Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Valve Steam wreszcie na mac'a!

• Please log in to reply
431 replies to this topic

#201 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 22 May 2010 - 19:03

Uzyles zwyklego CS'a nie aktualnej bety? W kazdym razie aktualnie zabawa nie warta zachodu.

#202 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 May 2010 - 20:33

czemu ten temat nie chce mi się zaznaczyć jako odwiedzony? to już drugi taki... grr... aż musiałem coś napisać, żeby mi się odznaczył w końcu (jakoś nie widział postu dymkka)

#203 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 May 2010 - 22:41

Ja nawet Portala już nie mogę uruchomić. Weryfikacja, 100%, pliki zweryfikowane, ale gra się nie uruchamia, ciągle tylko o tym, że pliki zostały poprawnie zweryfikowane. Grrr

#204 dymekkk

dymekkk
  • 582 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 May 2010 - 08:47

Uzyles zwyklego CS'a nie aktualnej bety? W kazdym razie aktualnie zabawa nie warta zachodu.

Nie używałem bety.. już wywaliłem pliki z dysku, czekam na oficjalną wersję od Valve

#205 gocur

gocur
  • 573 posts

Posted 23 May 2010 - 18:27

No to mam problem. Portal na MB2,1 z Grafika Intel GMA 500 pokazuje, ze karta nie spełnia wymagan. :( Po zignorowaniu tego komunikatu, pokazuje się ekran ladowania, i zaczyna migac, muzyczka leci. Zostaje tylko Force Quit. :( Da się chodziaż puścic tą gre na najniższych detalach itp?

#206 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 23 May 2010 - 18:41

No to mam problem.
Portal na MB2,1 z Grafika Intel GMA 500 pokazuje, ze karta nie spełnia wymagan. :(
Po zignorowaniu tego komunikatu, pokazuje się ekran ladowania, i zaczyna migac, muzyczka leci.
Zostaje tylko Force Quit. :(

Da się chodziaż puścic tą gre na najniższych detalach itp?

sprobuj sie pobawic "launch options" czyli -window -dxlevel 70 i takie tam, pogooglaj

#207 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 May 2010 - 22:32

Oficjalnie gry ze steama nie wspierają kart intela.

#208 revanmj

revanmj
  • 687 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 24 May 2010 - 10:17

Od kiedy to Mac OS jest wersją Windows? xD Valve jest naprawdę leniwe ...

Dołączona grafika

#209 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 24 May 2010 - 11:31

Ponownie, wina Polskiego tlumaczenia ;) (ktore nie jest robione przez Valve)
Dołączona grafika

Jezeli natomiast ktos jest zainteresowany rozkladem sprzetu wsrod graczy to tu znajdzie ciekawe cyferki: Steam Hardware Survey

#210 a11

a11
  • 511 posts

Posted 25 May 2010 - 08:47

wie ktoś może jak działa TF2 na iMacu z 4670 ?

#211 iPaweł

iPaweł
  • 811 posts
  • SkądПри́п'ять

Posted 25 May 2010 - 11:14

Nie polecam obecnie kupować Torchlight gra sypie się co chwile na mac'u .

#212 dymekkk

dymekkk
  • 582 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 May 2010 - 14:42

wie ktoś może jak działa TF2 na iMacu z 4670 ?

Wątpię, że ktoś Ci udzieli odpowiedzi, jeżeli ta gra nie jest jeszcze dostępna na Maca.

#213 shuliken

shuliken
  • 172 posts

Posted 25 May 2010 - 19:12

tak troszkę poza tematem, ale też związane z valve.
Gdyby Valve zrobi
jakoś bardzo mi się to spodobało.... :D

#214 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 May 2010 - 20:44

Może i lekko nie na temat, ale to święta prawda. Valve słynie z perfekcji, wybitnego podejścia dla fanów, opiera się na ich sugestiach, współpracuje z nimi, nagradza, nie stara się wyłudzić jak najwięcej pieniędzy. No i ich niezależność od wydawców pozwala wierzyć, że tak zostanie. Infinity Ward to świetne, umiejętne studio, jednak nie tak perfekcjonistyczne i ludzkie w podejściu. Mimo to dopóki nie zmusza ich się do bycia maszynką do pieniędzy, wypuszczają niesamowite hity (COD4), dopracowane i grywalne. Niestety, Activision(wydawca) zmieniło się podczas kryzysu, a niedorozwinięty Kottick sprawił, że wypuścili wyraźnie niedokończoną i ograniczoną grę(MW2), bo kasa jest najważniejsza. Na szczęście team IW który wcześniej uciekł do Activision z EA, teraz wraca tam gdzie zaczął. Teraz wyśmienite FPS-y wojenne będą marki Electronic Arts, a w Activision zostaje Treyach które jest nieudolnym klonem IW.

#215 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 25 May 2010 - 22:26

Vlave nie bez powodu zostalo niejednokrotnie odzaczone jako najlepszy developer. Sam w czasach portalu half-life2.pl ktorego bylem redaktorem niejednokrotnie korespondowalem z panami z Valve - ich chec wspolpracy z community jest po prostu niezrownana.

Wracajac do tematu - na forach Steam powjawil sie ten link:

http://www.youtube.com/watch?v=Yqx8YO0Fgow

Nie ma pewnosci ze filmik pochodzi od Valve jednak jego wykonanie jest przednie i warto sobie go obejzec :D

[EDIT] a moze jednak... http://www.macworld..../valve_mac.html

#216 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 May 2010 - 22:33

Wyśmienite nawiązanie do legendarnej reklamy maka! To raczej od Valve, jakość i wykonanie nie wygląda na pracę nawet bardzo zdolnego fana. Breen pod koniec powiedział "Sandwich", znaczy się, wypuszczą w tym samym czasie TF2? A może za tydzień będzie TF2?

#217 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 25 May 2010 - 22:48

Na forach Steam panuje ogolne przekonanie, podtrzymywane zreszta przez developerow Valve, ze TF2 jeszcze nie jest gotow - ale moze szykuja niespodzianke bo po narzkaniach ludzi ze w zeszlym tygodniu nic nie wypuscili nie zdziwil bym sie gdyby w tym chcieli przywalic z grubej rury. Poza tym zdaje mi sie ze TF2 mial wyjsc tydzien temu jednak cos poszlo nie tak wiec moze tez pojawi sie w tym tygodniu.

#218 revanmj

revanmj
  • 687 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 May 2010 - 06:54

Nie ma pewnosci ze filmik pochodzi od Valve jednak jego wykonanie jest przednie i warto sobie go obejzec :D

Jest na pewno od Valve, bo pojawił się na Steamie, obok wcześniejszego trailer'a HL2. Czyli dzisiaj pogramy sobie w Half-Life 2 na MacBook'u :)

#219 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 26 May 2010 - 08:38

No juz zlinkowany przeze mnie news Macworlda sprzed 2 m-cy w ktorym widnieja zrzuty z tego filmiku byl jako takim potwierdzeniem ;) Na ta gre czekalem najbardziej i bardzo cieszy mnie wiedza ze dzisiaj sobie w nia zagram (pomimo iz mam ja zainstalowana pod Crossover :D )

[EDIT]
Valve potwierdzilo serwisowi ShackNews ze HL2 ukaze sie dzisiaj w towarzystwie mlodszych braci - Epizodu Pierwszego jak i Epizodu Drugiego ;)

#220 dymekkk

dymekkk
  • 582 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 May 2010 - 15:39

Spoko, przejdę w oczekiwaniu na Counter Strike;]

#221 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 26 May 2010 - 16:53

Dla zabicia czasu i na poprawe humory jezeli ktos nie widzial to zapraszam do obejzenia.
(Uwaga! Dobra znajomosc angielskiego wymagana! Bo jak sama nazwa programu mowi - autor nie uzywa punktuacji)

Zero Punctuation: The Orange Box

#222 Numb

Numb
  • 256 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 May 2010 - 17:04

Dla zabicia czasu i na poprawe humory jezeli ktos nie widzial to zapraszam do obejzenia.
(Uwaga! Dobra znajomosc angielskiego wymagana! Bo jak sama nazwa programu mowi - autor nie uzywa punktuacji)

Zero Punctuation: The Orange Box

Koleś miażdży, idealny lektor na maturę z języka angielskiego :)
Te jego wtrącenia, nie mające żadnego związku z tematem który omawia są przezabawne ^^ Najlepsza jest końcówka :P

@ClassicGOD

z Painkillera - Penis extension gun that pins bodies to walls with entire trees

#223 metal_man

metal_man
  • 489 posts
  • SkądChorzów

Posted 26 May 2010 - 17:16

Tak idealny nawet na studia jezykowe :) Ale rysunki oraz sposob mowienia daje ciekawa recenzje ;) Tak czy inaczej... Gdzie ten Half-Life... Jutro koncert, w piatek mnie nie ma a w weekend bede zajety. fak...

#224 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 26 May 2010 - 17:18

Polecam pozostale odcinki jezeli ci sie jego styl podoba, szczegolnie jeden z moich ulubionych o polskiej grze "Painkiller" ;)

[EDIT]
Wlasnie sobie przypomnialem ze mam kopie Half-Life 2 i Half-Life 2: Episode 1 do oddania, a ze okazja odpowiednia - Half-ife 2 dociera do Mac OS X to moze bym tak komus je oddal bo leza mi na koncie od paru ladnych lat :D Przyznac sie kto nie ma HL2 i Ep1 a chce miec? Jak bedzie kilku chetnych to sie cos wylosuje. Czas macie do momentu pojawienia sie HL2 dla Mac Os X

Dołączona grafika

#225 metal_man

metal_man
  • 489 posts
  • SkądChorzów

Posted 26 May 2010 - 17:50

Przegladnalem sobie forum Valve i natrafilem na cos takiego:

http://i47.tinypic.com/3179mrs.png

Ktos jest w stanie zrozumiec tekst na scianach? ;)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users