Na czym polega kończenie ITI?A ja to kończyłem?nie jestem komputerowym guru i nie kończyłem ITI,

Apple jak narkotyk
Posted 18 January 2010 - 23:20
Posted 19 January 2010 - 00:15
Na czym polega kończenie ITI?
Dobre

Posted 19 January 2010 - 00:31
Posted 19 January 2010 - 00:59

Posted 19 January 2010 - 01:16
Posted 19 January 2010 - 01:32
np udostępnianie muzyki z poziomu iTunes powinno działać cały czas a nie tylko wtedy kiedy program jest uruchomiony ale to już inna kwestia i może apple to zrozumie.
Działa bez załączania iTunes, wystarczy zainstalować Simplify Media
Posted 19 January 2010 - 07:24

Posted 19 January 2010 - 07:31
No niestety te drukarki to parodia, miałem HP wielofukcyjne, niby tani a utrzymanie to wole na kobiete i jej zachcianki dać
pomine ich serwis który jest komiczny 3tyg bez dukarki hahahaha nagle wróciła oczywiście nie tknieta ludzką reką, oficjalnie po serwisie , ale smieszne było to że następnego dnia konczyła sie gwarancja a ten syf nie działał tak więc tej firmie moze juz podziękuje, Wole tego Lexsmarka. Nie zaskoczył mnie jeszcze takimi wyskokami i bydle dalej działa
Ja kiedyś musiałem oddać lexmarka do serwisu, bo drukował tylko na.... różowo

Nie przesadzajcie z tą jakością i designem Appla, widziałem parę laptopów czy telefonów równie dobrze wykonanych i ładniejszych
Ładniejszych laptopów nie widziałem, ale telefony - zdecydowane. iPhone wygląda ohydnie, ale przynajmniej nie czuć go w kieszeni.
Posted 19 January 2010 - 09:49
Ja kiedyś musiałem oddać lexmarka do serwisu, bo drukował tylko na.... różowo
Wyczyścili głowice itp, ale co lepsze - znaleźli w środku.... pilniczek mojej siostry
No nie zostaje nic jak współczuć siostry, ale za pewne dziewczyna myślała że to jakaś ostrzałka do pilniczków

Dobre
Pewnie chodziło o MIT, ale mogę się mylić
Tak miałem na myśli MIT, ale jednocześnie myślałem o kilku innych sprawach. Jak to mówią: Myślał indyk o niedzieli, a w sobote łeb mu ścieli.
Posted 19 January 2010 - 10:02

Posted 19 January 2010 - 10:33
ale windows raczej wyłączony z zawodów, no chyba że Billowi odwali i przeportuje win na unixa
Wystarczyło by stworzyli system od podstaw bez głupich wspomnień o Vista, XP, 7, czy czego tam jeszcze nie stworzyli. Obiecuje że dam im szanse gdy zobaczę system zrobiony od zera. Bez wad typowych dla 4kwadratów
Posted 19 January 2010 - 13:41
Posted 19 January 2010 - 14:56
Dla mnie jednak dalej windows nie jest dla zwykłych ludzi lecz dla programistów etc.

Dawno się tak nie ubawiłem, czytając wpisy na Forum. Windows nie jest dla „zwykłych ludzi”? To dlaczego 90 % użytkowników komputerów głosuje portfelami (albo przynajmniej czasem, jeśli chodzi o tych ściągających piraty) na produkty Microsoftu?
Zdecydowana większość ludzi używa Windows, bo ten system zna, lubi i niczego innego nie potrzebuje. Podam prosty przykład: moja żona pracuje w biurze na Windows, w domu mamy dwa komputery z Mac OS X, kiedyś mieliśmy też peceta z linuksem. Pracowała więc na różnych systemach i ma porównanie. A i tak za bezkonkurencyjny uważa Windows XP, który ma w pracy. Tam wszystko umie sama zrobić, nie musi poznawać nowych funkcji, skrótów, ma swoje ulubione programy, tam „wszystko działa”. Inne systemy toleruje, ale uważa je za moje dziwactwo, w dodatku niepraktyczne, skoro i tak prawie wszyscy używają Windows. Gdybyś powiedział jej, że Windows nie jest dla zwykłych użytkowników, to by cię zabiła śmiechem. A przypominam, że jest to osoba mająca porównanie. Już nie mówię o przysłowiowej pani Krysi z recepcji, która nigdy nic oprócz Windowsa nie widziała i wcale nie chce oglądać.
Myślę, że to zależy też od opakowania
Zobaczcie - każdy sprzęt Apple niezależnie czy jest to komputer, ipod czy kabel jest ładnie zapakowany i to z pewnością kojarzy się z czymś porządnym
Opakownie Magic Mouse sprowadzonej wygląda fatalnie. Apple ma szczęście, że sprowadzałem ją z USA, bo gdyby leżała w iSpocie w takim opakowaniu, to bym jej nie kupił.

Nie przesadzajcie z tą jakością i designem Appla, widziałem parę laptopów czy telefonów równie dobrze wykonanych i ładniejszych
Ano właśnie. Ale jak już się kupiło produkt Apple, droższy niż w przypadku konkurencji, to już potem musi zachwycać.

Posted 19 January 2010 - 22:40
Swoją*drogą*Apple kiedyś*spróbowało uwolnić swój system. I wiesz co? Nie poradzili sobie. To była jedna z głównych przyczyn "upadku" Apple. Nie stworzyli systemu, który działał na byle czym.
Darwin OS to niby co?
Posted 19 January 2010 - 23:09
Posted 19 January 2010 - 23:31
Posted 20 January 2010 - 00:21
nie rozmawiamy o darwinie i czasach OsX a o klasycznym MacOs'ie. Po przyjściu Jobsa firma odżyła ale to nie o tym pisałem. Wtedy im się*nie udało, w przeciwieństwie do Microsoftu, który robiąc system na "byle co" wciąż zdobywał rynek.
Gdyby Apple była firmą stricte software'ową to by im się udało. Przez klony tylko tracili bo ilość klientów nie wzrastała, zać Ci, którzy kupili by Maczki kupowali Umaksy, PowerComputingi i inne.
Ja uważam, że uwpnienie MacOS było jednym z największych błędów Apple, i dzięki temu że Stefan ten proceder ukrócił, firma święci tera triumfy.
Posted 20 January 2010 - 01:26
Wtedy im się*nie udało, w przeciwieństwie do Microsoftu, który robiąc system na "byle co" wciąż zdobywał rynek.
Obecnie Windows traci udział w rynku, a Mac OS zyskuje.
OS market share
Operating Systems Usage / Market Share (Trend Analysis)
W3Counter - Global Web Stats
Posted 20 January 2010 - 08:17

Posted 20 January 2010 - 08:32
Zune, potem pierwszy PC, potem Windowsa?
Pomijając to, że każdy praktycznie ma windowsa i pc przed zakupem odtwarzacza, to jeśli MS przerobił by system w stylu oprogramowania Zune, byłoby to całkiem możliwe. Po prostu mając iPoda i iTunes, wiesz jaki jest osx, bo każde wbudowane do niego oprogramowanie komponuje się z systemem.
Posted 20 January 2010 - 10:31
Co prawda, to prawda. Synchronizacja miedzy produktami Apple to naprawdę bardzo miłe ułatwienie.Po prostu mając iPoda i iTunes, wiesz jaki jest osx, bo każde wbudowane do niego oprogramowanie komponuje się z systemem.
A co do stabilności produktu windows, to możemy się sprzeczać bez końca. No z jednej strony Windows nie jest taki straszny, ale z drugiej strony błędy typu "Kernel" (chyba tak się to pisze) itp potrafią naprawdę zniechęcić do użytkowania tego systemu a takich błędów było o wiele więcej o ile dobrze pamiętam
Posted 20 January 2010 - 11:10
Posted 20 January 2010 - 11:38
Posted 20 January 2010 - 12:20
Chodzi Ci o graficzny layout? Używam iPoda + iTunes na Windowsie XP i nie mam żadnych problemów, wszystko śmiga płynnie, nic nie zamula, synchronizacja jest szybka. A to, że okienko iTunesa szare na tle zielono-niebieskiego Windowsa to mi w ogóle nie przeszkadza. Poza tym themesy można zmieniać.Po prostu mając iPoda i iTunes, wiesz jaki jest osx, bo każde wbudowane do niego oprogramowanie komponuje się z systemem.
Posted 20 January 2010 - 12:24

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users