Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iMac 21,5 - Plama na matrycy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1022 odpowiedzi w tym temacie

#976 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 24 lutego 2013 - 17:00

iMac 2012 - ten sam problem :(

No nie :( daj jakas fotke .....

#977 daku3

daku3
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lutego 2013 - 19:37

WildLight pokaż jak to wygląda nie uwierzę jak nie zobaczę.

#978 mpta

mpta
  • 146 postów
  • Skądwroclaw/monachium

Napisano 25 lutego 2013 - 12:50

Nie no bez jaj :/ late 2012?

#979 TheOktik

TheOktik
  • 405 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 25 lutego 2013 - 22:20

Nie ma dowodu więc nie ma co się przejmować.

#980 Pietrenka

Pietrenka
  • 113 postów
  • SkądMalbork

Napisano 26 lutego 2013 - 16:13

Przestań pitolić mam tego samego IMaca 2012 i jest rewelacyjny w każdym względzie nie pisz głupot ok ?
A pozostali nie siejcie paniki - plam nie ma :)

#981 kuba_slonka

kuba_slonka
  • 211 postów
  • SkądOpole, Poland

Napisano 26 lutego 2013 - 17:46

Zastanawiam się czy nie powinno się podać Apple do sądu z powodu sprzedaży sprzętu z wadą ukrytą?

#982 TheOktik

TheOktik
  • 405 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 26 lutego 2013 - 18:24

Zastanawiam się czy nie powinno się podać Apple do sądu z powodu sprzedaży sprzętu z wadą ukrytą?

Chcesz to podaj. Co zamierzasz osiągnąć ? Zwrot pieniędzy?

#983 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 26 lutego 2013 - 18:58

Przestań pitolić mam tego samego IMaca 2012 i jest rewelacyjny w każdym względzie nie pisz głupot ok ?

Kto sieje panikę ... kto pozostali ... możesz konkretniej uzasadnić swoją wypowiedz ?

#984 Pietrenka

Pietrenka
  • 113 postów
  • SkądMalbork

Napisano 26 lutego 2013 - 21:01

Kto sieje panikę ... kto pozostali ... możesz konkretniej uzasadnić swoją wypowiedz ?

A czego tu nie rozumiesz ?

Wszystkie te posty włącznie z moim powinny zostać dawno usunięte przez admina i tego właśnie nie rozumiem bo jak np ktoś napisze post i nie zastosuje się do regulaminu np duże litery itd ma wywalany post a tu jak widać można pisać co komu się chce i nawet bajki opowiadać.

Post tego kolegi nie zawiera żadnego potwierdzenia że tak jest więc jest to fake , i powinno zostać wykasowane.
Tyle OT.

#985 mpta

mpta
  • 146 postów
  • Skądwroclaw/monachium

Napisano 26 lutego 2013 - 21:32

Nie wiem jak jest, ale zobacz poprzednie wpisy tego użytkownika. Wszystko wskazuje na to, że faktycznie to prawda. Może nie odpisuje chwilowo bo komp w serwisie czy coś, a może po prostu pomyłka. Nie posądzał bym go o trollowanie czy celowe wprowadzanie w błąd. edit: Ja gorąco trzymam kciuki żeby tak jednak nie było. Staram się wygooglować tego typu problemy na zagranicznych forach, ale jak narazie na szczęście bezskutecznie. Nawet jeśli tak się stało w tym przypadku byłby to przypadek odosobniony. Zawsze się może zdarzyć. Może np padnięty był wiatrak czy coś dlatego się zagotowało,

#986 Pietrenka

Pietrenka
  • 113 postów
  • SkądMalbork

Napisano 26 lutego 2013 - 21:57

W sumie masz rację czytając posty tego kolegi wygląda że on ma po prostu pecha. To nie pierwsza rzecz z którą ma problem :)

#987 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 26 lutego 2013 - 22:10

Pietrenka nie ma plam, to inni też nie mają...jakie to oczywiste! I co chcesz jeszcze udowodnić, że jak Ty nie masz w domu czołgu, to nic takiego nie istnieje...zapewne tak, bo Ty nie masz, więc i nie istnieje. Poziom logicznego myslenia, że aż żal komentować dalej. Tak dla Twojej informacji, plamy powstają praktycznie w modelach od 2008/2009 notorycznie. A wiem, takiego modelu nie masz, więc on nie istnieje - problem też.

#988 Pietrenka

Pietrenka
  • 113 postów
  • SkądMalbork

Napisano 26 lutego 2013 - 23:03

Pietrenka nie ma plam, to inni też nie mają...jakie to oczywiste!
I co chcesz jeszcze udowodnić, że jak Ty nie masz w domu czołgu, to nic takiego nie istnieje...zapewne tak, bo Ty nie masz, więc i nie istnieje.
Poziom logicznego myslenia, że aż żal komentować dalej.

Tak dla Twojej informacji, plamy powstają praktycznie w modelach od 2008/2009 notorycznie.
A wiem, takiego modelu nie masz, więc on nie istnieje - problem też.

Dokładnie masz rację tylko co Twój post wniósł do tego tematu ?
A zapomniałem stwierdziłeś ,że nie mam czołgu a skąd ta pewność.
W temacie plam na tych rocznikach co wymieniłeś to chyba każdy użytkownik tego forum wie.
Przeczytaj sobie wypowiedzi tego kolegi a sam zobaczysz że on ma pecha bo wszystko mu się psuje.
A ja mam widocznie szczęście jak i pozostali eserzy bo z żadnym produktem APPLE do tej pory nie miałem problemu.
Nie staraj się myśleć logicznie bo będziesz musiał skończyć komentarze na tym forum.
Ja kończę ten temat bo z jednego niepotwierdzonego niczym postu robi się zwykłe pierdzielenie głupot.

#989 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 26 lutego 2013 - 23:12

A czego tu nie rozumiesz ?

Wszystkie te posty włącznie z moim powinny zostać dawno usunięte przez admina i tego właśnie nie rozumiem bo jak np ktoś napisze post i nie zastosuje się do regulaminu np duże litery itd ma wywalany post a tu jak widać można pisać co komu się chce i nawet bajki opowiadać.

Post tego kolegi nie zawiera żadnego potwierdzenia że tak jest więc jest to fake , i powinno zostać wykasowane.
Tyle OT.

Dalej nie rozumiem gdzie w wypowiedzi przedmówców jest panika ( ludzie poprosili tylko o fotkę) . Dalej nie wiem kogo konkretnie masz na myśli. A juz w ogole nie rozumiem tego wywodu o duzych literach .... Ale czesciowo sie z Toba zgadzam .... Po pierwsze faktycznie Twoj post mozna wywalic po drugie EOT.

Kolega Arek juz Ci chyba tok Twojej pokretnej logiki wytłumaczył.

- - - Połączono posty - - -

tylko co Twój post wniósł do tego tematu ?

Zabawnie zabrzmiało to pytanie :)

#990 klaus

klaus
  • 422 postów
  • SkądM-G miasto anioła

Napisano 27 lutego 2013 - 14:44

Dyskusja o niczym zostaje dyskusją. Pytanie brzmi czy ktoś ma jednak problem z tą matrycą w imacu z 2012 raku.
Bo jakość poza tym jednym wipsam nie widziałem.
i nie wydaje mi się żeby tutaj:
http://9to5mac.files...d.png?w=2000&h=
ten błąd powstawał.
Ta konstrukcja jest ciut inna od poprzednich.

No chyba że się mylę.

salute
klaus

#991 jug

jug
  • 4 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 lutego 2013 - 16:09

Wczoraj odebrałem imaca (21,5-inch, Mid 2010) z serwisu po wymianie matrycy. Na fotach widoczny jest stan przed wymianą. Na szczęście wykupiłem wcześniej przedłużoną gwarancje ale i tak jestem załamany tym, że problem z kurzem w matrycy będzie wracał. A gwarancja jeszcze tylko przez 8 miesiecy :-( [ATTACH=CONFIG]13963[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]13964[/ATTACH]

#992 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 marca 2013 - 10:25

Prawie po 2 latach pojawiły się plamy, a chyba raczej kurz pod szybą.
2013-03-05 at 10:18.png

#993 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 06 marca 2013 - 22:20

Prawie po 2 latach pojawiły się plamy, a chyba raczej kurz pod szybą.
2013-03-05 at 10:18.png

Szybę możesz zdjąć używając przystawki.
Jak po przetarciu szyby od spodu i matrycy dalej będą plamy, tzn. że dopadło cię nieuniknione.

#994 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 marca 2013 - 10:07

Oprócz plam, kolory na matrycy się różnią, po lewej stronie kolory są cieplejsze niż po prawej. Decyzja zapadła, iMac jedzie w poniedziałek do serwisu.

#995 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 07 marca 2013 - 11:44

Jak dla mnie to jest plama a nie kurz pod szybą. Miałem kontakt z oboma rodzajami problemu, o ile kurz był małym problemem bo przetykaczem do rur szybę zawsze dało się zdjąć, to z matrycą nic się zrobić nie dało. Nie żebym uważał iż kurz za szybą nie jest problemem - bo jest i nie powinien on mieć miejsca, aczkolwiek jest on zdecydowanie mniej uciążliwy.

#996 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 marca 2013 - 18:45

Pracujemy nad tym aby zacząć czyścić te plamy z matryc. Póki co pierwsze sztuki czyszczone w ramach testów wychodzą praktycznie perfekcyjnie, więc być może niedługo wprowadzimy usługę czyszczenia zabrudzeń z wnętrza matryc.

#997 mpta

mpta
  • 146 postów
  • Skądwroclaw/monachium

Napisano 09 marca 2013 - 18:57

Pracujemy nad tym aby zacząć czyścić te plamy z matryc. Póki co pierwsze sztuki czyszczone w ramach testów wychodzą praktycznie perfekcyjnie, więc być może niedługo wprowadzimy usługę czyszczenia zabrudzeń z wnętrza matryc.

Oo to ciekawe..
Możemy prosić o dokumentacje foto przed i po?
Trzymam kciuki żeby było cacy.

#998 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 marca 2013 - 19:06

Akurat nie mamy zdjęć poprzednich egzemplarzy ale jeśli będziemy zajmować się jakimś następnym no zrobię zdjęcia. Czyszczenie jest skomplikowane, bo wymaga rozebrania matrycy. Na razie musimy sami nabrać w tym wprawy, bo co innego rozbierać swój prywatny komputer, a co innego sprzęt klienta, za który ponosi się odpowiedzialność. Przy okazji demontażu matrycy można się przekonać o tym jak niedoskonała jest jej konstrukcja i zabezpieczenie przed kurzem, które praktycznie nie istnieje. Nic dziwnego, że kurz dostaje się do jej wnętrza.

#999 mpta

mpta
  • 146 postów
  • Skądwroclaw/monachium

Napisano 09 marca 2013 - 19:57

To pozostaje kibicowac i trzymac kciuki :)

#1000 WildLight

WildLight
  • 76 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 marca 2013 - 11:41

Pietrenka,

Cieszę się, że nie masz problemów - serio. Tylko podstawowa zasada, jeśli Ty nie masz to nie oznacza, że ktoś inny nie ma i podważanie kogoś takim argumentem jest bynajmniej nieistotne.

W załączeniu przesyłam zdjęcie wykonanie iphone 5 (lewy dolny róg) w prawym dolnym również stopniowo się pojawia. Co ciekawe w poprzednich modelach był.y to górne rogi. Obstawiam, że chodzi o cyrkulacje powietrza.

[ATTACH=CONFIG]14248[/ATTACH]

Ewentualnie na dropie jeszcze, ale nie wiem czy zadziała link.
https://www.dropbox....13 12 36 24.jpg

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych