Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Valve Steam wreszcie na mac'a!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#176 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 maja 2010 - 16:55

A dlaczego miałby to być problem? Konto nie jest "Windows'owskie" ani "Mac'owskie", jest po prostu kontem. Jedyne ograniczenie jest takie, że nie można być jednocześnie zalogowanym na więcej niż jednej maszynie.

#177 goodall

goodall
  • 369 postów

Napisano 15 maja 2010 - 17:06

Coś mniej-więcej wiadomo kiedy bedzie CS a nie tylko Portal? Polecacie ten portal czy raczej srednio?

#178 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 maja 2010 - 17:09

goodall - poczytaj sobie o Portalu
Portal (video game) - Wikipedia, the free encyclopedia
Portal is FREE! -> "it actually won over 70 Game of the Year Awards"

#179 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 maja 2010 - 18:04

Zgrałem Portal oraz Torchlight. Obie chodzą pięknie w najwyższej roździałce 2560 x 1440 na Intelu 3.06 C2D i HD4850. Czekam na następne tytuły.

#180 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 15 maja 2010 - 18:46

Coś mniej-więcej wiadomo kiedy bedzie CS a nie tylko Portal? Polecacie ten portal czy raczej srednio?

Portal nie tylko jest bardzo dobra gra ale ma tez bardzo dobry trailer: YouTube - Portal Teaser Trailer ;)

#181 tymek666

tymek666
  • 84 postów
  • SkądButryny, PL

Napisano 16 maja 2010 - 09:41

Podoba mi się podejście Valve do klientów. W styczniu kupiłem na PC Torchlight i teraz mam tą grę za free na Mac. Żeby tak M$ dawał za free wersję Office na Maca w ramach licencji na Windows....

#182 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 maja 2010 - 10:10

tymek666 - to filozofia podobna do App Store - gra jest przypisana do konta, a nie do sprzętu ;) i bardzo dobrze. nawet Adobe pozwala portować sobie licencje (chociaż nie wiem czy nie za dopłatą ;])

#183 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 maja 2010 - 20:29

nawet Adobe pozwala portować sobie licencje (chociaż nie wiem czy nie za dopłatą ;])

Trzeba wykupić licencję Maintenance która pozwala wymieniać platformy no i wersje co jest bardzow wygodne dla np freelanców.

Oby tylko ciekawe gry się pojawiały a nie w stylu Diner Dash których jak widzę sporo na Steamie.

#184 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 17 maja 2010 - 20:13

Witam a ja nie mogę przejść tutaj, tzn nie moge na samą górę wskoczyć, probuje się rozpędzić z tamtego pomieszczenia na skośną platwormę, z niej z wyskoku portal na dolny podest ( zaraz pod tym skośnym, znowu hop i lece ale max to do połowy dolatuje .....

Dołączona grafika

pzdr. Łukasz

#185 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 maja 2010 - 20:16

Na youtube są filmy z każdej komnaty testowej.

#186 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 17 maja 2010 - 20:18

YouTube - Portal Chamber 18

W wersji zaawansowanej tego poziomu mialem niezly zgryz :D

#187 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 17 maja 2010 - 21:46

a no tak przeciez tu sie liczy dlugosc lotu :) a tak mi wlasnie na myśl przychodziło po grzyba tam na dole jest ta platforma :)

dzieki :)

pzdr. Łukasz

---------- Wpis dodano o 22:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:29 ----------

no i po portalu ...

pzdr. Łukasz

#188 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 19 maja 2010 - 09:16

Pewne osoby pomyslaly (jak zreszta i ja pomyslalem ale ja nie mam samozaparcia zeby sie w to bawic) ze skoro Portal jest na Maku a portal uzywa tego samego silnika co Team Fortress 2 czy CounterStrike: Source Beta (nowy update do CSS) to czemu by nie skopiowac kilku plikow, odprawic modly i odpalic hl2_osx z paroma parametrami ;)

Team Fortress 2 natywnie na Mac OS X:
http://www.youtube.com/watch?v=YCYQmnaDz54

Udalo sie tez odpalic DoD:S. Wszystkie gry maja jakies tam bledy, sypia tonami komunikatow w konsoli ale jako tako dzialaja ;) Dla niecierpliwych tutorial: Team Fortress 2 for Mac - Hexxeh's Blog (wymaga windowsa i programu GCFScape lub podobnego)

#189 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 19 maja 2010 - 10:06

Dla niecierpliwych jak znalazl. Ja jednak poczekam na dzisiejszy update. Ciekawe co nam panowie rzuca na pare.

#190 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 19 maja 2010 - 21:28

Ok zawiaodlem sie bo zadna z gier Valve dzis sie nie pojawi.
Wiec jako ze na forum Steam juz pisza driver do rozpakowywania plikow GCF a gry mozna pobrac makowym Steamem na chama (np za pomoca linkow takich jak ten [TF2]) postanowilem skozystac ze sposobu powyzej i sprobowac zainstalowac EP2 ;]

#191 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 maja 2010 - 21:32

Wyszło dzisiaj "Killing Floor, Altitude, and Madballs in Babo: Invasion." Brzmi ekscytująco. Szczególnie ta ostatnia. Gra, w której nazwie znajdują się słowa szalony, kulki, babo (?) i inwazja nie może być zła, prawda? Zresztą i tak dopóki nie zmienię internetu nie będę mógł pobrać jakiejkolwiek gry, więc niby i tak nie robi mi to różnicy.

#192 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 20 maja 2010 - 07:25

Bleee ............ te nowości .............. pzdr. Łukasz

#193 michaljach

michaljach
  • 46 postów

Napisano 20 maja 2010 - 08:07

Ma ktokolwiek jakieś informacje kiedy pojawi się Counter-Strike ?

#194 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 20 maja 2010 - 11:52

nic o tym raczej nie wiadomo. Szczerze to jestem troche zawiedziony, portal mi się wybitnie nie podoba(moje osobiste zdanie). Chyba jak już będę musiał zagrać na maku w coś ze steama to przełącze sie na bootcamp i juz.

#195 michaljach

michaljach
  • 46 postów

Napisano 20 maja 2010 - 17:19

Do czasu wydania CS'a mam Mac OS X i Win XP na bootcampie, chciałbym móc wywalić XP'eka i mieć na świeżo tylko OSX.

#196 michaljach

michaljach
  • 46 postów

Napisano 20 maja 2010 - 17:20

Do czasu wydania CS'a mam Mac OS X i Win XP na bootcampie, chciałbym móc wywalić XP'eka i mieć na świeżo tylko OSX ale chyba sobie trochę poczekam bo jak na razie na Steama wychodzą same szity. //Proszę moda o usunięcie postu wyżej, wystąpił błąd bazy w systemie podczas dodawania: "1. Database Error"

#197 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 21 maja 2010 - 09:15

Jeżeli jest już Portal to HL2 i pochodne powinny już być. Ciekawe dlaczego tak długo zajmuje im przerobienie tych gier... Nowy CS też jest chyba na tym samym silniku, więc jest to wkurzające dla niektórych. Ja ciągle czekam na Dark Messiah:)

#198 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 maja 2010 - 11:00

Pewne osoby pomyslaly (jak zreszta i ja pomyslalem ale ja nie mam samozaparcia zeby sie w to bawic) ze skoro Portal jest na Maku a portal uzywa tego samego silnika co Team Fortress 2 czy CounterStrike: Source Beta (nowy update do CSS) to czemu by nie skopiowac kilku plikow, odprawic modly i odpalic hl2_osx z paroma parametrami ;)

Team Fortress 2 natywnie na Mac OS X:
http://www.youtube.com/watch?v=YCYQmnaDz54

Udalo sie tez odpalic DoD:S. Wszystkie gry maja jakies tam bledy, sypia tonami komunikatow w konsoli ale jako tako dzialaja ;) Dla niecierpliwych tutorial: Team Fortress 2 for Mac - Hexxeh's Blog (wymaga windowsa i programu GCFScape lub podobnego)

Czy mogłbyś napisać po polsku tutka jak to zrobić krok po kroku, bo nie bardzo rozumiem jak to wykonać... Interesuje mnie CS Source

#199 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 22 maja 2010 - 12:49

Czy mogłbyś napisać po polsku tutka jak to zrobić krok po kroku, bo nie bardzo rozumiem jak to wykonać... Interesuje mnie CS Source

Niestety aktualnie status calosci jest takowy ze TF2 po najnowszym updacie wysypuje sie podczas ladowania mapy, CS:S Beta nie daje sie grac online (krzyczy o zlej wersji klienta) a w DoD:S brak co 2 tekstury. Nie widze niestety sensu sie wysilac z tutorialem.

#200 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 maja 2010 - 16:49

Zrobiłem to co mogłem i nie mogę uruchomić CS

MacBook-Pro-Lukasz-Dymek:cstrike lukasz$ ./hl2_osx -game cstrike -novid

##### swap interval = 0     swap limit = 1 #####
 ##### Sys_Error: Could not load library clientBus error

Trudno:]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych