Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Apple jak narkotyk

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
220 odpowiedzi w tym temacie

#51 JFS

JFS
  • 105 post贸w

Napisano 18 stycznia 2010 - 23:20

nie jestem komputerowym guru i nie ko艅czy艂em ITI,

A ja to ko艅czy艂em?

Na czym polega ko艅czenie ITI?

#52 mantis30

mantis30
  • 1聽386 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 19 stycznia 2010 - 00:15

Na czym polega ko艅czenie ITI?

Dobre :D Pewnie chodzi艂o o MIT, ale mog臋 si臋 myli膰 ;)

#53 Zwickau

Zwickau
  • 817 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 19 stycznia 2010 - 00:31

Pami臋tam 偶e do 2007 roku nigdy nie lubi艂em Apple, a potem jednak zmieni艂em zadanie bo kupi艂em iPhone 2G, to by艂 wspania艂y telefon ni偶 SE czy Nokia. Potem w 2008 roku kupi艂em laptop MacBook Pro, znowu by艂em bardzo zadowolony. Teraz mam iPhone 3GS. Nie jestem fanatykiem Apple, tylko uwa偶am 偶e sprz臋ty Apple s膮 o wiele lepsze ni偶 badziew Sony, Nokia i blablabla. Jeszcze system Mac OS X r贸wnie偶, a do dzisiaj nie lubi臋*korzysta膰 z Windowsa, ale tylko do gry czy programy na studia na bootcampie. Pozdrawiam!

#54 Redviking

Redviking
  • 583 post贸w

Napisano 19 stycznia 2010 - 00:59

Niestety (stety?) uzaleznia nawet i wygladem, po imaku, dysku lacie, tunerze miglii nachodzi mnie powoli na Airport Express Base, chcociaz mam bardzo dobry router linksysa... Na szczescie przed iPhonem sie jeszcze bronie z jakas przedpotopowa komorka w kieszeni ktora i tak jest prawie nieuzywana (tak sa jeszcze ludzie ktorzy spokojnie sobie zyja bezdzwonienia z komorki/elektrosmyczy) :D

#55 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8聽114 post贸w

Napisano 19 stycznia 2010 - 01:16

Fakt OSX jest systemem prawie idealnym i mimo wszystko trzyma swojego u偶ytkownika w gar艣ci 偶e ten tak na prawd臋 nie ma wyboru i na nim siedzi bo wszystko inne wymaga zachodu, ale np udost臋pnianie muzyki z poziomu iTunes powinno dzia艂a膰 ca艂y czas a nie tylko wtedy kiedy program jest uruchomiony ale to ju偶 inna kwestia i mo偶e apple to zrozumie.

#56 mantis30

mantis30
  • 1聽386 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 19 stycznia 2010 - 01:32

np udost臋pnianie muzyki z poziomu iTunes powinno dzia艂a膰 ca艂y czas a nie tylko wtedy kiedy program jest uruchomiony ale to ju偶 inna kwestia i mo偶e apple to zrozumie.

Dzia艂a bez za艂膮czania iTunes, wystarczy zainstalowa膰 Simplify Media

#57 kostek

kostek
  • 320 post贸w
  • Sk膮dPiaseczno

Napisano 19 stycznia 2010 - 07:24

Nie przesadzajcie z t膮 jako艣ci膮 i designem Appla, widzia艂em par臋 laptop贸w czy telefon贸w r贸wnie dobrze wykonanych i 艂adniejszych :)

#58 Riddle

Riddle
  • 1聽631 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 19 stycznia 2010 - 07:31

No niestety te drukarki to parodia, mia艂em HP wielofukcyjne, niby tani a utrzymanie to wole na kobiete i jej zachcianki da膰 :P pomine ich serwis kt贸ry jest komiczny 3tyg bez dukarki hahahaha nagle wr贸ci艂a oczywi艣cie nie tknieta ludzk膮 rek膮, oficjalnie po serwisie , ale smieszne by艂o to 偶e nast臋pnego dnia konczy艂a sie gwarancja a ten syf nie dzia艂a艂 tak wi臋c tej firmie moze juz podzi臋kuje, Wole tego Lexsmarka. Nie zaskoczy艂 mnie jeszcze takimi wyskokami i bydle dalej dzia艂a

Ja kiedy艣 musia艂em odda膰 lexmarka do serwisu, bo drukowa艂 tylko na.... r贸偶owo :D Wyczy艣cili g艂owice itp, ale co lepsze - znale藕li w 艣rodku.... pilniczek mojej siostry :D

Nie przesadzajcie z t膮 jako艣ci膮 i designem Appla, widzia艂em par臋 laptop贸w czy telefon贸w r贸wnie dobrze wykonanych i 艂adniejszych

艁adniejszych laptop贸w nie widzia艂em, ale telefony - zdecydowane. iPhone wygl膮da ohydnie, ale przynajmniej nie czu膰 go w kieszeni.

#59 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w (PL)/ Haifa (IL)

Napisano 19 stycznia 2010 - 09:49

Ja kiedy艣 musia艂em odda膰 lexmarka do serwisu, bo drukowa艂 tylko na.... r贸偶owo :D Wyczy艣cili g艂owice itp, ale co lepsze - znale藕li w 艣rodku.... pilniczek mojej siostry :D

No nie zostaje nic jak wsp贸艂czu膰 siostry, ale za pewne dziewczyna my艣la艂a 偶e to jaka艣 ostrza艂ka do pilniczk贸w :P

Dobre :D Pewnie chodzi艂o o MIT, ale mog臋 si臋 myli膰 ;)

Tak mia艂em na my艣li MIT, ale jednocze艣nie my艣la艂em o kilku innych sprawach. Jak to m贸wi膮: My艣la艂 indyk o niedzieli, a w sobote 艂eb mu 艣cieli.

#60 feuerfest

feuerfest
  • 3聽417 post贸w
  • Sk膮dMonachium, DE

Napisano 19 stycznia 2010 - 10:02

W moim bia艂asku p臋ka obudowa, porysowany jest niemilosiernie a nie zamieni艂bym go na najnowszego full wypasionego laptopa PC z HDMI, BR, WTF, OMG za 1000000 PLN, bo jak sie spedza 14 godzin przy kompie to windows predzej czy pozniej mnie wku***. Pomijam juz, ze windows nie ma 90% naredzi, ktore sa mi niezbedne do zycia, a ktore sa w budowane we wszystkie systemy unixopochodne. Windowsa trzymam w paralelsie, bo jedyna rzecz ktora uzywam i ktora dziala pod nim lepiej niz na maku to firmowy soft do supportu (ale to juz wina badziewnych programistow KAYAKO), odpalam w trybie coherence i zapominam ze tam jest. Jak sie znarowi, to mam zawsze pod reka plik maszyny z czysta instalka i podmieniam. Mam te偶 ipoda, bo dobrze gra, dobrze trzyma bateria, fajnie sie synchronizuje z itunesem, mozna robic inteligentne listy odtwarzania i takie tam, mam te偶 iphone, bo zaje*scie sie nadaje do internetu, push email, jako modem do laptopa, dziala poza tym jak ipod wiec wszystkie plusy ipoda tez ma itp. Ale kupnem zadnego z tych urzadzen nie kierowala nazwa firmy tylko dlugie bolesne doswiadczenia z produktami konkurencji ;) Jak komputer to Mac, jak odtwarzacz to iPod, jak telefon to iPhone albo blackberry :P Oczywiscie mam otwarty umysl - zwlaszcza w kwestii telefonu i odtwarzacza - moze kiedys wyjdzie cos, co mi bardziej podpasuje i wymieni jab艂ko. DO tej pory wszystkie iphone killery okaza艂y si臋 by膰 wielkimi klapami i chodz膮 teraz po 300 PLN na allegro (a pierwszy iphone nadal 6-7 stow) Ale jesli chodzi o komputery, to szczerze w膮tpi臋, ze kiedys nawroce sie na inny OS, w osttecznosci linux, ale windows raczej wy艂膮czony z zawod贸w, no chyba 偶e Billowi odwali i przeportuje win na unixa

#61 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 post贸w

Napisano 19 stycznia 2010 - 10:33

ale windows raczej wy艂膮czony z zawod贸w, no chyba 偶e Billowi odwali i przeportuje win na unixa

Wystarczy艂o by stworzyli system od podstaw bez g艂upich wspomnie艅 o Vista, XP, 7, czy czego tam jeszcze nie stworzyli. Obiecuje 偶e dam im szanse gdy zobacz臋 system zrobiony od zera. Bez wad typowych dla 4kwadrat贸w

#62 wieslawo

wieslawo
  • 3聽698 post贸w
  • Sk膮dL-no/P-艅

Napisano 19 stycznia 2010 - 13:41

yhm a co z profesjonalnym oprogramowaniem kupionym za ci臋偶kie pieniadze? Nagle wypi膮膰 si臋 na 80% 艣wiata, kt贸re u偶ywa oprogramowania dla Windows? Powiedzie膰 im "teraz wraz z nowym systemem wasze programy kupione 2 lata temu pod nasz poprzedni system, musicie wymieni膰 na nowe wersje? Co z producentami oprogramowania? "Piszcie na nowo?" Nie wiemy czy ludzie kupi膮 nasz system, nie wiemy czy kupi膮 nowe wersje pisane od nowa z mn贸stwem b艂臋d贸w na now膮 platform臋? Co z producentami sterownik贸w? Co z u偶ytkownikami sk艂adaj膮cymi sobie sami? Co z firmarmi sprzedaj膮cymi komputery? Poznajcie wszystko na nowo? Apple paradoskalnie mia艂o szcz臋艣cie. Przecie偶 Classic, kt贸rego zapewne nie pami臋tasz, mia艂 opr贸cz zalet od cholery wad. Wielow膮tkowo艣膰 le偶a艂a w tym systemie i kwicza艂a. Rebuild desktop na mojej G4 w agencji to by艂a standardowa procedura 偶eby normalnie pracowa膰. Jak rob艂 MacOs jedno to mog艂e艣 zapomnie膰*o czymkolwiek innym. Nie s膮dz臋 by ta droga tego systemu by艂a tak kolorowa gdyby nie gro偶膮ce bankructwo. Mieli do wyboru zbankrutowa膰 albo zaryzkowa膰. W zasadzie nie mieli nic do stracenia bo i tak gdyby nic nie zrobili to by upadli, a gdyby ryzyko si臋 nie op艂aci艂o...to r贸wnie偶 by upadli. System w makach nie by艂 taki sam jak dzi艣. Polecam si臋*zapozna膰 z MacOs'em klasycznym. Przemy艣le膰 czy gdyby Apple nie sta艂o przed perspektyw膮 upadku, to czy rozw贸j MacOs'a i czy MacOsX by艂by tak fajny jak jest dzi艣. Zobaczy膰 kt贸r臋dy sz艂o Apple. Tylko tak drastyczne okoliczno艣ci przywr贸ci艂y Jobsa na stanowisko i pozwoli艂y mu wprowdzai膰 NexTStepa do firmy. Windwos takie "szcz臋艣cia" nie mia艂 i do dzi艣 musi utrzymywa膰*kompatybilno艣膰*wsteczn膮 si臋gaj膮c膮 wiele lat wstecz. Ps. Swoj膮*drog膮 Windows si臋*zmienia. Powoli po tylko w ten spos贸b mo偶e, zmieniaj膮c si臋*tak jak u偶ytkownicy zmieniaj膮 oprogramowanie. Ewolucja Windowsa to d艂uga i powolna droga. Od czas贸w 95 kt贸ry to nadal mia艂 DOS'a pod spodem w dodatku by艂 cholernie niestabilny, przez 98, kt贸ry ze stabilno艣ci膮 radzi艂 ju偶 sobie ca艂kiem nie藕le, a do 2000NT ci臋偶ko jest przewr贸ci膰 Windwosa a jak to si臋 udaje to najcz臋艣ciej problemem jest hardware/sterowniki. Sam system w sobie jest wybitnie stabilnie. T膮 stabilno艣膰 powtarzaj膮c od tamtegu czasu w wersjach komercyjnych XP, Vista, Seven - mo偶na nie lubi膰*Visty ale stabilna to ona akurat jest. Wersje serwerowe zupe艂nie inna bajka. Tam ten system to w艂a艣ciwie co艣 innego ni偶 wersjach dla zwyk艂ych 偶uczk贸w. Nawet nie chodzi o dodatkowe narz臋dzia co o szybko艣膰 i brak efektu zamulania. Swoj膮*drog膮*Apple kiedy艣*spr贸bowa艂o uwolni膰 sw贸j system. I wiesz co? Nie poradzili sobie. To by艂a jedna z g艂贸wnych przyczyn "upadku" Apple. Nie stworzyli systemu, kt贸ry dzia艂a艂 na byle czym.

#63 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 19 stycznia 2010 - 14:56

Dla mnie jednak dalej windows nie jest dla zwyk艂ych ludzi lecz dla programist贸w etc.

:lol:
Dawno si臋 tak nie ubawi艂em, czytaj膮c wpisy na Forum. Windows nie jest dla „zwyk艂ych ludzi”? To dlaczego 90 % u偶ytkownik贸w komputer贸w g艂osuje portfelami (albo przynajmniej czasem, je艣li chodzi o tych 艣ci膮gaj膮cych piraty) na produkty Microsoftu?
Zdecydowana wi臋kszo艣膰 ludzi u偶ywa Windows, bo ten system zna, lubi i niczego innego nie potrzebuje. Podam prosty przyk艂ad: moja 偶ona pracuje w biurze na Windows, w domu mamy dwa komputery z Mac OS X, kiedy艣 mieli艣my te偶 peceta z linuksem. Pracowa艂a wi臋c na r贸偶nych systemach i ma por贸wnanie. A i tak za bezkonkurencyjny uwa偶a Windows XP, kt贸ry ma w pracy. Tam wszystko umie sama zrobi膰, nie musi poznawa膰 nowych funkcji, skr贸t贸w, ma swoje ulubione programy, tam „wszystko dzia艂a”. Inne systemy toleruje, ale uwa偶a je za moje dziwactwo, w dodatku niepraktyczne, skoro i tak prawie wszyscy u偶ywaj膮 Windows. Gdyby艣 powiedzia艂 jej, 偶e Windows nie jest dla zwyk艂ych u偶ytkownik贸w, to by ci臋 zabi艂a 艣miechem. A przypominam, 偶e jest to osoba maj膮ca por贸wnanie. Ju偶 nie m贸wi臋 o przys艂owiowej pani Krysi z recepcji, kt贸ra nigdy nic opr贸cz Windowsa nie widzia艂a i wcale nie chce ogl膮da膰.

My艣l臋, 偶e to zale偶y te偶 od opakowania ;) Zobaczcie - ka偶dy sprz臋t Apple niezale偶nie czy jest to komputer, ipod czy kabel jest 艂adnie zapakowany i to z pewno艣ci膮 kojarzy si臋 z czym艣 porz膮dnym :)

Opakownie Magic Mouse sprowadzonej wygl膮da fatalnie. Apple ma szcz臋艣cie, 偶e sprowadza艂em j膮 z USA, bo gdyby le偶a艂a w iSpocie w takim opakowaniu, to bym jej nie kupi艂. :lol:

Nie przesadzajcie z t膮 jako艣ci膮 i designem Appla, widzia艂em par臋 laptop贸w czy telefon贸w r贸wnie dobrze wykonanych i 艂adniejszych :)

Ano w艂a艣nie. Ale jak ju偶 si臋 kupi艂o produkt Apple, dro偶szy ni偶 w przypadku konkurencji, to ju偶 potem musi zachwyca膰. :lol:

#64 艁ukasz Ignacyk

艁ukasz Ignacyk
  • 4聽943 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, PL

Napisano 19 stycznia 2010 - 22:40

Swoj膮*drog膮*Apple kiedy艣*spr贸bowa艂o uwolni膰 sw贸j system. I wiesz co? Nie poradzili sobie. To by艂a jedna z g艂贸wnych przyczyn "upadku" Apple. Nie stworzyli systemu, kt贸ry dzia艂a艂 na byle czym.

Darwin OS to niby co?

#65 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 post贸w

Napisano 19 stycznia 2010 - 23:09

fraDiavolo to spytam tak Why Apple, chyba nie powiesz mi 偶e to jaka艣 chwilowa zachcianka albo dziwne widzimisi臋

#66 wieslawo

wieslawo
  • 3聽698 post贸w
  • Sk膮dL-no/P-艅

Napisano 19 stycznia 2010 - 23:31

nie rozmawiamy o darwinie i czasach OsX a o klasycznym MacOs'ie. Po przyj艣ciu Jobsa firma od偶y艂a ale to nie o tym pisa艂em. Wtedy im si臋*nie uda艂o, w przeciwie艅stwie do Microsoftu, kt贸ry robi膮c system na "byle co" wci膮偶 zdobywa艂 rynek. Szefu, why Apple? I don't care 'bout Apple. Lubi臋 OsX za styl pracy nad dokumentem i dop贸ki b臋d臋*m贸g艂*przerzuca膰*dokumenty z przegl膮darki na puplit z illustratora do dokuemntu photoshopa, kt贸ry jest widoczny pod spodem, tak d艂ugo b臋d臋*mia艂 OsX. Teksty o stabilno艣ci i wydajno艣ci zbywam, bo przecie偶*Windows nie jest straszny, Windows jest inny ale jest ok.

#67 mantis30

mantis30
  • 1聽386 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBydgoszcz

Napisano 20 stycznia 2010 - 00:21

nie rozmawiamy o darwinie i czasach OsX a o klasycznym MacOs'ie. Po przyj艣ciu Jobsa firma od偶y艂a ale to nie o tym pisa艂em. Wtedy im si臋*nie uda艂o, w przeciwie艅stwie do Microsoftu, kt贸ry robi膮c system na "byle co" wci膮偶 zdobywa艂 rynek.

Gdyby Apple by艂a firm膮 stricte software'ow膮 to by im si臋 uda艂o. Przez klony tylko tracili bo ilo艣膰 klient贸w nie wzrasta艂a, za膰 Ci, kt贸rzy kupili by Maczki kupowali Umaksy, PowerComputingi i inne.
Ja uwa偶am, 偶e uwpnienie MacOS by艂o jednym z najwi臋kszych b艂臋d贸w Apple, i dzi臋ki temu 偶e Stefan ten proceder ukr贸ci艂, firma 艣wi臋ci tera triumfy.

#68 艁ukasz Ignacyk

艁ukasz Ignacyk
  • 4聽943 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, PL

Napisano 20 stycznia 2010 - 01:26

Wtedy im si臋*nie uda艂o, w przeciwie艅stwie do Microsoftu, kt贸ry robi膮c system na "byle co" wci膮偶 zdobywa艂 rynek.

Obecnie Windows traci udzia艂 w rynku, a Mac OS zyskuje.

OS market share
Operating Systems Usage / Market Share (Trend Analysis)
W3Counter - Global Web Stats

#69 wieslawo

wieslawo
  • 3聽698 post贸w
  • Sk膮dL-no/P-艅

Napisano 20 stycznia 2010 - 08:17

no pewnie 偶e zyskuje, bo po przej艣ciu na Intele nikt niczym nie ryzykuje. Zawsze mo偶na Windowsa postawi膰, Apple ma w sobie, magi臋/marketing/ aur臋 zakazanego owocu z przed lat, kiedy to kupno Mac'a to by艂a decyzja o u偶ywaniu MacOs'a i niczego innego ;) No i pozyskuje jeszcze troszk臋 ale Windowsa nie dogoni, bo potrzeby ludzi s膮 r贸偶ne. Apple ma otoczk臋. U偶ytkownicy Apple to najwi臋kszy sukces i w pewien spos贸b fenoment tej firmy. To trzeba doceni膰, nie trzeba lubi膰, ale szanowa膰*ich za to trzeba. Nie ma zbyt wielu firm na 艣wiecie, kt贸rych u偶ytkownicy tak bardzo byliby zaanga偶owani w rozw贸j i 偶ycie firmy. To jest niew膮tpliwy, a kto wie czy nie najwi臋kszy sukces Apple i Jobsa. Jak najbardziej to doceniam i w jaki艣 tam spos贸b podziwiam. To przecie偶*ta otoczka, ten fenomen zainspirowa艂 za艂o偶yciela w膮tku do napisania pierwszego posta. Widzia艂e艣 gdzie艣*w膮tek 偶e kto艣*kupi艂 sobie Zune, potem pierwszy PC, potem Windowsa? I wcale nie chodzi o to 偶e Zune jest z艂y, bo imho jest bardzo dobrym odtwarzaczem, Windows jest r贸wnie偶*bardzo dobrym systemem, ale Microsoft jest traktowany przez u偶ytkonik贸w jak zwyk艂y OS. Nawet Gates nie cieszy艂 si臋*tak膮*sympati膮 jak Jobs. A przecie偶 Bill to spoko go艣膰 tak naprawd臋. Ale 偶aden z u偶ytkownik贸w Windowsa (wi臋kszo艣膰*nawet nie wie kto jest szefem Microsoftu) nie czytuje o nim ksi膮偶ek ani nie uwa偶a za kumpla. I tak mo偶na by wymienia膰.

#70 Riddle

Riddle
  • 1聽631 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 20 stycznia 2010 - 08:32

Zune, potem pierwszy PC, potem Windowsa?

Pomijaj膮c to, 偶e ka偶dy praktycznie ma windowsa i pc przed zakupem odtwarzacza, to je艣li MS przerobi艂 by system w stylu oprogramowania Zune, by艂oby to ca艂kiem mo偶liwe. Po prostu maj膮c iPoda i iTunes, wiesz jaki jest osx, bo ka偶de wbudowane do niego oprogramowanie komponuje si臋 z systemem.

#71 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 post贸w

Napisano 20 stycznia 2010 - 10:31

Po prostu maj膮c iPoda i iTunes, wiesz jaki jest osx, bo ka偶de wbudowane do niego oprogramowanie komponuje si臋 z systemem.

Co prawda, to prawda. Synchronizacja miedzy produktami Apple to naprawd臋 bardzo mi艂e u艂atwienie.
A co do stabilno艣ci produktu windows, to mo偶emy si臋 sprzecza膰 bez ko艅ca. No z jednej strony Windows nie jest taki straszny, ale z drugiej strony b艂臋dy typu "Kernel" (chyba tak si臋 to pisze) itp potrafi膮 naprawd臋 zniech臋ci膰 do u偶ytkowania tego systemu a takich b艂臋d贸w by艂o o wiele wi臋cej o ile dobrze pami臋tam

#72 Riddle

Riddle
  • 1聽631 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 20 stycznia 2010 - 11:10

B艂臋dy "Kernel Panic" to masz w OSX... W Windows jest bluescreen, ale w 7 jeszcze go nie spotka艂em.

#73 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 post贸w

Napisano 20 stycznia 2010 - 11:38

oj m贸j b艂ad. Na temat "7" si臋 niestety nie mog臋 wypowiedzie膰 bo nie korzystam

#74 goodboy25

goodboy25
  • 4聽354 post贸w
  • Sk膮dWaWa

Napisano 20 stycznia 2010 - 12:20

Po prostu maj膮c iPoda i iTunes, wiesz jaki jest osx, bo ka偶de wbudowane do niego oprogramowanie komponuje si臋 z systemem.

Chodzi Ci o graficzny layout? U偶ywam iPoda + iTunes na Windowsie XP i nie mam 偶adnych problem贸w, wszystko 艣miga p艂ynnie, nic nie zamula, synchronizacja jest szybka. A to, 偶e okienko iTunesa szare na tle zielono-niebieskiego Windowsa to mi w og贸le nie przeszkadza. Poza tym themesy mo偶na zmienia膰.

#75 Riddle

Riddle
  • 1聽631 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 20 stycznia 2010 - 12:24

Chodzi艂o mi o to, 偶e iPod, OSX i wbudowane do niego programy s膮 zrobione w jednym stylu. Je艣li kupi艂e艣 iPoda i podoba ci si臋 jego system, spodoba ci si臋 i OSX. Wcale nic nie krytykowa艂em, a ty ju偶 do obrony :)

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych