Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czary ekran po wymianie wyświetlacza [3G]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 lastactionhero

lastactionhero
  • 11 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 15:40

Rozlał mi się wyświetlacz, ekran świecił na biało z paskami, czarnymi kropami itp. Kupiłem nowy wyświetlacz, zamontowałem, po wciśnięciu przycisku u góry świecił najpierw na biało kiedy docisnąłem kabel z czerwoną naklejką i nr 1 święcił elegancko i przestał. Obecnie nie świeci się nic, ani kiedy wszystkie kable (1, 2, 3) są podłączone wraz z całym ekranem i wyświetlczasem. Ani kiedy podłączam pod samą 1 stary, oryginalny wyświetlacz. Działa tylko przycisk od trybu wyciszonego, czyli przełączam i włącza się wibracja. Nie pojawiają się żadne dźwięki/kliknięcia kiedy dotykam miejsc w których powinna znajdować się klawiatura. Zanim wmontowałem ten nowy wyświetlacz, wcześniej wyciągałem "stary" i nie było żadnych problemów. Jest jakiś sposób aby to zdiagnozować/naprawić?

#2 Laz

Laz
  • 799 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 17:32

Może coś zepsułeś przy wymienianiu?Trzeba było odrazu do serwisu.

#3 lastactionhero

lastactionhero
  • 11 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 17:35

Otworzyłeś mi oczy.

#4 Brylantoos

Brylantoos
  • 3 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 17:40

miełem to samo po wymianie wyswietlacza .Przytrzymaj home i power przez 20sek. musisz to zrobic na czuja no bo nic nie widzisz na wyswietlaczu.Potem normalnie wlacz iP.U mnie pomogło.Oczywiscie popodłanczaj wszystkie tasmy.Pozdrawiam

#5 Laz

Laz
  • 799 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 18:08

Taaa...Najlepiej rozbierz spowrotem i po obmacuj wszystkie kable -,- Oddaj do serwisu i tyle.Trzeba było nie dotykać.

#6 lastactionhero

lastactionhero
  • 11 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 18:11

Zrobiłem restart (wnioskuję po niedziałającej w tym czasie wibracji/trybie wyciszonym) i ekran niestety nadal ciemnym. iTunes wszystko pokazuje z elegancją.

#7 Brylantoos

Brylantoos
  • 3 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 18:33

hmm to raczej servis.Ale sproboj jeszcze pare razy,mnie tez zdziwiło w moim przypadku ze to pomoglo.

#8 24hNaDobe

24hNaDobe
  • 83 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 18 stycznia 2010 - 18:50

Kupiłeś części oryginalne? Bo chiński badziew robi swoje ;) Może po prostu wina wyświetlacza nie twoja.

#9 lastactionhero

lastactionhero
  • 11 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 19:19

Oczywiście. 100% oryginał spełniający w 100% właściwości 3G za 89 zł z Allegro. Wylany wyświetlacz teraz chodzi, można ruszać kablem i nic się zmienia. A ten nowy jest tak wrażliwy, że trzeba co trzymać w miejscu (daje obraz!) no i w pozycji z zakmniętą obudową nie działa w ogóle. Nie działa wtedy też ekran dotykowy, choć w pozycji z otwartym telefonem i działającym nowym wyświetlaczem (w odpowiedniej oczywiście pozycji) - działa.

#10 iRafał

iRafał
  • 351 postów
  • SkądSanok

Napisano 18 stycznia 2010 - 19:47

Dlatego trzeba było kupić za 200 zł ^^ Cóż.. Uczymy się na błędach :P

#11 lastactionhero

lastactionhero
  • 11 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 20:12

Pokaż mi taki to kupię.

---- Dodano 18-01-2010 o godzinie 20:26 ----
Bootując iPhone'a z oryginalnym, rozlanym, połamanym i białym ekranem wszystko jest "OK".
Bootując z ekranem "nowym" działa, tak jak wcześniej, tylko wibracja/tryb wyciszony.

Bootując z oryginalnego ekranu mogę oryginalny wyświetlacz zmienić na "nowy", sam wyświetlacz działa w odpowiedniej pozycji, przestaje jednak chodzić, kiedy podłączam dwa dodatkowe kable (chyba głośnik i ekran dotykowy). Nie działa wtedy też ekran dotykowy.

Bootując z ekranem nowym i zmieniając ekran nowy na oryginalny ten oryginalny także nie działa.

Wgrany soft to 3.0, czy nie ma tu przypadkiem jakiejś protekcji przeciw pirackim częściom?

#12 Laz

Laz
  • 799 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 20:41

Chłopie, nie łudź się tylko oddaj do serwisu.

#13 24hNaDobe

24hNaDobe
  • 83 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 18 stycznia 2010 - 21:18

Albo zwróć reklamację że taśma uszkodzona albo coś ;) Bo to na bank wina nowego wyświetlacza.

#14 Laz

Laz
  • 799 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 21:19

@Up Ale ma 3G to pewnie już gwarancji nie ma ;)

#15 24hNaDobe

24hNaDobe
  • 83 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 18 stycznia 2010 - 21:22

@Up ale mówię żeby wyświetlacz ten nowy zwrócił

#16 Laz

Laz
  • 799 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 21:34

Aaaa...Ok :) No, ale mogą powiedziec, ze to jego wina, bo źle zamontował.

#17 lastactionhero

lastactionhero
  • 11 postów

Napisano 19 stycznia 2010 - 10:17

Złącze pomiędzy ekranem a taśmą było walnięte. Sama wymiana wyświetlacza jest banalna o ile ma się kostkę do gitatary, uchwyt do nawigacji z przyssawką i odpowiednio delikatne palce.

#18 24hNaDobe

24hNaDobe
  • 83 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 19 stycznia 2010 - 13:21

No rozebranie całego iphone jest proste... Wystarczy myśleć co się robi, a nie w pośpiechu byle żeby ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych