Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Skiner - polskie skórki ochronne na iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
97 odpowiedzi w tym temacie

#26 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 22 stycznia 2010 - 22:30

jasne, wrzucę za jakieś pół godziny jak tylko aparat się delikatnie podładuje. Jestem w trakcie pisania reklamacji, liczę na wymianę tylnej obudowy.

to jak będzie z tymi zdjęciami? Minęło już troszke ponad pół godziny :) jestem bardzo ciekawy jak taka naklejka może oderwać lakier, stąd moja niecierpliwość :)

#27 mimon

mimon
  • 158 postów
  • SkądMaków Maz

Napisano 22 stycznia 2010 - 22:33

sory za jakość ale mam brudny obiektyw. jeżeli dalej niczego nie dojrzysz, zrobię jeszcze kilka.
Dołączona grafika

#28 MDW

MDW
  • 653 postów
  • SkądPolska

Napisano 22 stycznia 2010 - 23:51

Mi jakoś nigdy nie pasowały wszelkie ochraniacze. Po to kupuję tak zdesignowaną maszynę żeby się cieszyć jej wyglądem, który jest niemal idealny w przypadku Apple. Poza tym to tak jakby kupić meble i nie wyjmować ich z folii albo jeździć samochodem z poprzykrywanymi folią siedzeniami. Zawsze mam iPhone w pokrowcu jak jest w kieszeni żeby nie "wchodził w interakcje" z tym co tam sobie po kieszeni lata. :) Ale jak iPhone wyciągam żeby używać to nie chcę mieć żadnych folii ani na ekranie ani z tyłu. Oczywiście nie mam nic przeciwko temu żeby inni sobie nosili iPhone/iPod nawet w różowych tekturowych pudłach. :)

#29 Grekki

Grekki
  • 262 postów

Napisano 23 stycznia 2010 - 00:25

sory za jakość ale mam brudny obiektyw. jeżeli dalej niczego nie dojrzysz, zrobię jeszcze kilka.
Dołączona grafika

Możliwe, że to przez piasek albo coś takiego, ja raz dla fun'a przykleiłem naklejkę i odkleiłem i miałem to samo co Ty.

#30 mimon

mimon
  • 158 postów
  • SkądMaków Maz

Napisano 23 stycznia 2010 - 00:28

to nie mógł być*piasek - bardzo dokładnie wyczyściłem wszystko przed nałożeniem folii. Starałeś się reklamować*to co się stało?

#31 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 23 stycznia 2010 - 10:02

Chiałbym zobaczyć licencje na komercyjny użytek grafik i zdjęć których używają… ;)

#32 demarca

demarca
  • 301 postów
  • SkądLegnica

Napisano 23 stycznia 2010 - 10:07

Sugerujesz, że stąd ta niska cena? Cięcie kosztów? ;) Nikt poważny nie bawiłby się w takie coś, można dostać po łapkach

#33 typowy1

typowy1
  • 148 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 23 stycznia 2010 - 12:56

Wygląda nice :) się nawet zastanawiam nad kupieniem wg własnego projektu - kosztują tyle co normalne. Tylko teraz zdecyduj się co wziąć ;)

#34 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 23 stycznia 2010 - 13:29

a mi nie udało się załadować własnej grafiki ... :(

#35 Adrian4

Adrian4
  • 200 postów
  • SkądCanterbury

Napisano 23 stycznia 2010 - 17:00

Ja też mam z tym problem. Za drugim lub trzecim razem na pewno się pojawi. :)

#36 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 23 stycznia 2010 - 18:36

Nie ma to jak kryptoreklama ... cóż takie czasy. Wszyscy się sprzedają. Swoją drogą to zamówiłem sobie taką skórkę na iPhone. Zobaczymy co to za twór. Szkoda, że do MacBooków nie robią takich na wymiar, tylko trzeba samemu mierzyć. To mnie zniechęciło, a też chętnie bym kupił!

#37 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 23 stycznia 2010 - 21:03

NIE MA JAK TO PORÓWNAĆ JAKIŚ SKINER TANIĄ NAKLEJKĘ!!! Z porządnym obrazem na najlepszym do tego materiale M3 który sam w sobie jest znacznie kosztowniejszy od zwykłej naklejki (mowa o GelaSkins) TO CO TUTAJ REKLAMUJECIE TO PORAŻKA, moim zdaniem.... Już chyba nie macie o czym pisać. Ale pomińmy kiepski materiał z jakiego bez wątpienia wykonany jest skiner (w porównaniu do Gela), ale za jakość się płaci.... to jak powiedzieć na co Ci BMW jak jest maluch i też jeździ, na każdą wykorzystaną grafikę trzeba wykupić licencje na każdy rok, mogę się założyć że tak nie jest. Pozdro! i ban jak nic:P ale po prostu nie mogę, konkurs fajna sprawa;)

#38 Adrian4

Adrian4
  • 200 postów
  • SkądCanterbury

Napisano 23 stycznia 2010 - 22:06

Podobał mi się sposób kreowania własnego motywu na stronie Skinera do momentu, w którym nie wszedłem na stronę GelaSkins. Wielkim plusem tej firmy jest wysyłka do wielu zagranicznych państw.

Wierzę, że cena=jakość więc wybieram GelaSkins, który na dzień dzisiejszy wygląda tak.

#39 koniu

koniu
  • 362 postów
  • SkądSe

Napisano 24 stycznia 2010 - 07:13

sadze ze czas aby ktoś się odniósł do 2 głównych pytań - jaka folia -licencje na komercyjny użytek grafiki

#40 molsar

molsar
  • 360 postów

Napisano 24 stycznia 2010 - 08:32

haha jak wam daja cos dobrego t onazekacie ze drogo a jak daja cos taniej to ze licencji nie maja na fotki... dzizas ludzie to jest tylko naklejka na p...ony telefon ktory w 90% czasu jest w waszych kieszeniach. marudza ja stare baby, bierzcie sanki i na gorke :]

#41 paltrawke

paltrawke
  • 54 postów

Napisano 24 stycznia 2010 - 09:38

dokładnie, ja sie ciesze ze jest polski projekt, pewnie z czasem dopracują produkt jesli ma jakies wady. zamierzam zamowic i przetestować zwłaszcza ze kwota 9 pln nie jest porażająca. Używam teraz silokonu i foli na ekran ale chetnie przestawie sie na skinera. Nie wiem czy skiner ma licencje na fotosy ale zakladam ze nikt sie za biznes taki nie bierze jesli tego nie ogarnie. Jesli produkt jest dobry to sie sam obroni. pozdrawiam

#42 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 24 stycznia 2010 - 12:57

@patrawke i molsar - niestety bardzo często jest tak, że sprawy copyrightów sa bardzo nie ogarnięte - na chwilę obecną musiałem interweniować na kilkunastu stronach z różnego rodzaju płatnymi tapetami na komórki, skinami na laptopy itp. artykułami, które wykorzystywały moje grafiki bez zezwolenia na komercyjny użytek - właściciele stron nie widzieli niczego złego w sprzedawaniu prac ściągniętych internetu. Typowy polski mental. Nie twierdzę, że Skiner nie posiada uprawnień do sprzedawanych grafik/zdjęć, ale niestety w większości przypadków tego typu strony działaja właśnie w taki sposób.

Przykładowe licencjonowane grafiki które znajdują się w ofercie Skiner:

Skin

Skiner - SkĂłrka na telefon

Stock

Love Stock Photo : Shutterstock

Skin

Stock

singing teenage girl | Royalty Free Stock Photo Image | iStockphoto.com

Skin

Stock

technical university student | Royalty Free Stock Photo Image | iStockphoto.com

Na Gelaskins wchodzę i mam dokładnie podane czyj artwork kupuję. Skiner robi na mnie wrażenie "kiosku z nadrukami na kubki" ;)

#43 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 24 stycznia 2010 - 13:59

Hehehe dokładnie o to samo mi chodzi;) Polska jest idealnym miejscem dla takich biznesów... większość ma to gdzieś. Hmmm, a co jak ja ściągnę z netu czyjąś grafikę i z edytuję sobie na stronce? Pozdro!

#44 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 24 stycznia 2010 - 14:49

moze to tylko moje uczulenie, a moze coś*w tym jest, ale niepokoi mnie fakt ze właścicielem tego interesu jest agencja reklamowa. przy rejestracji musze podac wszystkie swoje dane i wyrazić zgode na ich przetwarzanie przez tą*agencję. nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów ale możliwe jest ze sprzedają*te naklejki po kosztach byleby uzyskać nasze dane. obrót tymi danymi generuje im pewnie wieksze zyski niz te skórki. ;P miałem kupić skinera na mojego ip2g ale chyba się wstrzymam ;p

#45 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 24 stycznia 2010 - 16:14

Mają profity na tym i na tym.... agencje reklamowe oferują szeroką ofertę oklejania itp. Dlatego też ich "Naklejki" są kiepskie, po prostu przystosowali maszyny do wycinania grafik pod iPhone itp. Koszt takiej kiepskiej naklejki to parę groszy;) Dlatego też nie mogę pojąć że MyApple zrobiło im taką reklamę? tragedy Pozdro!

#46 typowy1

typowy1
  • 148 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 24 stycznia 2010 - 16:39

Mam pytanie... Czy ktoś, kto fizycznie ma Skinera może powiedzieć że jest kiepski? Bo do teraz tylko coś w stylu "na pewno kiepskie", albo "bez wątpienia słaba jakość". Jest ktoś? Bo chciałbym się przed zamówieniem upewnić. No i skiner ma znaczną przewagę - własne motywy. Mi żaden od GelaSkins się nie podoba (oprócz Black, no ale 50zł za czarną naklejkę to stanowczo za dużo), a u skinera mam swój obrazek. No chyba że na stronie Gelaskins też jest taka opcja, ale nie znalazłem w żadnym widocznym miejscu. EDIT: Ok, jest ale dopiero na stronie .com, a na polskiej nie ma.

#47 koniu

koniu
  • 362 postów
  • SkądSe

Napisano 24 stycznia 2010 - 18:23

jak cos kosztuje ok 9 pln to nie ma na co liczyc watek plynie a nikt nie udziela odpowiedzi ale jest konkusrs i z nagrodami lol

#48 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 24 stycznia 2010 - 18:49

Mam pytanie... Czy ktoś, kto fizycznie ma Skinera może powiedzieć że jest kiepski? Bo do teraz tylko coś w stylu "na pewno kiepskie", albo "bez wątpienia słaba jakość". Jest ktoś? Bo chciałbym się przed zamówieniem upewnić. No i skiner ma znaczną przewagę - własne motywy. Mi żaden od GelaSkins się nie podoba (oprócz Black, no ale 50zł za czarną naklejkę to stanowczo za dużo), a u skinera mam swój obrazek. No chyba że na stronie Gelaskins też jest taka opcja, ale nie znalazłem w żadnym widocznym miejscu.

EDIT:
Ok, jest ale dopiero na stronie .com, a na polskiej nie ma.

Polacy sprowadzają je z US i dopiero sprzedają..

#49 mimon

mimon
  • 158 postów
  • SkądMaków Maz

Napisano 24 stycznia 2010 - 19:29

jakość*słaba w porównaniu do gelaskinów
ale ma jeden bardzo ważny plus - ściąga lakier z obudowy:
Imageshack - dsc0110nk.jpg

#50 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 24 stycznia 2010 - 20:02

Zamówiłem, zobaczymy jak to będzie. Kupiłem wzór z kalendarzem Majów, ale trochę żałuję, że nie wrzuciłem swojego obrazka - chciałbym mieć wzór z Hellboyem:) Jeżeli ta nalepka się sprawdzi, zamawiam nową - w końcu to tylko 9 zł.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych