Na czym polega ko艅czenie ITI?A ja to ko艅czy艂em?nie jestem komputerowym guru i nie ko艅czy艂em ITI,

Apple jak narkotyk
Napisano 18 stycznia 2010 - 23:20
Napisano 19 stycznia 2010 - 00:15
Na czym polega ko艅czenie ITI?
Dobre

Napisano 19 stycznia 2010 - 00:31
Napisano 19 stycznia 2010 - 00:59

Napisano 19 stycznia 2010 - 01:16
Napisano 19 stycznia 2010 - 01:32
np udost臋pnianie muzyki z poziomu iTunes powinno dzia艂a膰 ca艂y czas a nie tylko wtedy kiedy program jest uruchomiony ale to ju偶 inna kwestia i mo偶e apple to zrozumie.
Dzia艂a bez za艂膮czania iTunes, wystarczy zainstalowa膰 Simplify Media
Napisano 19 stycznia 2010 - 07:24

Napisano 19 stycznia 2010 - 07:31
No niestety te drukarki to parodia, mia艂em HP wielofukcyjne, niby tani a utrzymanie to wole na kobiete i jej zachcianki da膰
pomine ich serwis kt贸ry jest komiczny 3tyg bez dukarki hahahaha nagle wr贸ci艂a oczywi艣cie nie tknieta ludzk膮 rek膮, oficjalnie po serwisie , ale smieszne by艂o to 偶e nast臋pnego dnia konczy艂a sie gwarancja a ten syf nie dzia艂a艂 tak wi臋c tej firmie moze juz podzi臋kuje, Wole tego Lexsmarka. Nie zaskoczy艂 mnie jeszcze takimi wyskokami i bydle dalej dzia艂a
Ja kiedy艣 musia艂em odda膰 lexmarka do serwisu, bo drukowa艂 tylko na.... r贸偶owo

Nie przesadzajcie z t膮 jako艣ci膮 i designem Appla, widzia艂em par臋 laptop贸w czy telefon贸w r贸wnie dobrze wykonanych i 艂adniejszych
艁adniejszych laptop贸w nie widzia艂em, ale telefony - zdecydowane. iPhone wygl膮da ohydnie, ale przynajmniej nie czu膰 go w kieszeni.
Napisano 19 stycznia 2010 - 09:49
Ja kiedy艣 musia艂em odda膰 lexmarka do serwisu, bo drukowa艂 tylko na.... r贸偶owo
Wyczy艣cili g艂owice itp, ale co lepsze - znale藕li w 艣rodku.... pilniczek mojej siostry
No nie zostaje nic jak wsp贸艂czu膰 siostry, ale za pewne dziewczyna my艣la艂a 偶e to jaka艣 ostrza艂ka do pilniczk贸w

Dobre
Pewnie chodzi艂o o MIT, ale mog臋 si臋 myli膰
Tak mia艂em na my艣li MIT, ale jednocze艣nie my艣la艂em o kilku innych sprawach. Jak to m贸wi膮: My艣la艂 indyk o niedzieli, a w sobote 艂eb mu 艣cieli.
Napisano 19 stycznia 2010 - 10:02

Napisano 19 stycznia 2010 - 10:33
ale windows raczej wy艂膮czony z zawod贸w, no chyba 偶e Billowi odwali i przeportuje win na unixa
Wystarczy艂o by stworzyli system od podstaw bez g艂upich wspomnie艅 o Vista, XP, 7, czy czego tam jeszcze nie stworzyli. Obiecuje 偶e dam im szanse gdy zobacz臋 system zrobiony od zera. Bez wad typowych dla 4kwadrat贸w
Napisano 19 stycznia 2010 - 13:41
Napisano 19 stycznia 2010 - 14:56
Dla mnie jednak dalej windows nie jest dla zwyk艂ych ludzi lecz dla programist贸w etc.

Dawno si臋 tak nie ubawi艂em, czytaj膮c wpisy na Forum. Windows nie jest dla „zwyk艂ych ludzi”? To dlaczego 90 % u偶ytkownik贸w komputer贸w g艂osuje portfelami (albo przynajmniej czasem, je艣li chodzi o tych 艣ci膮gaj膮cych piraty) na produkty Microsoftu?
Zdecydowana wi臋kszo艣膰 ludzi u偶ywa Windows, bo ten system zna, lubi i niczego innego nie potrzebuje. Podam prosty przyk艂ad: moja 偶ona pracuje w biurze na Windows, w domu mamy dwa komputery z Mac OS X, kiedy艣 mieli艣my te偶 peceta z linuksem. Pracowa艂a wi臋c na r贸偶nych systemach i ma por贸wnanie. A i tak za bezkonkurencyjny uwa偶a Windows XP, kt贸ry ma w pracy. Tam wszystko umie sama zrobi膰, nie musi poznawa膰 nowych funkcji, skr贸t贸w, ma swoje ulubione programy, tam „wszystko dzia艂a”. Inne systemy toleruje, ale uwa偶a je za moje dziwactwo, w dodatku niepraktyczne, skoro i tak prawie wszyscy u偶ywaj膮 Windows. Gdyby艣 powiedzia艂 jej, 偶e Windows nie jest dla zwyk艂ych u偶ytkownik贸w, to by ci臋 zabi艂a 艣miechem. A przypominam, 偶e jest to osoba maj膮ca por贸wnanie. Ju偶 nie m贸wi臋 o przys艂owiowej pani Krysi z recepcji, kt贸ra nigdy nic opr贸cz Windowsa nie widzia艂a i wcale nie chce ogl膮da膰.
My艣l臋, 偶e to zale偶y te偶 od opakowania
Zobaczcie - ka偶dy sprz臋t Apple niezale偶nie czy jest to komputer, ipod czy kabel jest 艂adnie zapakowany i to z pewno艣ci膮 kojarzy si臋 z czym艣 porz膮dnym
Opakownie Magic Mouse sprowadzonej wygl膮da fatalnie. Apple ma szcz臋艣cie, 偶e sprowadza艂em j膮 z USA, bo gdyby le偶a艂a w iSpocie w takim opakowaniu, to bym jej nie kupi艂.

Nie przesadzajcie z t膮 jako艣ci膮 i designem Appla, widzia艂em par臋 laptop贸w czy telefon贸w r贸wnie dobrze wykonanych i 艂adniejszych
Ano w艂a艣nie. Ale jak ju偶 si臋 kupi艂o produkt Apple, dro偶szy ni偶 w przypadku konkurencji, to ju偶 potem musi zachwyca膰.

Napisano 19 stycznia 2010 - 22:40
Swoj膮*drog膮*Apple kiedy艣*spr贸bowa艂o uwolni膰 sw贸j system. I wiesz co? Nie poradzili sobie. To by艂a jedna z g艂贸wnych przyczyn "upadku" Apple. Nie stworzyli systemu, kt贸ry dzia艂a艂 na byle czym.
Darwin OS to niby co?
Napisano 19 stycznia 2010 - 23:09
Napisano 19 stycznia 2010 - 23:31
Napisano 20 stycznia 2010 - 00:21
nie rozmawiamy o darwinie i czasach OsX a o klasycznym MacOs'ie. Po przyj艣ciu Jobsa firma od偶y艂a ale to nie o tym pisa艂em. Wtedy im si臋*nie uda艂o, w przeciwie艅stwie do Microsoftu, kt贸ry robi膮c system na "byle co" wci膮偶 zdobywa艂 rynek.
Gdyby Apple by艂a firm膮 stricte software'ow膮 to by im si臋 uda艂o. Przez klony tylko tracili bo ilo艣膰 klient贸w nie wzrasta艂a, za膰 Ci, kt贸rzy kupili by Maczki kupowali Umaksy, PowerComputingi i inne.
Ja uwa偶am, 偶e uwpnienie MacOS by艂o jednym z najwi臋kszych b艂臋d贸w Apple, i dzi臋ki temu 偶e Stefan ten proceder ukr贸ci艂, firma 艣wi臋ci tera triumfy.
Napisano 20 stycznia 2010 - 01:26
Wtedy im si臋*nie uda艂o, w przeciwie艅stwie do Microsoftu, kt贸ry robi膮c system na "byle co" wci膮偶 zdobywa艂 rynek.
Obecnie Windows traci udzia艂 w rynku, a Mac OS zyskuje.
OS market share
Operating Systems Usage / Market Share (Trend Analysis)
W3Counter - Global Web Stats
Napisano 20 stycznia 2010 - 08:17

Napisano 20 stycznia 2010 - 08:32
Zune, potem pierwszy PC, potem Windowsa?
Pomijaj膮c to, 偶e ka偶dy praktycznie ma windowsa i pc przed zakupem odtwarzacza, to je艣li MS przerobi艂 by system w stylu oprogramowania Zune, by艂oby to ca艂kiem mo偶liwe. Po prostu maj膮c iPoda i iTunes, wiesz jaki jest osx, bo ka偶de wbudowane do niego oprogramowanie komponuje si臋 z systemem.
Napisano 20 stycznia 2010 - 10:31
Co prawda, to prawda. Synchronizacja miedzy produktami Apple to naprawd臋 bardzo mi艂e u艂atwienie.Po prostu maj膮c iPoda i iTunes, wiesz jaki jest osx, bo ka偶de wbudowane do niego oprogramowanie komponuje si臋 z systemem.
A co do stabilno艣ci produktu windows, to mo偶emy si臋 sprzecza膰 bez ko艅ca. No z jednej strony Windows nie jest taki straszny, ale z drugiej strony b艂臋dy typu "Kernel" (chyba tak si臋 to pisze) itp potrafi膮 naprawd臋 zniech臋ci膰 do u偶ytkowania tego systemu a takich b艂臋d贸w by艂o o wiele wi臋cej o ile dobrze pami臋tam
Napisano 20 stycznia 2010 - 11:10
Napisano 20 stycznia 2010 - 11:38
Napisano 20 stycznia 2010 - 12:20
Chodzi Ci o graficzny layout? U偶ywam iPoda + iTunes na Windowsie XP i nie mam 偶adnych problem贸w, wszystko 艣miga p艂ynnie, nic nie zamula, synchronizacja jest szybka. A to, 偶e okienko iTunesa szare na tle zielono-niebieskiego Windowsa to mi w og贸le nie przeszkadza. Poza tym themesy mo偶na zmienia膰.Po prostu maj膮c iPoda i iTunes, wiesz jaki jest osx, bo ka偶de wbudowane do niego oprogramowanie komponuje si臋 z systemem.
Napisano 20 stycznia 2010 - 12:24

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych