Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy

• Please log in to reply
676 replies to this topic

Poll: Apple przedstawia iPad - multimedialny tablet dotykowy (0 member(s) have cast votes)

1. Jestem bardzo zadowolony, ekstra urządzenie. (285 votes [20.70%])

Percentage of vote: 20.70%

2. Całkiem w porządku. (442 votes [32.10%])

Percentage of vote: 32.10%

3. Nic ciekawego. (166 votes [12.06%])

Percentage of vote: 12.06%

4. Jestem rozczarowany. (222 votes [16.12%])

Percentage of vote: 16.12%

5. Dno totalne, beznadzieja jakiej jeszcze nie było. (92 votes [6.68%])

Percentage of vote: 6.68%

6. Nie mam zdania. (32 votes [2.32%])

Percentage of vote: 2.32%

7. Nie zainteresowało mnie to urządzenie. (138 votes [10.02%])

Percentage of vote: 10.02%

Vote Guests cannot vote

#201 bezybezy

bezybezy
  • 603 posts

Posted 27 January 2010 - 21:48

No i ani rewolucja ani rewelacja, kolejny gadżet w sumie na chama wciśnięty do reszty produktów bo ma się on nijak do całej reszty i zastosowanie także kiepskie.

nie wypada się nie zgodzić. zdecydowanie wciśnięte na silę :(

#202 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 27 January 2010 - 21:49

Mnie się podobają wszelakie wypowiedzi na "nie" - nikt nie miał tego sprzętu w ręku, a już jest do d.... . Po drugie - większość oczekiwała pojawienia się Tabletu od Apple (spekulacje i inne cuda na kiju), a jak już jest to ... źle. Po trzecie - ciągłe oglądanie się w przeszłość - czyli brak chęci zmiany dotychczasowych przyzwyczajeń w kwestii obsługi i zastosowań nowych technologii. typowe polskie ponuractwo :( .

#203 sron

sron
  • 112 posts
  • SkądŚwiebodzin

..... bedzie iPad 3G, potem 3GS itd :)

#204 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 posts

No, panowie z Macoscope mieliby niemało roboty. Dodanie obsługi drukarek Wi-Fi (albo nawet i kablowych, przez jakąś sprytną przejściówkę) to byłoby pewnie coś... coś, na co Apple i tak by się nie zgodziło i aplikacja nie zostałaby dopuszczona do AppStore. Bo nie samymi fakturami w PDFach się*żyje...

Wystarczy synchro z MobileMe

#205 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

W USA gdzie 500 dolarow to jak splunąć, mozna kupowac muze i ksiazki w itunes, kupic sobie taki bajer zeby sie nie nudzic w metrze czy autobusie to super pomysl. Bedzie sie sprzedawac jak cieple buleczki. W Polsce to jet rownowartosc przecietnej pensji, ani muzy ani ksiazek kupic sie nie da, a jak wyjmiesz to w metrze albo autobusie to dostaniesz w mordę i ci ukradną ;)

#206 kubulek

kubulek
  • 50 posts

Posted 27 January 2010 - 21:50

Dużo osób "marudzi", ale ... jakby Apple nie zaprezentowało Ipada to też pewnie bylibyście zawiedzeni. Jak dla mnie to nawet fajny bajer. Ale w naszym kraju cena zapewne będzie astronomiczna a połowa atrakcji związanych z Ipad'em niedostępna lub bardzo okrojona. Z tego co wiem , flash to software a wiec ... nic straconego. Może Apple dogada sie z Adobe i jakoś to zrobią , bo bez flasha urządzenie do surfowania po sieci to tak trochę żenada.

#207 tomis889

tomis889
  • 5 posts

Posted 27 January 2010 - 21:50

Obojętnie jak na to patrzymy iPad to urządzenie rewolucyjne na miarę XXI. Za kilka lat odczujecie zalety tego urządzenia - chodzi o Polskę. Nie można być ciągle na nie. Taki opór wewnętrzny do tego co dzisiaj zostało zaprezentowane świadczy tylko o braku szerszego spojrzenia a liczenie czy się opłaca, bo to, tamto - no cóż świadczy że jeszcze jesteśmy daleko za murzynami. Oczywiście to stwierdzenie dotyczy także naszego rynku. Jedno Wam mogę powiedzieć -za kilka lat każde gospodarstwo domowe będzie posiadało iPada lub jego kopię innych firm.
Witajcie w świecie kina na miarę technologi Avatara oraz przełomu za sprawą wdrożenia iPad.

Pozdrawiam
dvcam

W pelni sie zgadzam, gdyby tu byly takie warunki jak w stanach czy japoni gdzie nie uzywa sie sms'ow na przyklad a wylacznie multimedialnych maili to kazdy z ans inaczej by na to spojzal. Druga rezcz gdyby kazdy z nas posiadal przynajmniej 5 nzjaomych gotowych kupic takowe uzadzenie tez opinia bylaby inna. W polsce pomimo wsyztsko iphone ma dlaje nagatywna opinie i jest to dalej pewnego rodzaju egzotyk. Jednak powoli obraz zaczyna sie zmieniac. To jest kwetsia mentalnosci spolecznestwa nie mozemy patrzec na niego wylaznie poprzez uzytecznosc dla polaka a dla amerykanina bo jest on wypuszczany dla niego;p

#208 sron

sron
  • 112 posts
  • SkądŚwiebodzin

Posted 27 January 2010 - 21:51

myale ze MobileMe bedzie obslugiwal

#209 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 27 January 2010 - 21:51

iSracz

Tak, będzie również dostępny w toaletach - w ramach relaksu - prasa Metro, reklama papieru, internet.

#210 mls

mls

• 1313 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 January 2010 - 21:54

Prawdę mówiąc, wolałbym kupić Sony Vaio z serii P niż iPad'a - funkcjonalność większa, mniejsze wymiary, fizyczna klawiatura. A do książek zdecydowanie nastawiony jestem na Kindle.

Zastanawia mnie, albo raczej dziwi, jak ślepo zapatrzeni na Apple są niektórzy użytkownicy tego forum. Nie kupiłbym tego urządzenia nawet za 1/4 jego ceny, bo:
- urządzenie jest brzydkie,
- urządzenie prawdopodobnie nie będzie dostępne w Polsce (z kilku powodów),
- mój laptop jest ledwie dwa razy grubszy od tego czegoś a iloczyn funkcjonalności jest raczej liczbą trzycyfrową w tym porównaniu,
- skoro już ma być to takie wszechstronne, to dlaczego brakuje choćby najmarniejszej kamerki?

Kupować dla "szpanu" raczej mi szkoda. Pieniędzy.
Produkt, krótko mówiąc, nieudany. Ale wyznawcy religii Steve Jobsa i tak tłumnie ruszą do sklepów, szczególnie w tych krajach które najłatwiej reagują na medialną papkę ;)

#211 Phobos

Phobos
  • 307 posts
  • SkądPłn.

Posted 27 January 2010 - 21:55

To kwestia czasu kiedy iPad zrewolicjonizuje rynek, kilka lat i większość osób będzie miała podobne tablety.

#212 franz84

franz84
  • 238 posts

Posted 27 January 2010 - 21:56

W USA gdzie 500 dolarow to jak splunąć, mozna kupowac muze i ksiazki w itunes, kupic sobie taki bajer zeby sie nie nudzic w metrze czy autobusie to super pomysl. Bedzie sie sprzedawac jak cieple buleczki.

W Polsce to jet rownowartosc przecietnej pensji, ani muzy ani ksiazek kupic sie nie da, a jak wyjmiesz to w metrze albo autobusie to dostaniesz w mordę i ci ukradną ;)

bez przesady wbrew pozorom ludzie się tam nadal liczą*z kasą (nie mowie tu o jakiś wąskich grupach typu 10%) za dolara to by cie opluli, typowy amerykanin to skąpiec nie wyda na coś*czego nie będzie potrzebował.

Tak abstrahując już*od tego to uważam że kicha roku to wygląda tak:

ludzie (portale, gazety) chcą tablet... dajmy im ale nie bardzo wiemy jak się do tego zabrać, nie ważne dajmy im cokolwiek, na pewno to kupią... jak muchy do g....

nie muszę tego mieć*w rękach już po samej specyfikacji widać*ze to jest tak niszowy produkt że może 5% obecnych użytkowników apple się na to skusi :-P

#213 mls

mls

• 1313 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 January 2010 - 21:57

A to ciekawe, bo AirSharing Pro bez problemu drukuje dokumenty przez WiFi

Ech, zawsze mnie zastanawia, czy niektórzy udają*czy naprawdę...

Prints via Mac OS X (10.5 +) or Linux with Printer Sharing

A ja byłem pewien, że mówimy o drukowaniu bez pośrednictwa komputera.

#214 bacaaa

bacaaa
  • 392 posts
  • SkądPoznań

Skoro ma 3G (tylko dane) to można z niego zrobić zwykły telefon używając dostępnego w appstore Skype'a - przecież można z niego dzwonić na wszystkie numery. iPad to idealne rozwiązanie dla np. moich rodziców - korzystają tylko z WWW i poczty. Po co im do tego normalny komputer ???????? !!!!!! A tu wygodnie, szybko i bez wirusów. Oczywiście dużo zależy od ceny u nas.

#215 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Moim zdaniem to jest Newton 2 czyli kolejny niewypal... Ale z checia obejrze w iTunes Store nagranie wideo. Edit: Jeszcze jedna sprawa - skoro to ma byc niby nowa era to oczko w strone programistow by robili programy znacznie mniejsze od dotychczasowych ze wzgledu na ich objetosc w MB czy GB. Albo trzeba cos zrobic ze znizka kosztow produkcji pamieci masowych.

#216 Olosz

Olosz
  • 27 posts
  • SkądSułkowice

Posted 27 January 2010 - 21:58

W Polsce cena będzie zdecydowanie większa, dodatkowo sklep z książkami lub prasą również nie będzie dostępny! Co ma przemawiać za zakupem w tej chwili tego sprzętu, jedynie zamiłowanie do gadżetów APPLE i chęć posiadania niesamowicie ciekawego sprzętu. Na tą chwile w naszej ojczyźnie jest to tylko zabawka bez zastosowania w konkretnym celu. Nie zmienia to faktu, że rewolucja się zaczęła i nie ma znaczenia kto pierwszy pokazał tablet dotykowy. znaczenie ma to, że za Apple idzie nie tylko sprzęt ale cała machina sprzedażowa już przetestowana na iPhonie i iPodzie.

#217 lef

lef
  • 279 posts
  • SkądKraków

Posted 27 January 2010 - 21:58

Nie dziwi Was, że strona Apple nie świeci zdjęciami i informacjami o nowym dziecku? Oo

#218 Elthiryel

Elthiryel
  • 10 posts

Posted 27 January 2010 - 21:59

Moim zdaniem to może być bardzo ciekawe jako nawigacja satelitarna do auta, tylko trzeba jakoś przymocować, z ładowaniem nie ma problemu, bo dock jak w iPhone'ie, a ładowarki samochodowe do niego są, natomiast programy do nawigacji są w AppStore przecież, a ponoć wszystko z AS ma działać. :) Nie jestem tylko przekonany, czy wersja Wi-Fi (bez 3G) obsługuje GPS, bo tam w specyfikacji mamy Assisted GPS tylko w wersji 3G, więc może w wersji Wi-Fi jest GPS bez A. :P Oczywiście kupowanie tego tylko jako nawigacji mija się z celem, wiadomo, ale mnie osobiście by się przydało też do innych rzeczy - jako pewnego rodzaju przenośna baza danych, do oglądania filmików / filmów na wyjazdach, do czytania. Ale najpierw muszę zobaczyć na własne oczy i się chwilę "pobawić". Mam nadzieję, że po premierze będą w iSpotach. :) P.S. Na 100% nie ma multitaskingu? Bo nigdzie na konferencji nic na ten temat chyba nie było, albo przeoczyłem. Co do flasha - też chyba nic pewnego, może dadzą jednak...? Mógł być po prostu niezainstalowany na egzemplarzu pokazowym, albo Adobe dopiero przygotuje odpowiednią wersję? Oby. Bo jednak bez multitaskingu i szczególnie bez flasha to bieda.

#219 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 January 2010 - 22:00

iPad to głupia nazwa - po pierwsze, pad to podpaska. Po drugie, wymowa w 100% identyczna jak iPod.

A samo urządzenie super - wygląda jak ekran mojego mbp, jest fajne, szybkie, przenośne i ma wytrzymałą baterię. Czasami z różnych powodów nie mogę użyć komputera, i właśnie w takim momencie aż marzę o takim iPadzie.

Nie jestem tylko przekonany, czy wersja Wi-Fi (bez 3G) obsługuje GPS, bo tam w specyfikacji mamy Assisted GPS tylko w wersji 3G, więc może w wersji Wi-Fi jest GPS bez A. :P

GPS zwykły jest w obu wersjach, ale w tej 3G jest możliwość AGPS.

#220 kubulek

kubulek
  • 50 posts

Posted 27 January 2010 - 22:00

Zaraz, zaraz a na iphonie jest flash??

#221 szpieg216

szpieg216
  • 21 posts

Posted 27 January 2010 - 22:01

mamo kup mi ipadaczke

#222 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 27 January 2010 - 22:01

Nie dziwi Was, że strona Apple nie świeci zdjęciami i informacjami o nowym dziecku? Oo

Czyżby ? Apple - iPad - The best way to experience the web, email, & photos

#223 Elthiryel

Elthiryel
  • 10 posts

Posted 27 January 2010 - 22:02

Zaraz, zaraz a na iphonie jest flash??

Nie ma. Ale tu jest większy ekran, lepszy procek, itd. To chyba jednak mógłby być.

#224 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 27 January 2010 - 22:02

Juz jest ;)

#225 Hercules

Hercules
  • 257 posts

Posted 27 January 2010 - 22:04

Mnie sie podoba,
ale.... ma duże braki,
podstawowym dla mnie jest brak normalnego OSX i relatywnie mała pamięć,
powinien mieć z 256 giga, no i dwie nowe przejściówki do kompletu.
Wifi niby jest ale jeszcze osprzęt na USB sie wszędzie pałęta...

Prawdę mówiąc miałem nadzieję na jakiś gadżet w stylu tego przenośnego czegoś z AVATARA...

Netbook z konkurencji jednak jeszcze w tej chwili będzie bardziej poręczny, chociaż wymiary i długi czas pracy na baterii może się podobać.

Wydaje mi się że wcześniej w Las Vegas pokazano dużo różnych kierunków rozwoju i Apple zwyczajnie poszedł pośrodku, ale wszystkiego w jednym nie da rady pomieścic... więc coś za coś.

ten tekst mi się najbardziej podoba, choć to standardowa formułka w takich wypadkach...

This device has not yet been authorized as required by the rules of the FCC,
This device is not, and may not be, offered for sale or lease, or sold or leased, until authorisation is obtained.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users