gdzie jest iPhone OS 4.0 z multitaskingiem?
No właśnie! Od rana czekam na uaktualnienie mojego iPhone, a tu się okazuje, że lipa, żadnej aktualizacji nie będzie:(
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 27 stycznia 2010 - 21:59
gdzie jest iPhone OS 4.0 z multitaskingiem?
Napisano 27 stycznia 2010 - 22:01
Napisano 27 stycznia 2010 - 22:05
Napisano 27 stycznia 2010 - 22:06
USB bedzie odchodzic do lamusa. Pojawiaja sie przeciez moduly bezprzewodowe do aparatow...
Napisano 27 stycznia 2010 - 22:08
Napisano 27 stycznia 2010 - 22:14
Napisano 27 stycznia 2010 - 22:18
Napisano 27 stycznia 2010 - 22:41
Mhmmm zwlaszcza patrzac na najnowsze uklady USB 3.0 i transmisje HD przez USB
Nie wspomne, ze wiele firm poszukuje inzynierow w tej dziedzinie. Jezeli nowe Maki nie beda mialy USB 3.0 to bedzie to porazka Jobsa i spolki - tyle powiem, ale w sumie nie dziwie sie, bo BluRaya do dzis nie uswiadczysz
Napisano 27 stycznia 2010 - 22:49
Ode mnie gratulacje!Dziękuję w imieniu swoim i wszystkich prowadzących relację za ten wspólnie spędzony czas! Bardzo się cieszymy, że dostajemy od Was tyle ciepłych słów na temat naszej relacji! Jeszcze raz wielkie dzięki i do zobaczenia przy okazji kolejnego Keynote
iPad z Wami
Napisano 27 stycznia 2010 - 22:49
Napisano 27 stycznia 2010 - 23:06
Napisano 27 stycznia 2010 - 23:14
Napisano 27 stycznia 2010 - 23:21
Kiedy będzie video z tego keynote?
Napisano 27 stycznia 2010 - 23:34
Napisano 27 stycznia 2010 - 23:39
Napisano 28 stycznia 2010 - 00:07
Napisano 28 stycznia 2010 - 00:29
Napisano 28 stycznia 2010 - 01:46
Napisano 28 stycznia 2010 - 02:16
Napisano 28 stycznia 2010 - 09:51
Ja bym nie oceniał na razie funkcjonalności. A jeśli już bym musiał, to zwróćcie uwagę na to, że chodzą na tym wszystkie appsy z iPhone'a a jemu nie można odmówić funkcjonalności. Do iPhone'a też ludzie podchodzili sceptycznie a teraz jest szał. Co do pakowania do plecaka, to dla mnie jest różnica czy pakuję do niego 1kg czy 2kg. Poza tym netbooka nie obsłużysz dopóki nie usiądziesz, bo potrzebujesz 2 rąk. I powiedzcie w czym netbooki są takie funkcjonalne ze swoimi śmiesznymi procesorkami i rozdzielczościami tak małymi, że niektóre programy nie chcą się nawet zainstalować..
Napisano 28 stycznia 2010 - 11:09
Netbooki mają przecież lepsze procesory i identyczne rozdzielczości - znasz w ogóle ten rynek? Masz netbooka? czy bazujesz na tym co Stiwi powiedział?
Ja mam 1.5 roku eee 901 więc co nieco wiem o tym.
- netbooka odsłużysz bez siadania tak samo problematycznie jak tablet - jak nie siadam to mam iphone, rozumiem że idąc wyjmujesz z plecaka ipada (nie bądź śmieszny). Ale jakby co to eee rozkłada się o 180 stopni i mogę go nosić w 1 ręce, równie łatwo, a rozmiar 9" pozwala mi na obsługę klawiatury kciukami, jak zwykłą kciukówkę.
- netbooka rozkładasz na kolanach, stole, masce samochodu, stoliczku w pociągu i układsz sobie ekran jak chcesz - tablet _trzymasz_ cały czas, więc 1 ręke masz _stale_ zajętą
- netbook 9" jest mniejszy od ipada (wielkości A5)
- brak usb, sd, 2GB ram pomijam
- _każdy_ netbook ma stereofoniczne głośniki, a ipad ma mono buzer do generowania dźwięków systemowych, a nie do oglądania filmów
- jak coś noszę w torbie/plecaku to jak kumpel da mi pendrive z "czymś" to chcę "to coś" odpalić, od telefonu tego nie wymagam, od czegoś co waży prawie 1kg już raczej tak.
- jak coś waży prawie 1kg to niech ma kamerkę do skype
Mi się nie podoba. Za duża ramka w okół
Napisano 28 stycznia 2010 - 15:33
Netbooki mają przecież lepsze procesory i identyczne rozdzielczości - znasz w ogóle ten rynek? Masz netbooka? czy bazujesz na tym co Stiwi powiedział?
Ja mam 1.5 roku eee 901 więc co nieco wiem o tym.
- netbooka odsłużysz bez siadania tak samo problematycznie jak tablet - jak nie siadam to mam iphone, rozumiem że idąc wyjmujesz z plecaka ipada (nie bądź śmieszny). Ale jakby co to eee rozkłada się o 180 stopni i mogę go nosić w 1 ręce, równie łatwo, a rozmiar 9" pozwala mi na obsługę klawiatury kciukami, jak zwykłą kciukówkę.
- netbooka rozkładasz na kolanach, stole, masce samochodu, stoliczku w pociągu i układsz sobie ekran jak chcesz - tablet _trzymasz_ cały czas, więc 1 ręke masz _stale_ zajętą
- netbook 9" jest mniejszy od ipada (wielkości A5)
- brak usb, sd, 2GB ram pomijam
- _każdy_ netbook ma stereofoniczne głośniki, a ipad ma mono buzer do generowania dźwięków systemowych, a nie do oglądania filmów
- jak coś noszę w torbie/plecaku to jak kumpel da mi pendrive z "czymś" to chcę "to coś" odpalić, od telefonu tego nie wymagam, od czegoś co waży prawie 1kg już raczej tak.
- jak coś waży prawie 1kg to niech ma kamerkę do skype
Napisano 28 stycznia 2010 - 16:50
Napisano 28 stycznia 2010 - 19:21
Ja miałem netbooka i sprzedałem go głównie z tego powodu, że był po prostu niewygodny - MSI Wind i i porównując go do iPada zdecydowanie jestem za tym drugim. Netbook jednak jest zmniejszoną wersja klasycznego laptopa, trzeba go otworzyć, najlepiej z nim usiąść itp. Fakt jest może lekki, niewielki ale rozmiar tutaj przekłada się na wygodę. Gdybym miał wybierac lekki komputer celowałbym w MB Air, albo coś pokroju tego (ze względu na wysoką cenę Aira), uciążliwe było dla mnie nawet przeglądanie stron na netbooku. W iPadzie dostajemy dotykowy ekran, gdzie www przegląda się jak w iPhone i jest to zdecydowanie wygodniejsze.
Co do procesora, to ciekawi mnie czy pojawi się jakieś porównanie Atom'a do A4 z iPad'a, chociaż ciężko tutaj wybrać jakaś miarodajna kategorię wydajności, oprócz oczywiście cyferek:D
A czas pracy na baterii? MSI Wind wytrzymywał tyle co mój obecny macbook:D a tutaj mam 13", pełnowymiarową klawiaturę i mobilność wciąż jest zachowana (mi akurat waga nie przeszkadza).
Głośniki? Raczej mało osób chwali jakość jakichkolwiek głośników montowanych w laptopie i jak ogląda się film w domu to na porządnych zewnętrznych, a w trasie to jednak wypada mieć ze sobą słuchawki;)
Co do portów, to tutaj faktycznie minus dla apple, niekoniecznie USB, ale slot SD byłby ciekawym rozwiązaniem.
Generalnie tak jak wcześniej sceptycznie podchodziłem do tego nowego wynalazku Apple, który mimo wszystko został zrobiony na siłę, to jednak teraz widzę całkiem niezłe zastosowanie tego, ale wciąż nie widzę, by miał tylu klientów co iPhone. Ciekawy gadżet, wygodniejszy niż netbook, ale cenowo wypada już gorzej. U polskich resellerów pewnie cena zastartuje od 2000 (jak w ofercie na Allegro) za najsłabsza wersję, jak nie więcej oczywiście.
Napisano 28 stycznia 2010 - 21:59
Tu widać 2 rozbieżności na rynku pośrednim 9-10":
- dla jednego ma to być ciut więcej niż pda - bez klawiatury, bez dodatków, webtablet, duże pda
- dla drugiego ma to być ciut mniej niż laptop/desktop - z klawiaturą, system operacyjny z desktopa
tego nie da się pogodzić, ale jak słusznie zauważyłeś USB czy SD byłoby nawet w dużym pda pomocne.
Porównanie atom/a4 nie da się, obawiam się że porwnało by się kompilatory, a nie soft, stawiam je na równi, ot arm dopchany wydajnością do x86 z zachowaniem energooszczędności kontra x86 z zachowaną wydajnością z dodaniem wysokiej energoszczędności (np speedstep z zero wat idle).
Wspominałeś o wadze, więc przy takim porównaniu od razu Air jest na pierwszym miejscu. 13" i pełnowymiarowa klawiatura przy niskiej wadze. To jest to. Tylko bateria nie trzyma fenomenalnie dłużej niż pozostałe MB. Nie ta mobilność? Tzn. chcesz go zawsze w kurtce ze sobą nosić?Twój wybór Air-a to nie jest wybór <1kg to inna klasa, nie ta mobilność jaką oferuje 9"
Musiałeś mieć MSWInd z bardzo kiepską baterią, mój eeepc ma baterię 55Wh a pobiera typowo 8W co daje 6,7h pracy i tyle jest rzeczywiście, bo to dane z monitoringu baterii i atoma w żywym systemie,
Co do ceny - to nie jest źle, powiem że jest niska jak na Apple (gdyby w pl kosztował te obiecane 499$ nawet +VAT).
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych