Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Skiner - polskie sk贸rki ochronne na iPhone

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
97 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5聽535 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBia艂ystok

Napisano 22 stycznia 2010 - 12:32

[newshuge]http://farm5.static.flickr.com/4016/4294278135_d9c6229539_o.png[/newshuge]
Jaki艣 czas temu opisywali艣my Wam folie ochronne GelaSkins. Wielu u偶ytkownikom spodoba艂 si臋 pomys艂 dodatkowej, chroni膮cej ty艂 urz膮dzenia naklejki, ale cena wydawa艂a si臋 za wysoka. W艂a艣nie do takich os贸b skierowana jest oferta polskiego sklepu internetowego Skiner.pl produkuj膮cego znacznie ta艅sze odpowiedniki wspomnianych folii.

Recenzj臋 trzeba zacz膮膰 od najwi臋kszej zalety Skiner贸w - ceny. Jeden egzemplarz sk贸rki ochronnej wraz z wysy艂k膮 kosztuje 8,99 z艂, co przy prawie 50 z艂 u konkurencji jest r贸偶nic膮 znaczn膮. Skiner nie ogranicza si臋 jedynie do iPhone, mo偶emy wybra膰 sk贸rk臋 na dowolny telefon, iPod czy nawet notebook (cena oczywi艣cie jest wtedy inna). Na paczk臋 czeka si臋 maksymalnie 14 dni, osobi艣cie odebra艂em swoje sk贸rki ju偶 po tygodniu.

Do艂膮czona grafika

Zacznijmy jednak od pocz膮tku, czyli od zam贸wienia swojej sk贸rki. Naj艂atwiej jest tego dokona膰 na stronie internetowej producenta: Skiner - Sk贸rka na telefon. Do wyboru mamy ok. 700 r贸偶nych wzor贸w. Liczba ta robi wra偶enie, cho膰 od razu wida膰 te偶 najwi臋kszy mankament Skinera w por贸wnaniu z konkurencyjnymi GelaSkins - ilo艣膰 wzor贸w naprawd臋 godnych uwagi jest niewielka. O ile przy wyborze wzoru na GelaSkins nie mog艂em si臋 zdecydowa膰 i w sumie by艂bym zadowolony z ka偶dego modelu, to w przypadku Skinera zastanawia艂em si臋 jedynie nad 3 sk贸rkami. Na szcz臋艣cie da si臋 temu zaradzi膰 - opr贸cz przygotowanych szablon贸w mamy mo偶liwo艣膰 stworzenia w艂asnego, wystarczy skorzysta膰 z dost臋pnego na stronie kreatora i umie艣ci膰 na tylnej stronie swojego telefonu np. zdj臋cie swojej dziewczyny czy ciekaw膮 tapet臋 艣ci膮gni臋t膮 z internetu. Kreator jest bardzo intuicyjny i ma sporo funkcji kadrowania przygotowanej grafiki, dlatego stworzenie w艂asnego arcydzie艂a nie b臋dzie dla nikogo problemem. Oczywi艣cie nic nie stoi na przeszkodzie by przes艂a膰 grafik臋 bezpo艣rednio do Skiner.pl, gdzie fachowcy ju偶 sami poradz膮 sobie z dopasowaniem jej do sk贸rki.

Do艂膮czona grafika

Ok, paczka ze sk贸rk膮 ju偶 dotar艂a, nadszed艂 czas na naklejenie jej na telefon. Nie jest to tak trudne, jak mog艂oby si臋 wydawa膰. Instrukcj臋 znajdziecie tutaj: Skiner - instrukcja, pomocny mo偶e by膰 r贸wnie偶 nasz film o naklejaniu GelaSkins - zasada jest ta sama. Od siebie dodam, 偶e w przypadku powstawania fa艂dek na rogach telefonu skutecznym sposobem ich zlikwidowania jest zwyk艂a suszarka, pod wp艂ywem ciep艂ego powietrza 艂atwiej jest wyg艂adzi膰 wszystkie nier贸wno艣ci.

Do艂膮czona grafika

Teraz kilka s艂贸w o jako艣ci sk贸rki. Nie budzi ona 偶adnych zastrze偶e艅, nie rysuje si臋 艂atwo, nie ma te偶 偶adnej obawy, 偶e Skiner kiedykolwiek si臋 nam samoczynnie odklei. 呕adnego problemu nie sprawia r贸wnie偶 zdj臋cie sk贸rki z telefonu - nie pozostaj膮 na niej 偶adne 艣lady.

Do艂膮czona grafika

Podsumowuj膮c, Skiner jest znakomitym sposobem na ochron臋 swojego telefonu przed porysowaniem. Mo偶e te偶 upi臋kszy膰 Tw贸j telefon, cho膰 to ju偶 jest kwestia gustu (zapewne spora liczba czytelnik贸w b臋dzie wola艂a standardowy design Apple). Je偶eli jednak nudzi Ci臋 ju偶 zwyk艂y czarny/bia艂y ty艂 iPhone - b臋dzie to produkt w sam raz dla Ciebie.
Skiner - Sk贸rka na telefon

Do艂膮czona grafika Do艂膮czona grafika Do艂膮czona grafika

UWAGA: KONKURS!

Chcecie zdoby膰 w艂asne sk贸rki na telefon lub notebook od Skiner.pl? Nic prostszego, wystarczy, 偶e odpowiecie na 3 proste pytania:

1. Czy da si臋 dopasowa膰 Skinera do ka偶dego telefonu i iPoda?

2. Czy da si臋 dopasowa膰 Skinera do ka偶dego notebooka?

3. Ile kosztuje Skiner na iPhone: 48,99 z艂 czy 8,99 z艂?

Do wygrania jest 10 Skiner贸w w wybranych przez Was wzorach: 5 na telefon i 5 na notebooka.

Regulamin konkursu:
1. W艣r贸d wszystkich odpowiedzi wybierzemy 10, kt贸rych autorzy otrzymaj膮 nagrody - 5 os贸b b臋dzie mog艂o wybra膰 Skinera na telefon a kolejne 5, na notebooka.
2. Tylko cz艂onkowie forum MyApple mog膮 uczestniczy膰 w konkursie.
3. W konkursie mog膮 bra膰 udzia艂 osoby zarejestrowane w serwisie MyApple.pl do grudnia 2009.
4. W konkursie nie mog膮 bra膰 udzia艂u moderatorzy oraz administratorzy forum MyApple.
5. W przypadku wykrycia pr贸b oszustwa (wys艂anie odpowiedzi przez jednego u偶ytkownika z wi臋cej ni偶 jednego konta) osoba taka zostanie do偶ywotnio wykluczona z uczestnictwa w przysz艂ych konkursach.
6. Liczy si臋 tylko pierwsza wiadomo艣膰 z odpowiedziami na pytania - prosimy o dok艂adne sprawdzenie odpowiedzi przed ich wys艂aniem.
7. Wszystkie odpowiedzi prosimy wysy艂a膰 u偶ywaj膮c formularza - w temacie wiadomo艣ci wpisuj膮c KONKURS SKINER, a w tre艣ci podaj膮c poprawne odpowiedzi na konkursowe pytania. Prosimy r贸wnie偶 zaznaczy膰, czy interesuje Was Skiner na telefon czy notebook - bez tego zg艂oszenie jest niewa偶ne.
8. Je艣li w ci膮gu 7 dni od zako艅czenia konkursu osoba, kt贸ra wygra艂a nie zg艂osi si臋 do organizatora konkursu, wtedy nagroda przepada i odbywa si臋 kolejne losowanie.
9. Konkurs trwa do ko艅ca 30 stycznia 2010.
10. Wyniki konkursu zostan膮 podane najp贸藕niej 1 lutego 2010.

Grafiki do recenzji wykona艂 [nick]Riddle[/nick], natomiast zdj臋cia - Jakub Nowosad. Dzi臋kuj臋 w imieniu ca艂ej Redakcji.[newsindexhuge]http://farm5.static.flickr.com/4049/4295021712_1674815463_o.png[/newsindexhuge]
[newsindexsmall]http://farm5.static.flickr.com/4041/4294278265_7f7f6fdbac_o.png[/newsindexsmall]

#2 soczekpl

soczekpl
  • 3聽272 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 22 stycznia 2010 - 12:42

Dziwne te pytania, znaczy ostatnie jak najbardziej jasne, ale na 2 nie da si臋 udzieli膰 precyzyjnej odpowiedzi. Ale oczywi艣cie konkurs 艣wietny, sam ju偶 wys艂a艂em zg艂oszenie.

#3 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5聽535 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBia艂ystok

Napisano 22 stycznia 2010 - 12:45

W dw贸ch pierwszych pytaniach wystarcz膮 odpowiedzi TAK lub NIE

---- Dodano 22-01-2010 o godzinie 12:49 ----
Przypominam o punkcie 7 regulaminu:

Prosimy r贸wnie偶 zaznaczy膰, czy interesuje Was Skiner na telefon czy notebook - bez tego zg艂oszenie jest niewa偶ne.

Dostali艣my ju偶 3 niewa偶ne zg艂oszenia

#4 dberni

dberni
  • 10 post贸w
  • Sk膮dPoznan, Poland, Poland

Napisano 22 stycznia 2010 - 12:50

eh;)

#5 soczekpl

soczekpl
  • 3聽272 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 22 stycznia 2010 - 12:51

Napisa艂em 偶e interesuje mnie Skiner na iPhone'a - b臋dzie takie co艣 uznane?

// jasne, w艂a艣nie o to chodzi, 偶eby potem nie by艂o problem贸w przy podziale Skiner贸w //dawxxx666

#6 PuchaczGwiezdny

PuchaczGwiezdny
  • 22 post贸w

Napisano 22 stycznia 2010 - 13:21

艢wietna alternatywa! Ju偶 chcia艂em brac gale skina a tu prosze :)

#7 bboyMarcus

bboyMarcus
  • 258 post贸w

Napisano 22 stycznia 2010 - 13:37

Produkt w stosunku cena/jakosc naprawd臋 godny uwagi ;] Z艂osi艂em si臋 do konkursu.

#8 mcmat

mcmat
  • 24 post贸w
  • Sk膮dkrz

Napisano 22 stycznia 2010 - 14:16

A czy nie zniszczy jako艣 ipod'a? chc臋 kupi膰 to na touch'a ale czy jak 艣ci膮gn臋 nie pozostanie jaki艣 klej i napisy si臋 nie odklej膮?

#9 Shakal

Shakal
  • 753 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw/Krak贸w

Napisano 22 stycznia 2010 - 14:19

O co chodzi z tym wyborem Apple iPhone 2007 i zaraz obok Apple iPhone 2007 version 2?

#10 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5聽535 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBia艂ystok

Napisano 22 stycznia 2010 - 14:25

A czy nie zniszczy jako艣 ipod'a? chc臋 kupi膰 to na touch'a ale czy jak 艣ci膮gn臋 nie pozostanie jaki艣 klej i napisy si臋 nie odklej膮?

Nie ma obawy, osobi艣cie testowa艂em i nie ma po nim najmniejszego 艣ladu.

#11 morbiusz

morbiusz
  • 20 post贸w

Napisano 22 stycznia 2010 - 14:42

Zamowione ! Podobalo mi sie to, ze wszystko sie odbylo szybko, latwo i sprawnie. Zamowilem 3 skorki na 3 moje telefony. Nio i taniutko :)

#12 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 post贸w

Napisano 22 stycznia 2010 - 14:45

a nie wiecie przypadkiem czy da艂oby rade zamowic sk贸rke na macbooka z wyci臋tym japcem? ;>

#13 mcmat

mcmat
  • 24 post贸w
  • Sk膮dkrz

Napisano 22 stycznia 2010 - 14:54

Na stronie widze tylko 1 notebook'a. Spr贸buj u偶y膰 kreatora(zostawisz miejsce na jab艂ko i po sprawie:D)

#14 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5聽535 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBia艂ystok

Napisano 22 stycznia 2010 - 14:55

Albo po prostu do nich napisz: skiner@ky.com.pl

#15 Razor_93

Razor_93
  • 39 post贸w

Napisano 22 stycznia 2010 - 15:11

Zg艂oszenie wys艂a艂em ale nie wiem czy zaliczycie bo zarejestrowa艂em si臋 w grudniu. Moim zdaniem powinno by膰 偶e tylko u偶ytkownicy zarejestrowani przed konkursem 偶eby ka偶dy mia艂 szans臋.

#16 Sebosz

Sebosz
  • 4聽178 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 22 stycznia 2010 - 16:21

hmm... ca艂kiem niez艂e.. tylko nie wiem, czy dobrze chroni膮 telefon ;p. ciekawe czy mo偶e by膰 prze藕roczysta z jakimi艣 ewentualnymi wzorkami A tak przy okazji... czy m贸g艂bym prosi膰 o link do tapety? :D

#17 wicio

wicio
  • 6 post贸w

Napisano 22 stycznia 2010 - 19:10

Mi to wygl膮da na lip臋 - to chyba jest zwyk艂a folia i druk solwentowy - znaczy 偶e b臋dzie si臋*wyciera膰 je艣li nie zabezpieczy si臋 tego nast臋pn膮 warstw膮 folii. Mog臋 si臋 myli膰 ale na zdj臋ciach wida膰 wyra藕nie "kropy" z plotera. To 偶e mo偶na realizowa膰 w艂asne projekty jest fajne ale 艣wiadczy o u偶yciu plotera. Cena mo偶e dobra ale jako艣膰 raczej nie za wysoka. W ca艂ym artykule brakuje informacji jak膮 technik膮 s膮 wykonywane te naklejki - ja obstawiam 偶e jest to folia do oklejania samochod贸w i solwent - jak nic w kieszeni b臋dzie si臋*wyciera膰.

#18 mimon

mimon
  • 158 post贸w
  • Sk膮dMak贸w Maz

Napisano 22 stycznia 2010 - 19:51

Szczerze - mia艂em takiego skinnera u siebie na iPhone i po odklejeniu zerwa艂 mi lakier z tylnego panelu. Nie polecam naklejania. Ale sam skinner nie rysuje si臋*i nie niszczy, niszczy tylko obudow臋 telefonu :|

#19 GGrzebyk

GGrzebyk
  • 87 post贸w
  • Sk膮dZielona G贸ra, PL

Napisano 22 stycznia 2010 - 20:01

Ja tam preferuj臋 lepszej jako艣ci "Gelaskins". :)

#20 nicp2

nicp2
  • 336 post贸w
  • Sk膮din膮nd

Napisano 22 stycznia 2010 - 20:03

Szczerze - mia艂em takiego skinnera u siebie na iPhone i po odklejeniu zerwa艂 mi lakier z tylnego panelu. Nie polecam naklejania.
Ale sam skinner nie rysuje si臋*i nie niszczy, niszczy tylko obudow臋 telefonu :|

Masz mo偶e jakie艣 zdj臋cia iphona po odklejeniu skinnera? Mog艂by艣 sie podzieli膰 nimi na forum?

#21 mimon

mimon
  • 158 post贸w
  • Sk膮dMak贸w Maz

Napisano 22 stycznia 2010 - 20:16

jasne, wrzuc臋 za jakie艣 p贸艂 godziny jak tylko aparat si臋 delikatnie pod艂aduje. Jestem w trakcie pisania reklamacji, licz臋 na wymian臋 tylnej obudowy.

#22 bajej

bajej
  • 360 post贸w

Napisano 22 stycznia 2010 - 21:36

ja dosta艂em kod na skinera za darmo ju偶 w sierpniu :). Zam贸wi艂em, jako艣 bardzo dobra (wyglada to jak nadruk pokryty jeszcze jedna warstwa przezroczyst膮). Przyklei艂em na starego iphona i do tej pory siedzi ;p. Teraz mam 3G bez naklejki i jako艣 tak dziwnie ;)

#23 seba6250

seba6250
  • 149 post贸w
  • Sk膮dkrak贸w

Napisano 22 stycznia 2010 - 21:54

tylko gelaskins!

#24 oaks

oaks
  • 210 post贸w
  • Sk膮dkatowice

Napisano 22 stycznia 2010 - 22:00

Skiner jest TANI... i to tyle. Jest moim zdaniem 藕le doci臋ty (asymetryczne rogi). Zdj臋cie, kt贸re wrzuci艂em wysz艂o innego koloru i s艂abej jako艣ci. Nie polecam.

#25 kwapin

kwapin
  • 66 post贸w
  • Sk膮dSopot

Napisano 22 stycznia 2010 - 22:28

Sie zobaczy jak tylko przyjdzie juz 2 zamowilem. Mam nadzieje ze nie jest tak jak piszesz ze lakier odkleja sie razem z nim ); byoby slabo wypowie sie ktos jeszcze moze na temat sciagania skinnera? A i Mysle ze warto byloby dodac w watku ze mozna placic za skiny przez SMSa bardzo fajna opcja wdlg mnie

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 4

0 u偶ytkownik贸w, 4 go艣ci, 0 anonimowych