 75gr mimo ze place wiecej niz 200zl co miesiac :/ jesli orange nie zaproponuje mi czegos konkretnego to pozegnam sie z nimi juz na wiosne ;) jesli to prawda z tym odkupowaniem tel. to odkupie go za te 50zl i podpisze umowe na nowo ;) chyba ze "bycie tym specjelnym" naprawde cos zmieni to wtedy sie zastanowie...

#91 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 18:26

To ja mam w Erze do wszystkich sieci po 59 gr - żadna specjalna oferta ;)

#92 gresh

gresh
  • 255 postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 19:10

Chciałbym powiedzieć ze te ceny dla testerów to są czysto orientacyjne, cenny dla konsumentów bedą o przynajmniej 20% niższe lub całkiem innnaczej skonfigurowane - czemu tak uważam?? Bo inaczej ta firma nie ma czego szukać P4?? A przecież nie stawiają 500 nadajników UMTS w styczniu i lutym zeby się zamknąć po tygodniu... Sam cennik zgłosiłem jako kiepski pomysł = powiedziałem im że lepiej było by zrobić jakisz przelicznik ( nie zwiazany z pieniądzem ) od po prostu jakieś P4 points ktorych sie ma 1500 a minuta kosztuje 15 pointów itd... Pani wysłuchała i powiedziała, że ceny te i tak są tylko odzwierciedleniem obecnego rynku i na premiere p4 zrobią niespodzianke...

#93 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 20:29

A po co jakieś punkty? Przecież to są zbędne pierdółki które tylko utrudniają oszacowanie cen. W chwili obecnej sprawa jest jasna. Za minutę płacę powiedzmy 60gr, a nie jakieś 138 pe-cztery-punktów których nie mogę w prosty sposób porównać do zwykłych cen. Uzasadnij proszę potrzebę wprowadzenia cen rodem z jakichś gier komputerowych.

#94 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 20:32

fantazja i Think Different na sile :D

#95 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 20:37

Zaraz, to może ustalimy, że ceny komputerów Apple będziemy podawać w Apple-points. I teraz, 1 AP to będzie powiedzmy 5zł. A ceny fajek w Unijny-dym-points. Jeden UDP to hmmm... 2.52zł. Ok?

#96 gresh

gresh
  • 255 postów

Napisano 26 stycznia 2007 - 11:25

Nadchodzi4 to testy tak??? Testy zakrojone na dosyć duża skale ( 20 tyś użytkowników ). Nie są objęta jakąś tajemnicą, wiec kazdy moze sie dowiedzieć o tym cenniku dla testerów. Wprowadzenie punktów ( własnej jednostki naliczeniowej ) spowodowaloby, że ludzie nie mogliby tego do niczego porównać - głównie do konkurencji. A dzieki temu p4 nie zraziłaby ludzi którzy oczekiwali jakiejś rewolucji cenowej i tylko cena mogłaby ich skusić do przejscia do p4. Konkurencja bylaby gorzej przygotowana do przyszlej walki cenowej. Dalej - Cennik juz instniejący w P4 określa wizerunek tej firmy. Nawet jeśli się on zmieni po premierze to i tak w głowach wielu ludzi cennik poprzedni pozostanie... Dla mnie jest to oczywiste: Skoro testujemy, nie powinnismy dawac realnych cen, zeby nie przyzwyczajac klientow, zwodzic konkurencje i jak najmniej zdradzać na co nas stać. Mam nadzieje ze wyjaśniłem. Takich pointów sie używa : w programach loyalnościowych, w programie Microsoft Points ( xbox live, zakupy gier, filmów, muzyki ).

#97 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 26 stycznia 2007 - 18:52

Gdyby było tak jak mówisz to dalej w naszych głowach koszt minuty rozmowy wynosiłby 2zł. Ale ludzie i ich mózgi są elastyczne.

#98 Leander

Leander
  • 205 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 stycznia 2007 - 21:27

A ja jako zalozyciel watku o P4 ostatecznie ich splawilem ;) powod? Brak mozliwosci wziecia motorolki V3xx, a samsunga nie chcialem bo nie oferowal tego co mnie interesowalo [jak chociazby internet via gprs/etc] I tyle ;)

#99 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 26 stycznia 2007 - 22:11

A ja jako zalozyciel watku o P4 ostatecznie ich splawilem ;)
powod? Brak mozliwosci wziecia motorolki V3xx, a samsunga nie chcialem bo nie oferowal tego co mnie interesowalo [jak chociazby internet via gprs/etc]
I tyle ;)

to nie ograniczenie telefonu tylko graniczenie sieci. mamy testowac uslugi przez tel. a nie siedziec w necie na laptopie ;) ten samsung nawert fajny jest... nie lubie motek maja za wolne menu itp... jestem zadowolony jak narazie ;)sporo rzeczy u nich nie dziala ale maja czas na naprawe ;)

#100 gresh

gresh
  • 255 postów

Napisano 27 stycznia 2007 - 10:11

Porąbane jest w tym samsungu wysylanie mms/sms - napisałeś, zaznaczasz do kogo i dopiero gotowe ( szkoda ze za kazdym razem innym przyciskiem akceptujesz:) i do tego prawy przycisk z kropkami - non stop łącze sie z internetem jak z czegoś wychodze...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych