Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Valve Steam wreszcie na mac'a!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#226 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 26 maja 2010 - 18:01

classicgod!!!! mi!!! mi!!!! ;D będziesz moim prawdziwym GOD ;]

#227 k3rmit

k3rmit
  • 20 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 maja 2010 - 18:28

Polecam pozostale odcinki jezeli ci sie jego styl podoba, szczegolnie jeden z moich ulubionych o polskiej grze "Painkiller" ;)

[EDIT]
Wlasnie sobie przypomnialem ze mam kopie Half-Life 2 i Half-Life 2: Episode 1 do oddania, a ze okazja odpowiednia - Half-ife 2 dociera do Mac OS X to moze bym tak komus je oddal bo leza mi na koncie od paru ladnych lat :D Przyznac sie kto nie ma HL2 i Ep1 a chce miec? Jak bedzie kilku chetnych to sie cos wylosuje. Czas macie do momentu pojawienia sie HL2 dla Mac Os X

Dołączona grafika

zglaszam sie :D

(licze, ze za miejsce zamieszkania dostane plusa ;))

#228 krzysztofnieradko

krzysztofnieradko
  • 14 postów

Napisano 26 maja 2010 - 18:55

Wlasnie sobie przypomnialem ze mam kopie Half-Life 2 i Half-Life 2: Episode 1 do oddania, a ze okazja odpowiednia

Ja bym się pisał, bo cały czas tłukę w HL 1 + dodatki, ale HL2 w jakoś jeszcze nigdy nie grałem;]

#229 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 maja 2010 - 19:10

Ok wlasnie pojawil sie news ze HL2 jest dostepny. Zapisy zamykam zaraz dopisze zwyciezce. :D

Bylo was 3 - zwyciezca zostaje post nr.... 1

Choc milo by mi bylo gdyby kolega Tyszanin wygral to jednak random.org jest nieublagany:
Dołączona grafika
(dla niewtajemniczonych - przy takim losowaniu liczy sie reszta z dzielenia przez 3 - 0=pierwszy post, 1=drugi i 2=trzeci)

Zwyciezca proszony jest o podanie najlepiej linka do profilu Steam na ktory mam przkazac gry (gry przyjda w formie wiadomosci i pewnie cos tam jeszcze bedzie trzeba poklikac)

#230 k3rmit

k3rmit
  • 20 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 maja 2010 - 19:26

No trudno, co zrobic :) Gratuluje zwyciezcy i zycze milej zabawy. Ide kombinowac jak zakupic HL2.

#231 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 maja 2010 - 19:27

W empiku - Orange Box ktory zawiera HL2 i przyjaciol :D kosztuje 40-45pln

#232 Numb

Numb
  • 256 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 maja 2010 - 19:33

Na Allegro kupisz sam klucz, nie musisz nawet dymać do empiku :P @ClassicGOD Ja kupowałem na Allegro od keye.pl, automat wysyła klucz na maila + zdjęcie klucza, w razie potrzeby wysyłania do supportu.

#233 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 maja 2010 - 19:36

Same klucze czesto okazuja sie lewe. Ja bym nie ryzykowal ale to nie moj wybor ;) PS> Przez lewe mam na mysli kupione kradziona karta kredytowa - Valve zwyklo zamykac konta ktore zostaja nakryte na uzywaniu takich kluczy. Oczywiscie nie wszystkie klucze sa lewe :P

#234 krzysztofnieradko

krzysztofnieradko
  • 14 postów

Napisano 26 maja 2010 - 19:56

Jak na ironie, bylem dziś w empiku i zostałem poinformowany, że nie maja żadnego orange boxa na terenie całej warszawy. Gratuluje zwycięscy i Gratuluje pomysłu ClassicGOD! Hurra! Dzis Orange Box na steamie 30% mniej! Chyba się skusze.

#235 k3rmit

k3rmit
  • 20 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 maja 2010 - 20:01

a czy w wersji pudelkowej sa kody aktywacyjne do steama? czy trzeba zainstalowac jakos na windowsie?

#236 krzysztofnieradko

krzysztofnieradko
  • 14 postów

Napisano 26 maja 2010 - 20:14

Są klucze, normalnie można ściągnąć ze steam'a. Chociaż dziś przecena, to może warto kupić na steam'ie od razu.

#237 k3rmit

k3rmit
  • 20 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 maja 2010 - 20:17

na steamie HL2 + EP1 + 2 wychodzi juz ~60zl a w Orange boxie jest jeszcze TF2. Chyba sie do tego empiku przejde ;)

#238 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 maja 2010 - 21:08

Dołączona grafika

Achhhhh uwielbiam ta gre ^_^, znam kazdy jeden dialog na pamiec, pozycje kazdego przeciwnika, po raz pierwszy przeszedlem ja w jednym 18to godzinnym posiedzeniu a mimo to nadal mam ochote w nia grac :D

Btw - jezeli ktos szuka Orange Box w warszawie to Ultima ma ich pod dostatkiem ;)

#239 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 26 maja 2010 - 21:11

Info dla prasy: Gry od ClassicGOD dostałem. Już się ściąga ;) wielkie dzieki!!! opłaca się czytać myapple ;D

#240 krzysztofnieradko

krzysztofnieradko
  • 14 postów

Napisano 26 maja 2010 - 21:20

na steamie HL2 + EP1 + 2 wychodzi juz ~60zl a w Orange boxie jest jeszcze TF2. Chyba sie do tego empiku przejde ;)

Za orange box przed chwilą zapłaciłem 16 euro czyli około 66 zł. I już się zasysa, co za wygoda ;] Zawsze mi żal było kasy, a teraz przecena i na maku i ClassicGOD tak zachwala to jak nie kupić? HL 1 żegnaj, witaj HL 2 ;]

#241 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maja 2010 - 21:28

Jutro przeniosę GCF-y z windowsa, zobaczymy czy zadziała na maku:)

#242 Lachu

Lachu
  • 180 postów
  • SkądBukowno/Kraków

Napisano 26 maja 2010 - 21:34

Czy dobrze rozumiem? Jeśli kupię Orange Box (ten z EA Classics) na PC za ok. 50zł, to w środku dostanę też kod do Steam'a i będę to mógł pobrać na Maka?

#243 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 26 maja 2010 - 21:41

OrangeBox to gry na Steam'a wiec będziesz to mógł zawsze z netu ściągnąć

#244 Lachu

Lachu
  • 180 postów
  • SkądBukowno/Kraków

Napisano 26 maja 2010 - 21:52

Czyli wprost - kupując np. w empiku wersję pudełkową na PC, mogę za darmo ściągnąć ze Steam'a wersję na Maka?

#245 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 maja 2010 - 21:58

Czyli wprost - kupując np. w empiku wersję pudełkową na PC, mogę za darmo ściągnąć ze Steam'a wersję na Maka?

Bylo walkowane 1000 razy - TAK :D

#246 mariuszmatysek

mariuszmatysek
  • 29 postów

Napisano 26 maja 2010 - 22:06

Mam też do rozdania jedną kopię Half Life 2. Kto pierwszy prześle mi na PW adres e-mail do na którym ma konto steam dostanie prezent:). Już rozdane.

#247 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 maja 2010 - 22:08

Za orange box przed chwilą zapłaciłem 16 euro czyli około 66 zł. I już się zasysa, co za wygoda ;] Zawsze mi żal było kasy, a teraz przecena i na maku i ClassicGOD tak zachwala to jak nie kupić? HL 1 żegnaj, witaj HL 2 ;]

A czemu by nie zachwalac? Half-Life 2 jest najwyzej oceniana gra PC w historii a na drugim miejscu spoczywa Half-Life 1 - jest angielski zwrot ktory to idealnie do tej gry pasuje: "PC gaming doesn't get any better than this."

Moje uczucia do tej gry swietnie podusmowywuje paragraf z recenzji w czasopismie PC Gamer ktora pojawila sie pare dni przed premiera:

I could talk about how those battles with the striders almost made me cry, or about the events tha Alyx guides you though so cleverly, so elegantly. I could talk about the twitchy fear instilled by your journey through an abandoned town, or the way that the skirmishes with Overwatch soldiers echo the battles against the marines in the original Half-Life. I want to rant and exult over this and that detail or event, this reference or that joke. I want to bemoan the fact that it had to end at all (no matter the excellence of that ending).

Half-Life 2 to po prostu idealny FPS, nie ma lepszego. Koniec.

#248 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maja 2010 - 22:25

Czy ktoś słyszał o dacie wydania TF2?

#249 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 maja 2010 - 23:12

Czy ktoś słyszał o dacie wydania TF2?

Powszechnie uwaza sie ze pojawi sie w przyszlym tygodniu. Jak na razie gry prezentuja kolejne plusy Steam dla Mac OS X.
1. Przechodnosc licencji: Portal i Tourchlight. (2 tygodnie temu)
2. Wsparcie developerow Third-party: Killing Floor itd. (tydzien temu)
3. Steam Cloud: Half-Life2, Episode 1 i 2 (dzisiaj)
4. Wspolny Multiplayer....

Jednak TF2 to nie jedyna gra multi od Valve ale biorac pod uwage ze wersja CS:S na silniku OB nie jest gotowa nawet na PC (trwaja betatesty) a testerzy aktualnie testuja na Makach TF2 a nie DoD:S to team Fortress 2 wydaje sie wlasnie najbardziej prawdopodobnym tytulem.

BTW. HDR na Maczkach prazetuje sie swietnie.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#250 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 maja 2010 - 06:47

Half-Life 2 jest najwyzej oceniana gra PC w historii

Wypraszam sobie, Mass Effect 2 ma identyczną ocenę metacritic!

To co mnie denerwuje w grach na maka, to niska wydajność sprzętu, przez co brak sensownego wygładzania krawędzi na moim mbp. Strasznie kanciasto.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych