iMac 21,5 - Plama na matrycy
Napisano 15 marca 2013 - 13:11
Napisano 15 marca 2013 - 13:13
Pietrenka,
Cieszę się, że nie masz problemów - serio. Tylko podstawowa zasada, jeśli Ty nie masz to nie oznacza, że ktoś inny nie ma i podważanie kogoś takim argumentem jest bynajmniej nieistotne.
W załączeniu przesyłam zdjęcie wykonanie iphone 5 (lewy dolny róg) w prawym dolnym również stopniowo się pojawia. Co ciekawe w poprzednich modelach był.y to górne rogi. Obstawiam, że chodzi o cyrkulacje powietrza.
[ATTACH=CONFIG]14248[/ATTACH]
Ewentualnie na dropie jeszcze, ale nie wiem czy zadziała link.
https://www.dropbox....13 12 36 24.jpg
Pisałem już kiedyś o kolejnej wadzie konstrukcyjnej, polegającej na zasysaniu powietrza poprzez pół iMaca 2012.
Jak widać na załączonym obrazku nowa konstrukcja nie pomogła.
Może po tej wpadce Apple do projektowania zatrudni fachowców od komputerów, a dizajnerzy będą tylko konsultować.
Napisano 15 marca 2013 - 13:37
Jasne,
Generalnie normalne użytkowanie, na tym akurat beż zanej obróbki zdjęć już, czasem przekonwertowanie filmu do formatu ipada, i granie na max detalach w World Of Warcfart. W mojej opinii komputer używany w normalnych warunkach, nie eksplatowany, wiatraków nigdy nie usłyszałem więc Hardware raczej poniekąd poświadczy, że iMac nie był męczony.
Od tego dnia gdy w lutym zobaczyłem co się dzieje, wyslałem maila bezpośrednio do Irlandii do osoby która prowadziła moją sprawę, aczkolwiek bez odpowiedzi, teraz zastanawiam się czy jest sens znowu bawić się w serwiś tak jak w zeszłym roku? czy nie odpuścić. Myślę, że jednak spasuję, poczekam aż się zestarzeje i to będzie etap do wyłamania się od Apple (ekosystemu). Cenie sobie Apple, ale w czasię ich drzemki konkurencja na wielu polach odrobiła swoje zadanie domowe.
Napisano 15 marca 2013 - 14:04
Napisano 15 marca 2013 - 15:08
Napisano 15 marca 2013 - 15:31
właśnie odwołuję zamówienie nowego iMaca chyba się z chamię. Bardzo dziękuję za zamieszczenie tego ostatniego zdjęcia z modelem z 2012 roku.
Pozdrawiam
Spokojnie, póki co nie słyszałem o większej ilości takich przypadków - więc może nie będzie/jest tak źle, a jestem facetem który jeśli chodzi o komputery Apple nie ma szczęścia, bo do tej pory nie miałem problemów z pozostałą gamą sprzętu.
Napisano 15 marca 2013 - 15:41
Napisano 15 marca 2013 - 17:18
Spokojnie, póki co nie słyszałem o większej ilości takich przypadków - więc może nie będzie/jest tak źle, a jestem facetem który jeśli chodzi o komputery Apple nie ma szczęścia, bo do tej pory nie miałem problemów z pozostałą gamą sprzętu.
To nie ty nie masz szczęścia, tylko potrafisz przyznać się do tego, że jakość i niezawodność sprzętu Apple, to mit.
Ja mam podobnie. Właściwie żaden ze sprzętów tej firmy nie był "skrojony na moją miarę". A większość zaliczyła zgon po rocznym użytkowaniu.
Ostatnio pozbyłem się tak szeroko reklamowanego iPada MINI, bo niestety nie był tak ergonomiczny jak Nexus 7.
Napisano 15 marca 2013 - 19:31
O czym ty tutaj do mnie rozmawiasz. Brak ergonomii w twoim przypadku jest wywołana uprzedzeniami do jabca i jak to się ma do imaca. ???Ostatnio pozbyłem się tak szeroko reklamowanego iPada MINI, bo niestety nie był tak ergonomiczny jak Nexus 7.
Nie rozumiesz słowa nie posługuj się nim. Ciebie nie da się czytać ty jesteś 300 % fanboyem. Jak sędziowanie w skokach narciarskich skrajne oceny należy odrzucać.
Napisano 15 marca 2013 - 23:52
#1011 Gość_tygrysio_*
Napisano 16 marca 2013 - 00:26
Napisano 27 marca 2013 - 10:27
Napisano 27 marca 2013 - 10:53
Napisano 27 marca 2013 - 11:29
Panowie, a tak z ciekawości. Czy w przypadki iMac'a 27" ten problem także występuje?
W starych na pewno, przerabiałem dwukrotnie. W nowych (late 2012) - mam nadzieję, że już nie.
Napisano 31 marca 2013 - 05:57
Napisano 31 marca 2013 - 06:42
Napisano 30 kwietnia 2013 - 23:25
Napisano 01 maja 2013 - 08:03
Mam nietypowe pytanie. Mam w domu iMac-a 21'' stary dziadek model 2010 ale jeszcze ma gwarancje (AppleCare). Już 4 bądź 5 raz będzie musiał lecieć do serwisu celem czyszczenia matrycy.
Czy mogę domagać się wymiany na nowy egzemplarz, komputera używa siostra 10 lat do podstawowych czynności i nerwica bierze jeżeli komputer działa bez obciążenia a ma plamy.
Puki będziesz płakał do poduszki, nic ci to nie pomoże.
Ponad 120 tysięcy odsłon w tym temacie, udokumentowane 60% awaryjności w ankiecie (w której ty nawet nie raczyłeś uczestniczyć), a wy w samotności połykacie tego robala.
Serdecznie wam współczuję, ale czy nie myśleliście, żeby coś z tym zrobić?
Korporacja po cichu wymienia wadliwe matryce, licząc na to, że w końcu minie okres ich odpowiedzialności. A problemy jak się okazuje ma już czwarta generacja tego modelu.
Zróbcie coś, bo inaczej wasze dzieci będą miały jeszcze z tym problemy.
Napisano 01 maja 2013 - 13:33
Puki będziesz płakał do poduszki, nic ci to nie pomoże.
Ponad 120 tysięcy odsłon w tym temacie, udokumentowane 60% awaryjności w ankiecie (w której ty nawet nie raczyłeś uczestniczyć), a wy w samotności połykacie tego robala.
Serdecznie wam współczuję, ale czy nie myśleliście, żeby coś z tym zrobić?
Korporacja po cichu wymienia wadliwe matryce, licząc na to, że w końcu minie okres ich odpowiedzialności. A problemy jak się okazuje ma już czwarta generacja tego modelu.
Piłeś coś ?
Tak na poważnie nie ma co płakać, tylko kupić nowy. Ciekawi mnie tylko czy po takiej ilości napraw mogę domagać się nowej sztuki.
Napisano 01 maja 2013 - 21:36
Piłeś coś ?
Tak na poważnie nie ma co płakać, tylko kupić nowy. Ciekawi mnie tylko czy po takiej ilości napraw mogę domagać się nowej sztuki.
Tutaj nikt Ci nie odpowie, ale, jeżeli możesz udokumentować poprzednie naprawy, do tego posiadasz jeszcze jakiś sprzęt Apple (wiem, że to pomaga), to szanse są spore. Dzwoń i proś o wymianę.
#1021 Gość_tygrysio_*
Napisano 02 maja 2013 - 06:42
Ale patosem powiało. Ty to serio masz problemy Idę jutro organizować protest głodowy pod Cupertino by moim dzieciom żyło się lepiej, by mogły żyć w pięknym świecie bez kurzu w matrycach. Kurcze to tylko komputer, tylko kurz, a podejście jakby zagrożenie życia istniało.
Jakbym tak zaczął myśleć o otaczających mnie przedmiotach codziennego użytku, to bym np. z serwisu samochodowego nie wychodził - bo auto nie pali tyle ile w katalogu podali, bo lakier się rysuje od mycia, bo skóra się wyciera, bo kamera cofania umieszczona w takim miejscu, że brudzi się od błota i nie spełnia swojego zadania
Nie podoba mi się auto czy jakiś smieszny komputer to go nie kupuje
Być może to kwestia wartości w życiu, priorytetów .... Ale naprawdę... można znaleźć życie, szczęście i usmiech na twarzy poza problemami z kurzem, producentem matrycy, gwarancją.
Napisano 06 maja 2013 - 21:04
Napisano 19 sierpnia 2013 - 08:52
Witam!
Pierwszy post, szkoda że od razu w tym dziale - Witam wszystkich !
Naczytałem się dość sporo, nie chciałem zakładać nowego wątku, bo widzę, że problem nie tylko mnie się tyczy.
iMac, A1311, 21'5 cala - problem na zdjęciach poniżej.
Serwis pogwarancyjny? Zostają jakieś "domowe" metody, żeby się tego pozbyć?
[ATTACH=CONFIG]14970[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]14971[/ATTACH]
Dla mnie to wygląda bardziej jak "mokry kurz" na wewnętrznej części szyby, ale kto wie...
Nie był bity, nie był katowany, przecierany stosownym czyścidłem.
Standardowy problem, opisywany przez ponad 50% użytkowników iMaków.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych