Konto deweloperskie: zakładanie, używanie

Napisano 20 lutego 2010 - 21:55

Napisano 20 lutego 2010 - 21:59

Napisano 20 lutego 2010 - 22:28

Napisano 21 lutego 2010 - 11:36

Napisano 21 lutego 2010 - 12:51
 Wiec teraz jest taki problem - nie mogę zostawić ani jednego pola przy Phone pustego. Nie mogę tam też wpisać myślnika ani liter. Więc coś muszę wpisać przy area/city code i extension. Póki co wygląda to tak: +48 'puste pole' 123456789 'puste pole'. I tu się toczy bitwa.
 Wiec teraz jest taki problem - nie mogę zostawić ani jednego pola przy Phone pustego. Nie mogę tam też wpisać myślnika ani liter. Więc coś muszę wpisać przy area/city code i extension. Póki co wygląda to tak: +48 'puste pole' 123456789 'puste pole'. I tu się toczy bitwa. I ostatnie pytanie - ten PDF mogę do nich przesłać dopiero jak się trochę pobawię programem?
(doggy_dogg to moje stare konto, nie wiem czemu byłem wczesniej na nim zalogowany)
---- Dodano 21-02-2010 o godzinie 14:33 ----
Pomóżcie mi to wypełnić to wam oddam pół królestwa i królewnę za żonę.
http://img534.images...93/26034428.png
Country code to +48. Area/City Code prawdopodobnie 91, ale należy wpisać trzy cyfry (091?). Number to numer telefonu. Podałbym komórkowy ale wtedy nie połączy się z dodaniem 91. No i extension - wtf?

Napisano 21 lutego 2010 - 15:51

Napisano 21 lutego 2010 - 16:03

Napisano 22 lutego 2010 - 10:52

Napisano 22 lutego 2010 - 11:04

Napisano 22 lutego 2010 - 22:14

Napisano 22 lutego 2010 - 23:28

Napisano 23 lutego 2010 - 20:56
Podsumowanie tego etapu jest takie:
- wysłałem faks w poniedziałek w połowie dnia. Odpowiedź i klucz dostałem dziś (wtorek wieczorem).
- w faksie podałem numer eKarty z mBanku bez CVV2 (widać, że jest potrzebny jednak tylko do transakcji internetowych) i nie było problemu.
- nie miałem żadnych telefonów czy maili do Appla z pytaniami tylko dzisiejsze potwierdzenie na maila
Dzięki za pomoc w tym kroku. Teraz trzeba się wziąć do roboty i coś napisać
 . Jak coś będzie to dam znać jak idzie zamieszczanie aplikacji na iStore.
 . Jak coś będzie to dam znać jak idzie zamieszczanie aplikacji na iStore.

Napisano 26 lutego 2010 - 01:20
 ) i chciałbym założyć konto developerskie. Więc czy mogę mieć jakieś problemy z tego tytułu? Doczytałem się, że potrzebna jest karta debetowa wypukła. Ja posiadam konto Graffiti w banku PKO BP, która nie jest kartą debetową. Moi rodzice posiadają kartę wypukłą ale czy mogę skorzystać z ich karty podając swoje dane osobowe?
) i chciałbym założyć konto developerskie. Więc czy mogę mieć jakieś problemy z tego tytułu? Doczytałem się, że potrzebna jest karta debetowa wypukła. Ja posiadam konto Graffiti w banku PKO BP, która nie jest kartą debetową. Moi rodzice posiadają kartę wypukłą ale czy mogę skorzystać z ich karty podając swoje dane osobowe?

Napisano 26 lutego 2010 - 09:45

Napisano 28 lutego 2010 - 15:37

Napisano 02 marca 2010 - 22:46
 Czy moge w miejsce Title wpisac np. "-" skoro nie mam firmy tak wiec tez stanowiska i jestem deweloperem indywidualnym.
2. Co jeszcze mnie czeka w Tax Information?
3. Banking Information - mozna pozniej zmienic konto na ktore bedzie przelewana kasa bez wiekszych problemow? Poki co mam rachunek w PLN a chyba bardziej bedzie oplacalo sie zalozyc rachunek w EUR?
4. Czy poza wypelnieniem danych na stronie bede musial zalatwic z apple jakies formalnosci, dosylac dokumenty itd (w poprzednich postach w tych watkach temat jest poruszany ale nie jest to dla mnie zbyt jasne)?
Z gory dzieki za pomoc.
 Czy moge w miejsce Title wpisac np. "-" skoro nie mam firmy tak wiec tez stanowiska i jestem deweloperem indywidualnym.
2. Co jeszcze mnie czeka w Tax Information?
3. Banking Information - mozna pozniej zmienic konto na ktore bedzie przelewana kasa bez wiekszych problemow? Poki co mam rachunek w PLN a chyba bardziej bedzie oplacalo sie zalozyc rachunek w EUR?
4. Czy poza wypelnieniem danych na stronie bede musial zalatwic z apple jakies formalnosci, dosylac dokumenty itd (w poprzednich postach w tych watkach temat jest poruszany ale nie jest to dla mnie zbyt jasne)?
Z gory dzieki za pomoc.

Napisano 02 marca 2010 - 22:52

Napisano 02 marca 2010 - 22:59
3. Rachunek w EUR nic Ci nie da - z siedmiu przelewów tylko jeden jest nominowany w euro:
- USA - USD
- Kanada - CAD
- Wielka Brytania - GBP
- Europa - EUR
- Japonia - JPY (jen)
- Australia AUD
i wreszcie Reszta Świata - USD
-
W takim razie jakie konto trzeba mieć? Ja na przykład mam jedno dolarowe i drugie euro. Które mam podać? A co z JPY, AUD czu CAD? To jest jakoś automatycznie przeliczane na walutę w jakiej jest konto?

Napisano 02 marca 2010 - 23:08

@MDW
W takim razie jakie konto trzeba mieć? Ja na przykład mam jedno dolarowe i drugie euro. Które mam podać? A co z JPY, AUD czu CAD? To jest jakoś automatycznie przeliczane na walutę w jakiej jest konto?
Mysle ze platnosc puszczana jest w walutach wymienionych powyzej a Twoj bank dokonuje konwersji (obcinajac pare groszy niestety) i wrzuca Ci na konto, dlatego tez chcialem w obcej walucie konto zeby jak najmniej tracic

Napisano 02 marca 2010 - 23:20
Mysle ze platnosc puszczana jest w walutach wymienionych powyzej a Twoj bank dokonuje konwersji (obcinajac pare groszy niestety) i wrzuca Ci na konto, dlatego tez chcialem w obcej walucie konto zeby jak najmniej tracic
Czyli najlepiej żeby bank jak najmniej tych konwersji robił. Więc najlepiej mieć konto w walucie najpopularniejszej. A największe dochody chyba jednak przychodzą w USD.

Napisano 02 marca 2010 - 23:30
Czyli najlepiej żeby bank jak najmniej tych konwersji robił. Więc najlepiej mieć konto w walucie najpopularniejszej. A największe dochody chyba jednak przychodzą w USD.
Dokladnie ale tu juz powinien sie ktos z wiekszym doswiadczeniem wypowiedziec, ja jestem na etapie "wypelniania papierow"

Napisano 02 marca 2010 - 23:33

Napisano 02 marca 2010 - 23:33

Napisano 02 marca 2010 - 23:40
Dokładnie, wg mnie najkorzystniejsze konto byłoby walutowe w USD, ale z drugiej strony jak będziesz chciał wypłacić te pieniądze to i tak bank Cie skubnie na spreadzie.
Dodam że Apple płaci wszystko z opcją SHA, co powoduje że np. przelew w USD czy EUR przychodzi pomniejszony do mnie o 28 zł - to razem 7 przelewów (teoretycznie) w miesiącu robi już jakiś pieniądz.
A nie da się skumulować jakoś tych przelewów żeby przychodziły nie co miesiąc tylko na przykład raz na pół roku w postaci jednego przelewu?
A co jest jeżeli w miesiącu aplikacja zarobi np. 20 zł? Ta kwota zostanie pomniejszona o 28 zł?

Napisano 02 marca 2010 - 23:47
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych