Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dziwna Polityka Apple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#26 tbgkol

tbgkol
  • 293 postów

Napisano 21 marca 2010 - 10:05

Aha, czyli nie ma Apple Polska? Ciekawe muszę przyznać....

KRS - Podmiot nr: 0000266412, APPLE POLAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

#27 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 21 marca 2010 - 10:25

Oj czepiasz się, ale nie prowadzą sprzedarzy, może są tylko po to, żeby stronkę internetową apple po Polsku utrzymywać.

#28 gajos

gajos
  • 427 postów

Napisano 21 marca 2010 - 14:55

Apple Polska nic tu nie zmieni, tak dlugo jak zarzadzac i prowadzic beda polacy. Taka to nasza nacja. Na pohybel drugiemu, jak tu kogo wycyckac, co tu zrobic zeby nic nie zrobic, a chocby i na zlosc mu zrobie. Wystarczy popatrzec na przyklad na budowlancow w Polsce - jak to "robia". Jak to mozliwe ze za granica jestesmy cenieni za bardzo dobra prace? Kraj trzeciego swiata fundujemy sobie sami. A tej reszty swiata co przed nami baaardzo dlugo jeszcze nie dogonimy - jesli w ogole. Kompresja wystepuje, ale nie czasu tylko na przyklad danych. Jesli za 10 lat bedziemy tu gdzie sa kraje do ktorych odnosimy sie jak przykladowe - one tez beda 10 lat do przodu.

#29 waszgosc

waszgosc
  • 86 postów

Napisano 22 marca 2010 - 19:42

Apple Polska nic tu nie zmieni, tak dlugo jak zarzadzac i prowadzic beda polacy. Taka to nasza nacja. Na pohybel drugiemu, jak tu kogo wycyckac, co tu zrobic zeby nic nie zrobic, a chocby i na zlosc mu zrobie.
Wystarczy popatrzec na przyklad na budowlancow w Polsce - jak to "robia". Jak to mozliwe ze za granica jestesmy cenieni za bardzo dobra prace?

Kraj trzeciego swiata fundujemy sobie sami. A tej reszty swiata co przed nami baaardzo dlugo jeszcze nie dogonimy - jesli w ogole. Kompresja wystepuje, ale nie czasu tylko na przyklad danych. Jesli za 10 lat bedziemy tu gdzie sa kraje do ktorych odnosimy sie jak przykladowe - one tez beda 10 lat do przodu.

Mów za siebie Panie kolego . Jeżeli uważasz się za takiego cwaniaczka jakiego sobie tutaj wyrysowałeś albo za dziecko 3-go świata to chciałbym Ci współczuć.
Osobiście uważam że gwary przytaczane Polakom na świecie są spowodowane tym że jesteśmy biednym krajem i wątpie żeby to był powód wytykania tego sobie nawzajem bo to jest bardzo nieładne.Znajdź Niemca lub Francuza który tak mówi o swoich rodakach. Dlaczego nas szanują za granicą ? Tam nam płacą godnie i nie mamy potrzeby kombinowania.

Wracając do tematu . Obsługa klienta faktycznie kueleje w Polsce szczególnie widzi się to na przykładzie niezadowolonych klientów . Myślę że Apple Polska usprawniłoby pewne rzeczy.
Właściwie czemu czegoś takiego nie ma jak Apple Polska? Przepraszam za pytanie zielony jestem.

#30 myapple_123

myapple_123
  • 776 postów

Napisano 25 marca 2010 - 22:32

Cos za cos... Moze i 3 lata gwary w Izraelu, ale dziekuje za mieszkanie w takim sasiedztwie, gdzie rakiety przelatuja od czasu do czasu lub nawet laduja bez mojej zgody i nie mam tu na mysli tych z polwyspu Canaveral ;) Jak sie Arabowie wkur...ia to z iSpot Haifa zostanie tylko logo Apple wyrzezbione pociskami (to samo zreszta bedzie w palestynskim iSpocie). Wole wiec ubogi 1 rok miedzynarodowej plus 2 lata rekojmi plus wdepniecie w krowi placek jako potencjalne zagrozenie dla zycia polskiej rodziny, czyli tzw. swiety spokoj okupiony niewielkim dyskomfortem w materii obslugi klienta w salonach Apple Polska.

#31 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 26 marca 2010 - 10:36

Co do bycia dumnym ze swojego pochodzenia to jakoś nieszczególnie widzę w tym jakiś sens - przecież nie miałeś wpływu na to, w jakiej rodzinie się urodziłeś i w jakim państwie? Ty jesteś Żydem, ja Polakiem, a ktoś inny jest Chińczykiem. Nie widzę w tym żadnego powodu do dumy, bo żadna w tym nasza zasługa. Dumny mógłbys być z jakichś własnych osiągnięć, ze zrobienia czegoś, co wymagało wysiłku, pokonania przeciwności. To tak jakby być dumnym, że jest się blondynem.... A co do tematu, to Apple nie jest jedyną firmą w Polsce, która swoje przedstawicielstwo ma tylko w teorii. Niestety, traktowani jesteśmy jak kraj gorszej kategorii i nie wydaje mi się, aby w najbliższym czasie miałoby się coś w tej kwestii coś zmienić. Po prostu nie jesteśmy na tyle atrakcyjnym rynkiem, aby ładować masę kasy np. w rozwój rodzimego iTunes, czy Apple Store.

#32 sercabit

sercabit
  • 313 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 marca 2010 - 18:31

Cos za cos... Moze i 3 lata gwary w Izraelu, ale dziekuje za mieszkanie w takim sasiedztwie, gdzie rakiety przelatuja od czasu do czasu lub nawet laduja bez mojej zgody i nie mam tu na mysli tych z polwyspu Canaveral ;) Jak sie Arabowie wkur...ia to z iSpot Haifa zostanie tylko logo Apple wyrzezbione pociskami (to samo zreszta bedzie w palestynskim iSpocie). Wole wiec ubogi 1 rok miedzynarodowej plus 2 lata rekojmi plus wdepniecie w krowi placek jako potencjalne zagrozenie dla zycia polskiej rodziny, czyli tzw. swiety spokoj okupiony niewielkim dyskomfortem w materii obslugi klienta w salonach Apple Polska.

poprawiles mi humor... :razz:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych