Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

GTA: Chinatown Wars już w App Store!

• Please log in to reply
123 replies to this topic

#51 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 18 January 2010 - 17:51

Jak dla mnie, to ta gra jest najlepszą na iPhone !!! Szczerze polecam. Te obrazki w AppStore są z jakiejś wczesnej wersji gry, bo grafika jest na prawdę niezła ! Odblokowałem już trzeciego kolesia i jestem bardzo zadowolony z gry. Narazie nie widziałem żadnych bugów. A teraz pare pytań: W statystykach gry zobaczyłem napis: "Times cheated: 0" - czy do tej gry są jakieś kody, czy coś? Jak są, to jak je wpisać/włączyć ? Gdy chodzimy lub jeździmy i klikniemy gdzieś w środek, obok naszej postaci, słychać jakiś dźwięk, lecz nic się nie dzieje. Wie ktoś może po co to jest ?

#52 metal_man

metal_man
  • 489 posts
  • SkądChorzów

Posted 18 January 2010 - 18:01

Ja wlasnie sciagam :) troche na te gre czekalem. Nie do konca wierzylem, ze sie ukaze a tu taka niespodzianka :) Jutro troche nieciekawycch wykladow wiec bede mial zajecie :)

Pytanie do tych co juz sciagneli - jak muzyka? Jak radia?

Gdy chodzimy lub jeździmy i klikniemy gdzieś w środek, obok naszej postaci, słychać jakiś dźwięk, lecz nic się nie dzieje. Wie ktoś może po co to jest ?

Nie jestem pewny ale to moze uklon w strone pierwszej czesci gry, gdzie nasz bohater mogl bekac :)

#53 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 18 January 2010 - 18:06

a jak Wam ta gierka smiga na starszych wersjach bo mi cos na iP2G jakos tak plynnie nie chodzi jaki widzialem filmiki z gamplayu na YT zapewne grali na 3Gs wypowiedzie sie jak macie z plynnoscia pozdro

#54 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 18 January 2010 - 18:15

Porównanie GTA CW (Jest to tylko porównanie nie mające na celu udowodnienie wyższości jednej wersji nad drugą bo oto już się kłócą bezsensownie od dawna użytkownicy PSP i NDS!)

Nintendo DS: (Nie porównujcie wielkości obrazków bo to nie skala 1:1 a NDS jako jedyna konsola ma 2 a już chyba nawet 3 rożne wielkości ekranu ;) )
Dołączona grafika

PlayStation Portable (PSP)

Dołączona grafika
Dołączona grafika

iPhone OS
Dołączona grafika (by kleskus ;) )

Trzeba przyznać że grafika w ruchu prezentuje się o wiele lepiej a ta w wersji na iPhone OS jest bardzo dobrze dopracowana z uwagi choć by na to że gra wyszła długo po wydaniu wersji na NDS i programiści mieli większe doświadczenie. ;) Oczywiście mimo grafiki wersja na DS'a w którą grałem najdłużej była ciekawsza z uwagi na dotykowy ekran ;)

#55 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 18 January 2010 - 18:30

Ja wlasnie sciagam :) troche na te gre czekalem. Nie do konca wierzylem, ze sie ukaze a tu taka niespodzianka :) Jutro troche nieciekawycch wykladow wiec bede mial zajecie :)

Pytanie do tych co juz sciagneli - jak muzyka? Jak radia?

Nie jestem pewny ale to moze uklon w strone pierwszej czesci gry, gdzie nasz bohater mogl bekac :)

Raczej to nie to... :P A co do muzyki, mi się podobają niektóre stacje. Jest muzyka klasyczna, techno itd. Można też mieć własną muzykę przez zrobienie w iPod playlisty o nazwie "GTA" oraz wybrania radia "Independence" (chyba) w grze. (Jeszcze nie sprawdzałem)

#56 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 18 January 2010 - 19:04

U mnie na 3gs śmiga, aż miło, nigdzie nie przycina. Denerwuje mnie trochę grafika postaci na ulicy. Nie pasuje do reszty otoczenia.

#57 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 18 January 2010 - 19:26

Wow, w tej grze można nawet taksówką jeździć :D (W sensie, że dowozi nas w wybrane miejsce). Jak ktoś nie wie jak to: stajemy blisko taksówki; dotykamy i trzymamy palec na górze ekranu, tak aby nasza postać podniosła rękę do góry; następnie wsiadamy do taksówki od strony żółtych strzałek i wybieramy nasz cel na mapie. :D

#58 holksoft

holksoft
  • 67 posts

Posted 18 January 2010 - 19:30

Witam, kupiłem właśnie tą gre i chce zmienić ikonke, a że gra nazywa sie GTA: CTW moze ktos wie jak w nazwie pliku wpisac ten dwukropek OS X nie pozwala ?

#59 shog

shog
  • 669 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 18 January 2010 - 20:04

Świetna gra. :) Na moim 3G chodzi bardzo płynnie, nie ma żadnego cięcia.

#60 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 posts

Posted 18 January 2010 - 20:20

Szczęśliwy posiadacz GTA zgłasza się ;). Jeżeli ktoś preferuje jazdę analogiem to można to ustawić w menu.

#61 Howard

Howard
  • 5 posts

Posted 18 January 2010 - 20:27

Ikonka jest obleśnie zielona jak w Appstore, czy po pobraniu tło znika i jest samo logo? Pytanie z ciekawości. :)

#62 Regus

Regus
  • 268 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 18 January 2010 - 20:30

Jest zielona, ale do przeżycia :-P

#63 sobansio

sobansio
  • 184 posts
  • SkądNewbridge, Kildare, IE

Posted 18 January 2010 - 21:41

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Kilka fotek ode mnie :)

#64 t0taln00b

t0taln00b
  • 114 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 January 2010 - 22:35

Ile ta gra zajmuje tak pi razy oko po zainstalowaniu? Mam 500 mega wolnego, a coś mi dalej krzyczy.

#65 poznan

poznan
  • 35 posts

Posted 18 January 2010 - 22:49

Gra wygląda ciekawie ale jest droga chętnie bym kupił ale narazie potrzebuje kasy :(

#66 kokosz4815

kokosz4815
  • 41 posts

Posted 18 January 2010 - 22:54

Działa to na 3.0 ? Bo trochę zachodu by było zmieniać na fw 3.1 ; .

#67 Regus

Regus
  • 268 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 18 January 2010 - 23:11

Działa od 3.1

#68 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 18 January 2010 - 23:22

Działa to na 3.0 ? Bo trochę zachodu by było zmieniać na fw 3.1 ; .

Też mam ten problem. Po cichu jednak liczę, że może w niedługim czasie pojawi się update dający możliwość gry na niższym sofcie. Już kiedyś była taka sytuacją z jedną z gier Gamelofu (chyba Gangstar ale nie jestem pewny), która wyszła tylko na >=3.0 a w przeciągu tygodnia wyszedł update dający możliwość gry na 2.2.1. Szansa tym razem mała ale kto wie :)'

A dla kombinatorów powiem tylko, że numer ze zmianą softu na 3.1 w FWChanger nie działa (przynajmniej z 3.0.1)

#69 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 19 January 2010 - 09:05

Ile ta gra zajmuje tak pi razy oko po zainstalowaniu? Mam 500 mega wolnego, a coś mi dalej krzyczy.

Ja na instalacje potrzebowalem 1 GB wolnego miejsca ! Po zainstalowaniu mam 452 MB.

#70 heroes

heroes
  • 49 posts

Posted 19 January 2010 - 09:30

A fabuła jest ta sama jak w wersji na Ds-a?

#71 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 19 January 2010 - 10:03

z tego co przeszedlem to chyba tak (w sumie na Dsie nie gralem, przeszlem cala na PSP) bo wiem ze na PSP byla troszke dluzsza (chyba chodzi o misie z taką dziennikarką z blond wlosami - imenia nie pamietam) tego w DSie nie bylo a czy znajdzie miejsce w iPhone'ie? tego narazie nie wiem niech sie wypowiedza osoby ktore juz przeszly :D jak dla mnie najlepsza gra w AppStore jak narazie :D oby wiecej takich produkcji a nie farty i inne popierdólki zasmiecajace sklepik

#72 creation

creation
  • 81 posts

Posted 19 January 2010 - 11:24

Grałem i tak zależy jak spojrzeć. TO ulepszone GTA 2 a pogorszone GTA 3 :) Postać którą biegamy jest "narysowana" i wszyscy ludzie wyglądają jak z komiksu. Czasami trochę kamera denerwuje. Motorem nie jeżdzę bo nie da się :D chwilę trzymam gaz i już jedzie maksymalnie szybko udeżając w coś. Fabuła ok chociaż wkurza trochę, że są same napisy i wszystko odbywa się jak w komiksie (widocznie chcieli zaoszczędzić miejsca). Grafika dość ładna chociaż szkoda, że nie ma innej kamery, takiej jak w GTA 3 i nowsze. Ogólnie fajna z klimatem gra na nudne zimowe wieczory ;)

#73 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 19 January 2010 - 17:28

Ale powiedzcie mi bo czytalem i czytalem o tym i wszyscy pisza/mowia ze im chodzi to GTA wyśmienicie nawet na iPhonie 1st generacji i 3G bo maja chyba takie same bebechy... ogladalem pare filmikow na YT z gameplayu i tam chodzi nieporownywalnie lepiej (plynniej) niz mi ...!! nie wiem moze to przez JB ale niestety musze poniewaz mam wlasnie iP 1st gen. zna ktos moze taki problem i ewentualnie jak go rozwiazac? moglby ktos wystawic filik z gameplayu na iP 1st gen? bo nigdzie nie moge znalesc same 3GS :/ pozdro i dzieki za ew. odpowiedzi

#74 Koyot

Koyot
  • 947 posts

Posted 19 January 2010 - 18:02

Mam taki jak Ty w podpisie i gra działa bardzo płynnie, więc problem leży pewnie w zawalonej pamięci... Zrestartuj telefon, wyłącz winterboarda jak masz ;)

#75 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 January 2010 - 18:10

Ale powiedzcie mi bo czytalem i czytalem o tym i wszyscy pisza/mowia ze im chodzi to GTA wyśmienicie nawet na iPhonie 1st generacji i 3G bo maja chyba takie same bebechy... ogladalem pare filmikow na YT z gameplayu i tam chodzi nieporownywalnie lepiej (plynniej) niz mi ...!! nie wiem moze to przez JB ale niestety musze poniewaz mam wlasnie iP 1st gen. zna ktos moze taki problem i ewentualnie jak go rozwiazac? moglby ktos wystawic filik z gameplayu na iP 1st gen? bo nigdzie nie moge znalesc same 3GS :/ pozdro i dzieki za ew. odpowiedzi

Włącz Safe Mode, np. za pomocą komendy touch /var/mobile/Library/Preferences/com.saurik.mobilesubstrate.dat.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users