Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

GTA: Chinatown Wars już w App Store!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
123 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 09:09

[newshuge]http://farm3.static.flickr.com/2492/3875422666_c4f9cf6d3a_o.png[/newshuge]
Wczoraj w nocy Rockstar zaskoczyło wszystkich użytkowników iPhone'ów i iPodów touch. Co prawda wydanie swojego największego hitu na sprzęty z logiem jabłka było poprzedzone króciutka zapowiedzią, ale od kilku miesięcy nic nie było już słychać na ten temat. Niektórzy zaczęli powoli wietrzyć gry syndrom Duke Nukem Forever. Nic z tego, Rockstar dotrzymał słowa - proszę zdjąć czapki z głów, do App Store trafiło bowiem GTA: Chinatown Wars.

GTA nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Urodzonych wczoraj informujemy, że są to jedna z najbardziej popularnych i zarazem najbardziej kontrowersyjnych serii gier jakie kiedykolwiek wyprodukowano. W poszczególnych częściach wcielamy się w postać zdeprawowanych gangsterów, których głównym celem jest zdobycie tronu króla przestępczego światka. GTA oferowała graczowi ogromną swobodę, ciekawą historię oraz te szczególne uczucie bycia „tym złym”. Wszystkie części biły rekordy ocen w komputerowych magazynach i rekordy sprzedaży w sklepach.

Dołączona grafika

GTA: Chinatown Wars to wersja stworzona specjalnie na potrzeby konsoli Nintendo DS. Akcja rozgrywa się w Liberty City, mieście znanym z innych części gry. Historia opowiedziana w Chinatown Wars skupia się na postaci Huanga Lee, a dokładniej na jego staraniach o przejęcie kontroli nad targaną licznymi wojnami gangów dzielnicą Chinatown. Gra została świetnie przyjęta przez graczy i recenzentów na całym świecie, dzięki niej znacznie wzrosła też sprzedaż konsoli Nintendo.

Grafika w wersji na iPhone została poprawiona w stosunku do oryginału na Nintendo DS, choć nie wygląda tak dobrze jak zaprezentowana niedawno wersja PSP. Mimo wszystko gra robi ogromne wrażenie i z pewnością będzie największym hitem App Store tej zimy (a może i całego roku).

Sterowanie przypomina inne tego typu gry na iPhone (Car Jack Streets, Gangstar). Do dyspozycji mamy wirtualny dżojstik i kilka przycisków, wszystko to sprawdza się nadzwyczaj wygodnie.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

GTA: Chinatown Wars kosztuje 9,99$ i można je pobrać stąd: iTunes Store

[newsindexhuge]http://farm3.static.flickr.com/2504/3875423016_8282be142d_o.png[/newsindexhuge]
[newsindexsmall]http://farm3.static.flickr.com/2553/3875422072_de28c827be_o.png[/newsindexsmall]

#2 heroes

heroes
  • 49 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 09:21

Super ściągam w ciemno.

#3 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 09:23

Gorąco polecam, nie ukończyłem nigdy całego Chinatown Wars na DS'ie brata, więc chyba na kilka dni nie będzie mnie dla świata :)

#4 Mixersky

Mixersky
  • 424 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 09:26

Jest to na co czekaliśmy! Mam nadzieje ze "chwile' zajmie!

#5 heroes

heroes
  • 49 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 09:28

Idealny dzień na premierę akurat dziś mam wolne.

#6 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 09:54

A ja jestem chory ;) kupuje

#7 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 stycznia 2010 - 09:58

Fajnie, ale porównania do wersji na PSP to nie ma - już sama waga o tym świadczy. Ale hicior i tak będzie ;)

#8 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 stycznia 2010 - 10:22

No takiej gierki nie można przepuścić! Biorę bez testowania.

#9 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 18 stycznia 2010 - 10:46

Eeeee nie wiem o co ten cały hype, nie lubie tego typu gierek, nie kręcą mnie te klimaty ;) Co do grafiki to wygląda na to, że Rockstar w finalnej wersji dało gorszą grafikę niż na wcześniejszych zapowiedziach było widać.

#10 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 11:03

Co do grafiki to wygląda na to, że Rockstar w finalnej wersji dało gorszą grafikę niż na wcześniejszych zapowiedziach było widać

a widziałeś może na psp ? Wygląda podobnie a np gta vcs było ładne graficznie ta gra ma poprostu taki klimat w grafice "2d" ale z akceleratorem 3d

#11 MDW

MDW
  • 653 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 stycznia 2010 - 11:23

No to sprzedaż Payback chyba spadnie. :)

#12 laipuc

laipuc
  • 97 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 11:29

trochę drogo ... warto czekać na jakieś promocje ?

#13 Apple Worm

Apple Worm
  • 201 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2010 - 11:36

Do wersji na PSP nawet się nie umywa...

#14 SebolNowy

SebolNowy
  • 273 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 11:55

Od jakiegoś czasu jest w AppStore gra Gangstar: West Coast Hustle dostępna tutaj wersja pełna i wersja darmowa to wypróbowania tutaj
Porównajcie sobie bo po screenach GTA widzę że chyba nie najlepiej to wyszło. No ale mogę się mylić. W każdym bądź razie ta gra którą podałem też jest bardzo dobra.

#15 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:02

Od jakiegoś czasu jest w AppStore gra Gangstar: West Coast Hustle dostępna tutaj wersja pełna i wersja darmowa to wypróbowania tutaj
Porównajcie sobie bo po screenach GTA widzę że chyba nie najlepiej to wyszło. No ale mogę się mylić. W każdym bądź razie ta gra którą podałem też jest bardzo dobra.

W grach nie chodzi tylko o samą grafikę ludzie

#16 stolik

stolik
  • 396 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:02

Ale gangstar staje sie po paru godzinach grania nudny i monotoniczny, ile razy można wykonywać te samo zadanie pod różnymi odsłonami ?
po pobycie w wiezieniu już mnie znudził...

gta cw ukonczyłem na NDS - nie było nudy !
szkoda ze swobodnie helikopterkiem nie mozna było sobie polatać...

gta cw - +/- 15 godzin zabawy...

na grafike nie patrze - z wiadomych przyczyn...

#17 SebolNowy

SebolNowy
  • 273 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:05

W grach nie chodzi tylko o samą grafikę ludzie

Ale ja nie napisałem że grafika jest najważniejsza

#18 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:07

Jak patrze na filmiki na YT to różnica grafiki między PSP a iPhonem nie jest dla mnie widoczna. Jak ktoś jednak ma bez ustanku potrzebe porównywania jednego z drugim to nic się zaradzić nie da. Jeżeli jakaś różnica jest to dla mnie nieodczuwalna.

#19 SebolNowy

SebolNowy
  • 273 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:07

Ale gangstar staje sie po paru godzinach grania nudny i monotoniczny, ile razy można wykonywać te samo zadanie pod różnymi odsłonami ?
po pobycie w wiezieniu już mnie znudził...

Fakt, nie grałem za długo w Gangstar.. Jednak dla samej sympatii do GTA i wspomnień z pierwszych części które pochłaniały mnie godzinami przy moim stary PC-cie, kupię wersję na iPoda w ciemno :)

#20 Regus

Regus
  • 268 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:23

Świetnie! A wczoraj zastanawiałem się czy nie kupić sobie jakiejś nowej gry... :-D

#21 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:38

trochę drogo ... warto czekać na jakieś promocje ?

Ostatnio coraz więcej wydawców daje na starcie zachłannie cene 10$, co jest wkurzające, a gry wcale nie są tego warte. Z praktyki AppStore wynika jednak na szczęście, że za miesiąc-dwa gra będzie już kosztować 6,99$ albo i mniej :)

#22 SebolNowy

SebolNowy
  • 273 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:43

Ostatnio coraz więcej wydawców daje na starcie zachłannie cene 10$, co jest wkurzające, a gry wcale nie są tego warte. Z praktyki AppStore wynika jednak na szczęście, że za miesiąc-dwa gra będzie już kosztować 6,99$ albo i mniej :)

Zawsze jak kupimy i stwierdzimy, że gra nie jest warta wydanych pieniędzy, to można żądać ich zwrotu.

#23 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:46

No nie wiem... Myslisz, że w praktyce komukolwiek się udało taką drogą odzyskać kase? Myślę, że sie tak nie da, ponieważ w ten sposób zaraz by sie znalazła kupa cwaniaków na zasadzie "przeszedłem gierkę, podobała mi się, ale chce spowrotem moją kase".

#24 SebolNowy

SebolNowy
  • 273 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:53

No nie wiem... Myslisz, że w praktyce komukolwiek się udało taką drogą odzyskać kase?
Myślę, że sie tak nie da, ponieważ w ten sposób zaraz by sie znalazła kupa cwaniaków na zasadzie "przeszedłem gierkę, podobała mi się, ale chce spowrotem moją kase".

No właśnie ja już jedną grę 'oddałem'. Z tym że zrobiłem to zaraz kilka godzin (w sumie kilkadziesiąt minut) po zakupie. Kupiłem jakąś śmiesznie tanią grę - piłka nożna. Pobrałem, uruchomiłem i zacząłem grać. Gra okazała się totalną porażką. Kontrolery nie działały tak jak powinny, fatalne ruchy graczy i inne pierdoły. Dosłownie po niecałej godzinie wysłałem maila do Apple - przez strone supportu AppStore - z prośbą o zwrot pieniędzy. Po kilku dniach oddali co do centa.

Wiadomo, że jak ktoś kupi grę i będzie chciał oddać po miesiącu to będzie to podejrzane, ale jak zaraz tego samego dnia się zgłosi bo faktycznie coś z grą będzie nie tak, to nie ma problemu ze zwrotem pieniędzy.

#25 stealth1947

stealth1947
  • 591 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 13:02

SebolNowy -> Ale przeciez wtedy ta gre nadla masz na iphonie, wiec masz gre i jeszcze ci kase oddadza?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych