Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Valve Steam wreszcie na mac'a!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#26 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 12 marca 2010 - 00:55

Świetna wiadomość! Nie jestem jakimś zapalonym graczem, ale w CSS i HL2 to chętnie pośmigam zwłaszcza po sieci :D No i super, że ktoś w ogóle docenił wreszcie potencjał Mac OS X i OpenGL jako platformy do gier! Myślę, że zaraz po Valve Steam inni producenci też wyczują nowy rynek i nie oleją tego ;)

#27 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 marca 2010 - 10:31

w kontekście oficjalnego zaprezentowania specyfikacji OpenGL 4.0 przydałoby się, żeby apple wprowadził choćby support dla 3.x a nie 2.1 jak to ma miejsce w tym momencie

#28 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 12 marca 2010 - 11:43

Z tf2.com (oficjalna strona Team Fortress 2):

Q: I own TF2 on the PC. Do I have to buy it again on the Mac?
A: No. If you own TF2 on the PC, you own TF2 on the Mac (and vice versa). You don't have to buy the game twice. In addition, the Steam Cloud will automatically propagate your configuration settings and custom sprays to your Mac for you.

Q: Is it just some crappy emulated version of TF2?
A: No! Also: How dare you! Mac users aren't getting a crappy emulated version of the game. TF2 will run natively on OSX, like an actual big boy game for adults.

Q: Hmm, that all sounds pretty good. But I'll bet I can't play with my friends who own Macs if I'm on my PC.
A: Mac and PC users will all play together, on the same servers. We're not creating two separate universes. We're all going to be one big, happy family with guns locked in a bloody, never-ending struggle for cap points.

Mozna sie spodziewac ze w wypadku pozostalych gier ww stwierdzenia rowniez sa prawdziwe.

#29 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 12 marca 2010 - 18:30

Ciekawe kiedy zobaczymy Steam na Maczki. Portal 2, H-L2, TF2 ciekawie :) EDIT: Dobra troche za slabo poszukalem: Steam and Source for Mac OS X will be released in April :) Tak wiec sooner than later :)

#30 shuliken

shuliken
  • 172 postów

Napisano 14 marca 2010 - 11:13

no ale do takiej cywilizacji albo rome total war dalej tylko cider albo bootcamp :)

#31 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 marca 2010 - 11:35

shuliken - hm, no cywilizacja chyba jest pod OS X'a? rome total war chyba także możliwe, że to ciderowe porty, ale nie wiem

#32 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 14 marca 2010 - 12:12

Mogli by się pokusić o aplikacje steam na iphone ;d

#33 shuliken

shuliken
  • 172 postów

Napisano 14 marca 2010 - 13:15

shuliken - hm, no cywilizacja chyba jest pod OS X'a? rome total war chyba także
możliwe, że to ciderowe porty, ale nie wiem

a na przykład reksio i ortografia?
fajna gierka ale nie umiem jej znalezc
ten piesek reksio jakby ktoś nie wiedział o co chodzi

#34 Sholay

Sholay
  • 140 postów

Napisano 15 marca 2010 - 13:54

Przez chwilę się podjarałem, że wszystko ze Steama będzie na Macu. Ale lepsze Valve niż nic :) &

#35 acmeus

acmeus
  • 149 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 17 marca 2010 - 23:27

To w takim razie ja również oczekuję na premierę Steam'a pod OS X'a. Wg informacji zawartej w wątku rozumiem, że jeżeli zakupiłem jakiś czas temu płytkę ze steam posiadam swoje konto, to bez problemu będę mógł nadal z niego korzystać na Mac'u? Pewnie będę musiał zaopatrzyć się w jakąś mychę USB bo z ergonomią magic mouse pewnie gra przyjemna nie będzie :/

#36 Neuron

Neuron
  • 489 postów
  • SkądWarschau, Poland

Napisano 26 marca 2010 - 12:53

To świetna wiadomość! Mam tylko nadzieję, że jeśli posiadam już konto STEAM, to będę mógł na nim logować się i na moim Macu.

#37 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 26 marca 2010 - 13:09

To świetna wiadomość! Mam tylko nadzieję, że jeśli posiadam już konto STEAM, to będę mógł na nim logować się i na moim Macu.

Przecież pisze jak krowie na rowie, że tak, i że niektóre tytułu same z siebie będą działać

#38 ElDudi

ElDudi
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2010 - 11:42

Dalszy ciąg wiadomości dla zainteresowanych.

Jak donosi Apple Insider, Valve zaczął przyjmować zgłoszenia testerów wersji beta Steam'a na Mac'a. (źródło: AppleInsider | Valve accepting applications for Steam for Mac beta program ).

Bezpośredni link do rejestracji: Steam on Mac - Beta Application

Trzymajcie kciuki, byśmy się podostawali!

Pozdrawiam,
Paweł

#39 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 28 marca 2010 - 00:06

Dzieki za info - zarejestrowalem sie. Biorac pod uwage ze jestem aktywnym graczem a na Steam wydalem fortune :D to mysle ze mam jakies szanse sie dostac. Ze zdziwieniem natomiast stwierdzilem ze w ciagu ostatnich 12 m-cy kupilem 10 gier na PC z czego 8 przez Steam a ja nie mam juz PC w domu :D

#40 zohan13

zohan13
  • 11 postów

Napisano 28 marca 2010 - 14:00

A nie wiadomo może którego kwietnia będzie??

#41 acmeus

acmeus
  • 149 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 29 marca 2010 - 12:59

Pewnie w drugiej połowie a nawet śmiem twierdzić, że nie wyrobią się w kwietniu skoro dopiero Valve szuka testerów. No chyba, że są tak genialni, że nie będą musieli nic poprawiać po testach :)

#42 zohan13

zohan13
  • 11 postów

Napisano 29 marca 2010 - 18:25

Też mi się tak wydaje, ale bardzo bym się ucieszył gdyby wyszedł np. 1 czy 2 kwietnia. Mam nadzieje że nie będzie tak jak z premierą Gran Turismo na PS3.

#43 acmeus

acmeus
  • 149 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 30 marca 2010 - 23:39

1 kwietnia każdy może Ci to obiecać, że już będzie ;)

#44 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 31 marca 2010 - 00:00

Panowie, idzie w dobra strone! Wreszcie ktos zauwaza,ze sa Mac Userzy czasem pogrywajacy. Moze kiedys doczekamy sie przynajmniej w połowie ciekawych tytułów jak na PC. O ilosci raczej nie ma co pisac, kto to miałby portowac ? No ale kilka, kilkanascie tytułów ...byłoby miło. Tylko cierpliwie czekac i obserwowac wydarzenia....no i kupic inna myszke :(

#45 acmeus

acmeus
  • 149 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 31 marca 2010 - 20:43

Heh pierwsze co mi do głowy przyszło na myśl o CS'ie na mac'a to "magic mouse w czasie grania przyda się odpoczynek" :D Będzie trzeba się zaopatryć w jakąś odpowiedniejszą myche dla CS'a. Jeśli chodzi o tytuły to po za CS'em przydały by się jeszcze jakieś sensowne wyścigi (symulator). Po za tym niczego z gier mi nie brakuje.

#46 shuliken

shuliken
  • 172 postów

Napisano 01 kwietnia 2010 - 06:31

mnie mw2 potrzebne ale...... 11gb będzie do pobierania :|

#47 grani

grani
  • 6 postów

Napisano 01 kwietnia 2010 - 09:33

To będzie w końcu te mw2 na mac czy nie?

#48 zohan13

zohan13
  • 11 postów

Napisano 01 kwietnia 2010 - 18:53

Ktoś już wie kiedy?

#49 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 kwietnia 2010 - 19:23

jutro.
nie no na serio, będzie kiedy będzie
jak będzie wiadoma data, to też ją podadzą prawda?
Valve
sprawdzaj sobie codziennie

#50 shuliken

shuliken
  • 172 postów

Napisano 06 kwietnia 2010 - 08:56

i co z tym valve?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych