Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Slate PC

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#26 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 stycznia 2010 - 13:40

Muszę Cię rozczarować, ale źle strzelasz. Bo jeśli urządzenie ma multitouch to jest to ekran pojemnościowy(taki jak w Iphonie i iPadzie) i jego zasada działania wyklucza stosowanie takich rysików jak w modbook'u.

HP tx2 - posiada multitouch i rysik. Nie jest to normalny rysik, ale też nie taki z gumą na końcu.

#27 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 stycznia 2010 - 13:42

Zresztą już opracowano rysik do ekranu iP.

#28 rafaello87

rafaello87
  • 403 postów
  • SkądBielsko - Biała

Napisano 30 stycznia 2010 - 14:36

HP tx2 - posiada multitouch i rysik. Nie jest to normalny rysik, ale też nie taki z gumą na końcu.

Tak zgodzę się, tyle że to jest technologia Duo - Sense firmy N-trig (rysikiem steruje się wykorzystując elektryczność statyczną). HP Slate nie będzie posiadał tego rozwiązania. Do tego oglądając filmiki oraz czytając opinie ludzie, często natykamy się na stwierdzenie "laggy". Nie jest to również rozwiązanie działające jak digitizer Wacoma, czyli graficy też nie byli by zadowoleni.

#29 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 30 stycznia 2010 - 16:03

Przecież napisałem o szkicowaniu na szybko, a nie rysowaniu od początku do końca jak na jakimś Intuosie. Czytaj ze zrozumieniem, bo zaraz powstanie jałowa dyskusja o tym, że ktoś chce profesjonalny tablet LCD 10" z rozbudowanym rysikiem. Byle rysik jest lepszy do szkicowania niż palce :)

#30 rafaello87

rafaello87
  • 403 postów
  • SkądBielsko - Biała

Napisano 30 stycznia 2010 - 16:33

To ja nie rozumiem o jakie szkicowanie chodzi?! Bo jesli nie "profesjonalne". to czy palec czy rysik(chodzi o rysik z gumką) ... efekt będzie podobny... Nie obraź się, ale to co mówisz jest totalnie naciągane:)

#31 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 stycznia 2010 - 19:28

Ja wolę*iPad zamiast Dell i inne badziewy. Co do flasha? To nie ma problemu, bo możesz pobierać od Adobe, zależy kogo chce. Brak kamera w iPadzie, to po co? Przecież mam cyfrowkę*albo iPhone, a potem przenieść do iPada.

#32 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 stycznia 2010 - 20:23

Co do flasha? To nie ma problemu, bo możesz pobierać od Adobe, zależy kogo chce

?

#33 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 stycznia 2010 - 21:07

Co do flasha? To nie ma problemu, bo możesz pobierać od Adobe, zależy kogo chce...

<4chan>
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych